X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie dopisać tez pragnę zobaczyć dwie kreseczki , tylko u mnie nie jest to takie proste przez PCOS :) a dziewczynom zaciążonym gratuluję, za starające trzymam kciuki :):)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, Haneczka, dzięki za podpowiedzi dotyczące kojca. Z odesłaniem jednak jeszcze się wstrzymam. Puki co otworzyłam ten otwierany bok i włożyłam atrakcyjne zabawki. No i sam wchodzi i wychodzi sobie. Na początku tylko na chwilkę i szybko uciekał, ale zostaje coraz dłuzej, bawi się, ale wciąż kontroluje czy w każdej chwili może wyjść. Może małymi krokami się uda.
    JoD, być może właśnie to, że mieliście kojec w młodszym wieku to lepiej się przyjął.
    Haneczka, wykorzystam twoje patenty z zawieszoną matą i zawieszkami na uchwyty. Byłoby mi dużo łatwiej jakby chciałby nawet po 15 min ze trzy razy dziennie tam posiedzieć.

Piękna lista i widać, że ta dolna coraz dłuższa :-)

haneczka lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahahah Haneczka szalona TY!
    Ja nie mogę jeszcze bo po 2 CC jestem to raz po 2 mąż zagramanicą więc z bzykanka nici a i on sam na razie nie chce.

haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Krysia nie karmisz juz piersia..? nie wyczytalam tego nigdzie :( i tak kilka dobrych miesiacy dalas rade, brawo!!! To teraz dawaj matka siostrzyczke dla Ignacego :D
    Ja nie karmie pierwsze słysze! Karmie nadal !

mf lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu ,następnym razem napewno się uda :* pozdrawiam .

1usai09kjz0kxoir.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listę aktualizuję :) I co kilka stron będę ją przeklejać :) Nabór wciąż trwa. Może jeszcze jakieś kwietniówki przyznają się do starań ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wpisuję na listę Haneczka :) czekam na pierwszy okres póki co. No i na nabranie masy :P
    Najlepiej jakbym zaciążyła między kwietniem a wrześniem :P

haneczka, mf lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się bałam, że tylko ja nie dostałam jeszcze okresu. A to się okazuje całkiem powszechne. :) Fasia, przestaniesz karmić, to nabierzesz masy. Tylko nie zmniejszaj porcji. ;) Dużo chcesz przytyć?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna lista Haneczka :) Niech będzie szczęśliwa!

relgh371djw8agni.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho ale sie rozpisalyscie :))))

Ja tez dołączam do starających sie tylko narazie nie ma okresu :((

Nikus dzis 9 mcy :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:09

JoD, AlicjaaA, Fasia lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm..no to sobie poszyłam :-( Mimo, że kupiłam jedną z najcichszych maszyn do szycia, to mój wrażliwy na dźwięki synuś wybudził się już dwa razy i musiałam sprzęt schować do powrotu męża. Wtedy będę się mogła zamknąć w drugim pokoju. No cóż..a tak się dziś na to szycie napaliłam.

A jeszcze taka anegdotka z innej beczki. Byliśmy dziś na badaniu bioderek i przed nami była dziewczyna z córeczką 10 miesięczną. Dziewczynka taka dość mocno grubiutka, choć przesłodka. Jej mamusia bardzo gadatliwa, więc zaczęła opowiadać o niej i m.in. wymieniała jej codzienne menu. O ileż było ogromne moje zaskoczenie, gdy wymieniła, że jej dziecko codziennie je pączka, albo słodką bułkę. Takie rzeczy dla malutkiego dziecka to dla mnie coś niepojętego. Dorosłemu wątroba by padła po takiej codziennej porcji tłuszczu z pączka, a co dopiero niemowlę..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a czemu byliście u ortopedy? Coś się dzieje z bioderkami? Pytam, bo my następny raz mamy przyjść dopiero jak młody będzie chodził.

A ten pączek i bułeczka mniam :P
    Ostatnio w "wiem co jem" widziałam temat pączków i okazuje się że lepiej już dać drożdżówkę niż pączka, bo właśnie przez smażenie w głębokim oleju jest to najgorsze zuooooo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:21

relgh371djw8agni.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALicja maszyna do szycia? Masz jakiegoś nauczyciela? :P Skąd ten pomysł? Fajnie byłoby umieć coś zrobić samemu

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka chciałabym 5kg żeby zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Niby nie dużo ale dla mnie trochę to niewykonalne...
    Ciekawe kiedy skończę karmić. Póki co to Julek to cycuś mamusi :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Alicja a czemu byliście u ortopedy? Coś się dzieje z bioderkami? Pytam, bo my następny raz mamy przyjść dopiero jak młody będzie chodził.

A ten pączek i bułeczka mniam :P
    Ostatnio w "wiem co jem" widziałam temat pączków i okazuje się że lepiej już dać drożdżówkę niż pączka, bo właśnie przez smażenie w głębokim oleju jest to najgorsze zuooooo.

Mimka, to była trzecia obowiązkowa wizyta w poradni preluksacyjnej- wszystko jest ok i teraz mamy też przyjść dopiero jak będzie dobrze chodził.
    Co do pączka i bułeczki to ja też bardzo lubię, ale czy 10 miesieczne dziecko może to jeść? Bo może ja ją potępiłam, a to ja po prostu jestem nie douczona i swojego tak trzymam pod żywieniowym kloszem? (choć z dwoma zębami to on tego pąka by jedynie polizał po lukrze hehe)

Ulka, o maszynie do szycia myślałam już od jakiegoś czasu, ale prawdziwe natchnienie przyszło gdy przypadkiem natknęłam się na vloga cozaszycie.pl Dziewczyna,która go prowadzi mnie urzekła, jest na prawdę pozytywna i to co ona pokazuje jak szyje, to wydaje się banalnie proste. Kupiłam w empiku też jej książkę z płytą dvd. Maszynę mam właśnie tą polecaną przez nią, a na płycie i w książce jest taki krótki kurs jej obsługi. Reszta to kwestia wprawy i opanowania pedału (to tak jak z autem, trzeba go wyczuć). A z tematem maszyny to ja od dziecka miałam do czynienia, gdy rodzice kupili mi zabawkową maszynę, która naprawdę szyła i działała jak normalna, tylko w mini rozmiarze :-)

Ulka84, haneczka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Haneczka chciałabym 5kg żeby zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

Fasia z miłą chęcią oddaje Ci swoje 5 a nawet 10 kg :P częstuj sie :D :D :D

Ps. reklamacji nie przyjmuję :P bierrrrrrr :P

weronika86, Aguś86 lubią tę wiadomość

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiek, myślę, że wiele chętnych się znajdzie do oddania Fasi swoich kilku kg ;-) Ja z 5 kg swoich też ci Fasia dorzucę ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Haneczka chciałabym 5kg żeby zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Niby nie dużo ale dla mnie trochę to niewykonalne...
    Ciekawe kiedy skończę karmić. Póki co to Julek to cycuś mamusi :D

Fasia jedz pączki! :D Haha
    A tak na serio to polecam Ci piec domowe ciasta i zjadać co najmniej 2 kawałki dziennie. :) Zawsze to zdrowa, domowa dodatkowa porcja kalorii. Ale tak czy siak sądzę, że i bez tych 5 kg zajdziesz spokojnie w ciążę, tylko zadbaj, żeby nie brakowało Ci żelaza i witamin. :) Może ciasto czekoladowe z owocami? :P

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Proszę mnie dopisać tez pragnę zobaczyć dwie kreseczki , tylko u mnie nie jest to takie proste przez PCOS :) a dziewczynom zaciążonym gratuluję, za starające trzymam kciuki :):)
    polarisa ja tez mam mega pcos...mialam moze z 6 naturalnychm miesiaczekw moim zyciu! zaszlam teraz znow w pierwszym cyklu na metforminie, tak jak z sarcia ale dieta tez bardzo wazna! trzymam kciuki!

haneczka lista wypasiona..najbardziej podoba mi sie kalendarz pod fasiowka :D :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze zaczac chowac niezdrowa zarcie mojego Patryka bo mala nie chce jesc naszego jak widzi co tatus ma w lapce :P Mala to cycek ojca..wcziraj sie przekonalam :D jak pospal sobie do 10 to gdzie bym jej nie posadzila uciekala mi na czworaka do pokju wolajac tatatatattatatta hahhah a jak wie ze bede ja gonic to sie zasmiesza i szybko ucieka na raczkach :D :D kluseczka ;D

haneczka, AlicjaaA lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 5098 5099 5100 5101 5102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ