X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Robotka masz rację ale tj Kristi piszę ja nie lubię korzystać z tego typu przywilejów. :(
    Jednak pewnie będę zmuszona ze względu na ból kręgosłupa a nie na ciążę. Syna rodziłam w lipcu i te upały mnie dobijaly ale też raczej nie korzystałam wtedy.
    Ja nie lubie chić umnie same brzuchatki tylko :) bo w tej klinice tylko brzuchatki przychodzą :) no ale gidzine ostatnio czekalam tyle dziewczyn z brzuszkami :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti na szczęście przekonałam mojego, że tak naprawdę to chce wiedzieć :D tez polowkowe robię prywatnie i idziemy razem:)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    właśnie sobie zajadał jogurcik naturalny z kiwi wkrojonym do środka:) i tak mi się przypomniało że mąż mnie wczoraj zaskoczył bo już miałam robić ryż na mleku z jabłkami i cynamonem ale wchodzę do domu a tam ryż z kurczakiem w sosie śmietankowo ziołowym:D hehe:D

dziś po pracy z racji że jadę do mamy-tam też przyjdzie koleżanka co będzie nam te brwi robiła:) to zjem u mamy:D zresztą wszyscy sie tam spotykamy bo mój tato dziś wrócił z DE nad ranem:D
    To smaka zrobiłaś:) ja kurczaka w śmietanie bym zjadla z piekarnika :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Krysti na szczęście przekonałam mojego, że tak naprawdę to chce wiedzieć :D tez polowkowe robię prywatnie i idziemy razem:)
    No pewnie bo tak to by człowiek nie wiedział co kupic maleństwu nawet na wyprawke do szpitala .A ty w Pl mieszkasz

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Robotka masz rację ale tj Kristi piszę ja nie lubię korzystać z tego typu przywilejów. :(
    Jednak pewnie będę zmuszona ze względu na ból kręgosłupa a nie na ciążę. Syna rodziłam w lipcu i te upały mnie dobijaly ale też raczej nie korzystałam wtedy.
    ja bym sie tak nie chciała męczyć w upały i to na własne życzenie.
    hm...tłumaczenie że ze względu na ból kręgosłupa nie wiele daje, bo w końcu każdy kto zobaczy brzuszek wpuści Cię w kolejkę ze względu na ciążę:) chyba że zamierzasz każdemu tłumaczyć że Cię kręgosłup boli:)

wiem że na pewno nie teraz ani nie za kilka lat ale że w ogóle kiedyś kobiety w ciąży będą twardo i zdecydowanie korzystały z tego co im się po prostu należy:)
    ja po prostu zamierzam juz teraz jeśli będę zmuszona iśc do innego lekarza niz ginekolog czy pobieranie krwi;) bo tu nie mam wielkich kolejek:) ale jak sie zdarzy to skorzystam.

Krysti nie tyle co bym chciała bo i z córeczki bym się cieszyła:) ale jakieś takie przeczucie mam jak Fasia:) że to kurka syno;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszny ból głowy mnie dziś trzyma
    :( muszę się ogarnąć i na cmentarz grób mamci posprzątać.

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi się przypomniało:) pamiętam jak z córcią 2.5 miesięczną stanęłam w kolejce do ortopedy, wtedy co jej dysplazja wyszła i było mi prze głupio wejść bez kolejki a kolejka na 4 godziny siedzenia, dopiero mnie ludzie wpuścili i sami zasugerowali...
    głupia byłam no głupia:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja bym sie tak nie chciała męczyć w upały i to na własne życzenie.
    hm...tłumaczenie że ze względu na ból kręgosłupa nie wiele daje, bo w końcu każdy kto zobaczy brzuszek wpuści Cię w kolejkę ze względu na ciążę:) chyba że zamierzasz każdemu tłumaczyć że Cię kręgosłup boli:)

wiem że na pewno nie teraz ani nie za kilka lat ale że w ogóle kiedyś kobiety w ciąży będą twardo i zdecydowanie korzystały z tego co im się po prostu należy:)
    ja po prostu zamierzam juz teraz jeśli będę zmuszona iśc do innego lekarza niz ginekolog czy pobieranie krwi;) bo tu nie mam wielkich kolejek:) ale jak sie zdarzy to skorzystam.

Krysti nie tyle co bym chciała bo i z córeczki bym się cieszyła:) ale jakieś takie przeczucie mam jak Fasia:) że to kurka syno;)
    Eee no to moze bedzie :))) jak czujesz to mozliwe :) same chlopy by byly prawie :/

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Klaudia i Anka - własnie takim zachowaniem jak wasze sprawiacie że mohery się rzucają na inne ciężarne, no bo skoro jedna może 2 godziny poczekać to czemu druga nie???
    dla mnie to absurd(choć w niewielkiej kolejce sama potrafię poczekać ale godzina czy dwie to już przesada) i nadal uważam że kobiety powinny się w tym temacie integrować i nie powinny dawać sobie odbierać oczywiste przywileje.
    Tak wiem, ale zmieniłam troszkę swoje podejście, jak raz byłam na pobraniu zaraz po wizycie. Bardzo źle się czułam, bo byłam na czczo i z bólem brzucha. Poprosiłam o to, czy bym mogła wejść wcześniej, bo jestm w ciąży i słabo się czuję - a wszyscy na mnie taki wzrok :O :O :O
    Poczułam się jak małolata, która wpadła i myśli, że jej wszystko wolno ;/ A przecież ja planowałam wszystko co do dnia, a że wyglądam jak 18 to nie znaczy, że tyle mam lat ;(

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swięto Zmarłych w Polsce jej moja rodzinka tez na cmentarz napewno juz chodzi az muszę zadzwonic bo do nas co roku rodzinka się zjezdza chcem podpytac mamcie kto przyjedzie :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    U mnie też kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki (wisi duża kartka na drzwiach gabinetu zabiegowego). Ja jednak nie pcham się pierwsza, wolę poczekać i odłożyć na jak najpóźniej te okropne wydarzenie... Nienawidzę pobierania krwi brrr, zawsze na leżąco ;/ Nie boję się krwi, ani ukucia, tylko tego, co może się stać po pobraniu... Kilka razy zdarzyło mi się zasłabną, a to nie jest fajne uczucie :/

Mam tak samo! Nie wie od czego to. Krwi się nie boję, ukłucia wcale, pobierania też nie, tylko właśnie, że zemdleję po pobraniu. Jako dziecko miałam taką sytuację, że miałam robioną szczepionką, wszystko ok, pani ukłuła, wyszłam z gabinetu i świat mi zawirował. I szybciutko na kozetkę. Od tamtej pory mam tak, że po każdym pobieranie krwi kręci mi się w głowie, najpierw mi gorąco a później mega zimno i jest mi niedobrze. Zawsze jak tylko wyjdę z gabinetu. Chociaż ostatnio jak miałam 3 strzykawki pobierane, to już na fotelu myślałam, że odpłynę, cała mokra wstałam, tylko po to, żeby się położyć. :P Więc to chyba jednak od czasu uzależnione. :) Chociaż ostatnio spotkała mnie miła niespodzianka, bo pobierałam w laboratorium na leżąco i nic mi nie było. ZUPEŁNIE NIC. Raj normalnie. :D Od teraz zawsze będę prosić o pobieranie na leżąco. Może to rozwiąże problem. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka nie mam zamiaru nic nikomu tłumaczyć. Chodzi mi o to, że jeśli będę korzystać z przywileju dla ciężarnych to tylko ze względu na kręgosłup. Jednak uważam zwyczajnie, że ludzie powinni trochę reagować na otoczenie. Nawet ustawienie miejsca w autobusie czy tego typu sytuację. Zawsze moich pracowników uczulalam, żeby przyjmowali ciężarne poza kolejnością. Tak mnie wychowano.

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mam tak samo! Nie wie od czego to. Krwi się nie boję, ukłucia wcale, pobierania też nie, tylko właśnie, że zemdleję po pobraniu. Jako dziecko miałam taką sytuację, że miałam robioną szczepionką, wszystko ok, pani ukłuła, wyszłam z gabinetu i świat mi zawirował. I szybciutko na kozetkę. Od tamtej pory mam tak, że po każdym pobieranie krwi kręci mi się w głowie, najpierw mi gorąco a później mega zimno i jest mi niedobrze. Zawsze jak tylko wyjdę z gabinetu. Chociaż ostatnio jak miałam 3 strzykawki pobierane, to już na fotelu myślałam, że odpłynę, cała mokra wstałam, tylko po to, żeby się położyć. :P Więc to chyba jednak od czasu uzależnione. :) Chociaż ostatnio spotkała mnie miła niespodzianka, bo pobierałam w laboratorium na leżąco i nic mi nie było. ZUPEŁNIE NIC. Raj normalnie. :D Od teraz zawsze będę prosić o pobieranie na leżąco. Może to rozwiąże problem. :)
    Oczywiście, że tak :) Ja za każdym razem proszę o pobranie na leżąco. Już pielęgniarki mnie pamiętają, ze ja to ta "leżąca" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:04

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No pewnie bo tak to by człowiek nie wiedział co kupic maleństwu nawet na wyprawke do szpitala .A ty w Pl mieszkasz

Tak ja w Polsce, okolice Gdańska

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka i bardzo dobrze:) trzeba uczulać:) tym bardziej, że ciężarne to przecież nie plaga, nie norma, więc też uważam że nikomu korona z głowy nie spadnie jak np ustąpi się takiej pani miejsca:)

Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:24

Fasia lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście - jak ustąpi to chętnie skorzystam, ale sama prosić się już nie będę.

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:50

Robotka1, martafr lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka pkt widzenia zależy od pkt siedzenia.
    Mówisz wykorzystywać to co nam się należy...... a co się należy kobiecie w ciąży?Rozumiem prawie wszystko bo właśnie takie wykorzystywanie oczywistego doprowadziło do tego , że młode kobiety w wieku rozrodczym są poniewierane w pracy , nie chcą takich kobiet przyjmować do pracy ( w sumie się nie dziwie przyjdzie na 3 miesiące do pracy , zusy trzeba płacić a taka pannica zaraz na zwolnienie ciążowe pójdzie), nie chcą przepuszczać w kolejkach( bo pannica w 5 tygodniu ciąży jest i jej kuźwa ciężko postać 3 minuty w kolejce), patrzą na nas ciężarne jak na dziwaków i zło konieczne. Dlaczego? Bo nadużywane są nasze właśnie przywileje.
    A teraz tak pomyślmy czy my jak nie byłyśmy w ciązy to ustąpiłyśmy takiej kobiecie miejsca w autobusie, przepuściłyśmy w kolejce? Nie udawałyśmy , że nie widzimy.
    Ja odkąd byłam w ciąży ( 5 lat temu) nauczyłam się jednego. Nie nadużywać swoich przywilejów bo mi się należy. Sama przepuszczam teraz matki z dzieckiem na ręku, kobiety w ciązy i naprawde te moherowe berety chwiejące się na laseczkach. Więcej na tym zyskam niż na wykłucaniu się , że ja w ciąży jestem i mi ciężko.
    Zwykły przykład. Kiedyś stałam w kolejce do lekarza. Przyszła kobieta w ciąży było nas a z 10 osób Ja byłam 11 na liście. Przyszła też kobieta która z bólu aż chciała się i słaniała na nogach. Wszyscy zgodnie powiedzieliśmy , że Pani z bólem wejdzie pierwsza a później pani w ciąży. Wiecie jaką krowa nam awanture zrobiła, że jej się należy pierwszeństwo bo ona w ciązy jest? Kurwa ja też byłam i co? I nie wypinałam brzucha i się nie wykłucałam. W gabinecie chyba na złość siedziała 40 minut a panią z bólem zabrało pogotowie bo straciła przytomność. I ta sytuacja dała mi strasznie dużo do myślenia nad naszymi należnymi przywilejami.
    I Robotka nie zrozum mnie źle bo nie atakuję Cię w żaden sposób tylko wyraziłam swoje podejście do tego tematu.

liloe, Klaudia90, Klaudia90, martafr lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Zapodaję temat - foteliki samochodowe - jakie macie typy i dlaczego? Patrzycie na słynne gwiazdki, które wg bardziej olatanych w temacie można sobie w d... wsadzić?

Ja zedydowalam sie na Recaro Privia - najbezpieczniejszy fotelik ;)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ