Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam zgagi. Po herbacie jest mi trochę lepiej, więc najlepiej chyba słuchać swojego organizmu. Cola rzeczywiście jest super, ale z racji jej składu stwierdziłam, że muszę się przemęczyć. Generalnie cała ta sytuacja wprawia w przygnębienie, bo trudno chodzić uśmiechniętą od ucha do ucha kiedy przez cały dzień czuje się mdłości...

Maracuja
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to, że nie jesteśmy z tym same. ;-)

Jejku no zdechne zaraz.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie jeszcze boje ciazowek kupywac ale z checia z checia...tylko maz mnie stopuje, ze po co teraz, jeszcze urosniesz :D dziewczyny wspolczuje tych mdlosci :( ja na razie nie mam, ale czuje ze sie nie obejdzie..na razie mdli mnie tylko jak za dlugo nie zjem, wiec choc pracuje 5hr dziennie to biore 2 posilki na zas..raczej klientowi przy tatuazu odglosy zyganka nie na reke by byly :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Pocieszające jest to, że nie jesteśmy z tym same. ;-)

Jejku no zdechne zaraz.
    liwi a kiedy ci sie zaczely mdlsoci?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kazda z nas moze edytowac liste? chcialabym dodac ze mam przeczucia na dziewczynke i imiona SARAH/ARY ( ARIEL) a nie moge nic zrobic albo tepa jestem!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, ty po odchudzaniu pewnie masz cala szafe za duzych ubran to po co ci ciazowki? :) ja mam nadzieje ze bede potrzebowala tylko nowych spodni, gory i tak raczej luźne noszę wiec moze nie bedzie potrzeby kupowania calej nowej.

Martwi mnie, ze Natt sie nie odzywa :(

wczoraj pochwaliliśmy sie całej rodzinie. Mam nadzieję, że nie zapeszymy ale wasze wypowiedzi nas przekonały. Jak coś złego się stanie to chcemy mieć ich wsparcie.

weronika86 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdłości zaczęły się w 5 tyg i 4 dniu i jest coraz gorzej...

a propos ubrań to moje jeansy też robią się ciasne. Jak dziś spojrzałam na moją szafę to za chwilę nie będę miała w czym chodzić. Wszystkie bluzki miałam dopasowane i czuję, że powoli wszystko robi się kuse i wygląda jakby było za małe i w biuście i w pasie...No cóż..w tej sytuacji pozostają nam chyba jedynie ZAKUPY!

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

Maracuja
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dwóch dni zaczynają się mdłości, które pojawiają się raz na jakiś czas. Wymiotów na szczęście jeszcze nie mam i oby tak zostalo .. Nie zazdroszczę tego ..

Natt daj znać Kochana jak się masz ?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak delikatnie mdliło od soboty, codziennie coraz mocniej i od trzech czy czterech dni to już jest przegięcie.

Mąż zabrał córe i pojechali na grzyby a ja próbowałam trochę ogarnąć ale nie dałam rady, leże i aż mi się wyć chce.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja słyszałam że za dużo herbaty w ciąży też nie można, tak ze 2 dziennie raptem bo zawiera teinę czy jakoś tak. Ja mdłości miałam jak pracowałam. Teraz na L4 więcej odpoczywam, śpię i nie dopuszczam do uczucia głodu. Objadać też się nie można za bardzo. Częściej po troszeczku i lekko. Gorzej jak się nie da nic do ust włożyć bo tak męczy. To nie wiem co wtedy.

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Weronika, ty po odchudzaniu pewnie masz cala szafe za duzych ubran to po co ci ciazowki? :) ja mam nadzieje ze bede potrzebowala tylko nowych spodni, gory i tak raczej luźne noszę wiec moze nie bedzie potrzeby kupowania calej nowej.

Martwi mnie, ze Natt sie nie odzywa :(

wczoraj pochwaliliśmy sie całej rodzinie. Mam nadzieję, że nie zapeszymy ale wasze wypowiedzi nas przekonały. Jak coś złego się stanie to chcemy mieć ich wsparcie.
    no wlasnie ze nie bo powyzucalam zeby miec motywacje zeby juz nie tyc :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za rady. Spróbuję z colą, ale coś słabo to widzę... Zobaczymy, bo ja vs mdłości - 0:1. Wczoraj zaliczyłam pierwsze wymioty... Nigdy sama z siebie nie wymiotuję, musiałam zawsze sobie pomagać palcami, a teraz samo poszło... Ech...:/ Na szczęście po tym było już ok, mdłości ustąpiły a ja mogłam zasnąć. Bałam się o dzisiejszy poranek, ale po mdłościach ani śladu! :) :D Mam nadzieję, że to był jednorazowy wybryk.
    no ja identycznie, rzadko zeby mnie pociaglo, ale ciazowe to tak bez ostrzenia....bleeee.. i a la picasso :-)

Krysti, Ida lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła? Tak strasznie dziękuje Wam za wsparcie.
    Baabaa -bo tak został nazwany przez panią doktor nasz maluch- ma się dobrze. Serducho mu łomocze i wygląda jak na razie na okaz zdrowia. Co za ulga...
    Krwawienie to najprawdopodobniej wynik rozciągania się macicy. Jest możliwość, że się powtórzy a wtedy szybko na ostry dyżur chociaż wcale nie musi.

Czuję się jakbym się urodziła na nowo. :)

liwi, MartaAlvi, Krysti, Fasia, shimmer_lip, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• kluska Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt to super wiadomości, trzymaj się dzielnie i bądź silna. Wszystko będzie dobrze.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z Polski siostry ciuchy wysłały ciązowe my jednej budowy :)mamcia mowi ze fajne rzeczy dostane ,,az ciekawa jestem co one mi na kupywały ,u nas tradycja taka ze jak ktoraś z sióstr zaszła w ciąze to my siostry kupywaly jej ciązowe bluzeczki i spodnie ,teraz czas na mnie :)ale kocham tą moją rodzine :)z nimi konie kraśc mozna :)taka szalona familia:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w H&M i nic nie bylo dla mnie co by mi się spodobało ,nie moj styl wogole i bardzo malo bylo tych rzeczy.a w next to juz nie mówie co było wszystko jak na starsze kobiety ? W Polsce jakieś fajniejsze te sklepy ciązowe .

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Dziš u mnie mulenie i poobiednia biegunka-boosko a do tego coś czuję że ból głowy nadciąga-grr.
    Udanego popołudnia.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:46

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zależy od sprzętu. Ja byłam 5t6dz i widziałam serduszko. :)
    Niestety wczoraj trafiłam do szpitala i tam widzieli tylko pecherzyk bo maszyna była słaba.
    Dziś znów byłam na kontroli i widać było jak serduszko sobie pika jak piłeczka. :)

Życzę powodzenia. :)

• mała.mi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skreślcie mnie z listy... :-( Prosto z Zakopianki trafilam do szpitala z silnym krwawieniem. Zrobili mi bHCG i z ponad 300 spadło do 14. Trzymają mnie do jutra, żeby sprawdzić czy się wszystko wyczyściło :-( Dodatkowo dostałam czerwone światło na zachodzenie w ciążę przez 3 miesiące :-(

promoszka lubi tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ