X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Doszła moja przesyłka z koszem mojżesza!!! Mąż poskładał i wysłał mi zdjęcie, ale piękny :D Wyślę wam zdjęcia jutro :)

Tez chce kupić koszyk Mojżesza a masz z bujaczka tzn tym stojaczkim???

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    gadałyście o cieście marchewkowym i teraz mi się zachciało ale nie mam wszystkich składników wiec zrobię otrebowe albo bananowe

A ja albo bananaowo marcherwkowe albo bananowo czekoladowe :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tez chce kupić koszyk Mojżesza a masz z bujaczka tzn tym stojaczkim???

Tak stojak mam na płozach, nie wiem jeszcze czy to dobrze czy to źle. Tak wyszło, że taki kupiłam. Po prostu mi się bardzo spodobał i udało mi się go wylicytować za rozsądną cenę.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    ja tam nawet nie wiem na co mnie szczepili i nie obchodzi mnie to, mimo obaw o te szczepionki zaszczepię swoje dziecko na te przymusowe bo nie jestem na tyle odważna by decydować choć zastanawia mnie to że lekarze swych dzieci nie szczepią, nawet specjalnie zapytałam mame o wujka który jest chirurgiem w Warszawie i ma 5 dzieci i tez żadnego nie szczepił, wszystkie zdrowo się chowały

Jak sądzę u mnie będzie tak samo. Gdybym nie zaszczepiła na te obowiązkowe i dziecko by na jakaś poważną chorobę zachorowało, której można było uniknąć dzięki szczepieniu, to bym sobie chyba nigdy nie wybaczyła.

Wracajac jeszcze do tematu, ja bym chętnie pościel krochmaliła, ale mój tata nie znosi takiej sztywnej, a na razie z nim mieszkamy, więc piorę wszystko razem. :) Tez prasuję posciel i ręczniki, bo nie lubię takiej wymemłanej z prania. Chyba, że uzbiera się wielka góra do prasowania, to wtedy pościel jako najmniej ważną sobie odpuszczam. Koszulki ważniejsze. :) Mam znajomą, która w ogóle nie prasuje swoich ubrań, bo jakoś tak ładnie rozwiesza, że w ogóle pogniecione nie sa i nie musi. Ja jakoś nie potrafię. :P Nawet jak równiutko rozwieszę, to robi się taka pręga od linki. :(

Btw. śmiałyśmy się z tego wypychania pępka, ale coś w tym może być. :P Jeszcze wczoraj rano miałam pępek taki jak zawsze, a mam wciśnięty do środka, więc nawet nie wierzyłam, że może go wywalić. A dziś rano patrzę a on w połowie jakoś tak wywinięty jakby na zewnątrz. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A ja albo bananaowo marcherwkowe albo bananowo czekoladowe :)

Ja poszłam do piekarni po coś do jedzenia i się skuciłam na croisanta z czekoladą i po prostu takie paskudztwo, że szok. Zamiast czekolady w środku kwaśny budyń "czekoladowy". Masakra!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tak stojak mam na płozach, nie wiem jeszcze czy to dobrze czy to źle. Tak wyszło, że taki kupiłam. Po prostu mi się bardzo spodobał i udało mi się go wylicytować za rozsądną cenę.
    Adk a za ile wylicytowałaś jeśli można spytać? Ja jutro mam pojechać odebrać kosz/kołyskę właśnie kupioną przez olx za 100zł o takie:

bbda9866e8ce0481med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:47

Fasia lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Adk a za ile wylicytowałaś jeśli można spytać? Ja jutro mam pojechać odebrać kosz/kołyskę właśnie kupioną przez olx za 100zł

Śliczna! :)

Dokładnie za 162,50. Jak na allegro to tanio. Do tej pory wszystkie aukcje w których brałam udział kończyły się grubo ponad 250zł a to już uważam dużo za używany mebel na parę miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:48

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie szczepila na gruzlice bo juz dawno wykazano, ze skutecznosc szczepionki bcg jest bardzo watpliwa a czasem zadna. W Niemczech juz sie tej szczepionki w ogole nie stosuje. Nas zaszczepiono nia w Bangkoku bo mielismy bardzo bliski i dlugi kontakt z osoba chora na gruzlice w poznym stadium i ta szczepionka byla jedynym wyjsciem, choc urzycie jej w sumie bylo bez sensu ale w panice czlowiek glupieje. Nawet wam nie bede pisac jak to sie babralo, obrzydlistwo poprostu. Moze male dzieci reaguja inaczej, w koncu mnie tez tym szczepili i to chyba ze dwa razy. Ale jak zobaczylam jak moj maz wyciska prawie pol szklanki ropy z ramienia to malo nei zemdlalam....U mnei bylo jeszcze gorzej...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem slodycze ale przed ciaza tez lubilam zjesc cos slodkiego

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale koło mnie bryka stoi :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72518bb7ff3e.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03aa20013896.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:14

Robotka1, Lali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lazanie dziś na obiad robie :)

martafr lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam że nigdy nie jadłam lazanii:)
    Krysti niezła bryka:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Lazanie dziś na obiad robie :)
    jak napisałaś o lazanii to mi od razu zapiekanka ziemniaczana przyszła do głowy i konkretnie zassało w brzuchu,dziś juz nie zrobię ale jutro nie odpuszczę

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki pouzupełniajcie tabelkę z pierwszej strony proszę:)

mantissa lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrukowałyscie , ale nadrobiłam wszystko! Co do szczepień to ja już kiedyś pisałam, ja będę szczepień 6w1 i na rotawirusy, jeśli będzie dziewczynka to również na różyczke, a jeśli chłopiec to na świnkę. Najadłam się znowu barszczu czerwonego i dzidziusiowi bardzo posmakował, bo teraz byka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:56

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, a Twój brzusio to super jest!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka fajnie razem wyglądacie :))no i wow czujesz już pod ręka ruchy w17tc ja już bliżej 18 i nadaj sie wsłuchuje. Gdyby nie pierwsze USG to bym powątpiewała. Jedyne co mi rośnie to piersi...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wy jak się rozgadacie to nie nadążam z czytaniem :P

LILOE dzięki za optymistyczny wpis na temat macicy dwurożnej. Wiem, że można z nią donosić ciążę i niekoniecznie rodzić w 7 miesiącu. Moja ginekolog bardzo o mnie dba. W ogóle mnie niczym nie stresuje, często nie chce mi czegoś powiedzieć, bo mówi, że ta wiedza nie jest mi potrzebna, bo mam być spokojna i myśleć pozytywnie. Po prostu chyba dała mi do zrozumienia żebym nie była zdziwiona w razie "w". Ale ja wierzę, że dotrwam z wami do kwietnia, nawet do początku mimo terminu na 15.04 :)

- co do terminu porodu wpisanego w karte ciąży to nie mam wg OM bo wtedy wypada na 13.04 a moja gin wpisała w kartę na 15.04. Właściwie nie wiem czemu, nie pytałam i mało mnie to interesuje :)

- co do szczepień to nie zastanawiałam się, zapewne zaszczepię na to co konieczne a nad resztą pomyślę jak już będę w bardziej zaawansowanej ciąży

- co do słodyczy to odrzuciło mnie na początku, a teraz mniej więcej raz dziennie zjadam batona Mars :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ale Ci brzunio fajnie rośnie i Bąbelek jaki słodki :))))

Robotka1 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ale masz pokaźny i sliczny brzuch:)

Ja wlasnie zjadlam sandwiche z serem i szynka a na to ketchup i majonez:P a co tam:)

Jutro tez zrobie zapiekanke ziemniaczana, a lazania mmmm mniam:) jeszcze glodna jestem!!

Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ