Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLali wrote:W 18-19 tygodniu poczulam, pamietam czytalam ksiazke i puk puk:) moja mala w brzuchu byla bardzo spokojna, nie raz jechalam do szpitala na ktg bo nic nie czulam przeznwiele godzin, pod koniec ciazy czekalam na to wypychanie i w ogole ze bedzie gmerac wszedzie, u mnie tego nie bylo. Moja mama byla przerazona tym, ze moze cos z mala nie tak a ona po prostu taka spokojna byla, co przelozylo sie na okres po porodzie:) byla spokojniutka i musialam ja budzic na karmienie taki spioch z niej byl:)
jest dzidzi dobrze
-
nick nieaktualnyTo ty lali kochaną côre musisz miec nie łobuziara :)ja to lubie dzieci jak spiewają ,ciekawe są ksiązek mojej siostry syn by tylko farbkami malowal
bloki mu takie kupuje wielkie farbki przerózne
telewizja go nie interesuje ,mama ksiązke kupi takie rzeczy to tak
mądry ze calą rodzine by sprzedal ,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:03
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Poszłam do sklepu wzięłam pieska mojego zawsze sobie ją koło sklepu przywiązuje. Wychodzę amstaf bezpański kurwa mać na moją psinkę zaczoł atakować i jeszcze odepną ć nie mogłam bo uciekała rzędu tym psem a ten na nią zajeba.am kopa mu wzielam psa na ręce a on na mnie ! Zawału myslalam ze dostanę gdyby nie ludzie przechodni chyba by mnie i psa pogryzł wróciłam domdomku z płaczem moj na Policję zadzwonił i powiedział wszystko Oh Boże ! Przecież ten pies na raz by moją psinkę wzioł wystarczy w kark by złapał ja pierdo.e
Amstafy to piękne psy jednak niewychowywane od szczeniaka stanowią zagrożenie, ewentualnie jak są wychowywane tylko pod "pana". Miałaś dużo szczęścia Krysti że nic ci się nie stało, bo te psy jak są chowane przez idiotów to wtedy od razu skaczą do gardła -
nick nieaktualnyFasia wrote:Cześć dziewczyny
Ale u mnie zimno! Jedyne +2 ..
Zazdroszczę Wam tych ruchów .. ja nic, a nic jeszcze nie czułam. Ani pukania. Ani bąbelków. Ani niczego innego. Czasem coś pęknie ale wiem, że to jelita.
No nic, pierwsza ciąża to wiem, że nawet w 20 tyg mogę je poczuć po raz pierwszy więc czekam cierpliwie
Mam pytanie : orientujecie się czy morfologie, crp i HbsAg trzeba robić na czczo?
morfologię powinno robić się na czczo, zresztą mnie w laboratorium powiedzialy ze jak zjem sniadanie i przyjdę np po 3 godiznach to będzie okejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:05
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:O a teraz czytam na necie i piszą że morfologia bezwzględnie na czczo :]
I bądź tu mądrym
A ja ostatnio robiłam po śniadaniu. W zasadzie nikt mnie w labo nie pytał czy ja na czczo jestem .. To mogło mieć wpływ na wyniki ? Kurcze .. Jutro zrobię raz jeszcze i zobaczymy czy w tydzień coś się zmieniło
A ja dziś zaczęłam 17 tydzień -
nick nieaktualnyFasia wrote:A ja ostatnio robiłam po śniadaniu. W zasadzie nikt mnie w labo nie pytał czy ja na czczo jestem .. To mogło mieć wpływ na wyniki ? Kurcze .. Jutro zrobię raz jeszcze i zobaczymy czy w tydzień coś się zmieniło
A ja dziś zaczęłam 17 tydzień
Powiem Ci szczerze, że ja jem zawsze przed badaniem krwi
I mam wyniki zazwyczaj poniżej normy a jedzenie raczej powinno te wyniki zawyżać, więc generalnie dla mnie bez różnicy
Teraz poszłąm na TSH FT3 i FT4 i parę minut wcześniej zjadłąm kanapkęi jakoś mam to w dupie. A teraz wyczytałąm, że powinnam byc na czczo jesli chodzi o ft3 i ft4 no ale trudno, byłąm głodna
a tsh można po jedzeniu niby
kanapka jeszcze nikomu nie zaszkodzila
-
nick nieaktualny
-
Witaski.
Ja też ruchów nadal nie czuję ale się tym nie przejmuję ponieważ dziecko detektorem podsłuchuję i już się nie denerwuje
My jutro zaczynamy 19 tydzień,szok.
Dziś mamy usg i może tajemnica płci się rozwiąże o 17:00, a potem od razu mykamy na warsztaty "Mamo to ja".
----
Wracając do tematu wózka u Nas nastąpiła radykalna zmiana.
Miał być Mutsy Evo Urban Nomad a będzie najnowsze "dziecko" firmy Bebetto czyli Bebetto Holland.
Dlaczego taka zmiana,ano dlatego gdyż po przeczytaniu wielu opinii, konsultacji ze sprzedawcami i własnych testach Mutsy stwierdzam że deinerski to on jest ale co do praktyki to różnie bywa.Gondola ok ale spacerówka ma taki minus iż daszek jej cofa się wraz z jej rozkładaniem czyli nie osłania dziecka jak np w Mutsy Transporter, druga kwestia kupując Mutsy Evo jest on "łysy" nic nie ma w zestawie więc to też generuje dalsze koszty,trzecia to amortyzacja i tylko przednie koła mogą być pompowane za co dodatkowo płacimy.
My mamy pieniądze na wózek od rodziców >2tyś. ale stwierdzilam że kupimy taki wózek aby był praktyczny,ergonomiczny i ładnie się prezentował.
Cechy Bebetto:
Jeśli chodzi o cechy funkcjonalne to Holland ma wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady, regulowane zawieszenie oraz regulowaną wysokość rączki. Takie cechy sprawiają że wózkiem jeździ się lekko i wygodnie w zasadzie w każdych warunkach. Dodatkowo Holland ma regulowany podnóżek, siedzisko spacerowe ustawiane w obu kierunkach i regulowany zagłówek w gondoli. Warto też wspomnieć o wentylacji w gondoli i odpinanym pałąku w spacerówce. Podstawowy zestaw Holland 2w1 w komplecie zawiera biały lub srebrny stelaż, siedzisko spacerowe, gondolę, torbę, okrycia na nóżki do spacerówki i gondoli, pokrowiec na koła, pałąk, zamykany kosz na zakupy, moskitierę oraz folię p/deszczową.
http://www.bebetto.eu/produkt/24/holland
U Nas będzie w wrsji czarnej z krateczką biało-czarną.
Udanego dnia kobietki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:27
Krysti, Auro, Robotka1 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
Hej
Jeszcze 3 dni do usg! Wariuje juz. Moj maz sie smieje ze jak zwykle sobei cos ubzduralam a ja sie boje ze moje harce na weselu zaszkodzily
Ja badanie krwi ostatnie nie robilam na czczo bo mialam na 11 i nikt nei powiedzial mi co to za badanie bedzie dokladnie i ze mam nic nie jesc. Zadzwonie teraz do przychodni i sie dowiem. A tak btw. czemu wy robicie badania przed wizyta u ginekologa? Nie dostajecie skierowan? U mnie w przychodni powiedzieli, ze za kazdym razem jak przyjde beda mnie wazyc i pobierac krew.
Mam jeszcze pytanie o plec. Czy to ze zna sie plec przed porodem cos zmienia? Bo nie moge sie zdecydowac czy chce wiedziec czy nie. Chcielismy miec niespodzianke ale teraz sie lamie -
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Hej
Jeszcze 3 dni do usg! Wariuje juz. Moj maz sie smieje ze jak zwykle sobei cos ubzduralam a ja sie boje ze moje harce na weselu zaszkodzily
Mam jeszcze pytanie o plec. Czy to ze zna sie plec przed porodem cos zmienia? Bo nie moge sie zdecydowac czy chce wiedziec czy nie. Chcielismy miec niespodzianke ale teraz sie lamie
Harce na pewno nie zaszkodziły - a jakby zaszkodziły zaczęłabyś od razu krwawić więc spokojna głowa
A co do płci ja sie nie wypowiem bo chcę wiedzieć -
PsotkaKotka - ja dostaję skierowanie na badania. Na ostatnim usg byłam 4 tyg temu więc skoro wizytę mam teraz w czwartek to robię badanie przed wizytą żeby mieć bieżące wyniki, a nie sprzed miesiąca. Poza tym ja chodzę prywatnie i wszystkie badania robię odpłatnie. Moja gin nie ma u siebie laboratorium.
Co do harców na weselu to AMY dobrze pisze - jakby coś było nie tak to byś plamiła, także spokojnie. Ja też mam wizytę w czwartek ale póki co jestem spokojna. Panikować zacznę w czwartek
Mam wtedy poznać płeć ! Nie mogę się doczekaćchcę już wiedzieć kogo mam w brzuszku i zacząć się zwracać do dzidziola po imieniu a nie ciągle Maczku to Maczku tamto
-
nick nieaktualnyAmy wrote:Amstafy to piękne psy jednak niewychowywane od szczeniaka stanowią zagrożenie, ewentualnie jak są wychowywane tylko pod "pana". Miałaś dużo szczęścia Krysti że nic ci się nie stało, bo te psy jak są chowane przez idiotów to wtedy od razu skaczą do gardła
-
nick nieaktualnyJa mialam kupic wózek czarny z bialym odradzono mi z tego wzgledu ze bedzie cieplo juz a dziecko moze się zagotować w czarnym wózku i pozniej nie lubiec siedziec w spacerówce ,ale ile w tym prawdy nie mam pojecia kobiety zaradcie mi coś bedzie szary u mnie czy ten kolor tez nie bedxie przyciągal sloneczka .ah jej jak nie kolor to kólka za male jak nie kólka to gondola dziwna i tak w koło macieja .
-
Dzieki dziewczyny za pocieszenie
Pewnei macie racje.
A powiedzcie mi, czy piersi w II trymestrze tez was tak bola jak w I czy juz mniej? Bo moje nadal sa duze ale bola coraz mniej, glownie w nocy, nad ranem na przyklad.
Amy to powiedz mi dlaczego chcesz znac plec? Tak poprostu czy sa jakies powody? Bo ja jestem tak 50:50. Z jednej strony chcialabym miec ta wielka neispodzianke kiedy mi maz czy lekarz powie ma pani syna albo ma panio corke a z drugiej juz bym chciala wiedziec zeby sie jakos nastawic psychicznie
Tak szczerze to chcialabym coreczkeale dla meza bardzo chcialabym syna choc jemu jest to obojetne to wiem ze facet to facet i napewno by sie z synka cieszyl bardzo
. Zreszta planujemy wiecej dzieci i starszy brat to dobra sprawa: bedzie bronil mlodszej siostry a w zamian poznawal jej kolezanki
-
nick nieaktualny