Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja znajoma ma trójkę dzieci najpierw była Lana potem Vincent a na koniec Vivienne (czy jak to sie tam pisze)Nazwisko z ó i ł
tragedia!
U nas na pewno będzie Natalka. Dla chłopca mąz chce Karol, a do mnie jakoś nie przemawia to imię... Zawsze chciałam mieć Kubę ale ostatnio Kubów jest meeeega dużo, łącznie z 2-letnim sasiadem drzwi obok
Antoś by mi się też podobał ale mężowi się nie podobają te "starodawne" imiona
Oby to była dziewczynka!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MartaFR - popróbuję, moze w końcu coś poczuję, bo jest kiepsko. Czuję to. Nie ćwiczę ich wcale ..
Ile imion! Wow, wybór będzie ciężki. W zasadzie prawie wszystkie mi się podobają
MartaAlvi - mój Chrześniak to Kubafakt jest ich dużo ale jeśli Ci się podoba to ja tam nie widzę przeciwwskazań
AMY - Anżylika wymiata heheA Antosia - Tosia jest cuuuuuuuuuudowna ! To była u nas druga opcja po Hani na dziewczynkę, mąż jest zakochany w tym imieniu
Hmm to może u nas jeszcze opcja Antoni się pojawi - mały Antek, Tosiek prawie jak Antonina hehe
Amy, martafr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Natan to to samo co Nataniel? Ja tak chciałam nazwać syna ale jak mój to usłyszał to padł trupem
No ja własnie nie wiem. Znajoma nazwała syna Nataniel wydaje mi się, że Natan to zdrobienie ale w sumie jako osobne imię też może byćTak jak Bruno i Brunon, dla mnie dwa różne imiona ale mega podobne
-
nick nieaktualnyFasia wrote:
AMY - Anżylika wymiata heheA Antosia - Tosia jest cuuuuuuuuuudowna ! To była u nas druga opcja po Hani na dziewczynkę, mąż jest zakochany w tym imieniu
Hmm to może u nas jeszcze opcja Antoni się pojawi - mały Antek, Tosiek prawie jak Antonina hehe
Wiesz ja myślałam o tym imieniu,
Mała - Antosią
wiek sredni - Tośka
Liceum, studia -Tola
a jak pojdzie do pracy to co "Cześć Antonina jestem"no kiepsko
Ale faktycznie rozważałam to imie
Ale już chyba Aduśka zostanie tym bardziej że ja to imię wymiśliłąm i mąż od razu poparłAle Antośka też mu się podoba, ale Adrianna bardziej. Teraz jest dużo Antonina, więc troszkę mi to przeszkadza, w sumie, nie da się uniknąć powtórzeń imion ale jak pod blokiem co druga jest Julka Lilka Antośka to już mi troszkę zbrzydło
-
Moje Maleństwo tez juz się odzywa coraz częściej tzn puka
Wczoraj mój Tz mi przypomniał jak Alan przez ostatnie tygodnie ciąży miał ciągle czkawkedzień w dzień
na początku to było słodkie ale po porodzie byłam szczęśliwa, że już mi się brzuch nie trzęsie cały czas
a dzisiaj się usmialam bo Alan rano miał czkawke pierwszy raz od urodzenia
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia wrote:No ja własnie nie wiem. Znajoma nazwała syna Nataniel wydaje mi się, że Natan to zdrobienie ale w sumie jako osobne imię też może być
Tak jak Bruno i Brunon, dla mnie dwa różne imiona ale mega podobne
Ja przede wszystkim nie chcę zrobić dziecku krzywdy. STawiam na polskie imiona, mamy wachlarz pięknych polskich imion trzeba tylko poszperaćMyśleliśmy o nazwaniu synka Bogdan - bo nam się Boguś podoba, ale Bogdan - to kajarzy nam się z dorosłym mężczyznom,i dla dzieciaka nie bardzo więc odpadło, ale imię cudowne
a i dzieciaki by miały polewke
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Wiesz ja myślałam o tym imieniu,
Mała - Antosią
wiek sredni - Tośka
Liceum, studia -Tola
a jak pojdzie do pracy to co "Cześć Antonina jestem"no kiepsko
Ale faktycznie rozważałam to imie
Mój mąż robi dokładnie takie samo rozeznanie :
" Mały - Julianek, Juluś
wiek średni/liceum studia - Julek
Praca - Julian
Mały - Ignaś
wiek średni/liceum/studia - Ignacy?
Nieee, nie pasujeIgnacy odpada
"
A tekst "Antonina jestem" kojarzy mi się wyłącznie z filmem "Nigdy w zyciu" jak Stenka leży ze Żmijewskim w łóżku i córka wraca o 11 rano i wita ich w lóżku właśnie tym tekstem
Czkawka dziecka w brzuchu musi być czaderskiem przeżyciemja się nie mogę doczekać ruchów, to bedzie kosmos
Kurde AMY skoro dzieci nie lubią kwaśnego to idę w końcu do kuchni po kapustę kiszoną ! Może Julek się poruszy !poznęcam się nad nim jak Ty nad Adą
hehe
Amy, martafr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Mój mąż robi dokładnie takie samo rozeznanie :
" Mały - Julianek, Juluś
wiek średni/liceum studia - Julek
Praca - Julian
Mały - Ignaś
wiek średni/liceum/studia - Ignacy?
Nieee, nie pasujeIgnacy odpada
"
A tekst "Antonina jestem" kojarzy mi się wyłącznie z filmem "Nigdy w zyciu" jak Stenka leży ze Żmijewskim w łóżku i córka wraca o 11 rano i wita ich w lóżku właśnie tym tekstem
Czkawka dziecka w brzuchu musi być czaderskiem przeżyciemja się nie mogę doczekać ruchów, to bedzie kosmos
Kurde AMY skoro dzieci nie lubią kwaśnego to idę w końcu do kuchni po kapustę kiszoną ! Może Julek się poruszy !poznęcam się nad nim jak Ty nad Adą
hehe
O! O! kolejna matka męcząca dziecko !!męcz męcz, pamiętaj jak się urodzi da w kość teraz masz okazję się "zemścić", bo później spojrzymy w te piękne oczy i nam dupa zmięknie i złość minie
Takie właśnie analizowanie imion jest okejmnie to bardzo pomaga
chociaż jak się imię spodoba to analiza nic nie da i zostanie ANŻYLIKA lub Dżesika
(przepraszam jeśli kogoś obrażam)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 18:05
martafr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z imionami to jest każdego subiektywna opinia.
Ja mieszkam za granica także u mnie odpadaja imiona typowo polskie które nie są uniwersalne w każdym języku ponieważ niechcemy aby każdy sobie łamał język na wymowie albo nie umiał poprawnie wypowiedzieć imienia naszego dziecka. Moje imię i mojego męża są uniwersalne także nie ma problemu ale mam kolegę Ziemowita to niestety ale nikt tego nie wypowie tzn obcokrajowcy i jest zawsze hej Z.
I napewno chcemy aby tez pasowali do naszego nazwiska bo faktycznie np. Kevin Marchewka brzmi komicznie.
Brandon, jessica, Aisha czy Bryan jest ok pod warunkiem ze ktoś zachowa poprawność w pisowni bo śmiesznie wyglada brajan, dzesika, Ajsza czy Brajan.Fasia, Rudzia lubią tę wiadomość