X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Eweliska, a masz juz dzieci? Bo jak masz na przyklad juz dwoch chlopakow to rozumiem ;)

Mi tak obojetne. Widze, ze maz dumny i blady to sie ciesze z nim ;)

nie mam i dlatego tym bardziej mi głupio:( bo powinno mi zależeć tylko na tym żeby było zdrowe

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    MARTA - Ty to masz męża :D jak chce to niech prasuje :P

Ja mojego o nic nie proszę jak wraca z pracy, w sumie z dwóch. Rano po 7 wychodzi do tej zarobkowej, po 16 jest już w naszym domu, który przebudowujemy .. wraca do domu koło 22 także nie mam serca czegokolwiek od Niego wymagać ..
    kochany jest dlatego powiedziałam że sama zrobię i zrobię tylko nie wiem kiedy

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż tak bardzo marzył o dziecku że jemu jest wszystko jedno

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Kurde ale Wam fajnie że sie już dowiadujecie płeć. Ja jestem tak bardzo nastawiona na dziewczynkę że w sumie chyba wole dłużej życ w niewiedzy niż się rozczarować:( wiem że to straszne i nie powinno sie tak mówić:( ani nawet myślec

Nie przejmuj się, ja też poczułam delikatne uczucie rozczarowania jak usłyszałam, że jednak chłopiec (na 99 %). Ale już się z tym oswoiłam i w sumie cały czas mówię do dziecka jako do chłopca. Pewnie jest wkurzone jeśli jest jednak dziewczynką haha :D ale raczej nie jest :)

Normalne jest rozczarowanie, jeśli nastawiałyśmy się na coś innego, ale gwarantuję Ci, że chłopca też będziesz kochała! :D

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia trzymam kciuki, choć w sumie nie wiem po co, bo przecież wiadomo, że wszystko jest ok! :)

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiedzialyscie, ze plod moze juz plakac? Tzn dopiero chyba po 26tc czy jakos tak. Ale ponoc dopiero od 30tc plod moze czuc bol wiec placz moze byc wywolany emocjami, stresem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:24

Bambi85, Eweliśka, martafr lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    muszę 2 raz w tym tyg zmienić pościel bo właśnie mi pomarańcze trysnęły i poplamiły, tak się kończy siedzenie w łóżku przy kompie z jedzeniem

mi tapicerka na narożniku elegancko sie wyprała po kawie, kupiłam pianke w rossmanie tylko psikasz i czekasz aż wyschnie:) to tak informacyjnie jakby się następnym razem cos innego poplamiło:)

martafr lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mowicie o plci komus jeszcze? Bo pameitam, ze nasi znajomi najczesciej robili z tego tajemnice ale nei wiem czy tylko przed nami czy tez przed dziadkami? Chetnie bym rodzicom powiedziala :). Tesciowie to woleliby dziewczynke bo drugi syn ma dwoch urwisow ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A mowicie o plci komus jeszcze? Bo pameitam, ze nasi znajomi najczesciej robili z tego tajemnice ale nei wiem czy tylko przed nami czy tez przed dziadkami? Chetnie bym rodzicom powiedziala :). Tesciowie to woleliby dziewczynke bo drugi syn ma dwoch urwisow ;)

Ja mówię, jeśli ktoś pyta. Tzn. narazie mówię, że CHYBA chłopak ;) nie chodzę i nie obwieszczam tego całemu światu, ale jeśli ktoś chce wiedzieć, to czemu nie ;)

I moim teściom, w sumie rodzicom chyba też, to raczej obojętne, bo ani jedni ani drudzy nie mają jeszcze wnuków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:37

Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeej jestem, ale dzień
    zaliczyłam odbiór kosz mojżesza, byłam w ikei, w smyku (obejrzałam z ciekawości wózki różniste, choć ja już i tak będę mieć graco evo), potem jeszcze z córką do punktu obsługi klienta wyrobić kartę miejską
    padam na twarz

Krysti, Lwica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez dzień mam napięty moj ma wolne do poniedzialku moj zaprosił mnie na sniadanko pyszne i capucino :) ,jutro egzamin poraz kolejny na prawko w Uk po Angielsku i znów stres . Odebrałam karty biznesowe fajne :) ja cytologie robilam tez przed zajsciem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:50

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Krysti to powodzenia na egzaminie! Nie stresuj sie!
    Mialam okazje pojezdzic pare razy w kraju z ruchem lewostronnym i musze powiedziec, ze nie jest tak zle. W ogole potem, jak wrocilam do prawostronnego to mi sie wydawalo, ze cos jest nei tak, ze jednak ten lewostronny jest jakis taki bardziej natrualny i lepszy. Co ciekawe w Polsce pod zaborem austiackim tez byl ruch lewostronny.
    Ale najlepsze bly poczatki czyli wlaczanie wycieraczek zamiast migacza ;), problemy z zapieciem pasa i ciagle wsiadanei nie od tej strony ;D
    Ok spadam na zakupy hihihi

Fasia trzymam kciuki! Poczytam pozniej :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Oj Krysti to powodzenia na egzaminie! Nie stresuj sie!
    Mialam okazje pojezdzic pare razy w kraju z ruchem lewostronnym i musze powiedziec, ze nie jest tak zle. W ogole potem, jak wrocilam do prawostronnego to mi sie wydawalo, ze cos jest nei tak, ze jednak ten lewostronny jest jakis taki bardziej natrualny i lepszy. Co ciekawe w Polsce pod zaborem austiackim tez byl ruch lewostronny.
    Ale najlepsze bly poczatki czyli wlaczanie wycieraczek zamiast migacza ;), problemy z zapieciem pasa i ciagle wsiadanei nie od tej strony ;D
    Ok spadam na zakupy hihihi

Fasia trzymam kciuki! Poczytam pozniej :)
    PsoTKa to nie mój Egzamin tylko mojego Ostatnio jednym punktem na hazardzie przewalił jeden jedyny punkt teraz drugi raz idzie musi odswierzyc prawko tu w uk . Mam nadxieje ze zda bo oszaleje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:02

• Lwica Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    PsoTKa to nie mój Egzamin tylko mojego Ostatnio jednym punktem na hazardzie przewalił jeden jedyny punkt teraz drugi raz idzie musi odswierzyc prawko tu w uk . Mam nadxieje ze zda bo oszaleje .

A dlaczego musi odświeżyć skoro już ma??
    Ja przyjechałam z polskim prawkiem wzięłam pare lekcji prywatnie i tyle. Nie musiałam niczego zdawać...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no to miałaś aktywny dzionek:)
    wpadł Ci mimo wszystko jakiś wózeczek w oko?:)

ja nie powiem nikomu o płci z tego względu żeby się teściowa nie dowiedziała i jej córusia która jest w 2 dni młodszej ciąży bo już się mojej córki wypytują....
    niech spadają....tamtym razem powiedziałam to tym razem nikomu:) niech mają niespodziankę:)

pamiętam jak się moja siostra rodziła:) miałam 12 lat i rodzice nie chcieli wiedzieć co będzie:) jakie były emocje i szczęście jak mama na porodówkę jechała:) a ja jeszcze przed spaniem pomodliłam się o siostrzyczkę:D

tak że tylko ja i mąż:) córka też niech ma niespodziankę:) jak będzie chłopak to ona będzie w niebo wzięta:) bo tak się cały czas nastawia:P

Lwica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:07

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A wiedzialyscie, ze plod moze juz plakac? Tzn dopiero chyba po 26tc czy jakos tak. Ale ponoc dopiero od 30tc plod moze czuc bol wiec placz moze byc wywolany emocjami, stresem.
    Psotka, ale jak płód odczuwa emocje i stres?

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest tak, że ja płci dziecka jeszcze nie znam, natomiast wszyscy wokół już wiedzą, że to będzie córeczka :P

Wiecie co... tak mi się czegoś mocno chciało, takie czułam pragnienie na coś od samego rana. Odwiedziłam więc McDonalda, ale to nie było to. Wróciłam do domu i nie mogłam znaleźć miejsca. Co chwilę zaglądałam do lodówki/szafki ze słodyczami. No nic z tego! Odkryłam co mi chodziło po głowie, od 10 minut siedzą w piekarniku babeczki :D mmm... jaki zapaszek w mieszkanku <3

Bambi85, martafr lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj aktywny aktywny był, teraz spałam jak zabita pół godziny i już lepiej się czuję
    stwierdzam, że teraz wózki są śliczne, oczywiście różnice w wykończeniu i standardzie, ale wszystkie wyglądają fajnie :) mi dzisiaj przypadły do gustu bebbeto już nie pamiętam modeli bo w sumie bardziej oglądałam jak sroka :) niż wybierałam ale bardzo mi się podobały te szare.
    Mój tak czy siak przesądzony graco evo czarno-czerwony od przyjaciół, jak nowy po ich jednym dziecku, używany 2 lata.
    Co do dziecka to rzeczywiście odczuwa nasze emocje i stresy a jak...przez hałasy, wstrząsy itd ale przede wszystkim przez pępowinę od nas we krwi adrenalinka idzie w takich sytuacjach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:36

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ