X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co .. poszłam dziś do gina na NFZ po odbiór wyników, które to są mi potrzebne na jutrzejszą wizytę do mojej pani dr u której prowadzę ciążę. I co ? Wyników nie było .. wkurzyłam się :/ pojechałam prosto z przychodni do laboratorium spytać o co chodzi, dlaczego po półtora tygodnia wciąż nie ma wyników badań. Okazało się, że są, były na drugi dzień. Babka dzwoniła przy mnie do mojej przychodni i kazali jeszcze raz dostarczyć wyniki. Wizytę mam na piątek .. i co z tego jak jutro jadę do mojej i potrzebuję je mieć :/ Jedyny plus jest taki, ze mam publikację na stronie internetowej i mogę je wydrukować ale nie mam wyniku HIV .. oby ginekolog nie była zła, że po miesiącu nie dostarczyłam jej badań które mi zleciła :/

No i najlepsza część wizyty której się wcale nie spodziewałam! Lekarz uznał, że skoro już jestem i, że karty ciąży założyć nie możemy to chociaż posluchamy tętna dziecka :D biło szybciutko ale nie wiem dokładnie z jaką częstotliwością .. Natomiast widziałam Maczka na usg !! Sprzęt jest mega kiepskiej jakości a lekarz i tak pokazał mi paluszki, całą rękę. Maczek rozprostował palce a później wsadził rączkę do buzi! No czad dosłownie !! :) Jak ja kocham tą istotkę co mi pod sercem rośnie ... :)))

martafr, KasiaKwiatek, mantissa, Bambi85, Robotka1 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coś ominęłam widocznie, na której stronie Robotka pokazała brzusio ? :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę karnisz kupic do sypialni super jest :D i nie odpuszcze go. Hihi lazani pojadlam z kurczakiem była :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robótki brzuszek zobaczyč:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny jest :))

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wiecie co .. poszłam dziś do gina na NFZ po odbiór wyników, które to są mi potrzebne na jutrzejszą wizytę do mojej pani dr u której prowadzę ciążę. I co ? Wyników nie było .. wkurzyłam się :/ pojechałam prosto z przychodni do laboratorium spytać o co chodzi, dlaczego po półtora tygodnia wciąż nie ma wyników badań. Okazało się, że są, były na drugi dzień. Babka dzwoniła przy mnie do mojej przychodni i kazali jeszcze raz dostarczyć wyniki. Wizytę mam na piątek .. i co z tego jak jutro jadę do mojej i potrzebuję je mieć :/ Jedyny plus jest taki, ze mam publikację na stronie internetowej i mogę je wydrukować ale nie mam wyniku HIV .. oby ginekolog nie była zła, że po miesiącu nie dostarczyłam jej badań które mi zleciła :/

No i najlepsza część wizyty której się wcale nie spodziewałam! Lekarz uznał, że skoro już jestem i, że karty ciąży założyć nie możemy to chociaż posluchamy tętna dziecka :D biło szybciutko ale nie wiem dokładnie z jaką częstotliwością .. Natomiast widziałam Maczka na usg !! Sprzęt jest mega kiepskiej jakości a lekarz i tak pokazał mi paluszki, całą rękę. Maczek rozprostował palce a później wsadził rączkę do buzi! No czad dosłownie !! :) Jak ja kocham tą istotkę co mi pod sercem rośnie ... :)))

Fasia a to nie mogli ci tych wyników w laboratorium wydrukować? Przecież powinni mieć to na komputerze, skoro tam były wykonywane. Swoją drogą ja nigdy nie odbieram wyników u lekarza, tylko czekają na mnie w recepcji.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Fasia a to nie mogli ci tych wyników w laboratorium wydrukować? Przecież powinni mieć to na komputerze, skoro tam były wykonywane. Swoją drogą ja nigdy nie odbieram wyników u lekarza, tylko czekają na mnie w recepcji.

Wydrukowała je przy mnie ale powiedziała, że nie mogę ich dostać, że będą do odbioru u lekarza :/ no szlag ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wydrukowała je przy mnie ale powiedziała, że nie mogę ich dostać, że będą do odbioru u lekarza :/ no szlag ..
    ma obowiązek wystawić kopię wyników badan. niech nie pierodolą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:38

mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

No co za bzdura, na dowód powinni ci spokojnie dać. Może gdybyś powiedziała, że potrzebujesz ich na jutro to by ci dali...

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ma obowiązek wystawić kopię wyników badan. niech nie pierodolą..

No niestety .. nie dało się przemówić do rozsądku. Zastanawiam się czy jutro nie iść do przychodni i tam nie powalczyć o te wyniki, pytanie czy się uda i czy warto. W końcu mogę je sobie sama wydrukować tylko bez wyniku HIV..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    No co za bzdura, na dowód powinni ci spokojnie dać. Może gdybyś powiedziała, że potrzebujesz ich na jutro to by ci dali...

Powiedziały mi, że skoro zlecał je lekarz w przychodni to tam mam je odebrać. A w przychodni mówią, że ma je lekarz w gabinecie, a jego jutro nie ma i dupa .. nie uda się :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No niestety .. nie dało się przemówić do rozsądku. Zastanawiam się czy jutro nie iść do przychodni i tam nie powalczyć o te wyniki, pytanie czy się uda i czy warto. W końcu mogę je sobie sama wydrukować tylko bez wyniku HIV..

Fasia a to aż taka tragedia ze nie ma tego wyniku HIV?? Pisałaś ze większość masz oprócz tego, HIV raczej nie masz:) a zawsze mogłabyś donieść tak??

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zrobiła awanturę, bez kitu. a czym się rozni prywatne badanie od takiego od lekarza? dlaczego jedne dostaję do ręki a z drugim już są fochy? za jedne i dugie płacę z własnych pieniędzy. Jakieś składki się w koncu co miesiąc placi na ta pieprzoną slużbę zdrowia. Nie bedzie mi żadna pani w laboratorium strzelać fochów.. szczyt!

ZDENERWOWAŁAM SIĘ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:48

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Fasia a to aż taka tragedia ze nie ma tego wyniku HIV?? Pisałaś ze większość masz oprócz tego, HIV raczej nie masz:) a zawsze mogłabyś donieść tak??

Wyniki z mojego laboratorium są dostępne po zalogowaniu na stronie internetowej do której mam wgląd. Mogę je wydrukować tylko to tak głupio wygląda jak są drukowane a nie oryginalne od lekarza :) ale oczywiście, że mogę tak zrobić, a HIV dostarczę na kolejną wizytę. Mam nadzieje, że lekarka nie będzie mieć nic przeciwko i się nie zezłości.
    Zła tylko jestem, że skoro je mieli i ja je widziałam, bo drukowali je przy mnie to dlaczego nie chcieli mi ich dać :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja bym zrobiła awanturę, bez kitu. a czym się rozni prywatne badanie od takiego od lekarza? dlaczego jedne dostaję do ręki a z drugim już są fochy? za jedne i dugie płacę z własnych pieniędzy. Jakieś składki się w koncu co miesiąc placi na ta pieprzoną slużbę zdrowia. Nie bedzie mi żadna pani w laboratorium strzelać fochów.. szczyt!

ZDENERWOWAŁAM SIĘ :P

AMY nie nerwuj się, Ada będzie kopać :P
    Ja to rozumiem no ale co poradzę jak te pindy w labo najwidoczniej nie .. Chyba zrobię tak, że je sobie sama druknę i tyle :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Zła tylko jestem, że skoro je mieli i ja je widziałam, bo drukowali je przy mnie to dlaczego nie chcieli mi ich dać :/

Bo jakaś sfochowana sucz tam siedzi. Ja bym się wykłuciła :P

• Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wyniki z mojego laboratorium są dostępne po zalogowaniu na stronie internetowej do której mam wgląd. Mogę je wydrukować tylko to tak głupio wygląda jak są drukowane a nie oryginalne od lekarza :) ale oczywiście, że mogę tak zrobić, a HIV dostarczę na kolejną wizytę. Mam nadzieje, że lekarka nie będzie mieć nic przeciwko i się nie zezłości.

Na biurokracje nic nie poradzisz...wszędzie jest, czasem aż śmieszne ...myślałam ze Polska jest zbiurokratyzowana ale zastanawiam czy w uk nie ma jej więcej..

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY nie nerwuj się, Ada będzie kopać :P
    Ja to rozumiem no ale co poradzę jak te pindy w labo najwidoczniej nie .. Chyba zrobię tak, że je sobie sama druknę i tyle :/
    ech no włąśnie wydrukuj, ale to nawet nei chodzi o to że mozna dostarczyc hiv kiedy indziej tylko ich postępowanie jest wkurwiające...
    pindy

A Ada nadal kopie :P nagrałam znow dla swojego żeby widział :P

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak samo i wyniki tylko u lekarza do odbioru...
    Jak robie prywatnie to moge je w internecie odebrać, ale jak mam skierowanie to tylko i wyłącznie w gabinecie u doktorka... uhh. Strasznie wkurzające to jest.

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pindy, pindy .. Miałam tak dobry nastrój po zobaczeniu Maczka na usg, że nie chciało mi się kłócić :D od wizyty mam rogala na buzi :) te małe paluszki i buzia :D czad :D

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ