Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvia007 wrote:Ja też przyjmuję luteine 100mg. Dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty to bardzo ważne
Ostatnio na wizycie wszystko było niepewne, nie było widać pęcherzyka. Stresowałam się. Dziś pęcherzyk był widoczny gołym okiem więc jestem szczęśliwaweronika86 lubi tę wiadomość
-
liwi wrote:Musze jeść równo co dwie godziny bo inaczej nie mam siły nawet wstać. siedzenie w pracy to jest katorga. A mdli mnie od kiedy tylko otworze oczy aż do momętu kiedy zasne. Ech.
Ja też jem co dwie godziny ale nie ze względu na mdłości, a na ciągły głódnic tylko bym ciągle jadła
cieszę się ogromnie, bo mam niedowagę więc każdy kilogram jest na wagę złota
A Tobie Kochana życzę aby mdłości jak najszybciej zniknęły!liwi lubi tę wiadomość
-
To moja druga ciąża ale w pierwszej nie mialam takich przeboji. przez jakis czas czułam takie dziwne coś w przełyku ale już nie pamiętam więc chyba bardzo mnie nie męczyło.
A teraz masakra poprostu, Ja się u że właśnie jak jem małe porcje co dwie godziny to czuje sie troche lepiej ale moja gin mówiła że najważniejsze to pić duuużo niegazowanej wody tak po troszkę bo rozrzedza te soki żołątkowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:21
Ida lubi tę wiadomość
-
Ja też nie pomogę mimo że to moja druga ciąża... w poprzedniej miałam totalnie bezobjawowo, a w tej to już nieciekawie się robi, jeśli kolejne dni będą takie jak dziś to na pewno się wykończę
przeleżałam większość dnia, odrzuca mnie od jedzenia, mdli mnie, słabo, zawroty głowy, mamy jakby gule w gardle i na żołądku... szkoda gadać
ale nie wiem co na takie dolegliwości może pomóc, chyba muszę się w końcu troszkę doszkolić
-
Robotka1 wrote:FASIa to mamy wizytę na t6en sam dzień
ja dziś co prawda tylko usłyszazłam swoje serce na usg ale na obrazie widać było migające serduszko:) suuper:)
No to super! Kochana przypomnij który to u Ciebie tydzień i dzień?zazdroszczę tego serduszka ... jeśli i mi dane będzie usłyszeć serce i zobaczyć zarodek to chyba się zbeczę w gabinecie ..
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJezuuuuuus co za dzień. Dziś przez dłuższą chwilę myślałam, że to już koniec...
Zaczęłam krwawić. Co prawda było to jednorazowe krwawienie ale typową czystą krwią. Pojechałam do szpitala na coś w rodzaju ostrego dyżuru na ginekologii. Zbadali mnie, zrobili usg... Widać było tylko pęcherzyk ale lekarka powiedziała, że to dosyć słaby sprzęt a ciąża wczesna więc tak podejrzewała. Niby wszystko wygląda ok ale dostałam skierowanie na oddział wczesnej patologii ciąży na juto rano na dalsze badania.
Moja nadzieja nadal się tli ale boję się jak cholera... -
Ida wrote:Dziewczyny, których to nie pierwsza ciąża - macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Dziś mnie mdli i aż boję się że tak będzie do końca I trymestru...a tego bałam się najbardziej. Okropne uczucie....
Aż mi się płakać chce
No ja rozumiem Cię doskonale. Od 2 tygodni męczą mnie okropne mdłości i nie są to poranne dolegliwości. Trwają od świtu (5,6 rano) do nocy. Jest dobrze przez kilka godzin kiedy śpię. Wystarczy, że otworzę oczy i już muszę biec, żeby zwymiotować . Uczucie okropne i wykańczające psychicznie. Dziś też jestem już po porannych wymiotach. Mdli mnie przez cały czas i nic nie pomaga. Na samą myśl o imbirze robi mi się jeszcze gorzej, migdały też się nie sprawdzają. Piję dużo herbaty, która trochę pomaga, ale o wykluczeniu mdłości nie ma mowy. Niestety nie ma złotej rady. To po prostu trzeba przetrzymać chociaż wiem, że ciężko. Może to zrozumieć tylko ktoś kto tego doświadczył. Żadne to pocieszenie, ale wiem co przechodzisz..
Przypomniało mi się, że cola łagodzi mdłości. Raz spróbowałam i rzeczywiście było lepiej. Nie pomagam sobie w ten sposób z racji szkodliwości tego napoju, ale jeśli to miałoby Ci pomóc, to sama zdecyduj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 07:47
Ida lubi tę wiadomość
Maracuja -
Dziewczyny na mdłości i wymioty może pomóc wygazowana cola. Herbata przy wymiotach jest nie bardzo wskazana, bo ona sama w sobie powoduje , że żołądek więcej kwasów wydziela. Jeśli macie gule w gardle i pali was w żołądku to jest to niestety zgaga. W pierwszej ciąży nie miałam wcale teraz umieram cały dzień od zgagi
Natta trzymam kciuki oby wszystko było ok.Ida lubi tę wiadomość
-
Natt trzymaj sie dzielnie i daj znac jak tylko bedziesz juz cos wiedziec...Ida widze ze cie dopadly mdlosci a jeszcze wczoraj czy przedwczoraj rano obie sie cieszylysmy ze dolegliwosci nie mamy...mnie po moim poscie tak zmulilo do spania ze siedzialam jak zombi w pracy, kleinci zanudzenia na smierc
spac poszlam o 21.00
maz zawsze moiw-no nie spij ogladaj film ze mna bo ja dlugo usnac nie moge...a teraz...opatulil mnie kolderka jak w kokonik, pocalowal w czolka i mowi : spijcie kochane
on jest pewny ze corcia bedzie
kochany jest naprawde, az mi lzy w oczach stanely
Fasia, Ida lubią tę wiadomość
-
Jaga wrote:Dziewczyny na mdłości i wymioty może pomóc wygazowana cola. Herbata przy wymiotach jest nie bardzo wskazana, bo ona sama w sobie powoduje , że żołądek więcej kwasów wydziela. Jeśli macie gule w gardle i pali was w żołądku to jest to niestety zgaga. W pierwszej ciąży nie miałam wcale teraz umieram cały dzień od zgagi
Natta trzymam kciuki oby wszystko było ok.w anglii slyszalam ze kobiety uzywaja kandyzowanego imbiru, tani jak barszcz tutaj w sklepach zielarskich.