X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    W 18-19 tygodniu poczulam, pamietam czytalam ksiazke i puk puk:) moja mala w brzuchu byla bardzo spokojna, nie raz jechalam do szpitala na ktg bo nic nie czulam przeznwiele godzin, pod koniec ciazy czekalam na to wypychanie i w ogole ze bedzie gmerac wszedzie, u mnie tego nie bylo. Moja mama byla przerazona tym, ze moze cos z mala nie tak a ona po prostu taka spokojna byla, co przelozylo sie na okres po porodzie:) byla spokojniutka i musialam ja budzic na karmienie taki spioch z niej byl:)
    Moja mama môwi ze jak kobieta jest w ciàzy wyrelaksowana i nie towarxyszy jej stres i jest spokojna to wlasnie dziecku dobrze jest i tez jest spokojniutkie :) jest dzidzi dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ty lali kochaną côre musisz miec nie łobuziara :)ja to lubie dzieci jak spiewają ,ciekawe są ksiązek mojej siostry syn by tylko farbkami malowal :) bloki mu takie kupuje wielkie farbki przerózne :) telewizja go nie interesuje ,mama ksiązke kupi takie rzeczy to tak :) mądry ze calą rodzine by sprzedal ,:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Poszłam do sklepu wzięłam pieska mojego zawsze sobie ją koło sklepu przywiązuje. Wychodzę amstaf bezpański kurwa mać na moją psinkę zaczoł atakować i jeszcze odepną ć nie mogłam bo uciekała rzędu tym psem a ten na nią zajeba.am kopa mu wzielam psa na ręce a on na mnie ! Zawału myslalam ze dostanę gdyby nie ludzie przechodni chyba by mnie i psa pogryzł wróciłam domdomku z płaczem moj na Policję zadzwonił i powiedział wszystko Oh Boże ! Przecież ten pies na raz by moją psinkę wzioł wystarczy w kark by złapał ja pierdo.e

Amstafy to piękne psy jednak niewychowywane od szczeniaka stanowią zagrożenie, ewentualnie jak są wychowywane tylko pod "pana". Miałaś dużo szczęścia Krysti że nic ci się nie stało, bo te psy jak są chowane przez idiotów to wtedy od razu skaczą do gardła

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ale u mnie zimno! Jedyne +2 ..

Zazdroszczę Wam tych ruchów .. ja nic, a nic jeszcze nie czułam. Ani pukania. Ani bąbelków. Ani niczego innego. Czasem coś pęknie ale wiem, że to jelita.
    No nic, pierwsza ciąża to wiem, że nawet w 20 tyg mogę je poczuć po raz pierwszy więc czekam cierpliwie :)

Mam pytanie : orientujecie się czy morfologie, crp i HbsAg trzeba robić na czczo?
    Jeszcze chwila i Ty poczujesz :)
    morfologię powinno robić się na czczo, zresztą mnie w laboratorium powiedzialy ze jak zjem sniadanie i przyjdę np po 3 godiznach to będzie okej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:05

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki AMY. Może jutro z rana będę się mieć lepiej to pojadę zrobić te badania, bo w czwartek wizyta więc czas najwyższy :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dzięki AMY. Może jutro z rana będę się mieć lepiej to pojadę zrobić te badania, bo w czwartek wizyta więc czas najwyższy :)

O a teraz czytam na necie i piszą że morfologia bezwzględnie na czczo :]
    I bądź tu mądrym :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    O a teraz czytam na necie i piszą że morfologia bezwzględnie na czczo :]
    I bądź tu mądrym :)

A ja ostatnio robiłam po śniadaniu. W zasadzie nikt mnie w labo nie pytał czy ja na czczo jestem .. To mogło mieć wpływ na wyniki ? Kurcze .. Jutro zrobię raz jeszcze i zobaczymy czy w tydzień coś się zmieniło :)

A ja dziś zaczęłam 17 tydzień :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja ostatnio robiłam po śniadaniu. W zasadzie nikt mnie w labo nie pytał czy ja na czczo jestem .. To mogło mieć wpływ na wyniki ? Kurcze .. Jutro zrobię raz jeszcze i zobaczymy czy w tydzień coś się zmieniło :)

A ja dziś zaczęłam 17 tydzień :D

Powiem Ci szczerze, że ja jem zawsze przed badaniem krwi :D
    I mam wyniki zazwyczaj poniżej normy a jedzenie raczej powinno te wyniki zawyżać, więc generalnie dla mnie bez różnicy :P
    Teraz poszłąm na TSH FT3 i FT4 i parę minut wcześniej zjadłąm kanapkę :P i jakoś mam to w dupie. A teraz wyczytałąm, że powinnam byc na czczo jesli chodzi o ft3 i ft4 no ale trudno, byłąm głodna :D a tsh można po jedzeniu niby :) kanapka jeszcze nikomu nie zaszkodzila :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluję 17 tygodnia :D
    ja dziś zaczełam 19 chociaż moje dziecko zaczęło go już w czwartek :P

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    Ja też ruchów nadal nie czuję ale się tym nie przejmuję ponieważ dziecko detektorem podsłuchuję i już się nie denerwuje :D
    My jutro zaczynamy 19 tydzień,szok.
    Dziś mamy usg i może tajemnica płci się rozwiąże o 17:00, a potem od razu mykamy na warsztaty "Mamo to ja".
    ----
    Wracając do tematu wózka u Nas nastąpiła radykalna zmiana.
    Miał być Mutsy Evo Urban Nomad a będzie najnowsze "dziecko" firmy Bebetto czyli Bebetto Holland. 
    Dlaczego taka zmiana,ano dlatego gdyż po przeczytaniu wielu opinii, konsultacji ze sprzedawcami i własnych testach Mutsy stwierdzam że deinerski to on jest ale co do praktyki to różnie bywa.Gondola ok ale spacerówka ma taki minus iż daszek jej cofa się wraz z jej rozkładaniem czyli nie osłania dziecka jak np w Mutsy Transporter, druga kwestia kupując Mutsy Evo jest on "łysy" nic nie ma w zestawie więc to też generuje dalsze koszty,trzecia to amortyzacja i tylko przednie koła mogą być pompowane za co dodatkowo płacimy.
    My mamy pieniądze na wózek od rodziców >2tyś. ale stwierdzilam że kupimy taki wózek aby był praktyczny,ergonomiczny i ładnie się prezentował.
    Cechy Bebetto:
    Jeśli chodzi o cechy funkcjonalne to Holland ma wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady, regulowane zawieszenie oraz regulowaną wysokość rączki. Takie cechy sprawiają że wózkiem jeździ się lekko i wygodnie w zasadzie w każdych warunkach. Dodatkowo Holland ma regulowany podnóżek,  siedzisko spacerowe ustawiane w obu kierunkach i regulowany zagłówek w gondoli. Warto też wspomnieć o wentylacji w gondoli i odpinanym pałąku w spacerówce. Podstawowy zestaw Holland 2w1 w komplecie zawiera biały lub srebrny stelaż, siedzisko spacerowe, gondolę, torbę, okrycia na nóżki do spacerówki i gondoli, pokrowiec na koła, pałąk, zamykany kosz na zakupy, moskitierę oraz folię p/deszczową.
    http://www.bebetto.eu/produkt/24/holland 
    U Nas będzie w wrsji czarnej z krateczką biało-czarną.

Udanego dnia kobietki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:27

Krysti, Auro, Robotka1 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mi moja pani dr kazała zrobić wr i morfologie i powiedziała że mogę zjeść śniadanie że mam się nie meczyć więc pewnie weźmie pod uwagę że jadłam.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jeszcze 3 dni do usg! Wariuje juz :(. Moj maz sie smieje ze jak zwykle sobei cos ubzduralam a ja sie boje ze moje harce na weselu zaszkodzily :(

Ja badanie krwi ostatnie nie robilam na czczo bo mialam na 11 i nikt nei powiedzial mi co to za badanie bedzie dokladnie i ze mam nic nie jesc. Zadzwonie teraz do przychodni i sie dowiem. A tak btw. czemu wy robicie badania przed wizyta u ginekologa? Nie dostajecie skierowan? U mnie w przychodni powiedzieli, ze za kazdym razem jak przyjde beda mnie wazyc i pobierac krew.

Mam jeszcze pytanie o plec. Czy to ze zna sie plec przed porodem cos zmienia? Bo nie moge sie zdecydowac czy chce wiedziec czy nie. Chcielismy miec niespodzianke ale teraz sie lamie :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Hej
    Jeszcze 3 dni do usg! Wariuje juz :(. Moj maz sie smieje ze jak zwykle sobei cos ubzduralam a ja sie boje ze moje harce na weselu zaszkodzily :(

Mam jeszcze pytanie o plec. Czy to ze zna sie plec przed porodem cos zmienia? Bo nie moge sie zdecydowac czy chce wiedziec czy nie. Chcielismy miec niespodzianke ale teraz sie lamie :D

Harce na pewno nie zaszkodziły - a jakby zaszkodziły zaczęłabyś od razu krwawić więc spokojna głowa :)

A co do płci ja sie nie wypowiem bo chcę wiedzieć :P

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka - ja dostaję skierowanie na badania. Na ostatnim usg byłam 4 tyg temu więc skoro wizytę mam teraz w czwartek to robię badanie przed wizytą żeby mieć bieżące wyniki, a nie sprzed miesiąca. Poza tym ja chodzę prywatnie i wszystkie badania robię odpłatnie. Moja gin nie ma u siebie laboratorium.

Co do harców na weselu to AMY dobrze pisze - jakby coś było nie tak to byś plamiła, także spokojnie. Ja też mam wizytę w czwartek ale póki co jestem spokojna. Panikować zacznę w czwartek :D

Mam wtedy poznać płeć ! Nie mogę się doczekać :D chcę już wiedzieć kogo mam w brzuszku i zacząć się zwracać do dzidziola po imieniu a nie ciągle Maczku to Maczku tamto :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Amstafy to piękne psy jednak niewychowywane od szczeniaka stanowią zagrożenie, ewentualnie jak są wychowywane tylko pod "pana". Miałaś dużo szczęścia Krysti że nic ci się nie stało, bo te psy jak są chowane przez idiotów to wtedy od razu skaczą do gardła
    Kochana ten pies kaganca nic nie miał i pana tez nie było wiem ze te psy są grozne kilo w porach mialam ja az zaczelam krzyczec ! Pod sklepem ludzie zareagowali chlopak taki z dziewczyną bo by mnie pogryzł i psa mojego .nie ułozony byl a tu durnie w szkocji .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy pies który ma durnego właściciela może być niebezpieczny, a szczególnie pies który ma do tego predyspozycje ..

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kupic wózek czarny z bialym odradzono mi z tego wzgledu ze bedzie cieplo juz a dziecko moze się zagotować w czarnym wózku i pozniej nie lubiec siedziec w spacerówce ,ale ile w tym prawdy nie mam pojecia kobiety zaradcie mi coś bedzie szary u mnie czy ten kolor tez nie bedxie przyciągal sloneczka .ah jej jak nie kolor to kólka za male jak nie kólka to gondola dziwna i tak w koło macieja .

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :) Pewnei macie racje.
    A powiedzcie mi, czy piersi w II trymestrze tez was tak bola jak w I czy juz mniej? Bo moje nadal sa duze ale bola coraz mniej, glownie w nocy, nad ranem na przyklad.

Amy to powiedz mi dlaczego chcesz znac plec? Tak poprostu czy sa jakies powody? Bo ja jestem tak 50:50 :P. Z jednej strony chcialabym miec ta wielka neispodzianke kiedy mi maz czy lekarz powie ma pani syna albo ma panio corke a z drugiej juz bym chciala wiedziec zeby sie jakos nastawic psychicznie ;)
    Tak szczerze to chcialabym coreczke :P ale dla meza bardzo chcialabym syna choc jemu jest to obojetne to wiem ze facet to facet i napewno by sie z synka cieszyl bardzo :D. Zreszta planujemy wiecej dzieci i starszy brat to dobra sprawa: bedzie bronil mlodszej siostry a w zamian poznawal jej kolezanki ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiec wózek uniwersalny kolorami żeby pasował w przyszłości tez dla dziewczynki ale nie czarny bo tez slyszalam ze dzieci nie lubią czarnych wozkow

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Każdy pies który ma durnego właściciela może być niebezpieczny, a szczególnie pies który ma do tego predyspozycje ..
    No racja

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ