Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLwica - no pewnie że subiektywna
Ja mówię o dziciakach które są w polsce, że nadawanie im imion zagraniczynych przy nazwusku Kowalski, to troszkę dla mnie śmieszne.. ale jak się komuś podoba to spoko, niech nazwywa dziecko jak chce. Dla niego może być śmieszny mój wybór imienia
Jak ktoś żyje za granicą, to nie widzę żadnego problemu żeby nazwać dziecko imieniem zagranicznym nawet przy polskim nazwiskuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:09
Fasia, martafr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Lwica - no pewnie że subiektywna
Ja mówię o dziciakach które są w polsce, że nadawanie im imion zagraniczynych przy nazwusku Kowalski, to troszkę dla mnie śmieszne..
Czemu spoko, nawet w Polsce, teraz jest pełny kosmopolityzm i nie wiadomo czy dzieci sie kiedyś nie przeprowadza do innego kraju:)
Bardziej mi chodziło o to ze to jest faktycznie głupie dać to zagraniczne imię w wersji spolszczonej.
Chociaż nie wiem jak jest teraz w Polsce w urzędzie ale koleżanka chciała zarejestrować swoje dziecko w Polsce jako Olivia i pani z okienka powiedziała ze nie może bo to nie polskie i moze byc Oliwia. A ona chciała bo jej maz jest Anglikiem pracował w Polsce i wiedzieli ze kiedyś wyjechaliby do uk. Dopiero jakieś zaświadczenia o tym ze maz Anglik i sie udało. Także może i trzeba spolszczać, nie orientuje sie....
-
Amy wrote:hehehe
Dobrze, że mnie od słodyczy odepchnęło bo bym robiła podobne mixy
Ja ogólnie jem jedną słodką rzecz dziennie jakiś batonik, wafelek ale dzisiaj to przegięłamtrzy pączki, baton mars i princessa
i jeszcze bym coś zjadła
RUDZIA - Theo jest suuuper !
Ja gdybym mieszkała za granicą i bym miała córkę to miałaby na imię ZoyaRudzia, martafr, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Czemu spoko, nawet w Polsce, teraz jest pełny kosmopolityzm i nie wiadomo czy dzieci sie kiedyś nie przeprowadza do innego kraju:)
Bardziej mi chodziło o to ze to jest faktycznie głupie dać to zagraniczne imię w wersji spolszczonej.
Chociaż nie wiem jak jest teraz w Polsce w urzędzie ale koleżanka chciała zarejestrować swoje dziecko w Polsce jako Olivia i pani z okienka powiedziała ze nie może bo to nie polskie i moze byc Oliwia. A ona chciała bo jej maz jest Anglikiem pracował w Polsce i wiedzieli ze kiedyś wyjechaliby do uk. Dopiero jakieś zaświadczenia o tym ze maz Anglik i sie udało. Także może i trzeba spolszczać, nie orientuje sie....
No mam inne zdanie co do zagranicznych imion
W tej chwili w Polsce weszla ustawa pozwalająca na nadawanie imion takich jak się rodzicom podoba (chyba od roku) -
Mój brat ma na imię Tadeusz i mimo, że ma już 33 lata to nienawidzi tego imienia
A pamiętam jak mama rodziła młodszego brata to tata poszedł do USC i nazwał go Krzysztof. Nawet mamie nie powiedział ale jej się spodobałoAmy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Ja ogólnie jem jedną słodką rzecz dziennie jakiś batonik, wafelek ale dzisiaj to przegięłam
trzy pączki, baton mars i princessa
i jeszcze bym coś zjadła
RUDZIA - Theo jest suuuper !
Ja gdybym mieszkała za granicą i bym miała córkę to miałaby na imię ZoyaFasia lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:
Ja gdybym mieszkała za granicą i bym miała córkę to miałaby na imię Zoya
Hej jedna mamuśka która urodziła na belly mieszka w Polsce i ma córkę Zoyke:)
Imie jest ok, raczej takie uniwersalne i w Polce i zagranica:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:22
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Mój brat ma na imię Tadeusz i mimo, że ma już 33 lata to nienawidzi tego imienia
A pamiętam jak mama rodziła młodszego brata to tata poszedł do USC i nazwał go Krzysztof. Nawet mamie nie powiedział ale jej się spodobało
Krzysztof mi się tez straaaaaaaaaaaaaaasznie podoba)))