X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma trójkę dzieci najpierw była Lana potem Vincent a na koniec Vivienne (czy jak to sie tam pisze)Nazwisko z ó i ł :D tragedia!

U nas na pewno będzie Natalka. Dla chłopca mąz chce Karol, a do mnie jakoś nie przemawia to imię... Zawsze chciałam mieć Kubę ale ostatnio Kubów jest meeeega dużo, łącznie z 2-letnim sasiadem drzwi obok :(

Antoś by mi się też podobał ale mężowi się nie podobają te "starodawne" imiona :|

Oby to była dziewczynka!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:41

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa już i tak Aduśke przechrzicła i wołą Antośka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mówiłąm że się młoda ucieszy z bigosu :P

kopie jak głupia :P Musi lubić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:42

martafr, MartaAlvi, Anka1501, Fasia, Eweliśka, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaFR - popróbuję, moze w końcu coś poczuję, bo jest kiepsko. Czuję to. Nie ćwiczę ich wcale ..
    Ile imion! Wow, wybór będzie ciężki. W zasadzie prawie wszystkie mi się podobają :)

MartaAlvi - mój Chrześniak to Kuba :) fakt jest ich dużo ale jeśli Ci się podoba to ja tam nie widzę przeciwwskazań :)

AMY - Anżylika wymiata hehe :D A Antosia - Tosia jest cuuuuuuuuuudowna ! To była u nas druga opcja po Hani na dziewczynkę, mąż jest zakochany w tym imieniu :)

Hmm to może u nas jeszcze opcja Antoni się pojawi - mały Antek, Tosiek prawie jak Antonina hehe :D

Amy, martafr lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    A syn to może Natan ale nie konsultowane jeszcze z Tz ;)
    Natan to to samo co Nataniel? Ja tak chciałam nazwać syna ale jak mój to usłyszał to padł trupem :P

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    no i mówiłąm że się młoda ucieszy z bigosu :P

kopie jak głupia :P Musi lubić :P

A może Jej nie smakuje ? :P

mantissa lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Natan to to samo co Nataniel? Ja tak chciałam nazwać syna ale jak mój to usłyszał to padł trupem :P

No ja własnie nie wiem. Znajoma nazwała syna Nataniel wydaje mi się, że Natan to zdrobienie ale w sumie jako osobne imię też może być :) Tak jak Bruno i Brunon, dla mnie dwa różne imiona ale mega podobne :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

AMY - Anżylika wymiata hehe :D A Antosia - Tosia jest cuuuuuuuuuudowna ! To była u nas druga opcja po Hani na dziewczynkę, mąż jest zakochany w tym imieniu :)

Hmm to może u nas jeszcze opcja Antoni się pojawi - mały Antek, Tosiek prawie jak Antonina hehe :D

Wiesz ja myślałam o tym imieniu,
    Mała - Antosią
    wiek sredni - Tośka
    Liceum, studia -Tola
    a jak pojdzie do pracy to co "Cześć Antonina jestem" :P no kiepsko :P
    Ale faktycznie rozważałam to imie ;)

Ale już chyba Aduśka zostanie tym bardziej że ja to imię wymiśliłąm i mąż od razu poparł :D Ale Antośka też mu się podoba, ale Adrianna bardziej. Teraz jest dużo Antonina, więc troszkę mi to przeszkadza, w sumie, nie da się uniknąć powtórzeń imion ale jak pod blokiem co druga jest Julka Lilka Antośka to już mi troszkę zbrzydło :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo tez juz się odzywa coraz częściej tzn puka ;)
    Wczoraj mój Tz mi przypomniał jak Alan przez ostatnie tygodnie ciąży miał ciągle czkawke ;) dzień w dzień :D na początku to było słodkie ale po porodzie byłam szczęśliwa, że już mi się brzuch nie trzęsie cały czas ;) a dzisiaj się usmialam bo Alan rano miał czkawke pierwszy raz od urodzenia :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A może Jej nie smakuje ? :P
    No ja to "usieszy z bigosu" powiedziałam sarkastycznie :P Dzieci nie lubia kwaśnego, ale ja wiem że ona się wtedy rusza i ją tak czasem męczę :P Dzisiaj wyjątkowo leniwa więc jej pomogłam się ożywić :P

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:

Nie, to dwa różne imiona.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomi mają córkę Ole i przez kilka lat byłam przekonana, że ona jest Aleksandra a ona jest po prostu Ola :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No ja własnie nie wiem. Znajoma nazwała syna Nataniel wydaje mi się, że Natan to zdrobienie ale w sumie jako osobne imię też może być :) Tak jak Bruno i Brunon, dla mnie dwa różne imiona ale mega podobne :)

Ja przede wszystkim nie chcę zrobić dziecku krzywdy. STawiam na polskie imiona, mamy wachlarz pięknych polskich imion trzeba tylko poszperać :) Myśleliśmy o nazwaniu synka Bogdan - bo nam się Boguś podoba, ale Bogdan - to kajarzy nam się z dorosłym mężczyznom,i dla dzieciaka nie bardzo więc odpadło, ale imię cudowne :) a i dzieciaki by miały polewke :P

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Znajomi mają córkę Ole i przez kilka lat byłam przekonana, że ona jest Aleksandra a ona jest po prostu Ola :)
    Dziwne :]

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Wiesz ja myślałam o tym imieniu,
    Mała - Antosią
    wiek sredni - Tośka
    Liceum, studia -Tola
    a jak pojdzie do pracy to co "Cześć Antonina jestem" :P no kiepsko :P
    Ale faktycznie rozważałam to imie ;)

Mój mąż robi dokładnie takie samo rozeznanie :
    " Mały - Julianek, Juluś
    wiek średni/liceum studia - Julek
    Praca - Julian :)

Mały - Ignaś
    wiek średni/liceum/studia - Ignacy?

Nieee, nie pasuje :D Ignacy odpada :D"

A tekst "Antonina jestem" kojarzy mi się wyłącznie z filmem "Nigdy w zyciu" jak Stenka leży ze Żmijewskim w łóżku i córka wraca o 11 rano i wita ich w lóżku właśnie tym tekstem :D

Czkawka dziecka w brzuchu musi być czaderskiem przeżyciem :D ja się nie mogę doczekać ruchów, to bedzie kosmos :D

Kurde AMY skoro dzieci nie lubią kwaśnego to idę w końcu do kuchni po kapustę kiszoną ! Może Julek się poruszy ! :D poznęcam się nad nim jak Ty nad Adą :D hehe

Amy, martafr lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Dziwne :]

Ja też się zdziwilam ale tak jest :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czkawka jest śmieszna u dzidziola w brzuchu ale nie wszystkie mają. Moja mama urodziła czwórkę dzieci i nigdy tego nie czuła a się zawsze śmiała z mojego skaczacego brzucha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mój mąż robi dokładnie takie samo rozeznanie :
    " Mały - Julianek, Juluś
    wiek średni/liceum studia - Julek
    Praca - Julian :)

Mały - Ignaś
    wiek średni/liceum/studia - Ignacy?

Nieee, nie pasuje :D Ignacy odpada :D"

A tekst "Antonina jestem" kojarzy mi się wyłącznie z filmem "Nigdy w zyciu" jak Stenka leży ze Żmijewskim w łóżku i córka wraca o 11 rano i wita ich w lóżku właśnie tym tekstem :D

Czkawka dziecka w brzuchu musi być czaderskiem przeżyciem :D ja się nie mogę doczekać ruchów, to bedzie kosmos :D

Kurde AMY skoro dzieci nie lubią kwaśnego to idę w końcu do kuchni po kapustę kiszoną ! Może Julek się poruszy ! :D poznęcam się nad nim jak Ty nad Adą :D hehe

O! O! kolejna matka męcząca dziecko !! :P męcz męcz, pamiętaj jak się urodzi da w kość teraz masz okazję się "zemścić", bo później spojrzymy w te piękne oczy i nam dupa zmięknie i złość minie :P

Takie właśnie analizowanie imion jest okej :) mnie to bardzo pomaga :) chociaż jak się imię spodoba to analiza nic nie da i zostanie ANŻYLIKA lub Dżesika :D (przepraszam jeśli kogoś obrażam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:05

martafr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja też się zdziwilam ale tak jest :)
    No domyślam się że tak jest :) Od zeszłęgo roku można już tak nazywać dzieci, bez pełnej wersji imienia, może w akcie urodzenia widnieć Ola, zamiast Aleksandra :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami to jest każdego subiektywna opinia.
    Ja mieszkam za granica także u mnie odpadaja imiona typowo polskie które nie są uniwersalne w każdym języku ponieważ niechcemy aby każdy sobie łamał język na wymowie albo nie umiał poprawnie wypowiedzieć imienia naszego dziecka. Moje imię i mojego męża są uniwersalne także nie ma problemu ale mam kolegę Ziemowita to niestety ale nikt tego nie wypowie tzn obcokrajowcy i jest zawsze hej Z.
    I napewno chcemy aby tez pasowali do naszego nazwiska bo faktycznie np. Kevin Marchewka brzmi komicznie.
    Brandon, jessica, Aisha czy Bryan jest ok pod warunkiem ze ktoś zachowa poprawność w pisowni bo śmiesznie wyglada brajan, dzesika, Ajsza czy Brajan.

Fasia, Rudzia lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ