X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie mój syncio rano budzi. Przewraca się na brzuszek drepcze do tyłu i wygląda zza komody na moje łóżko i wbija główkę w szczebelki. Czasem woła przy tym mama! <3
    47b310dcfce3db09med.jpg

Na pewno nie przejdziecie obojętnie obok mojego łóżeczka, dlatego dodam, że Arturek nawet w nim nie siada, a już na pewno nie wie co to znaczy wstawać. Ale pewnie niedługo będę musiała obniżyć go na maxa. :P

Amy_, AlicjaaA, Krysti ~~>, weronika86, mimka84, Aguś86, Robotka1, iwonka1077, misia83 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    polarisa ja tez mam mega pcos...mialam moze z 6 naturalnychm miesiaczekw moim zyciu! zaszlam teraz znow w pierwszym cyklu na metforminie, tak jak z sarcia ale dieta tez bardzo wazna! trzymam kciuki!

haneczka lista wypasiona..najbardziej podoba mi sie kalendarz pod fasiowka :D :D

W sensie komentarz? ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia, świetna ta Twoja Sara :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA, świetny pomysł z maszyną. Będziesz szyła Tomkowi zbroje dla rycerzy. ;) A i doskonale rozumiem Twoją potrzebę posiadania "czegoś swojego" w sensie zajęcia, które pozwoli trochę odetchnąć od pieluch i ciągłego siedzenia w domu. Przynajmniej ja miałam taką potrzebę i zaczęłam pisać bloga w związku z organizacją wesel. To mnie odpręża i czuję, że robię coś dla siebie. Szkoda tylko, że maszyna jest głośna, bo nie poszyjesz, jak młodziak śpi.

A tak przy okazji to zapraszam Was na mojego bloga :) Większość z Was to już mężatki, ale może ktoś z Waszego otoczenia będzie potrzebował inspiracji lub pomocy w organizacji .:)

Blog Weddingerki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 08:58

AlicjaaA, Krysti ~~>, weronika86, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    polarisa ja tez mam mega pcos...mialam moze z 6 naturalnychm miesiaczekw moim zyciu! zaszlam teraz znow w pierwszym cyklu na metforminie, tak jak z sarcia ale dieta tez bardzo wazna! trzymam kciuki!

haneczka lista wypasiona..najbardziej podoba mi sie kalendarz pod fasiowka :D :D

Wiem, bo obserwuje twój wykres :) bardzo się ciesze :) jak nie uda nam się do marca to pojedziemy do lekarza , żeby mnie stymulować , ostatnio udało się zajść w ciążę za pierwszym razem :) teraz jestem na diecie ,ćwiczę ale metformina nie biorę bo nie mam zresztą boje się na własną rękę brać. Ale pije inofem :) zobaczymy jak to będzie :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, u nas pobudka w łóżeczku wygląda podobnie, tylko że Tomek jeszcze wspina się na kolana i opiera o barierkę.
    Bardzo fajny ten twój blog ślubny. Ciekawe inspiracje :-) Widzę, że jakieś wyróżnienie dostałaś za niego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:26

haneczka lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:) Ano dostałam wyróżnienie od innego blogera. :) Ktoś mnie docenił. To miłe.

Moja mama mówiła wczoraj, że ja jako dzidziuś stałam wiecznie w łóżeczku i obgryzałam farbę z barierki. :D

weronika86, Aguś86 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Wiem, bo obserwuje twój wykres :) bardzo się ciesze :) jak nie uda nam się do marca to pojedziemy do lekarza , żeby mnie stymulować , ostatnio udało się zajść w ciążę za pierwszym razem :) teraz jestem na diecie ,ćwiczę ale metformina nie biorę bo nie mam zresztą boje się na własną rękę brać. Ale pije inofem :) zobaczymy jak to będzie :)
    No ja zaryzykowalam z metformina na wlasna reke bo w uk nie przepisuje na pcos...ale wtrafilam z nia w dziesiatke ;D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Haneczka, u nas pobudka w łóżeczku wygląda podobnie, tylko że Tomek jeszcze wspina się na kolana i opiera o barierkę.
    Bardzo fajny ten twój blog ślubny. Ciekawe inspiracje :-) Widzę, że jakieś wyróżnienie dostałaś za niego?
    moj maz zrobil dziwna rzecz...zniszczyl mi lozeczko turystyczne! wycial dziure w siatce! mala ma frajde bo wlazi na nasze lozko....ojciec dostanie w leb jak dziecko wyjdzie jak bedziemy spac i spadnie! :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziękuję:) Ano dostałam wyróżnienie od innego blogera. :) Ktoś mnie docenił. To miłe.

Moja mama mówiła wczoraj, że ja jako dzidziuś stałam wiecznie w łóżeczku i obgryzałam farbę z barierki. :D
    moj stas potrafil po przebudzeniu stac w lozeczku nawet godzine i dac mamie pospac ;D Sarah jeszcze zanimusiadzie daje glosno znac ze wstala :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, jak mówię do Juli "dawaj ją", albo "zaraz Cię złapię" to spierdziela aż się za nią kurzy :P tak śmiesznie wywija tyłkiem przy tym :P

Alicja- ja niedawno kupiłam maszynę, ale póki co tylko przeróbki drobne, jakieś poduszki i odbojniki sówki do drzwi... Aaaa i jeszcze mini poduszki metkowce ;) na więcej póki mieszkamy z Teściami nie mam weny :P

Ja też łóżeczka nie mam do samego dołu obniżonego ;) raz, że Jula w nim nie wstaje ani nie siada, a dwa, że gdzieś od północy jest u nas w łóżku, bo często cyca w nocy i nie mam siły do niej wstawać... Byłabym Mombie...

Fasia... Czyżbym nie tylko ja miała cycoholiczke? Julek też cycus mamusin jak widzę... Może coś w tym imieniu jest?

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, jak mówię do Juli "dawaj ją", albo "zaraz Cię złapię" to spierdziela aż się za nią kurzy :P tak śmiesznie wywija tyłkiem przy tym :P

Alicja- ja niedawno kupiłam maszynę, ale póki co tylko przeróbki drobne, jakieś poduszki i odbojniki sówki do drzwi... Aaaa i jeszcze mini poduszki metkowce ;) na więcej póki mieszkamy z Teściami nie mam weny :P

Ja też łóżeczka nie mam do samego dołu obniżonego ;) raz, że Jula w nim nie wstaje ani nie siada, a dwa, że gdzieś od północy jest u nas w łóżku, bo często cyca w nocy i nie mam siły do niej wstawać... Byłabym Mombie...

Fasia... Czyżbym nie tylko ja miała cycoholiczke? Julek też cycus mamusin jak widzę... Może coś w tym imieniu jest?

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    No ja zaryzykowalam z metformina na wlasna reke bo w uk nie przepisuje na pcos...ale wtrafilam z nia w dziesiatke ;D
    Powiedz mi ile brałas to metforminie i jakie dawki o tylko to czy coś jeszcze brałas
    ?

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf chyba wszystkie julie, Julki tak maja :-) dmiakysmy sie na facebooku ,ze powinno byc to napisane przy wyborzr tego imienia :-) chyba sa 3 julki u nas a kazdy cycusiek :-)
    co do uciekania to krzycze to samo co ty hahha smiesznie to wyglada..prawie sie zanosi ze smiechu jak spierdziela heheheh

polarisa bralam tylko metformine. tryzmalam sie kalorycznosci pod swoja wage, nie jadlam chleba, ziemniakow, slodyczy ani nic slodzonego czy nizdrowego. Mieso gotowane. wystarczylo mi trzymac diete od 1dc do owulacji, wydaje mi sie ze wtedy spokojnie moje jajeczka rosly zamiast blokowac mi jajniki..jajniki mialam tak pozatykane bez metforminy ze moglam je wyczuc palcem.
    z Sara metformine wzielam w 1dc 5ego lipca....31ego lipca mialam juz test pozytywny....
    tym razem szczerze nie wiem..mialam 3 dniowe plamienie, obeszloby sie nawet bez wkladkiod spirali, ktora wyciagnelam tego samego dnia..zaznaczylam to jako krwawienie jako 1dc...owulacje mialam 39dc i sie udalo choc moim zdaniem to nie byla miesiaczka :-) pierwsza owulacja po porodzie i sie udalo :-)

misia83 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dawek..ja waze sporo..ze sarka biorac metformine wazylam 86kg. biorac 1000mg dziennie nic sie nie dzialo wogole. dopiero biorac 1500,1700 w zaleznosci czy mialam 500mg tabsy czy 850mg dopiero sie ruszalo.
    drugim razem weszlam od razu na dawke 1500 i ruszylo :-)
    ja zaryzykowalam, mialam dosc choc wiem ze nie bylo to odpowiedzialne..ale zrobilabym to znowu patrzac na moja sarke :-)

mf, Polarisa90 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:34

Robotka1, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Aguś! :) Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale ostatnie 4 kg zrzuciłam tylko dzięki diecie bezglutenowej. Polecam :)

Weronika, super, że się udało z Sarcią i teraz znowu. Moja siostra ma podobny problem i od kilku lat nie może zajść :| Może powiem jej o tej diecie. Skąd masz info, że takie postępowanie pomaga przy PCOS?

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    co do dawek..ja waze sporo..ze sarka biorac metformine wazylam 86kg. biorac 1000mg dziennie nic sie nie dzialo wogole. dopiero biorac 1500,1700 w zaleznosci czy mialam 500mg tabsy czy 850mg dopiero sie ruszalo.
    drugim razem weszlam od razu na dawke 1500 i ruszylo :-)
    ja zaryzykowalam, mialam dosc choc wiem ze nie bylo to odpowiedzialne..ale zrobilabym to znowu patrzac na moja sarke :-)
    Bardzo dziękuję za odpowiedź :) super ze tobie się udało , dzięki temu mam nadzieje :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:34

haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ produkcja dzisiaj :)
    Ucielo mi posta, ale napiszę raz jeszcze....
    Haneczka superi lista z żartobliwym opisem :D
    I nie martw się na pewno w końcu zobaczysz upragnione dwie kreski :)
    I wszystkim starajacym się powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:01

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 5099 5100 5101 5102 5103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ