X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No one mają trafić bezposrednio do karty jesli bylo zleceni od lekarza, ale one mogą wydrukować KOPIE i muszą to zrobić na prośbę pacjenta.. tylko są pindy i mają procedury w dupie

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    U mnie jest tak samo i wyniki tylko u lekarza do odbioru...
    Jak robie prywatnie to moge je w internecie odebrać, ale jak mam skierowanie to tylko i wyłącznie w gabinecie u doktorka... uhh. Strasznie wkurzające to jest.

Ja mam zawsze publikację w internecie tylko różnica jest taka, że jak prywatnie to dobieram w zabiegowym, a jak zleca lekarz to tylko i niego. Głupie zasady ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam u mnie dziś na obiadokolację była tortilla - taki typowy hiszpański placek z ziemniaków, jajek, papryki, cebuli :D uwielbiam!
    dzisiaj za to ja jakoś Groszka nie czuję i mam schizy czy wszystko oki...jeeeny w tej ciąży to ciągle w jakieś fobie popadam...

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wyniki z mojego laboratorium są dostępne po zalogowaniu na stronie internetowej do której mam wgląd. Mogę je wydrukować tylko to tak głupio wygląda jak są drukowane a nie oryginalne od lekarza :) ale oczywiście, że mogę tak zrobić, a HIV dostarczę na kolejną wizytę. Mam nadzieje, że lekarka nie będzie mieć nic przeciwko i się nie zezłości.
    Zła tylko jestem, że skoro je mieli i ja je widziałam, bo drukowali je przy mnie to dlaczego nie chcieli mi ich dać :/

Nie chcieli Ci ich dać bo najpierw musi je podpisać lekarz. Bez jego podpisu nie mogą Ci ich wydać. Dali dupy z terminem, bo żeby tydzień lekarz nie był w stanie podpisać... U mnie na stronie labo też jest opcja wydruku i jak potem przytniesz to wygląda jak taki oryginał z przychodni.

Nikoś <3 <3 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MACOLA pewnie masz rację .. ciule z nich i tyle, ale na szczęście sobie wydrukuję i jakoś to przejdzie :)

KASIA ale smaka narobiłaś! :) Nie schizuj, na pewno z Groszkiem wszystko dobrze :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg kiepskiej jakości ale i tak wyraźnie widać główkę a obok zgiętą rączkę i piąstkę z paluszkami przy ustach :D

e8df35cb6a09acf7med.jpg

KasiaKwiatek, Amy, martafr, MartaAlvi, iwonka1077, Lwica, Krysti, malinka1984, Bambi85, mantissa, Rudzia, Robotka1, misia83, kluska lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    Nie chcieli Ci ich dać bo najpierw musi je podpisać lekarz. Bez jego podpisu nie mogą Ci ich wydać. Dali dupy z terminem, bo żeby tydzień lekarz nie był w stanie podpisać... U mnie na stronie labo też jest opcja wydruku i jak potem przytniesz to wygląda jak taki oryginał z przychodni.
    podpisac lekarz? a czemu lekarz? wyniki podpisuje tylko osoba ktora wydaje wyniki, nie ma tam nigdzie podpisów lekarzy przecież

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, o booniu ale fajne, normalnie sobie kciuczek ssie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:05

Fasia lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    no u mnie ta sama sytuacja co u fasi nie moglam odebrac wynikow dopiero od pani doktor,no co zrobic jutro do mojej ginki bede wydzwaniac bomartwie sie i ten na tarczyce reszte nie pilna mi

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia zdjecie mega :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:07

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaak, ssie kciuka :D normalnie jestem taka szczęśliwa jak patrzę na tą fotkę! TO pierwsze takie wyraźne zdjęcie, ryczeć mi się chce z radości <3

KasiaKwiatek, martafr lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mówisz o Loma laboratorium? Ja też tam robię badania i jeszcze ANI RAZU nie dostarczyłam lekarzowi oryginałów, zawsze drukuję te z systemu. Nie widzę różnicy, gin też, bo nikt mi nigdy nie zwrócił uwagi.

Mało tego, kiedyś też mi nie zdążyli z jednym wynikiem i nikt nie robił problemu, dostarczyłam na kolejną wizytę ;) Spokojnie, to tylko badania :)

Dokładnie chodzi o LOMA. Tam robię badania zlecone przez lekarza, sama jak idę prywatnie to robię w DIAGNOSTYKA na Reymonta.
    Problem polega na tym, że wyniku HIV nie ma na stronie .. Ale jak odbiorę w pt to po prostu przywiozę do swojej lekarki na kolejną wizytę zapewne za miesiąc. Jakby wynik wyszedł nie taki jak należy to będę do niej dzwonić ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dokładnie chodzi o LOMA. Tam robię badania zlecone przez lekarza, sama jak idę prywatnie to robię w DIAGNOSTYKA na Reymonta.
    Problem polega na tym, że wyniku HIV nie ma na stronie .. Ale jak odbiorę w pt to po prostu przywiozę do swojej lekarki na kolejną wizytę zapewne za miesiąc. Jakby wynik wyszedł nie taki jak należy to będę do niej dzwonić ..
    Nie ma co sie stresować FASIA chyba nie masz powodów aby obawiać sie HIV
    Napewno poinformowaliby ciebie wcześniej jakby było coś nie tak.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Nie przejmuj się tak tym HIVem, najważniejsze są jednak te inne badania. HIV robiony jest proforma. Dowieziesz za miesiąc i tyle.
    Powiem Ci, że ja HIV dostałam na konto, choć pielęgniarka mówiła, że nie jest to możliwe :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie właśnie licytuję na allegro spodnie jeansy ciążowe ASOS :) ładne rureczki, kończy się za godzinę, mam nadzieję, że wygram :)
    jak któraś licytuje to nie podbijać mi ;)

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA pewnie masz rację :) no ale zawsze jakaś niepewność we mnie jest do czasu aż nie dostanę wyników

IDA mi w ogóle powiedzieli, że żadnych wyników nie będzie, a mam wszystkie no poza HIVem. Trudno, przeżyje :) Gdyby nie to pozytywne usg to bym tam borutę zrobiła, bo jestem mega wybuchowa i zawsze się wykłócam o swoje :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Bąbelek też ostatnio rączke trzymał przy główce <3 najukochanszy nasz skarbek uszy oczy widac nosek usta :) nóżki ,rączki brZuszek tak wyraźnie oni tu sprzet mają konkretny w szpitalu toshiba <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db17463569ef.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:24

Fasia, malinka1984, KasiaKwiatek, Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    a ja sobie właśnie licytuję na allegro spodnie jeansy ciążowe ASOS :) ładne rureczki, kończy się za godzinę, mam nadzieję, że wygram :)
    jak któraś licytuje to nie podbijać mi ;)
    Ja ostatnio z asos kupilam tez jeansy fajne bo regulowane w pasie przechodze w nich cała ciąze:)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja ostatnio z asos kupilam tez jeansy fajne bo regulowane w pasie przechodze w nich cała ciąze:)
    Ja sobie kupiłam 2 tuniki:) próbowałam znaleźć spodnie ale cieżko w moim rozmiarze, bo wysoka jestem

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ