Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi strasznie mi przykro...
    Nawet nie wiem co mam powiedzieć.
    Bądź silna, myślami jestem z Tobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Dziewczyny skreślcie mnie z listy... :-( Prosto z Zakopianki trafilam do szpitala z silnym krwawieniem. Zrobili mi bHCG i z ponad 300 spadło do 14. Trzymają mnie do jutra, żeby sprawdzić czy się wszystko wyczyściło :-( Dodatkowo dostałam czerwone światło na zachodzenie w ciążę przez 3 miesiące :-(
    strasznie mi przykro.trzymaj się kochana. Bądź silna

Ja wczoraj byłam na usg. Widziałam maluszka. Ma ponad 7mm długości. Serduszko bije 136 na minutę. na tym etapie podobno wszystko ok. Jestem spokojna.

Ida, weronika86, kasiulenkaa lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi tak straszni mi przykro. Trzymaj się!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzisiaj przeszłam coś w rodzaju ataku paniki. Wczoraj się pochwaliliśmy rodzinie a teraz mnie dopadają lęki, że może wcale w ciąży nie jestem i będę im musiała potem tłumaczyć że to np. torbiel była. Ale mąż mnie uspokaja, a przynajmniej próbuj, że przecież beta urosła idealnie a to że nic nie czuję to dlatego, że tak naprawdę jestem dwa dni po terminie @. Wiem, że ma rację ale pól dnia szukam informacji czy gdyby to nie była ciążą tylko torbiel to czy beta by tak ładnie urosła. Ale głupie ze mnie babsko!! Zamiast się cieszyć to szukam dziury w całym. Ale to chyba dlatego, że jutro jedziemy na urlop i przez dwa tygodnie nie będę mogła w żaden sposób sprawdzić czy wszystko w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 19:55

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja za to dzisiaj przeszłam coś w rodzaju ataku paniki. Wczoraj się pochwaliliśmy rodzinie a teraz mnie dopadają lęki, że może wcale w ciąży nie jestem i będę im musiała potem tłumaczyć że to np. torbiel była. Ale mąż mnie uspokaja, a przynajmniej próbuj, że przecież beta urosła idealnie a to że nic nie czuję to dlatego, że tak naprawdę jestem dwa dni po terminie @. Wiem, że ma rację ale pól dnia szukam informacji czy gdyby to nie była ciążą tylko torbiel to czy beta by tak ładnie urosła. Ale głupie ze mnie babsko!! Zamiast się cieszyć to szukam dziury w całym. Ale to chyba dlatego, że jutro jedziemy na urlop i przez dwa tygodnie nie będę mogła w żaden sposób sprawdzić czy wszystko w porządku.

Miałam dokładnie takie same obawy jak Ty. Dowiedziałam się, że mam torbiel która ma 7cm. Bałam się, że to może ona zaburza wyniki bety ale moja ginekolog powiedziała, ze nie ma możliwości aby przez torbiel wzrastała beta. Także spokojnie, to na pewno nie jej wina tylko tego, że jesteś w ciąży Kochana :)

weronika86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi bardzo mi przykro ... przytulam mocno! bądź dzielna ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Ja również chciałam dołączyć do grona kwietniówek:)
    Wg belly termin porodu mam na 13.04:).Żadnych badań jeszcze nie robiłam- mam umówioną wizytę w najbliższy poniedziałek i mam nadzieję że lekarz zleci mi wszystkie potrzebne bdania. Myślicie, że jest szansa na małe serducho?

f2w3hqvks05if8lr.png

Witamy :) mój termin porodu przypada dokładnie na 13.04 :)
    Ja na wizycie byłam wczoraj 5t3d i niestety nie było serduszka tylko pęcherzyk 7mm. Także myślę, że to są indywidualne kwestie, bo nie wiadomo kiedy doszło do zagnieżdżenia. Ale kto wie :) daj znać po wizycie!

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Maracuja słyszałam że za dużo herbaty w ciąży też nie można, tak ze 2 dziennie raptem bo zawiera teinę czy jakoś tak. Ja mdłości miałam jak pracowałam. Teraz na L4 więcej odpoczywam, śpię i nie dopuszczam do uczucia głodu. Objadać też się nie można za bardzo. Częściej po troszeczku i lekko. Gorzej jak się nie da nic do ust włożyć bo tak męczy. To nie wiem co wtedy.

o kurcze dobrze że mówisz, bo ja tej herbaty sporo piję...

Maracuja
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, dziękuje za uspokojenie :) Ja sama wiem, że moje lęki sa bezpodstawne ale nie dość że ciążą to dla mnie nowe doświadczenie to jeszcze z dnia na dzień rzuciłam palenie (nie wierzyłam, że może nam się w najbliższej przyszłości udać więc się tym nie przejmowałam) i troszkę mi siada psycha. A jutro mnie czeka lot samolotem a latanie dodatkowo mnie stresuje i taka kumulacja emocji mnie dopada, że chyba znajduje ujście w takich właśnie mini atakach paniki.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjawiam się ale tylko na chwilę.
    Na usg nie widać zarodka jedynie pęcherzyk ciążowy 15mm, po wizycie pojawiła się krew :/ spanikowałam i zadzwoniłam do gina kazał monitorować, zwiększyć dupka do 3x1 i w razie jak nie przejdzie jechać do szpitala. Wspomniał że istnieją puste pęcherzyki ale tez że u mnie duża tkanka tłuszczowa może zasłaniać i dla tego nie widać kijanki. Póki co przeszło tzn już wieczorem nie było i do tej pory sucho nawet zabarwionego śluzu nie ma tak jak był wcześniej. 22 mam kolejną wizytę i zobaczymy ale zastanawiam się nad jeszcze jedną betą...

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi tak mi przykro :( Wspieram!

Kati86 miałaś transvaginalne USG? Jeśli tak to możliwe ze krwawienie było spowodowane usg własnie, nasza szyjka jest teraz bardzo ukrwiona i wrażliwa i może się tak zdarzać :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:47

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja robiłam betę przed pierwszą wizytą. 3 dni później przed kolejną betę powtórzyłam żeby mieć pewność, że przyrasta. Ja do mojej gin chodzę prywatnie więc betę robię na własny koszt. Każde takie badanie to 35zł nie moje :/ ale trudno, jak trzeba to trzeba :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Mała.mi bardzo mi przykro:(

Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie. Czy wszystkie robiłyście bete przed I wizytą u gin? Czekam na skierowanie (szkoda mi było niepotrzebnie kasę wydawać), ale teraz się zastanawiam ty to czasem nie jest zaniedbanie z mojej strony:(
    Jeśli chodzisz na fundusz to raczej gin sam z siebie skierowania Ci nie da, bo to badanie wykonuje się tylko w szczególnych przypadkach. Ja np. po 2 poronieniach nie dostałam skierowania teraz w ciąży. Robiłam na własny koszt. U mnie to 17,50 zł

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:47

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jeszcze tak ku przestrodze wam napisze w pierwszym trymestrze nie wyjeżdżajcie w góry. Zmiana ciśnienia wpływa negatywnie na ciążę i niestety może się przyczynić do poronienia. Oczywiście nie każda kobieta w I trymestrze będzie miała negatywne skutki wyazdu w góry, ale to się niestety nierzadko zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 21:59

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny i jeszcze tak ku przestrodze wam napisze w pierwszym trymestrze nie wyjeżdżajcie w góry. Zmiana ciśnienia wpływa negatywnie na ciążę i niestety może się przyczynić do poronienia. Oczywiście nie każda kobieta w I trymestrze będzie miała negatywne skutki wyazdu w góry, ale to się niestety nierzadko zdarza.

Właśnie mieliśmy w niedzielę jechać do Zakopanego jednak po przetrzepaniu neta itp stwierdziliśmy, że nie bedziemy ryzykować :( Na początku myśleliśmy, że to może lekka przesada, że niektórzy latają (chyba większe wahanie ciśnienia) i jest ok, a co tam takie góry... Jednak po dokładnej analizie stwierdzamy że lipa z wyjazdu.
    Mój lekarz powiedział, że do 900 m n.p.m. można raczej być spokojnym jednak miejscowość w której mieliśmy być, Gliczarów Góry, to ponad 1000 m n.p.m. Wydygaliśmy i nie jedziemy, trudno :)

misia co do bety, ja sobie zrobiłam na własny koszt, ale lekarz jakoś to olał i nawet niespecjalnie go to zainteresowało - po prostu przyjął do wiadomości, że jest pozytywna i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 22:40

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi bardzo mi przykro, wiem że żadne słowa Cię nie pocieszą. Tak strasznie mi przykro ...

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • kluska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Właśnie mieliśmy w niedzielę jechać do Zakopanego jednak po przetrzepaniu neta itp stwierdziliśmy, że nie bedziemy ryzykować :( Na początku myśleliśmy, że to może lekka przesada, że niektórzy latają (chyba większe wahanie ciśnienia) i jest ok, a co tam takie góry... Jednak po dokładnej analizie stwierdzamy że lipa z wyjazdu.
    Mój lekarz powiedział, że do 900 m n.p.m. można raczej być spokojnym jednak miejscowość w której mieliśmy być, Gliczarów Góry, to ponad 1000 m n.p.m. Wydygaliśmy i nie jedziemy, trudno :)

misia co do bety, ja sobie zrobiłam na własny koszt, ale lekarz jakoś to olał i nawet niespecjalnie go to zainteresowało - po prostu przyjął do wiadomości, że jest pozytywna i tyle.

Też planowaliśmy wyjazd w góry we wrześniu ale jak wszystko będzie ok do tego czasu to raczej zmienimy plany.

Myślę że betę to każda z nas robi raczej dla siebie bo lekarze to ją zlecają dopiero jak coś się dzieje.

Prywatne placówki zlecą badanie bez problemu zazwyczaj pokrywa je koszt abonamentu, tam nie mają problemu ze skierowaniami.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Zima Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała.mi wrote:
    Dziewczyny skreślcie mnie z listy... :-( Prosto z Zakopianki trafilam do szpitala z silnym krwawieniem. Zrobili mi bHCG i z ponad 300 spadło do 14. Trzymają mnie do jutra, żeby sprawdzić czy się wszystko wyczyściło :-( Dodatkowo dostałam czerwone światło na zachodzenie w ciążę przez 3 miesiące :-(

Oj kochana tak mi przykro... Sciskam i tule mocno <3

[*] 30.09.2013
    zpbn6iyeccg7uobk.png
    nqtkio4p8vnuk249.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ