X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hej Brunon fajne imię, miałam ucznia Brunona -zdolny dzieciak toteż to imię bardzo miło mi sie kojarzy, ja chciałam dać imię brunon ale mojemu mężowi sie nie podoba:(

Brunus można zdrobnić :)

Brunon to nie ale Bruno to tak :D niby różnica niewielka ale dla mnie spora :)

PSOTKA to prawda że bylo 50/50 no ale się sprawdziło w zasadzie wszystko. Nie mam ani jednej rzeczy, która wskazywałaby na córkę - niestety :P

ANKA byłam na tej stronie wczoraj :) Wszystkie imiona które wybrałam są na 30 którymś miejscu, prawie obok siebie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:10

Lwica lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Wczoraj czy przedwczoraj czułam to samo ;) Chyba to wynika z tego, że jest nas tu tak wiele, no a faktycznie rozmowy o jedzeniu tez mnie średnio kręcą więc jak się odezwę raz na jakiś czas z zupełnie czymś innym to ginę w tłumie :)

A ja sobie odpoczywam po obiadku właśnie z ksiażką na kanapie i ręką na brzuszku aż tu nagle... JEB! myślę: aaa zdawało mi się.. za chwile JEB... aż mi się ciepło zrobiło i faktycznie pod ręką czułam tak delikatnie ze coś tam się ogólnie rusza. Puknięć było aż 3 ale starczyło żeby mi łezka poleciała :)
    Jak się okazało, te puknięcia były nieco wyżej niż ciągle trzymałam rękę :D
    Jestem przeszczęśliwa bo cieżko było mi czytać że Was już okładają regularnie a mnie ani nie smyrnie :)
    Mowilam ze niedlugo kopnie!!!!! Super Martula :D ale mnie ucieszylas :))))))

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hej Brunon fajne imię, miałam ucznia Brunona -zdolny dzieciak toteż to imię bardzo miło mi sie kojarzy, ja chciałam dać imię brunon ale mojemu mężowi sie nie podoba:(

Brunus można zdrobnić :)

My rozwarzamy imie Bruno. Podoba mi sie tez Sylwester i Salomon albo Tytus.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nie chodzi o ograniczanie tematów, ale zwyczajnie jak pracuję, to nie jestem w stanie ogarnąć 10 stron, a wiele razy próbowałam, bo bardzo lubię ten portal. Niestety (według mnie) większość stron, które nadrabiam są szczerze mówiąc o niczym, w sensie obiady itd. To prawda, zależy co kogo interesuje. Mnie interesuje ciąża i sprawy związane z dzieckiem, powoli już może wyprawka. I szczerze mówiąc zniechęca mnie szukanie wśró tych wszystkich stron czegoś wartościowego, bo zwyczajnie zajmuje to zbyt wiele czasu. Dlatego często już nawet nie nadrabiam, jak mam coś do powiedzenia to piszę, jak nie to przeczytam i się nie odezwę.

I ja też mam czasem wrażenie niewidoczności, no ale co na to poradzić, skoro nie siedzę na BBF non stop.
    Mnie tez nie wszystko intesuje i powiem szczerze ze nawet nie czytam wszystkiego. Szczegolnie rano jestem aktywna bo jestem w pracy a po poludniu juz raxzej mnie nie ma i nadrabiam rano ale tez tak trzy po trzy... :P zreszta nie tylko obiady mnie nie interesuja ale np nie czytam o wozkach i innych rzeczach nawet.. pewnie dlatego :D jak jestem na bierzaco to spoko wymienie opinie i czytam na bierzaco, ale jak nadrabiam to powiem ze wiekszosc postow po prostu zlewam :p

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia fajna ta strona. :)

Bruno fajne imie

No ja chcę Liliane choć wersji jest kilka tego imienia. Np Lila i Lilianna...
    Zawsze podobało mi się imię Igor ale syn mojego faceta ma tak na imię, wiec nie ma takiej opcji teraz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny które piszą, że ich brzuszek jest taki jakby rozlany to może to na córę ?
    Mój jest jak piłeczka. Taki wystający :P Dzisiaj w pracy jak mnie po miesiącu zobaczyli to się nadziwić nie mogli jaki WIELKI mam brzuch :D
    Ej moj tez jest jak pilka!!!! A niby dziewczynk :p moze jej faktycznie siusiak urosl? :D

martafr, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwesti imion to ja jestem za tym żeby dziecku krzywdy nie zrobić. Byłam świadkiem kiedyś jak dzieciak był odrzucony tylko dlatego że rodzice nazwali go Brajan i jeszcze w dodaku wójcik o ile sie nie myle bo jeszcze jak jest jakies nazwisko zagraniczne to czasem przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:19

Amy, martafr lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA no właśnie u nas Bruno też na liście :)

AMY no i co teraz ? Będzie Adrian? :P

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELIŚKA w 1000000% się zgadzam tylko z drugiej strony jak ktoś daje takie imię to w jego mniemaniu to imię jest super. Na pewno nie jest krzywdzące ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ROBOTKA ewenementy (trudne słowo:P) są fajne :D kiedy się dowiesz? Kiedy wizyta?

Co myślicie o imionach : Julian, Tymon, Ignacy i Bruno? :)
    Ignaś najlepsze :D

martafr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    PSOTKA no właśnie u nas Bruno też na liście :)

AMY no i co teraz ? Będzie Adrian? :P
    Adran? Aleksander!!! Albo Olaf :D

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka no fakt. Moja koleżanka z pracy ma synów Kewin i Brajan a nazwisko typowo Polskie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:25

Amy, martafr lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Są też takie dziwne sytuacje że widzi się dziecko i nagle olśnienie bo pasuje do niego takie a nie inne imię. Ja tak miałam z synkiem, jak go zobaczyłam po porodzie to od razu powiedziałam, to jest Krzyś, nie mogło być inaczej.
    O tsk tak!! Jak powiedzoalam mamie ze bedzie Adusia to mowi ze sobie moge planowac. Ja cala ciaze bylaM Kinga i jak sie urodzilam mama powiedziala Marta i koniec :P a tato do tej pory nie wie skad to imie sobie wymyslila :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    KasiaKwiatek ale mi smaka na bigos narobiłaś !! i wiesz co? Teściowa robi i jutro będzie na obiad ! Aaaaaa ale bym zjadła o matko! Kupiłam dziś kapuchę kiszoną - zaraz wtranżolę :D
    Ja mam bigos :D kwasny jak diabli. MAŁA sie ucieszy :P

Fasia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś nie pasuje to imię. Dziwnie mi brzmi Ignacy ale może dlatego, że nie znam żadnego Ignacego :)

mantissa, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Eweliśka no fakt. Moja koleżanka z pracy ma synów Kewin i Brajan a nazwisko typowo Polskie :/
    to chyba była fanką Backstreet Boys:)

Fasia, Anka1501, mantissa, Eweliśka, Krysti lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Adran? Aleksander!!! Albo Olaf :D

No mała to Ada więc jak będzie syn to Adrian hehe :D Olaf! będzie mieć niespotykane imię :)

U nas osobiście też toczy sie batalia o Juliana i Ignacego :D no nic, zobaczymy. Póki co Julek nr 1, a jak na coś innego odkrywczego wpadniemy to może nam się zmieni. No i może być tez tak jak piszesz, że jak sie urodzi to nagle będzie Ariel :D LOL :D

ANKA - Ignaś jest słodki :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie córa Hania albo Zuzia, podoba mi się też Lidia, Liwia,Gabrysia, Gaja i Felicja a synuś chyba Staś po dziadku ale podobają mi się Ignaś, Kacper, Adaś,Jan,Franio, Filipek,Henio, Maksio,Piotruś łoo dużo mi się podoba

FASIA z tymi ćwiczeniami mięśni kegla podczas siku to nie próbuj za często, mi ginka powiedziała że może wtedy dość do infekcji, ćwicz na sucho, ja na początku tez nic czułam,jak poćwiczysz regularnie poczujesz

Eweliśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No mała to Ada więc jak będzie syn to Adrian hehe :D Olaf! będzie mieć niespotykane imię :)

U nas osobiście też toczy sie batalia o Juliana i Ignacego :D no nic, zobaczymy. Póki co Julek nr 1, a jak na coś innego odkrywczego wpadniemy to może nam się zmieni. No i może być tez tak jak piszesz, że jak sie urodzi to nagle będzie Ariel :D LOL :D

ANKA - Ignaś jest słodki :)
    Ariel? heheehhe :P mam nadzieję że ja w szoku po porodowym nei powiem że ANŻYLIKA :P

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ