Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Z imionami to jest każdego subiektywna opinia.
Ja mieszkam za granica także u mnie odpadaja imiona typowo polskie które nie są uniwersalne w każdym języku ponieważ niechcemy aby każdy sobie łamał język na wymowie albo nie umiał poprawnie wypowiedzieć imienia naszego dziecka. Moje imię i mojego męża są uniwersalne także nie ma problemu ale mam kolegę Ziemowita to niestety ale nikt tego nie wypowie tzn obcokrajowcy i jest zawsze hej Z.
I napewno chcemy aby tez pasowali do naszego nazwiska bo faktycznie np. Kevin Marchewka brzmi komicznie.
Brandon, jessica, Aisha czy Bryan jest ok pod warunkiem ze ktoś zachowa poprawność w pisowni bo śmiesznie wyglada brajan, dzesika, Ajsza czy Brajan. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:A ja byłam obejrzeć jeszcze raz fotelik i rozmawiałam z kolegą który jest właścicielem hurtowni i mówi żebyśmy jednak zdecydowali się na Cybexa bo różnica cenowa jest 30 zł ale ma wiecej gwiazdek i uderzenia boczne ma lepsze i mówi żebyśmy na niego się zdecydowali. No i nas namówił teraz tylko zastanawiamy się czy 1,2,3. Na pocieszenie i zachęcenie powiedział że rabat dostaniemy jak będziemy robili u niego zakupy
-
Angela89 wrote:A ja byłam obejrzeć jeszcze raz fotelik i rozmawiałam z kolegą który jest właścicielem hurtowni i mówi żebyśmy jednak zdecydowali się na Cybexa bo różnica cenowa jest 30 zł ale ma wiecej gwiazdek i uderzenia boczne ma lepsze i mówi żebyśmy na niego się zdecydowali. No i nas namówił teraz tylko zastanawiamy się czy 1,2,3. Na pocieszenie i zachęcenie powiedział że rabat dostaniemy jak będziemy robili u niego zakupy
Co do imion u nas dziewczynka to Martyna będzie a jak chłopak to Kuba lub Bartek. Chyba imiona takie normalne co ?
Ja przy wyborze fotelika kieruje się głównie bezpieczeństem czyli gwiazdkami w testach zderzeniowych. Tutaj mam taką tabelkę odnośnie cybexów ze strony fotelik.info
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8468d6c473ba.jpg
Jak widać aton 2 i 3 mają po 5 gwiazdek w kategorii bezpieczeństwa więc ja bym wybrała 2 bo po co przepłacać?Problem jest taki, że aton 2 już nie produkują więc obawiam się że dostanie go w późniejszym czasie może być problemem i raczej tylko allegro czy jakies pozostałości w sklepach które zostaną
A imiona piękneTeż myślałam nad Martyną a Kuba też jest moim faworytem wśród imion dla chłopców. Bartek też mi się bardzo podoba, ale mój brat ma tak na imię więc odpada
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:Mi się kiedys podobało Ines
Mam koleżankę, która ma na imię Ines. Jak ją poznałam jakoś w wieku 14 lat, to było takie ŻE JAK? A teraz mi sie podoba.
Kasia, my dla dziewczynki mieliśmy ustalone od zawsze - Wiktoria, a jak chłopak to jesteśmy w kropce.Chcieliśmy dać Jakub - bo Kuba, Kubuś, ale jak powiedzieliśmy w rodzinie, że może takie, to wujek powiedział, że to żydowskie i przez niego mojemu też się teraz tak kojarzy i już mu się odwidziało. No myślałam, że się wścieknę. Jeszcze mi się Hubert podoba, ale mojemu niestety nie. No i Krzysiu mi się podoba, ale mój ma Krzysztof, więc musiałby być Krzysztof Junior
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Krysti a Ty planujesz zostać za granicą czy wracacie do Polski?
Jak dla chłopca imię Joshua to za granicą oki ale u nas...mocno oryginalne, choć w brzmieniu mi się podoba.
U nas chłopczyk to Mikołaj Włodzimierz (drugie po moim zmarłym tacie), a jeśli dziewczynka to rozterka...chodzi po głowie Natalia, Liliana, Lena, Agata...nie wiem
niech to będzie chłopiec...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 20:03
KasiaKwiatek, martafr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny