Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz o tym chyba pisalam ostatnio, ale mnie bada na kazdej wizycie / sprawdza delikatnie czy szyjka zamknięta i czy brzuch miękki/ a potem robi usg. Zawsze wydawało mi sie, ze badanie i usg na kazdej wizycie w ciazy to standard ale widac kazdy gin ma swoje zwyczaje.
-
nick nieaktualnyLali wrote:Ja tez ufam swojemu lekarzowi i szczerze to ciesze sie, ze mnie nie bada paluchami:)
Krysti te pieski sa swietne, fakt bardzo ruchliwe nie dziwie sie, ze nie usiedzisz przy nim:Dciekawa jestem jak bedzie reagowac na dziecko ale ona kocha dzieci w tym sęk ze jak dzieci widzi to leci i bawi się
) zabawki ma swoje bawi się sama nimi podrzuca pileczki i wogole no pies taki ze trza tez duzo z nim spacerować
ty masz yorka fajne pieski moja kolezanka ma dwa w pl i tez do fryzjera jezdzi z nimi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla spokojnie, małe są jeszcze i zależy gdzie się ulokują. Czasem czuję a często cisza
Jeszcze mamy trochę czasu do tego gdy będziemy rozróżniać okresy aktywne i spanie dzieciaczków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:01
Krysti, Ola89, Fasia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry:)
Ja nie czuje codziennie ruchów a szkoda, ale nie martwie się tym, dzieciatko jest jeszcze takie malutkie, ze ma sporo miejsca i kopie sobie inne miejsca ktorych jeszcze nie czujemy.
O 12 mam wizyte:)
Milego dnia:)!!Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Witam się z samego rana
dziewczyny jak zaczelyscie juz czuć ruchy dziecka to czujecie je codziennie regularnie? Bo ja się maetwie mały od wczoraj się nie ruszył tak żebym czuła...
Zależy od dnia i oczywiście od tego jak dziecko się ułoży
chociaż teraz już coraz intensywniej ją czujez Kazdym dniem będzie coraz b. intensywnie i na pewno częściej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:05
-
nick nieaktualnyLali wrote:Dzien dobry:)
Ja nie czuje codziennie ruchów a szkoda, ale nie martwie się tym, dzieciatko jest jeszcze takie malutkie, ze ma sporo miejsca i kopie sobie inne miejsca ktorych jeszcze nie czujemy.
O 12 mam wizyte:)
Milego dnia:)!!
w 18 tygodniu już nie jest takie malutkie -
nick nieaktualnyLali wrote:
Jej jutro mam wizyte juz sie doczekac nie moge:) Powiedzcie mi czy lekarz na kazdej wizycie bada Was, ręcznie:D? Czy tylko usg? Bo w pierwszej ciazy badal mnie na kazdej wizycie a teraz chodze do innego lekarza i w sumie badal mnie raz na poczatku a tak to usg na kazdej wizycie. -
nick nieaktualnyLali wrote:Moze nie jest az takie malutkie ale mimo wszystko ma jeszcze sporo miejsca na fikołki
pewnie, dopiero po 20 tygodniu intensywność ruchów wzrasta i jest odczuwalna prawde cały czastak mi mówiła przynajmniej oddziałowa ginekologii
a póki co kazałą się nie marwtić ze dziecko czasem nei daje o sobie znaćale wiem, ze to martwi
Lali lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W 18-19 tygodniu poczulam, pamietam czytalam ksiazke i puk puk:) moja mala w brzuchu byla bardzo spokojna, nie raz jechalam do szpitala na ktg bo nic nie czulam przeznwiele godzin, pod koniec ciazy czekalam na to wypychanie i w ogole ze bedzie gmerac wszedzie, u mnie tego nie bylo. Moja mama byla przerazona tym, ze moze cos z mala nie tak a ona po prostu taka spokojna byla, co przelozylo sie na okres po porodzie:) byla spokojniutka i musialam ja budzic na karmienie taki spioch z niej byl:)
Krysti, Amy lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ale u mnie zimno! Jedyne +2 ..
Zazdroszczę Wam tych ruchów .. ja nic, a nic jeszcze nie czułam. Ani pukania. Ani bąbelków. Ani niczego innego. Czasem coś pęknie ale wiem, że to jelita.
No nic, pierwsza ciąża to wiem, że nawet w 20 tyg mogę je poczuć po raz pierwszy więc czekam cierpliwie
Mam pytanie : orientujecie się czy morfologie, crp i HbsAg trzeba robić na czczo?