X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja sobie kupiłam 2 tuniki:) próbowałam znaleźć spodnie ale cieżko w moim rozmiarze, bo wysoka jestem
    A ja dziś do szafy zaglądam a tam sukienka sportowy typ w fajne wzory z zary ale się uradowałam bo to szersze jest i smialo mogę pochodzic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja ostatnio z asos kupilam tez jeansy fajne bo regulowane w pasie przechodze w nich cała ciąze:)
    widziałam Krysti jak wrzuciłaś zdjęcie, te są właśnie bardzo pordobne, z taką samoą regulacją, tylko z tego co pamiętam Twoje były zielone? te moje ciemnoniebieskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo ma miejsca umnie sporo a propo czuje takie puknięcia delikatne muśnięcia ale na bokach czasem zdarzy się ze kolo pępka a ostatnio to mocniej poczulam malo nie pod skoczyłam czuje jak się przemieszcza :) fajne uczucie słysze bulgoty rózne też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    widziałam Krysti jak wrzuciłaś zdjęcie, te są właśnie bardzo pordobne, z taką samoą regulacją, tylko z tego co pamiętam Twoje były zielone? te moje ciemnoniebieskie
    Moje nie zielone to Fasia miała ja mam niebieskie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:37

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA ja mam zielone z H&M :)

A ja sobie dziś kupiłam sukienkę dresową, taką marmurkową jakby, jasno szarą. Idealna do legginsów i wygodnych, zimowych butów mukluków :) Myślę, że powinna ze mna rosnąć jeszcze przez jakiś czas mimo tego, że już w brzuszku jest opięta. Ale dres się rozciąga więc luz :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dorwałam dzisiaj na olx jeansy i kurtkę na zimę :D ufff

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ja mam takie i tu gdzie kieszenie regulacje mają gumki zapinane na guzik :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/428b946e1bbe.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:09

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje takie:

jeszcze 5 minut, może wygram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:44

Krysti lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fajna ksiazke o prenatalnym rozwoju dziecka. Czytam sobei czasem. Dzis dowiedzialam sie ze:
    - dzieci juz przed 20tc cwiczy wydawanie dzwiekow (ruchy krtani)
    - ucza sie! Badania wykazaly ze dzieci ktorych mamy np czytala im jakies wierszyki i z nimi rozmawialay po urodzeniu reagowaly na te wierszyki i szybciej i lepiej sie rozwijaly
    - chlopcy maja pare razy dziennie erekcje ;D
    - dzieci bardzo wyczuwaja nastroj mamy, sa niespokojne kiedy ona jest niespokojna, nawet kiedy oglada drastyczne sceny w filmach lub slucha przykrych wiadomosci. Takei dzieci ktorych matka podana jest duzemu stresowi maja potem czesto problemy rozwojowe albo w poznbiejszym wieku wieksza szanse na choroby psychiczne.

mantissa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny fajna kurtka. Na mnie będzie za mała, ale może na Was chudzinki się nada :)

http://olx.pl/oferta/plaszczyk-damski-rozm-l-idealny-na-okres-ciazy-CID87-ID7Ad17.html#b0cddb6588;promoted

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam!!! :D no to spodnie mam, teraz trza polować na kurtkę :D

Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    a moje takie:

103685d4059df9c2med.jpg

jeszcze 5 minut, może wygram ;)
    To podobne do moich tylko moje jasne są :)z Asos mają fajne spodnie te co w H&M kupiłam z tyłka mi lecą III krocze mam jak bym kilo narobiła w nie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:18

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    dziewczyny fajna kurtka. Na mnie będzie za mała, ale może na Was chudzinki się nada :)

http://olx.pl/oferta/plaszczyk-damski-rozm-l-idealny-na-okres-ciazy-CID87-ID7Ad17.html#b0cddb6588;promoted

Fajna ale na mnie za duża :P Ja mam kilka takich płaszczyków, w trapez w sumie to o nich zapomniałam. Jedynym minusem tych moich jest to, że są dość krótkie i po plecach mi będzie wiać .. Jeszcze na styk mieszczę się w moim ulubionym białym wełnianym, a na później mam płaszcz zimowy, a jak i on się zrobi za mały to zacznę myśleć :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:

Z A wear dobra firma :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Fajna ale na mnie za duża :P Ja mam kilka takich płaszczyków, w trapez w sumie to o nich zapomniałam. Jedynym minusem tych moich jest to, że są dość krótkie i po plecach mi będzie wiać .. Jeszcze na styk mieszczę się w moim ulubionym białym wełnianym, a na później mam płaszcz zimowy, a jak i on się zrobi za mały to zacznę myśleć :P

Dla mnie też za duży a szkoda, bo śliczny. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie zagladalam tu pół dnia i ledwo Was nadrobiłam... hmmm najbardziej zdziwił mnie ten post, chyba Marty, ze lekarze nie szczepią swoich dzieci. Szczerze mowiac znam to środowisko bardzo dobrze, od podszewki mozna powiedziec i pierwsze słysze. Na studiach medycznych na pediatrii tez ucza o szczepieniach i plynacych z nich korzysciach. Pewnie tak jak wsrod wszystkich ludzi zdania sa podzielone, ale zeby to byla jakas ogolna tendencja to watpie. Sama tez zamierzam zaszczepic swoje dziecko, rozwaze jeszcze te opcjonalne szczepionki , np na rota raczej sie nie zdecyduje, bo i tak jest tylko przeciw jedemu szczepowi wirusa a jest ich kilka, poza tym leczenie jest wylacznie objawowe, najwazniejsze dobre nawodnienie, a kolejna immunizacja maluszka w moim odczuciu niepotrzebna. Co do regularnego kalendarza szczepien, to chyba bede sie go trzymac, planuje tylko wymienic standardowe szczepionki ktore daje nfz na acelularne- nowoczesne, znacznie bezpieczniejsze dla dziecka, o mniejszym ryzyku wystapienia odczynów poszczepiennych, troche to kosztuje ale mysle,ze warto dla dziedziaczka. Tak demonizowana kiedys szczepionka DPT ( błonica, tezec krztusiec) tez wystepuje w postaci acelularnej z tego co pamietam. Dobra opcja sa tez szczepionki kilka w jednym - zmniejsza liczbe ukłuć- co dla takiego maluszka i jwego rodzicow ma na pewno duze znaczenie. A wspomiana tu gzies szczepionka BCG ( p/ gruzlicy) chroni w zasadzie przed gruzlicą niemowlaki, ktore jeszcze nie maja wyksztalconego dobrze ukladu immunologicznego, potem juz nie. Kiedys mialam duzo materialow na temat szczepien , musze to odkopac, bo pewnie nasuną sie nam jeszcze jakies pytania ; ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:51

MartaAlvi, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny upieklam ciasto marchewkowo bananowe. Pieklo sie ponad godzine w 170°C, w ciescie sa 3 jajka. Ciasto jest bardzo miekkie i wilgotne, myslicie ze moze byc niedopieczone? Juz sie gora robi brazowa, boje sie ze spale ale nei chce jesc surowych jajek. Tylko czy po takim czasie tam moga byc jeszcze jajka surowe? Moze to banan (sa 2 w srodku a one sa przeciez zawsze mokre).

???

Robotka1 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA moim zdaniem ta wilgotność to "wina" banana i marchewki. Z tego co pamiętam ciasto marchewkowe jest fajnie wilgotne. Poza tym po godzinie w piecu nie ma szans na surowe jajka :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zjadlam dwa kawalki ;). Pycha.

martafr, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:48

Krysti lubi tę wiadomość

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ