X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No czkawka jest śmieszna u dzidziola w brzuchu ale nie wszystkie mają. Moja mama urodziła czwórkę dzieci i nigdy tego nie czuła a się zawsze śmiała z mojego skaczacego brzucha :)

nie mogę się doczekać tych czkawek :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapusta kiszona zagryzana pączkiem z marmoladą w lukrze. Mmmmm pycha <3

Lwica lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica - no pewnie że subiektywna :)
    Ja mówię o dziciakach które są w polsce, że nadawanie im imion zagraniczynych przy nazwusku Kowalski, to troszkę dla mnie śmieszne.. ale jak się komuś podoba to spoko, niech nazwywa dziecko jak chce. Dla niego może być śmieszny mój wybór imienia :)
    Jak ktoś żyje za granicą, to nie widzę żadnego problemu żeby nazwać dziecko imieniem zagranicznym nawet przy polskim nazwisku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:09

Fasia, martafr lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje nazwisko nie jest typowo polskie wiec chyba moge sobie pozwolic na np Emilie czy Theodore :P

Amy, Fasia, martafr lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No domyślam się że tak jest :) Od zeszłęgo roku można już tak nazywać dzieci, bez pełnej wersji imienia, może w akcie urodzenia widnieć Ola, zamiast Aleksandra :)

Nie wiem ale ich Ola ma już 6 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kapusta kiszona zagryzana pączkiem z marmoladą w lukrze. Mmmmm pycha <3
    hehehe :P Dobrze, że mnie od słodyczy odepchnęło bo bym robiła podobne mixy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    A moje nazwisko nie jest typowo polskie wiec chyba moge sobie pozwolic na np Emilie czy Theodore :P

POzwól sobie :P nie krępuj się :P

Rudzia, Lwica, mantissa lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej... chyba sie przekonalam do imienia Theodore ... Maluski Theo a dorosly Theodore :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie wiem ale ich Ola ma już 6 lat.

O to dobrze, że trafili na kogoś wyrozumiałego w urzędzie stanu cywilnego, niektóre biczys się będą kłocić i tak nie wpiszą w akt urodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jeeej... chyba sie przekonalam do imienia Theodore ... Maluski Theo a dorosly Theodore :)

Theo super brzmi :)

Rudzia, Anka1501, Lwica lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    O to dobrze, że trafili na kogoś wyrozumiałego w urzędzie stanu cywilnego, niektóre biczys się będą kłocić i tak nie wpiszą w akt urodzenia :)

No tak, bo jak urzędnik by się uparl to pewnie by nie przeszło wtedy.

• Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Lwica - no pewnie że subiektywna :)
    Ja mówię o dziciakach które są w polsce, że nadawanie im imion zagraniczynych przy nazwusku Kowalski, to troszkę dla mnie śmieszne..

Czemu spoko, nawet w Polsce, teraz jest pełny kosmopolityzm i nie wiadomo czy dzieci sie kiedyś nie przeprowadza do innego kraju:)
    Bardziej mi chodziło o to ze to jest faktycznie głupie dać to zagraniczne imię w wersji spolszczonej.
    Chociaż nie wiem jak jest teraz w Polsce w urzędzie ale koleżanka chciała zarejestrować swoje dziecko w Polsce jako Olivia i pani z okienka powiedziała ze nie może bo to nie polskie i moze byc Oliwia. A ona chciała bo jej maz jest Anglikiem pracował w Polsce i wiedzieli ze kiedyś wyjechaliby do uk. Dopiero jakieś zaświadczenia o tym ze maz Anglik i sie udało. Także może i trzeba spolszczać, nie orientuje sie....

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hehehe :P Dobrze, że mnie od słodyczy odepchnęło bo bym robiła podobne mixy :P

Ja ogólnie jem jedną słodką rzecz dziennie jakiś batonik, wafelek ale dzisiaj to przegięłam :D trzy pączki, baton mars i princessa :D i jeszcze bym coś zjadła :P

RUDZIA - Theo jest suuuper !

Ja gdybym mieszkała za granicą i bym miała córkę to miałaby na imię Zoya <3

Rudzia, martafr, mantissa lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Czemu spoko, nawet w Polsce, teraz jest pełny kosmopolityzm i nie wiadomo czy dzieci sie kiedyś nie przeprowadza do innego kraju:)
    Bardziej mi chodziło o to ze to jest faktycznie głupie dać to zagraniczne imię w wersji spolszczonej.
    Chociaż nie wiem jak jest teraz w Polsce w urzędzie ale koleżanka chciała zarejestrować swoje dziecko w Polsce jako Olivia i pani z okienka powiedziała ze nie może bo to nie polskie i moze byc Oliwia. A ona chciała bo jej maz jest Anglikiem pracował w Polsce i wiedzieli ze kiedyś wyjechaliby do uk. Dopiero jakieś zaświadczenia o tym ze maz Anglik i sie udało. Także może i trzeba spolszczać, nie orientuje sie....

No mam inne zdanie co do zagranicznych imion ;)
    W tej chwili w Polsce weszla ustawa pozwalająca na nadawanie imion takich jak się rodzicom podoba (chyba od roku)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze zastanawiam nad Sofia dl corki :) ale czuje ze to syn bedzie wiec mysle na razie tylko o imieniu dla chlopca :)

Fasia, Amy, martafr lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat ma na imię Tadeusz i mimo, że ma już 33 lata to nienawidzi tego imienia :/
    A pamiętam jak mama rodziła młodszego brata to tata poszedł do USC i nazwał go Krzysztof. Nawet mamie nie powiedział ale jej się spodobało :)

Amy lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, teraz można dać dziecku na imię jak się chce. Nawet na liście znalazła imię Żyraf :D

Amy, Lwica lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja ogólnie jem jedną słodką rzecz dziennie jakiś batonik, wafelek ale dzisiaj to przegięłam :D trzy pączki, baton mars i princessa :D i jeszcze bym coś zjadła :P

RUDZIA - Theo jest suuuper !

Zoyka to piękne imię :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Hej jedna mamuśka która urodziła na belly mieszka w Polsce i ma córkę Zoyke:)
    Imie jest ok, raczej takie uniwersalne i w Polce i zagranica:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:22

Fasia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój brat ma na imię Tadeusz i mimo, że ma już 33 lata to nienawidzi tego imienia :/
    A pamiętam jak mama rodziła młodszego brata to tata poszedł do USC i nazwał go Krzysztof. Nawet mamie nie powiedział ale jej się spodobało :)

Krzysztof mi się tez straaaaaaaaaaaaaaasznie podoba :))))

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ