Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Ja sobie kupiłam 2 tuniki:) próbowałam znaleźć spodnie ale cieżko w moim rozmiarze, bo wysoka jestem
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Ja ostatnio z asos kupilam tez jeansy fajne bo regulowane w pasie przechodze w nich cała ciąze:)
-
nick nieaktualnyMoje malenstwo ma miejsca umnie sporo a propo czuje takie puknięcia delikatne muśnięcia ale na bokach czasem zdarzy się ze kolo pępka a ostatnio to mocniej poczulam malo nie pod skoczyłam czuje jak się przemieszcza
fajne uczucie słysze bulgoty rózne też
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:widziałam Krysti jak wrzuciłaś zdjęcie, te są właśnie bardzo pordobne, z taką samoą regulacją, tylko z tego co pamiętam Twoje były zielone? te moje ciemnoniebieskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:37
-
KASIA ja mam zielone z H&M
A ja sobie dziś kupiłam sukienkę dresową, taką marmurkową jakby, jasno szarą. Idealna do legginsów i wygodnych, zimowych butów muklukówMyślę, że powinna ze mna rosnąć jeszcze przez jakiś czas mimo tego, że już w brzuszku jest opięta. Ale dres się rozciąga więc luz
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:widziałam Krysti jak wrzuciłaś zdjęcie, te są właśnie bardzo pordobne, z taką samoą regulacją, tylko z tego co pamiętam Twoje były zielone? te moje ciemnoniebieskie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/428b946e1bbe.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:09
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam fajna ksiazke o prenatalnym rozwoju dziecka. Czytam sobei czasem. Dzis dowiedzialam sie ze:
- dzieci juz przed 20tc cwiczy wydawanie dzwiekow (ruchy krtani)
- ucza sie! Badania wykazaly ze dzieci ktorych mamy np czytala im jakies wierszyki i z nimi rozmawialay po urodzeniu reagowaly na te wierszyki i szybciej i lepiej sie rozwijaly
- chlopcy maja pare razy dziennie erekcje
- dzieci bardzo wyczuwaja nastroj mamy, sa niespokojne kiedy ona jest niespokojna, nawet kiedy oglada drastyczne sceny w filmach lub slucha przykrych wiadomosci. Takei dzieci ktorych matka podana jest duzemu stresowi maja potem czesto problemy rozwojowe albo w poznbiejszym wieku wieksza szanse na choroby psychiczne.mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo podobne do moich tylko moje jasne są :)z Asos mają fajne spodnie te co w H&M kupiłam z tyłka mi lecą III krocze mam jak bym kilo narobiła w nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:18
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
88macola wrote:dziewczyny fajna kurtka. Na mnie będzie za mała, ale może na Was chudzinki się nada
http://olx.pl/oferta/plaszczyk-damski-rozm-l-idealny-na-okres-ciazy-CID87-ID7Ad17.html#b0cddb6588;promoted
Fajna ale na mnie za dużaJa mam kilka takich płaszczyków, w trapez w sumie to o nich zapomniałam. Jedynym minusem tych moich jest to, że są dość krótkie i po plecach mi będzie wiać .. Jeszcze na styk mieszczę się w moim ulubionym białym wełnianym, a na później mam płaszcz zimowy, a jak i on się zrobi za mały to zacznę myśleć
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Fajna ale na mnie za duża
Ja mam kilka takich płaszczyków, w trapez w sumie to o nich zapomniałam. Jedynym minusem tych moich jest to, że są dość krótkie i po plecach mi będzie wiać .. Jeszcze na styk mieszczę się w moim ulubionym białym wełnianym, a na później mam płaszcz zimowy, a jak i on się zrobi za mały to zacznę myśleć
Dla mnie też za duży a szkoda, bo śliczny. -
Kurcze nie zagladalam tu pół dnia i ledwo Was nadrobiłam... hmmm najbardziej zdziwił mnie ten post, chyba Marty, ze lekarze nie szczepią swoich dzieci. Szczerze mowiac znam to środowisko bardzo dobrze, od podszewki mozna powiedziec i pierwsze słysze. Na studiach medycznych na pediatrii tez ucza o szczepieniach i plynacych z nich korzysciach. Pewnie tak jak wsrod wszystkich ludzi zdania sa podzielone, ale zeby to byla jakas ogolna tendencja to watpie. Sama tez zamierzam zaszczepic swoje dziecko, rozwaze jeszcze te opcjonalne szczepionki , np na rota raczej sie nie zdecyduje, bo i tak jest tylko przeciw jedemu szczepowi wirusa a jest ich kilka, poza tym leczenie jest wylacznie objawowe, najwazniejsze dobre nawodnienie, a kolejna immunizacja maluszka w moim odczuciu niepotrzebna. Co do regularnego kalendarza szczepien, to chyba bede sie go trzymac, planuje tylko wymienic standardowe szczepionki ktore daje nfz na acelularne- nowoczesne, znacznie bezpieczniejsze dla dziecka, o mniejszym ryzyku wystapienia odczynów poszczepiennych, troche to kosztuje ale mysle,ze warto dla dziedziaczka. Tak demonizowana kiedys szczepionka DPT ( błonica, tezec krztusiec) tez wystepuje w postaci acelularnej z tego co pamietam. Dobra opcja sa tez szczepionki kilka w jednym - zmniejsza liczbe ukłuć- co dla takiego maluszka i jwego rodzicow ma na pewno duze znaczenie. A wspomiana tu gzies szczepionka BCG ( p/ gruzlicy) chroni w zasadzie przed gruzlicą niemowlaki, ktore jeszcze nie maja wyksztalconego dobrze ukladu immunologicznego, potem juz nie. Kiedys mialam duzo materialow na temat szczepien , musze to odkopac, bo pewnie nasuną sie nam jeszcze jakies pytania ; ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:51
MartaAlvi, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny upieklam ciasto marchewkowo bananowe. Pieklo sie ponad godzine w 170°C, w ciescie sa 3 jajka. Ciasto jest bardzo miekkie i wilgotne, myslicie ze moze byc niedopieczone? Juz sie gora robi brazowa, boje sie ze spale ale nei chce jesc surowych jajek. Tylko czy po takim czasie tam moga byc jeszcze jajka surowe? Moze to banan (sa 2 w srodku a one sa przeciez zawsze mokre).
???Robotka1 lubi tę wiadomość
-
PSOTKA moim zdaniem ta wilgotność to "wina" banana i marchewki. Z tego co pamiętam ciasto marchewkowe jest fajnie wilgotne. Poza tym po godzinie w piecu nie ma szans na surowe jajka
-
nick nieaktualny