X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dzieła mf :) Teraz tylko znaleźć klientów i zacząć działać :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf, to prawda piekne rzeczy umiesz uszyc. ja to nie wiedzilaabym jak sie nawet za to zabrac.
    A z tym jedzeniem - kazde dziecko inne. A jak dlugo chcesz karmic? I jak czesto teraz karmisz? Ja tylko na noc, w nocy jak sie obudzi i czasem rano. Ale czuje ze juz nie mam duzo mleka. Kiedys jak pomyslalam o karmieniu, to samo mleko lecialo, a teraz to mam takie dwa flaczki ;-P Mam nadzieje ze piersi wroca choc troche do formy sprzed

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię jak Młoda przychodzi i mówi że chce :P i w nocy tryliard razy, bo zęby :P dziś rozmawiałam z pediatrą i dopóki Jula wybiera cyca, to będę karmić, nie wiem do kiedy - ja już nic wolę nie planować...

mantissa lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf, bardzo fajne akcesoria :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałyśmy w polowie drugiej strony. Hop hop!!!

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz mniej osób tu do rozmowy..

Mój syn doprowadził mnie dziś do szału. Był maga marudny i wkurzający, a na dobitke podczas wieczornej kaszy, zanim dałam mu pierwszą łyżkę walnął mi z całej siły w miskę i cała kasza z miską wylądowała na mnie i na ziemi. Trzeba było robić od nowa, a ten wydzieral się na całe gardło że glodny, wrrr.....

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo : współczuje, ja w takich chwilach czę tracę cierpliwość
    U mnie biegunki ciąg dalszy. Byłam u lekarza mam chlac gastrolit i brać enterol.. przynajmniej dziś nie wymiotowalam.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, biedna ty.. Kurcze, właśnie spojrzałam na twój suwaczek, przecież ty niedługo rodzisz!! :-) Aj i znowu takie słodkie maleństwo będziesz miała :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa słodkie maleństwo, oby było takie spokojne jak pierwsze..
    Jestem juz ledwo żywa , wczoraj w ogóle nie wiedziałam jak się ułożyć, fatalnie się czułam, już myślałam, że tak będzie do końca, ale dziś czuję się lekko, no na ile można lekko się czuć.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka współczuję. Sama w pierwszej ciąży na końcówce miałam jelitowke z wymiotami i wspominam to bardzo źle. Zdrowia!Na kiedy kontretnie masz termin?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.06

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać kciuki :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuuugim weekendzie, bo aż 5 dni nad jeziorkiem. Artur się wyszalał na trawie. Kupiliśmy mu z mężem takie szelki bezpieczeństwa do spacerowania i powiem Wam , że ta smycz dla dziecka to jest rewelacja, jakbyście miały moralne wątpliwości. :P Nie trzeba się schylać, tak jak idąc za rączkę i można asekurować upadki. No i dzięki nim nasz Artek nauczył się chodzić po schodach. Tzn do góry idzie mu lepiej niż na dół, ale robi postępy:)

Ja załapałam jakiegoś wirusa od męża i przez cały wyjazd miałam okropny katar, ból zatok i zatkany nos. Wyleczyłam się babcinymi malinkami, inhalacjami i solą fizjologiczną, ale kto wie ile trwałby katar nieleczony, bo tak czy siak męczyłam się z nim ok 7 dni. :P

Kilka dni temu zorientowałam się, że moje dziecko dużo rozumie. :P Powiedziałam do niego, żeby zatańczył, a ten zaczął tańczyć bez muzyki, kręcił pupką i machał rączkami. Słodki widok! :)

Alicja, ja nawet nie zbliżam do Arturka żadnych talerzyków i misek z jedzeniem , bo chętnie robiłby to samo co Twój Tom, wywalał, strącał i tłukł. :) A bunt i marudzenie mu przejdzie. U nas trwał tydzień/ dwa, po czym R2D2 chyba zauważył, że nie reaguję i odpuścił. :)

Pozdrawiam Was kwietniowe mamusie :)

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, rety..kwietniowowe forum zamiera na dobre :-( czy jest tu jeszcze z kim rozmawiać?

My odkryliśmy atrakcje placu zabaw. Myślałam, że moje dziecko skoro nie chodzi to jest jeszcze małym dzidziusiem i spacery ma spędzać w wózku. A okazało się, że plac zabaw jest dla niego super atrakcją, a szczegolnie konik na sprężynie :-)

Pytanie z innej beczki. Proszę o podpowiedź co kupić na urodziny młodej mamusi tak za ok 100 zl. Ja dostałam od niej mega trafiony prezent, bo bon podarunkowy na 100 zł w jednym z moich ulubionych sklepów z materiałami do szycia :-) Też chcialabym dac jej coś fajnego, ale nie mam pomysłu a urodziny tuż tuż :-(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    O rety, rety..kwietniowowe forum zamiera na dobre :-( czy jest tu jeszcze z kim rozmawiać?

My odkryliśmy atrakcje placu zabaw. Myślałam, że moje dziecko skoro nie chodzi to jest jeszcze małym dzidziusiem i spacery ma spędzać w wózku. A okazało się, że plac zabaw jest dla niego super atrakcją, a szczegolnie konik na sprężynie :-)

Pytanie z innej beczki. Proszę o podpowiedź co kupić na urodziny młodej mamusi tak za ok 100 zl. Ja dostałam od niej mega trafiony prezent, bo bon podarunkowy na 100 zł w jednym z moich ulubionych sklepów z materiałami do szycia :-) Też chcialabym dac jej coś fajnego, ale nie mam pomysłu a urodziny tuż tuż :-(

A ma jakieś zainteresowania ? :) Najlepiej właśnie w tym kierunku uderzyć.

A no umiera, ciepło wiekszość czasu na dworze się spędza.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak mniej jest czasu w ogóle siedzieć na forum jak nasze roczniaki biegają po chałupach, wybebeszają szafki, włażą na schody etc. O:) Mój Artek dziś na przykład odkrył tajemnicę wdrapywania się na fotel ogrodowy i zrobił to sam po raz pierwszy. I nawet zszedł ładnie tyłem, ale mamusia musiała być w pogotowiu zamiast na forum :P

Na wrześniówki to już w ogóle zaglądam bardzo sporadycznie i na pewno nie zżyję się z nimi tak jak z Wami.

Ale faktycznie fajnie byłoby jakby kwietniówki nie zamarły. :)

A apropo Twojego pytania Alicja, to sądzę, że młodej mamie przydałoby się coś co wcale nie jest związane z dzieckiem. Pewnie ma teraz mało czasu na myślenie o sobie, więc dobrym pomysłem byłoby np. zaproszenie na masaż relaksacyjny lub na zabiegi do kosmetyczki/ fryzjera albo jakaś ładna torebka. :) To ma być coś kompletnie niepraktycznego, tylko przyjemnego lub ładnego. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to wygląda u Was z jadłospisem, ale Artur zrezygnował ostatnio z dwóch porcji mleka w ciągu doby i teraz zjada tylko 210 ml mleka przed snem i 210 ml kaszki ryżowej mlecznej na śniadanie. Dzięki temu kupki zrobiły się dużo bardziej zbite i wreszcie wyglądają na ludzkie. :) A już martwiłam się, że ma jakieś problemy z nietolerancją czegoś.

U nas dzień wygląda tak:

6:00- kaszka mleczno-ryżowa 210 ml łącznie
    9:00- kanapka z twarożkiem/ szynką/ żółtym serem lub jajecznica
    13:00- obiad
    17:00- podwieczorek (owoce, ryż z jabłkami, budyń itp.)
    20:00- mleko modyfikowane 7 miarek + 210 ml wody
    w międzyczasie- kilka biszkoptów i łącznie ok 200-250 ml kompotu dziennie

No i przesypia nam już całe noce do tej 6:00, czasem nawet spałby dłużej, ale budzę go na kaszkę, dzięki czemu zasypia znów od razu i ja też jeszcze mogę pospać do ok. 8:00. :)

Jak wyglądają Wasze jadłospisy? Co ciekawego robicie im do jedzonka?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śniadanko parówki z lidla piratki lub jajko na miękko
    Drugie: owoc lub jogurcik naturalny z dżemem sto procent lub konfiturą
    Obiad
    Mleko, lub coś mlecznego (w zależności od tego co było na drugie śniadanie)
    Kolacja mleko do snu

haneczka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to już bardzo dorosły menu, mm je bardzo sporadycznie, nie chce. Zastępuje jej to produktami mlecznymi.

Śniadanie - kanapka, omlet, parówki,
    Drugie śniadanie- jogurt z owocami, mus z owoców, twarożek
    Obiad - je to co my, no chyba że my jemy coś czego bym nie chciała jej dać robię jej oddzielnie.
    Podwieczorek - racuchy, biszkopty własnej roboty, ciasteczka też takie które sama zrobię, pancaki, jakiś owoc.
    Kolacja- parówki, kasza manna na mleku, owsianka.

Ogólnie sporo przepisów korzystamy z książki blw. Nawet nasze obiady są stamtąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 20:14

haneczka lubi tę wiadomość

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę przestałam was czytać,tyle ganiania mam za swoją pociechą, ale widzę ze powrócił temat żywienia.

Czy któraś z mam ma dziecko niejadka? Moja córcia nie chce jeść śniadań, właściwie ok 10-11h zje dopiero jogurt RISO a potem ok 16 zupkę. W międzyczasie jakiś owoc, picie. Kolacja to też wmuszanie, może mięsko a może kisielek a może nie wiadomo co jeszcze, żeby tylko coś zjadła.

W nocy je 2x mm, drugi raz o 5:30. Może troszkę chaotycznie to piszę, ale już nie mam siły do niej. Są upały, je się mniej,ale żeby w ogóle śniadania nie jeść??? Roczne dziecko:(

1usagu1ro3mz6qy5.png
‹‹ 5133 5134 5135 5136 5137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ