X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o płci też mówimy,tzn. tym którzy pytają. Chociaż zaznaczamy, że to na razie "chyba" chłopak.

Nikoś <3 <3 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poczułam przypływ mocy i co by nie odstawać od grona wzięłam się za prasowanie. Po raz pierwszy od miesiąca! Więc wiecie jaki armagedon mnie czeka :/

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ależ Wy drukujecie Dziewczynki, ciężko za Wami nadążyć :)

Psotka gratuluję synusia! Kolejny facet na forum, super :)

Moje dziecie nadal uparte i nie daje żadnych znaków, ani rano ani wieczorem, cisza. Mąż stwierdził, żę jest uparte po mamusi :D ma racje :P
    Byłam dziś u dziaków, a że obok był sklep dziecięcy to oczywiście wstąpiłam. Znalazłam fajne łóżeczko, bo ostatnio jak byliśmy oglądać wózki i jak zobaczyłam jakie liche te łóżeczka to się przeraziłam. Wszystkie jakieś mało stabilne, a jak już były stabilne to kosztowały majątek... Dzisiaj widziałam łóżeczko z Klupsia Amelia - super stabilne bo ma grube, masywne boki, a dodatkowo można przerobić potem na tapczanik. Cena 295zł - rewelka :) No i ma fajny, ciekawy kolor :)
    Coś takiego, tylko nie wiem czemu ta cena tutaj taka wysoka: http://megaurwis.pl/klups-lozeczko-amelia-p7488.html

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się z Wami przykrą wiadomością :(
    Moja znajoma starała się o drugie dziecko. Udało się, byłysmy szczęśliwe, że razem będziemy plotkować, przeżywać i w ogóle. Jednak w zeszłym tygodniu (8 tc) na USG wykryto jakąś niepokojącą plamkę nieopodal fasolki. Lekarz poinformował ją, że za dwa dni poroni. No i stało się, od kilku dni delikatnie plamiła, a dziś dostała takiego krwotoku, że wylądowała w szpitalu! ;( Jest mi tak przykro z tego powodu...

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    U mnie to jest tak, że ja płci dziecka jeszcze nie znam, natomiast wszyscy wokół już wiedzą, że to będzie córeczka :P

Wiecie co... tak mi się czegoś mocno chciało, takie czułam pragnienie na coś od samego rana. Odwiedziłam więc McDonalda, ale to nie było to. Wróciłam do domu i nie mogłam znaleźć miejsca. Co chwilę zaglądałam do lodówki/szafki ze słodyczami. No nic z tego! Odkryłam co mi chodziło po głowie, od 10 minut siedzą w piekarniku babeczki :D mmm... jaki zapaszek w mieszkanku <3
    Za mna też cos chodzilo, wyslalm meza po loda do sklepu ale musi być magnum z migdalami:d

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh Kaludia90 przykro :(

któraś z Was się dzisiaj pytała o szkołę rodzenia , więc my już jesteśmy zapisani i ruszamy 22.11 mamy 5 tygodni zajęć w weekendy i skończymy akurat przed Bożym Narodzeniem. Cieszę się bo teraz jeszcze mam na to siłę i łatwiej mi teraz niż później przez śnieg i korki jeździć z dużym brzuszkiem. Obejrzę sobie oddział, pokoje i poznam położne. Lekarza prowadzącego już tam mam na nfz więc wszystko zorganizowane :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to właśnie wczoraj sprawdzałam warunki w szpitalu, w którym chyba będę rodzić, że optymalny czas to około 30 tyg. Więc mam jeszcze czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szkoła rodzenia trwa 11 tygodni więc po nowym roku pewnie zaczniemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj u mnie w szpitalu na inflanckiej na nfz jest szkoła rodzenia i jest w systemie 2-dniowym soboty i niedziele przez 5 tygodni.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie opłata za zajęcia 2 godzinne wynosi 20zł, spotkań jest 5 :) w sumie nie ma tragedii. Można zacząć po skończonym 21 tygodniu i tak właśnie pewnie będę chciała zacząć :)

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie nie wiem co zrobić. Bo jest jedna szkoła rodzenia, darmowa, w super hiper prywatnej klinice, ale ja w niej nie rodze bo nie mam na to wolnych 7 tys. :) a w szpitalu w którym chcę rodzić jest płatna 40 zł za spotkanie (chyba trochę drogo nie?), ale poznam szpital, oddział, itd. nie wiem na co się zdecydować.

Nikoś <3 <3 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Kurde ale Wam fajnie że sie już dowiadujecie płeć. Ja jestem tak bardzo nastawiona na dziewczynkę że w sumie chyba wole dłużej życ w niewiedzy niż się rozczarować:( wiem że to straszne i nie powinno sie tak mówić:( ani nawet myślec

Że tak powiem, witaj w klubie. Jak się we wtorek dowiedziałam, że będziemy mieć syna to miałam łzy w oczach. Ledwie się opanowałam. Więc nie jesteś z takim myśleniem sama. Ale u mnie to dlatego, że od zawsze marzyłam o córeczce, ba, już nawet widziałam siebie czeszącą włosy i szyjącą tiulowe spódniczki. :( A tu taki psikus. Ale dzisiaj już lepiej z nastawieniem, cały czas sobie powtarzam, że chcemy mieć przecież jeszcze drugie, więc cały czas szanse na dziewczynkę są. Chociaż jak się drugi chłopak by trafił, to już bym chyba w depresję popadła. Ale to daleka przyszłość.

A znajomym o płci mówię, bo czemu nie. Zwłaszcza, że synuś na 100%. Musiałam się bliskim koleżankom wyżalić, że nici z sukieneczek i kokardek. Bo jak nie im to komu. :) Jeszcze mi ojciec dzień przed usg powiedział, że chciałby wnuczkę. Ale nie zareagował źle, jak mu wczoraj powiedziałam, że jednak wnuk. :)

MartaAlvi, to bardzo tania u ciebie szkoła rodzenia, u mnie takie prywatne ok 300 zł. Ale podobno jest bezpłatna przyszpitalna, muszę się zorientować.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisalyscie

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Podzielę się z Wami przykrą wiadomością :(
    Moja znajoma starała się o drugie dziecko. Udało się, byłysmy szczęśliwe, że razem będziemy plotkować, przeżywać i w ogóle. Jednak w zeszłym tygodniu (8 tc) na USG wykryto jakąś niepokojącą plamkę nieopodal fasolki. Lekarz poinformował ją, że za dwa dni poroni. No i stało się, od kilku dni delikatnie plamiła, a dziś dostała takiego krwotoku, że wylądowała w szpitalu! ;( Jest mi tak przykro z tego powodu...

Bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie nawet przez co ona teraz przechodzi. :( dlatego właśnie ja uważam, że nie powinno się mówić tak wcześnie. przynajmniej do 12 tc, a ja czekałam jeszcze dłużej. Tak mi mój lekarz prowadzący zalecił, żeby potem nie musieć boleśnie dla siebie wyprowadzać wszystkich z błędu.
    nie mówię o sytuacji, w której to twoja bliska przyjaciółka itd., tylko tak ogólnie

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A dlaczego musi odświeżyć skoro już ma??
    Ja przyjechałam z polskim prawkiem wzięłam pare lekcji prywatnie i tyle. Nie musiałam niczego zdawać...
    Moj mial wypadek tu za dawnych czasów i nie stety odnowa tu musi egzam przejsc :/

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    MartaAlvi, to bardzo tania u ciebie szkoła rodzenia, u mnie takie prywatne ok 300 zł. Ale podobno jest bezpłatna przyszpitalna, muszę się zorientować.

No właśnie niby tanio, ale z drugiej strony to szkoła rodzenia taka przyszpitalna więc chyba powinna być darmowa? :D

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma u Was szkół rodzenia za darmo? U mnie w szpitalu jest.

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam darmowa szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić i zastanawiam się czy skorzystać trochę się dziwnie będę czuła chyba,bo będę najmłodsza i pewnie będą na mnie dziwnie patrzeć ehhh ...Mój tż mówił ,że poszedl by ze mna hihihi fajnie ;]

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:51

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja mam darmowa szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić i zastanawiam się czy skorzystać trochę się dziwnie będę czuła chyba,bo będę najmłodsza i pewnie będą na mnie dziwnie patrzeć ehhh ...Mój tż mówił ,że poszedl by ze mna hihihi fajnie ;]
    Ale w jakim sensie najmłodsza? Wiekiem czy ciążą?
    Ja idę z mężem, nie ma innej opcji.

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ