X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    Amy co ja bym dała za taki brzuszek, u mnie jeszcze maleńki,niezauważalny dla innych

Nas dzieli niecałe 5 tygodni :) więc pewnie za miesiąc Ci się już coś pokaże :D
    U mnie w pracy większość nie zauważyła nawet że jestem w ciąży :P

EDIT : nie niecałę 5 tyg tylko 4 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Jak będę w wyższej ciąży to może i będę wchodzić bez kolejki ale w sumie nei wiem. Nie przeszkadza mi, że pójdę w późniejszych godiznach bo u mnie kolejki tylko z samego rana a o 11 czy 10 nikogo juz nie ma :)
    Bedziesz pierwsza wchodzić na sto procent;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Oj oby :) Tak bym chciała już mieć małego ze sobą, teraz to zamartwiam się o niego, wkręcam niepotrzebnie różne rzeczy, też to jest zasługa moich bliskich którzy to szczególnie dziadkowie o dziecku słyszec nie chcą na razie bo to jeszcze tak długo jest że wszystko się może zdarzyć, a wczoraj moja mama też mnie podtrzymała na duchu, bo pokazałam jej ubranka które kupiłam a ona na to że to jeszcze dużo za wcześnie
    Nie wkręcaj sobie nic bedzie wszystko dobrze :) urodzisz dziecko to zobaczysz jak dziatki maleństwo pokochają :) głowa do góry trzeba mysleć dobrze .Ja jeszcze nic dla dziecka nie mam ale w styczniu lutym zaczne kupować :)

Ola89 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro odbieram od kuzynki pierwszą turę ubranek:D co prawda po dziewczynce ale co tam:D
    za daleko mieszka zebym potem jechała a jutro mamy okazję się spotkać:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:52

88macola lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że krew pobierają w przychodni w gabinecie zabiegowym. Na drzwiach jest tabliczka, że kobiety w widocznej ciąży wchodzą poza kolejnością. Zawsze jak idę na badania to jestem jedyną kobietą w ciąży, brzuszek mam ogromny ale nie korzystam z tego przywileju mimo, że dodatkowo mam rwe kulszowa i praktycznie ciągle czuje ból. Jakoś tak nie umiem sama poprosić o przyjęcie bez kolejki. No a też nikt nie zaoferował, żebym weszła przed nim :/ no to czekam godzinę lub dwie na swoją kolej. Ale zdecydowanie muszę zmienić podejście :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Nie wkręcaj sobie nic bedzie wszystko dobrze :) urodzisz dziecko to zobaczysz jak dziatki maleństwo pokochają :) głowa do góry trzeba mysleć dobrze .Ja jeszcze nic dla dziecka nie mam ale w styczniu lutym zaczne kupować :)

jesteście niezastąpione nawet na piątkową chandrę :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny wykopcie mnie z tąd i zmobilizujcie do roboty :) Na Was liczyć można więc do dzieła

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a ja jutro odbieram od kuzynki pierwszą turę ubranek:D co prawda po dziewczynce ale co tam:D
    za daleko mieszka zebym potem jechała a jutro mamy okazję się spotkać:)
    Robotka baletnica będzie u mnie i u ciebie http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7797fcd240.jpg

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki (wisi duża kartka na drzwiach gabinetu zabiegowego). Ja jednak nie pcham się pierwsza, wolę poczekać i odłożyć na jak najpóźniej te okropne wydarzenie... Nienawidzę pobierania krwi brrr, zawsze na leżąco ;/ Nie boję się krwi, ani ukucia, tylko tego, co może się stać po pobraniu... Kilka razy zdarzyło mi się zasłabną, a to nie jest fajne uczucie :/

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    jesteście niezastąpione nawet na piątkową chandrę :)
    Oh kochana po to się tu jest by wspierać się:) i głowa do góry :) ja czekam az moj przyjdzie do domu ze zdanym egzaminem juz zaczoł:) ja nie poszlam bo wole przeczekac w domu ten raz:)

Ola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    U mnie też kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki (wisi duża kartka na drzwiach gabinetu zabiegowego). Ja jednak nie pcham się pierwsza, wolę poczekać i odłożyć na jak najpóźniej te okropne wydarzenie... Nienawidzę pobierania krwi brrr, zawsze na leżąco ;/ Nie boję się krwi, ani ukucia, tylko tego, co może się stać po pobraniu... Kilka razy zdarzyło mi się zasłabną, a to nie jest fajne uczucie :/
    Ja nie nawidzę jak ktoś mnie przepuszcza w kolejce tez czekam ostatnio godzine czekałam ,po prostu nie lubię bo wtedy czuje się jak by to ludzie mysleli ze ja chora albo mi zle ,czekam jak kazdy czlowiek ,ciaza nie choroba .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:43

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i Anka - własnie takim zachowaniem jak wasze sprawiacie że mohery się rzucają na inne ciężarne, no bo skoro jedna może 2 godziny poczekać to czemu druga nie???
    dla mnie to absurd(choć w niewielkiej kolejce sama potrafię poczekać ale godzina czy dwie to już przesada) i nadal uważam że kobiety powinny się w tym temacie integrować i nie powinny dawać sobie odbierać oczywiste przywileje.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Robotka baletnica będzie u mnie i u ciebie http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7797fcd240.jpg
    oj kochanie nie byłabym taka pewna co do mnie:) natomiast co do Ciebie to już sie przyzwyczaiłam że będziesz miec córkę:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się strasznie zawiedziona, że nie miałam usg wczoraj i musze czekać miesiąc na polowkowe. Tak bardzo liczyłam, że poznam płeć. Mój Tz mówi, że może lepiej mieć niespodziankę ale ja chcę wiedzieć chociażby po to, żeby kupić rzeczy konkretnego rodzaju bo niestety takich neutralnych rzeczy w sklepach nie ma za dużo :(

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Klaudia i Anka - własnie takim zachowaniem jak wasze sprawiacie że mohery się rzucają na inne ciężarne, no bo skoro jedna może 2 godziny poczekać to czemu druga nie???
    dla mnie to absurd(choć w niewielkiej kolejce sama potrafię poczekać ale godzina czy dwie to już przesada) i nadal uważam że kobiety powinny się w tym temacie integrować i nie powinny dawać sobie odbierać oczywiste przywileje.

Też tak uważam! U mnie ciąży nie widać więc nie nie pcham przed kolejkę ale jak brzuch będzie duży to nie mam zamiaru czekać. A już na pewno nie na pobieranie krwi na czczo...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Czuję się strasznie zawiedziona, że nie miałam usg wczoraj i musze czekać miesiąc na polowkowe. Tak bardzo liczyłam, że poznam płeć. Mój Tz mówi, że może lepiej mieć niespodziankę ale ja chcę wiedzieć chociażby po to, żeby kupić rzeczy konkretnego rodzaju bo niestety takich neutralnych rzeczy w sklepach nie ma za dużo :(
    Ja tez bym miesiąc czekala do 24 listopada i ide prywatnie choc moj nie chciał ,poryczalam się i mówi bukuj kochanie tez chcem wiedzieć haha :)

martafr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    oj kochanie nie byłabym taka pewna co do mnie:) natomiast co do Ciebie to już sie przyzwyczaiłam że będziesz miec córkę:D
    Robotka wiem ze syna bys zapewne chciala bo core masz juz :) ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka masz rację ale tj Kristi piszę ja nie lubię korzystać z tego typu przywilejów. :(
    Jednak pewnie będę zmuszona ze względu na ból kręgosłupa a nie na ciążę. Syna rodziłam w lipcu i te upały mnie dobijaly ale też raczej nie korzystałam wtedy.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sobie zajadał jogurcik naturalny z kiwi wkrojonym do środka:) i tak mi się przypomniało że mąż mnie wczoraj zaskoczył bo już miałam robić ryż na mleku z jabłkami i cynamonem ale wchodzę do domu a tam ryż z kurczakiem w sosie śmietankowo ziołowym:D hehe:D

dziś po pracy z racji że jadę do mamy-tam też przyjdzie koleżanka co będzie nam te brwi robiła:) to zjem u mamy:D zresztą wszyscy sie tam spotykamy bo mój tato dziś wrócił z DE nad ranem:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ