X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti okropna historia!! Dobrze, ze nic wam się nie stało!!

Eweliska, nie denerwuj się, to tylko facet!

A mi się udało wylicytować fajny kosz, myślę że za dobre pieniądze :)
    http://allegro.pl/kosz-mojzesza-bialy-na-plozach-i4716145747.html

Krysti, Angela89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeny Krysti a masz się nie denerwować! Kobieto!
    Ale na Twoim miejscu też bym stanęła w obronie mojego psiurka :) Trzymaj się i teraz relaks

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh juz policja tego psa zawinęła z pod sklepu! Na szczescie bo moze i by komuś innemu pies krzywdę wyrządził ani kagańca nic nie miał .

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Krysti okropna historia!! Dobrze, ze nic wam się nie stało!!

Eweliska, nie denerwuj się, to tylko facet!

A mi się udało wylicytować fajny kosz, myślę że za dobre pieniądze :)
    http://allegro.pl/kosz-mojzesza-bialy-na-plozach-i4716145747.html
    No szczescie miałam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    jeeny Krysti a masz się nie denerwować! Kobieto!
    Ale na Twoim miejscu też bym stanęła w obronie mojego psiurka :) Trzymaj się i teraz relaks
    No weź się nie denerwuj ah człowiek nawet niewie co moze go spotkać pod sklepem widzisz .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Krysti mi kiedyś z ameryki paczka z lezaczkiem dla młodej 2 tygodnie:)
    Mój wspaniały mąż pojechał dziś na mecz-jest bramkarzem w miejscowym klubie i wrócił z zeszytym łukiem brwiowym i fioletowym nie otwierającym się okiem. Nie mam do niego siły.
    Jutro mam wolne. Mam zamiar oporzadzic ogród z mężem i kupić farbę do dzidziusiowego pokoju oraz płytki do przedpokoju. Przyjedzie mój tato kiedyś w zimie to mi wszystko zrobi:)
    Moj tata tez bedzie nam dom kończył :)

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AURO leż sobie na plecach z nogami uniesionymi wysoko, a swojego gin zapytaj czy nie masz przeciwskazan do masazu i zgłoś sie do masażysty, a najlepiej jeszcze niech Ci przyklei kinesiotaping i pokaże pozycje relaksacyjne

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a głaskanie po brzuchu jest okropne i powinno być zabronione!:)
    ja już się uzbrajam i trzymam swoje ręce na wysokości brzucha jak np sie z kims witam, żeby się nie dostał do brzuszka:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ale historia. Straszna. Dobrze że ludzie byli i nic Wam psiór nie zrobił.
    Byłam wczoraj w na pierwszych oględzinach wózkowych i na tą chwilę najlepszą propozycją wydał mi się JEDO FYN MEMO. Ma dobą amortyzację, duże koła, łatwo się prowadzi, w miarę lekki no i cena przystępna. Czytałam coś, że spacerówki są słabe ale widziałam tylko gondole, jakbyście znały jakieś opinie to podzielcie się proszę.
    Jutro idę na warsztaty Mamo to ja ;)
    Głaskania po brzuchu też nie cierpię, nawet jak robi to ktoś z bliskiej rodziny. Jedynie tatuś maluszka mi nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:14

Krysti lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:23

• Lali Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti kobieto dobrze, ze nic sie nie stalo Tobie i ze piesek caly i zdrowy!!

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Krysti kobieto dobrze, ze nic sie nie stalo Tobie i ze piesek caly i zdrowy!!
    Oj naprawdę szczescie było , juz sie relaxuje uspokoilam się szybko choć ręce mi az latały :/ co za ludzie psa takiego wypuścili na ulice i to jeden z groźnych psów te psy są nie bezpieczne bardzo ja znam tą rasę duzo o nich czytałam bo znajomy ma hodowle we wrocku i taki pies musi miec właściciela konkretnego który psa ułoży , nie poważne moj na policję zadzwonił i powiedział Chciał isc nakopać temu Psowi mówię daj spokój ale na Policję zadzwonił szybko i powiedział gdzie pies lata i psa zabrali .Dobrze ze się nic nie stało jej brak mi słów juz ostatni raz psa biorę ze sobą. Do sklepu .Obcy kraj i ludzie w tej Szkocji bardzo są nie odpowiedzialni a juz nie muwię jacy zacofani w czasie głupole gdybym dotrwała tego właściciela psa pod sklepem to bym na miejscu na policję zadzwoniła ale musiałam uciekac z psem na rękach .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją psinką i z moim od następnego roku juz na pokazy bedziemy jeździć na wystawę :) to piesek rasowy :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy psa z rodowodem, yorka ale nie w glowie mi wystawy i jeszcze musiałby miec dlugie wlosy o ktore trzeba dbac, a tak biore go do fryzjerki i go ładnie strzyze króciutko:) Krysti jak Wasz piesek sie nadaje i macie do tego zapal to super, ze bedziecie go zabierac na wystawy:)

Jej jutro mam wizyte juz sie doczekac nie moge:) Powiedzcie mi czy lekarz na kazdej wizycie bada Was, ręcznie:D? Czy tylko usg? Bo w pierwszej ciazy badal mnie na kazdej wizycie a teraz chodze do innego lekarza i w sumie badal mnie raz na poczatku a tak to usg na kazdej wizycie.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LALI - mnie badała ginekologicznie tylko na początku, a ostatnio chyba na 3-4 wizytach miałam tylko usg

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    LALI - mnie badała ginekologicznie tylko na początku, a ostatnio chyba na 3-4 wizytach miałam tylko usg

Ja w sumie wole usg ale porównywalam z poprzednim lekarzem i troche mnie zdziwilo, ze ten nie bada. Ale skoro Twoj tez nie bada to pewnie normalne:)

Fasia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    My tez mamy psa z rodowodem, yorka ale nie w glowie mi wystawy i jeszcze musiałby miec dlugie wlosy o ktore trzeba dbac, a tak biore go do fryzjerki i go ładnie strzyze króciutko:) Krysti jak Wasz piesek sie nadaje i macie do tego zapal to super, ze bedziecie go zabierac na wystawy:)

Jej jutro mam wizyte juz sie doczekac nie moge:) Powiedzcie mi czy lekarz na kazdej wizycie bada Was, ręcznie:D? Czy tylko usg? Bo w pierwszej ciazy badal mnie na kazdej wizycie a teraz chodze do innego lekarza i w sumie badal mnie raz na poczatku a tak to usg na kazdej wizycie.
    To jest rasa mojej psinki :) http://www.dwietwarze.pl/orasie.html
    To pies zywy ja przy niej nie u siedzę :))

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę usg, nie lubię badania ginekologicznego więc jak nie trzeba to się nie domagam :D długość szyjki też sprawdza przez usg więc luz. Lekarz zna się na rzeczy więc wie kiedy trzeba badanie zrobić, a kiedy usg wystarczy :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kluska Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe czytałam, że dziecko zjeżdża w dół ze spacerówki ale skoro Ty masz przetestowane w rodzinie to super. Widziałam sporo wózeczków ale nie przywiązałam uwagi do nazwy. Sprawdzę. Musi mieć spore pompowane koła, amortyzacje bo będzie jeździł po lesie i polu no i być dość lekki bo narazie mieszkamy na 3 piętrze bez windy. No i cena jest ważna, jasna sprawa.
    Lali mnie bada paluchem na każdej wizycie i potem rozmazyje to na jakiejś szklanej płytce. Nie mam USG na wizytach bo aparat jest w innym miejscu, chodzę na NFZ.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

Mój mnie jeszcze ani razu nie badał :D
    Wychodzi z założenia, że na początku "nie ma sensu i nie ma po co", że lepiej tam nic nie dotykać i nie ruszać, mało tego, nawet usg transvaginalnego mi nigdy nie robił tylko od samego początku przez brzuch :) Dopiero w 17-18 tygodniu zaczyna badać szyjkę, cytologie robi i takie inne, bo twierdzi że jego doświadczenie zawodowe mówi, że wcześniej nie ma potrzeby. Zobaczymy ja kto będzie dalej :) Osobiście dziwne mi się to wydawało że mnie nie bada, no ale skoro ma taką filozofię i mnóstwo pacjentek to ja mu ufam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 21:35

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ