X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co .. poszłam dziś do gina na NFZ po odbiór wyników, które to są mi potrzebne na jutrzejszą wizytę do mojej pani dr u której prowadzę ciążę. I co ? Wyników nie było .. wkurzyłam się :/ pojechałam prosto z przychodni do laboratorium spytać o co chodzi, dlaczego po półtora tygodnia wciąż nie ma wyników badań. Okazało się, że są, były na drugi dzień. Babka dzwoniła przy mnie do mojej przychodni i kazali jeszcze raz dostarczyć wyniki. Wizytę mam na piątek .. i co z tego jak jutro jadę do mojej i potrzebuję je mieć :/ Jedyny plus jest taki, ze mam publikację na stronie internetowej i mogę je wydrukować ale nie mam wyniku HIV .. oby ginekolog nie była zła, że po miesiącu nie dostarczyłam jej badań które mi zleciła :/

No i najlepsza część wizyty której się wcale nie spodziewałam! Lekarz uznał, że skoro już jestem i, że karty ciąży założyć nie możemy to chociaż posluchamy tętna dziecka :D biło szybciutko ale nie wiem dokładnie z jaką częstotliwością .. Natomiast widziałam Maczka na usg !! Sprzęt jest mega kiepskiej jakości a lekarz i tak pokazał mi paluszki, całą rękę. Maczek rozprostował palce a później wsadził rączkę do buzi! No czad dosłownie !! :) Jak ja kocham tą istotkę co mi pod sercem rośnie ... :)))

martafr, KasiaKwiatek, mantissa, Bambi85, Robotka1 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coś ominęłam widocznie, na której stronie Robotka pokazała brzusio ? :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę karnisz kupic do sypialni super jest :D i nie odpuszcze go. Hihi lazani pojadlam z kurczakiem była :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robótki brzuszek zobaczyč:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny jest :))

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wiecie co .. poszłam dziś do gina na NFZ po odbiór wyników, które to są mi potrzebne na jutrzejszą wizytę do mojej pani dr u której prowadzę ciążę. I co ? Wyników nie było .. wkurzyłam się :/ pojechałam prosto z przychodni do laboratorium spytać o co chodzi, dlaczego po półtora tygodnia wciąż nie ma wyników badań. Okazało się, że są, były na drugi dzień. Babka dzwoniła przy mnie do mojej przychodni i kazali jeszcze raz dostarczyć wyniki. Wizytę mam na piątek .. i co z tego jak jutro jadę do mojej i potrzebuję je mieć :/ Jedyny plus jest taki, ze mam publikację na stronie internetowej i mogę je wydrukować ale nie mam wyniku HIV .. oby ginekolog nie była zła, że po miesiącu nie dostarczyłam jej badań które mi zleciła :/

No i najlepsza część wizyty której się wcale nie spodziewałam! Lekarz uznał, że skoro już jestem i, że karty ciąży założyć nie możemy to chociaż posluchamy tętna dziecka :D biło szybciutko ale nie wiem dokładnie z jaką częstotliwością .. Natomiast widziałam Maczka na usg !! Sprzęt jest mega kiepskiej jakości a lekarz i tak pokazał mi paluszki, całą rękę. Maczek rozprostował palce a później wsadził rączkę do buzi! No czad dosłownie !! :) Jak ja kocham tą istotkę co mi pod sercem rośnie ... :)))

Fasia a to nie mogli ci tych wyników w laboratorium wydrukować? Przecież powinni mieć to na komputerze, skoro tam były wykonywane. Swoją drogą ja nigdy nie odbieram wyników u lekarza, tylko czekają na mnie w recepcji.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Fasia a to nie mogli ci tych wyników w laboratorium wydrukować? Przecież powinni mieć to na komputerze, skoro tam były wykonywane. Swoją drogą ja nigdy nie odbieram wyników u lekarza, tylko czekają na mnie w recepcji.

Wydrukowała je przy mnie ale powiedziała, że nie mogę ich dostać, że będą do odbioru u lekarza :/ no szlag ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wydrukowała je przy mnie ale powiedziała, że nie mogę ich dostać, że będą do odbioru u lekarza :/ no szlag ..
    ma obowiązek wystawić kopię wyników badan. niech nie pierodolą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:38

mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

No co za bzdura, na dowód powinni ci spokojnie dać. Może gdybyś powiedziała, że potrzebujesz ich na jutro to by ci dali...

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ma obowiązek wystawić kopię wyników badan. niech nie pierodolą..

No niestety .. nie dało się przemówić do rozsądku. Zastanawiam się czy jutro nie iść do przychodni i tam nie powalczyć o te wyniki, pytanie czy się uda i czy warto. W końcu mogę je sobie sama wydrukować tylko bez wyniku HIV..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    No co za bzdura, na dowód powinni ci spokojnie dać. Może gdybyś powiedziała, że potrzebujesz ich na jutro to by ci dali...

Powiedziały mi, że skoro zlecał je lekarz w przychodni to tam mam je odebrać. A w przychodni mówią, że ma je lekarz w gabinecie, a jego jutro nie ma i dupa .. nie uda się :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No niestety .. nie dało się przemówić do rozsądku. Zastanawiam się czy jutro nie iść do przychodni i tam nie powalczyć o te wyniki, pytanie czy się uda i czy warto. W końcu mogę je sobie sama wydrukować tylko bez wyniku HIV..

Fasia a to aż taka tragedia ze nie ma tego wyniku HIV?? Pisałaś ze większość masz oprócz tego, HIV raczej nie masz:) a zawsze mogłabyś donieść tak??

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zrobiła awanturę, bez kitu. a czym się rozni prywatne badanie od takiego od lekarza? dlaczego jedne dostaję do ręki a z drugim już są fochy? za jedne i dugie płacę z własnych pieniędzy. Jakieś składki się w koncu co miesiąc placi na ta pieprzoną slużbę zdrowia. Nie bedzie mi żadna pani w laboratorium strzelać fochów.. szczyt!

ZDENERWOWAŁAM SIĘ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:48

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Fasia a to aż taka tragedia ze nie ma tego wyniku HIV?? Pisałaś ze większość masz oprócz tego, HIV raczej nie masz:) a zawsze mogłabyś donieść tak??

Wyniki z mojego laboratorium są dostępne po zalogowaniu na stronie internetowej do której mam wgląd. Mogę je wydrukować tylko to tak głupio wygląda jak są drukowane a nie oryginalne od lekarza :) ale oczywiście, że mogę tak zrobić, a HIV dostarczę na kolejną wizytę. Mam nadzieje, że lekarka nie będzie mieć nic przeciwko i się nie zezłości.
    Zła tylko jestem, że skoro je mieli i ja je widziałam, bo drukowali je przy mnie to dlaczego nie chcieli mi ich dać :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ja bym zrobiła awanturę, bez kitu. a czym się rozni prywatne badanie od takiego od lekarza? dlaczego jedne dostaję do ręki a z drugim już są fochy? za jedne i dugie płacę z własnych pieniędzy. Jakieś składki się w koncu co miesiąc placi na ta pieprzoną slużbę zdrowia. Nie bedzie mi żadna pani w laboratorium strzelać fochów.. szczyt!

ZDENERWOWAŁAM SIĘ :P

AMY nie nerwuj się, Ada będzie kopać :P
    Ja to rozumiem no ale co poradzę jak te pindy w labo najwidoczniej nie .. Chyba zrobię tak, że je sobie sama druknę i tyle :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Zła tylko jestem, że skoro je mieli i ja je widziałam, bo drukowali je przy mnie to dlaczego nie chcieli mi ich dać :/

Bo jakaś sfochowana sucz tam siedzi. Ja bym się wykłuciła :P

• Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wyniki z mojego laboratorium są dostępne po zalogowaniu na stronie internetowej do której mam wgląd. Mogę je wydrukować tylko to tak głupio wygląda jak są drukowane a nie oryginalne od lekarza :) ale oczywiście, że mogę tak zrobić, a HIV dostarczę na kolejną wizytę. Mam nadzieje, że lekarka nie będzie mieć nic przeciwko i się nie zezłości.

Na biurokracje nic nie poradzisz...wszędzie jest, czasem aż śmieszne ...myślałam ze Polska jest zbiurokratyzowana ale zastanawiam czy w uk nie ma jej więcej..

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY nie nerwuj się, Ada będzie kopać :P
    Ja to rozumiem no ale co poradzę jak te pindy w labo najwidoczniej nie .. Chyba zrobię tak, że je sobie sama druknę i tyle :/
    ech no włąśnie wydrukuj, ale to nawet nei chodzi o to że mozna dostarczyc hiv kiedy indziej tylko ich postępowanie jest wkurwiające...
    pindy

A Ada nadal kopie :P nagrałam znow dla swojego żeby widział :P

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak samo i wyniki tylko u lekarza do odbioru...
    Jak robie prywatnie to moge je w internecie odebrać, ale jak mam skierowanie to tylko i wyłącznie w gabinecie u doktorka... uhh. Strasznie wkurzające to jest.

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pindy, pindy .. Miałam tak dobry nastrój po zobaczeniu Maczka na usg, że nie chciało mi się kłócić :D od wizyty mam rogala na buzi :) te małe paluszki i buzia :D czad :D

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ