Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Rozumiem, że z bazą? Właśnie z bazą zyskał on tak wysokie oceny, bez w sumie nie powala...Czyli jednak gwiazdki
Tak z baza, a to ze gwiazdki to nie wiedzialam.. po prostu widzialam recenzje jednej dziewczyny tu z forum nawet i sie do niego przekonalam -
JAGa oczywiście że się nie gniewam:) raczej nie jestem typem gniewacza:)
przypomnę że jedynie rozmawiałyśmy o kolejkach w których stoi się po godzinie czy po dwie a Ty wspomniałaś o 3 minutowych kolejkach, wybacz ale w takiej to chyba wstyd poprosić o przepuszczenie.
nie poruszam tematu pracy i młodocianych mam, a jedynie długich męczących kolejek, nie jestem za wykorzystywaniem do bólu lecz za rozsądnym wykorzystywaniem.
no i off corse też przepuściłabym kogoś kto by mdlał z bólu, trochę przerysowałaś temat ale okej:) myślę że każdy zachował by się dokłądnie tak samo jak Ty w tamtej sytuacji.
dla mnie na dzień dzisiejszy Cybex Aton II nie znam się na gwiazdkach a ten ma dużo, zresztą przy córce miałam zwykły fotelik dołączony do zestawu z wózkiem spełniał swoją funkcję odpowiednio:)
Cybex optócz tych gwiazdek po prostu mi się podoba:)Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaga wrote:Robotka pkt widzenia zależy od pkt siedzenia.
Mówisz wykorzystywać to co nam się należy...... a co się należy kobiecie w ciąży?Rozumiem prawie wszystko bo właśnie takie wykorzystywanie oczywistego doprowadziło do tego , że młode kobiety w wieku rozrodczym są poniewierane w pracy , nie chcą takich kobiet przyjmować do pracy ( w sumie się nie dziwie przyjdzie na 3 miesiące do pracy , zusy trzeba płacić a taka pannica zaraz na zwolnienie ciążowe pójdzie), nie chcą przepuszczać w kolejkach( bo pannica w 5 tygodniu ciąży jest i jej kuźwa ciężko postać 3 minuty w kolejce), patrzą na nas ciężarne jak na dziwaków i zło konieczne. Dlaczego? Bo nadużywane są nasze właśnie przywileje.
A teraz tak pomyślmy czy my jak nie byłyśmy w ciązy to ustąpiłyśmy takiej kobiecie miejsca w autobusie, przepuściłyśmy w kolejce? Nie udawałyśmy , że nie widzimy.
Ja odkąd byłam w ciąży ( 5 lat temu) nauczyłam się jednego. Nie nadużywać swoich przywilejów bo mi się należy. Sama przepuszczam teraz matki z dzieckiem na ręku, kobiety w ciązy i naprawde te moherowe berety chwiejące się na laseczkach. Więcej na tym zyskam niż na wykłucaniu się , że ja w ciąży jestem i mi ciężko.
Zwykły przykład. Kiedyś stałam w kolejce do lekarza. Przyszła kobieta w ciąży było nas a z 10 osób Ja byłam 11 na liście. Przyszła też kobieta która z bólu aż chciała się i słaniała na nogach. Wszyscy zgodnie powiedzieliśmy , że Pani z bólem wejdzie pierwsza a później pani w ciąży. Wiecie jaką krowa nam awanture zrobiła, że jej się należy pierwszeństwo bo ona w ciązy jest? Kurwa ja też byłam i co? I nie wypinałam brzucha i się nie wykłucałam. W gabinecie chyba na złość siedziała 40 minut a panią z bólem zabrało pogotowie bo straciła przytomność. I ta sytuacja dała mi strasznie dużo do myślenia nad naszymi należnymi przywilejami.
I Robotka nie zrozum mnie źle bo nie atakuję Cię w żaden sposób tylko wyraziłam swoje podejście do tego tematu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:47
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja co do fotelika zastanawiam się nad maxi cosi cabrio fix lub pebble i nad cybex ale trochę jak dla mnie jest dosyć ciężki ale zobaczymy.
tu w Szkocji nie ma takiego silnego słonca jak w Polsce .A wszedzie w sklepach windy są
I mieszkam w miescie luzik z wózkiem wjade wszedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja fotelik bardziej chce używać do auta niż do wożenia dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:53
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Ja tez do auta tylko i wyłącznie na to patrzę,a jak widze dzieci tu w mieście wożone właśnie w maxi cosi to biedne takie minsię wydają bo muszą siedzieć w takim małym nie wygodnym foteliki i jeszcze wożone po całym mieście ahh ,moj jak zobaczył to domnie ale ty nie bedziesz tak wozić naszego a ja no co ty , wole by dziecko bylonwyprostowane i miało swobodę ruchu .
To jak planujesz wozić dziecko ? -
nick nieaktualnyOla89 wrote:A pytanie z innej beczki, w jakim rozmiarze planujecie kupić pierwsze ubranka dla maluchów? Ja kupiłam trochę w rozmiarze 56 i 62 a moja mama mówi że to będzie za małe i już zgłupiałam...
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:A pytanie z innej beczki, w jakim rozmiarze planujecie kupić pierwsze ubranka dla maluchów? Ja kupiłam trochę w rozmiarze 56 i 62 a moja mama mówi że to będzie za małe i już zgłupiałam...
Na początek 56 i 62 będzie dobre w takich rozmiarach ja kupuję .