X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra, która jest lekarzem i weźmie stetoskop. Ciekawa jestem, czy jest szansa, żebym usłyszała dzidzię :)

od początku ciąży schudłam 5,5 kg :( ale przez ost. 2 tyg jestem chora, więc może to to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 12:45

Nikoś <3 <3 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka gratuluję zdrowej corci :)
    Też mi się marzy dziewuszka ale będzie co ma być :)

Justinka lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka graaaatulaaacje:D super że będzie pareczka:) hihi Ty chyba też się mega cieszysz co?:)

ja tam się trzymam tego co FASIA mówiłą:D że jej się zabobony sprawdziły hehe :P

a z avatarkiem nie pomogę:( nie znam się:(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Justinka graaaatulaaacje:D super że będzie pareczka:) hihi Ty chyba też się mega cieszysz co?:)

ja tam się trzymam tego co FASIA mówiłą:D że jej się zabobony sprawdziły hehe :P

a z avatarkiem nie pomogę:( nie znam się:(
    Jasne że się cieszę :) ale jakoś chyba do mnie nie dociera, że to jednak córa :) Przez ostatnie dni, jakoś przestałam się nastawiać, nawet skłaniałam się ku temu że będzie drugi syn, może dlatego by mniej się rozczarować ;) chociaż wiadomo najbardziej się ucieszyłam że dzidzia zdrowa i duża ;) a że dodatkowo córa - SUPER :)
    Jedynie co moje łożysko jest przyklejone, a raczej zasłania ujście do szyjki hmmm i macica jest twarda i ma jakiś dziwny wygięty kształt i dzidzia nie ma za wiele miejsca :| gin mówiła że jest ok, nie ma się czym martwić, mam tylko trochę wyluzować i brać 3x asmag forte - magnez...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Witam się i ja może dzisiaj zostanę zauważona :P przypuszczam, że to wina braku mojego odpowiedniego avatarka :( a nie wiem dlaczego nie mogę go dać z powrotem, cały czas wyskakuje info - Plik przekracza dozwolony rozmiar - a jaki powinien być? bo już tak zmniejszałam, obcinałam i nic :(

My mamy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix i polecam, zresztą fotelik jak fotelik ;) mamy bez bazy - ale kupując zwróćcie uwagę czy macie możliwość zamontowania bazy w aucie bo podobno nie w każdym się da!

My wczoraj mieliśmy wizytę :) Dzidzia bardzo duża okazuje się już na kolejnym usg że o tydzień starsza! ja przytyłam od początku ciąży tylko 1,5kg więc 2x mniej niż z synkiem na tym etapie ;)
    Po za tym dementuje wszelkie proroctwa... PH miałam 7,0 z synem 7,0 lub 6,5... mam już od miesiąca wypchnięty pępek, a z synem dopiero jakoś ok 30tyg mi się taki zrobił :) i co się okazało moje przeczucie się nie myliło, wróżby mamy również :D jak i inne przypuszczenia no i będzie CÓRECZKA :) wg gin na 100% raczej nie ma możliwości już się nic pojawić między nóżkami :)

Justyś pogromca mitów :D
    Gratuluję córy. A ja byłam na wizycie 16+3 i mi nie dał gwarancji że córa :P ale na pewno już nią zostanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justink gratulacje teraz córki będą :) tak mi się wydaje ze kolej na córki :) synków sporo trza do równać.

Anka1501, Justinka lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ja też biorę asmag forte i Fasia też:) bedzie super:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel jem teraz taka naszła mnie ochota ze musiałam zrobić:)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.... No właśnie teraz pora na dziewczynki :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:24

Justinka, martafr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Heh.... No właśnie teraz pora na dziewczynki :D
    córki będą :D
    Haha co za dzień normalnie lenia mam leze w łozku nadal i myśle kiedy tu wstać wziąsc prysznic i co na obiad zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 13:08

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na cmentarz,
    Miłego Brzuchatki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lecę się ogarnąc :) miłego dnia kobiety .

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka gratuluję córeczki i tego że pięknie i zdrowo rośnie :)

Robotko, a co to jest za łóżeczko? U nas w tych sklepach to naprawdę same takie liche są :(

Co do fotelików, to ja cały czas byłam nastawiona na cybexa atona 2 ale ostatnio czytałam baaardzo złe opienie, że bardzo szybko popękał styropian i że strasznie ciasny ten fotelik - w sumie to racja. Z jednej strony to dobrze, bo dziecko nie lata w tym foteliku, ale z drugiej strony czy na jesiem i zimę, jak już będzie większe i będzie miało kombinezon to czy się zmieści do cybexa? jakoś nie sądze...

Maxi Cosi są spoko, ale wkurza mnie w nich to, że nie są tak dobrze zabudowane jak cybex czy np BeSafe iZi Go. Z drugiej strony mają sporo mniejsca więc pewnie na dłużej wystarczą. No i baza w ich przypadku może być wkorzystana do kolejnego fotelika...

I bądź tu mądry... :(

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:53

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kurczę mam nadzieje że u mnie też pojawi się dziewczynka nie ukruwam zaczynam bardzo chcieć dziewczynki :)

Co dziś dziewczyny gotujecie na obiad ?
    Ja dziś robie naleśniki nadziewane papryką pieczarkami i miechem i serem :) a na zupe zupę pieczarkową z makaronem poszalałam. Wyjątkowo.
    Ooooooooo pychaaa jej tez bym zjadla :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nadal faszerowaną paprykę mam. Odkryłam, że smażona cebulka to nie dla mnie :( Była w pierożkach i teraz w farszu do papryki też dodałam i tak mi ciężko na żołądku po zjedzeniu, że szok :( Ale zjem bo nie wyrzucę przecież, nie :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee LILIOE wcale wbrew pozorom strasznie na syna się nie nastawiam:) to raczej było w żarciku:)
    oczywiście pewnie jak każdej z nas konkretna płeć chodzi po głowie ale nie żeby aż tak się nakręcać:) gdyby tak było to bym pobiegła od razu do drugiego gina z lepszym sprzętem jak mówiłam wcześniej:)
    a jakie odczucie będą mi towarzyszyły gdy już poznam płeć to powiem na gorąco:) na razie nie wiem:)

MARTA to łózeczko KAPI:)
    ojj powiem Ci że ja miałam "masywnego" klupsia nowego i mi go córa rozniosła:D złamała dno bo skakała jak już wstawała:) i obgryzła szczebelki bestia:) łóżeczko poszło do spalenia;)

co do fotelika Cybex to oglądałam go na żywo ale chwilę i nie wydawał mi się w sumie taki mały, do tego to fotelik z funkcją że niby rośnie razem z dzieckiem;) jak pani wyciągnęła wkładkę dla noworodka to wydawał się nie taki zły.
    no nic, pewnie jak dojdzie do zakupu to się przyjrzę i innym modelom

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mam wrażenie że moje posty, komentarze są niewidoczne :( szkoda, nie mogę z wami nawiązać żadnej relacji. Cokolwiek piszę to wpada jak w czarną dziurę :( no ale trudno, szkoda.

No i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby założyć oddzielny wątek kulinarny ...

Nikoś <3 <3 <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Daaawno mnie nie było, ale niestety u nas angina się przyplątała, synek mnie zaraził i oboje dość ciężko odchorowaliśmy, mam nadzieję że nie wpłynie to na ciążę. A propos zabobonów, to u mnie PH najpierw wyniosło 7,0 (2 miesiące temu), a najnowsze badanie pokazało 5,0 i co ja mam o tym myśleć jeśli chodzi o płeć??? 5.11 mam połówkowe to się dowiem mam nadzieję hihi.

relgh371djw8agni.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ