X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mantissa mój Kochany ma na imię Jakub, absolutnie nie kojarzy mi się żydowsko ;)
    no kłopot z tymi imionami, ale skoro wybór Mikołaj należy do mojego K to imię dla dziewczynki ja wybieram...ale oczywiście konsultuję z nim no i z moimi córkami :)

Mi tez się nie kojarzy, ale chłopu nie przegadasz. :P SZymon też twierdzi, że typowo zydowskie. Jakby to w ogóle jakiekolwiek znaczenie miało, serio... :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    koniecznie wstaw zdjęcia jak Ci przywiozą,my w końcu nie kupiliśmy tej z agata meble bo dziewczyny tu odradzały więc nadal szukam
    No moj mówi albo ta albo żadna imtak to było haha mnie tez się spodobała i fotel fajny do tego :) Ale wybór był .

martafr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem Marta, u mnie też chłop uparty jak cielę :) już kilka lat temu wybrał sobie tego Mikołaja i nie ma mocnych, czego bym nie zaproponowała to źle...
    do tego nastawiony na chłopca nie chce nawet za bardzo wybierać imion dla dziewczynki :) ale przez żarty, powiedział mi też, że z córki też się ucieszy i mała go owinie wokół palca, na razie stanęło na Natalii

a u chłopca często powtarza też Iwo, no ale nie sądzę aby Mikołaj przegrał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 20:19

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Amy, jak się okaże dziewczynka, to chyba ukradnę Ci tą Adę ;)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurczę Amy, jak się okaże dziewczynka, to chyba ukradnę Ci tą Adę ;)
    Spoko spoko :D mnie też się podoba :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Spoko spoko :D mnie też się podoba :)
    Generalnie nie myślę jeszcze o imionach, ale Ada od zawsze mi się podobało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Generalnie nie myślę jeszcze o imionach, ale Ada od zawsze mi się podobało :)

Ja nigdy o tym imieniu nie myślałam :) Tak jakoś mi spasowało do Niej ;) choć jeszcze jej w prawdzie nie widziałam, ale myślę o niej jak o Adzie, więc to musi być to :))

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o Franciszku i Franciszce? Miało być Maja i Błażej ale mama moja bardzo prosi żeby nie Maja - w sumie mam dwie w rodzinie i faktycznie nie za fajnie im się w życiu układa. A Błażej mi się nigdy nie podobało, to mąż się uparł i taki nam się ostatnio pomysł pojawił. Ja mam pra pra dziadka Franciszka a ślubny babcie Franciszkę i tak by fajnie wyszło po obu rodzinach.

martafr, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Frania kojarzy tylko z babcią męża ;) bardzo dyktatorski charakterek :P ale moze dlatyego że baran :P

i pomysleć że ja noszę pod sercem też taką zarozumiałą owieczke :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi łazi po brzuchu :D jak tasiemiec :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:11

Amy, Angela89, Justinka, martafr, mantissa, MartaAlvi, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To ja powiem Wam kilka słów o imionach, bo jestem nauczycielką, więc na co dzień spotykam się z dziećmi. Przez 3 lata pracowałam w przedszkolu, teraz w podstawówce. I po takim czasie mam swoje przemyślenia.

Po pierwsze oczywiście każdy ma prawo nazwać dziecko jak mu się podoba. Ale ja, widząc że w jednym roczniku/grupie/klasie jest z 7 Maj, 5 Antosiów, i 3 Julki nie nazwałabym tak swojego dziecka. No nie wiem, ale wydaje mi się, że każdy człowiek jest wyjątkowy i też takie powinien mieć imię. Jasne, nie da się uniknąć powtórek, to normalne. Ale jeśli mamy wpływ na to jak nasze dziecko ma mieć na imię, to zorientujmy się jaka panuje obecnie moda i wybierzmy coś z końca listy, a nie z samej czołówki. Uwierzcie, że dzieci nie są zadowolone z faktu, że w grupie czy w klasie mają 3 czy 4 swoich imienników. Poza tym przedszkole czy szkoła to nie tylko jedyne miejsce gdzie spotykają rówieśników, jest jeszcze podwórko, koledzy z bloku, dzieci znajomych itd. A potem się okazuje, że w każdym z tych środowisk dziecko ma swój dubel pod postacią jego imienia. Do mnie osobiście to nie przemawia, bo obserwuję to codziennie. Ale rozumiem, że ktoś może ma inne podejście.

Ja właśnie tego chciałam uniknąć. Nie chcę zawołać Antosia a w piaskownicY co druga dziewczynka odwróci głowę. Faktem jest że nie da się uniknąć powtórzeń, zresztą jesteśmy w ciąży i jak nam się zamarzy jakieś imię to trudno nam coś wybić z głowy, zreszta nie chodzi o wybijanie tylko o to jaki my jesteśmy. Każdy ma inne podejście do wyboru imienia. Ja niestety zwracam uwagę ile jest teraz Julek, Maj, Len czy Antosiek :) nie mówię, że to brzydkie imię ale co drugie dziecko tak się nazywa i mnie to przeszkadza, ale nie każdego musi razić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 21:11

Ida, Angela89 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Amy. Mi na przykład bardzo podobała się kiedyś Lena, a teraz Hania. No ale raczej odpadają, że względu na tą modę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dokładnie Amy. Mi na przykład bardzo podobała się kiedyś Lena, a teraz Hania. No ale raczej odpadają, że względu na tą modę.
    Ja również brałąm Leną pod uwagę, bo myślę sobie oryginalne. Mało popularne. I w czerwcu poszliśmy z mężem na ślub naszego świadka i siostra jego żony miała małą córeczkę Lenkę. Super, pięknie brzmi, fajnie na nią wołają, do małej pasuje. Myślę sobie okej, pomyślę o tym imieniu jak będę znów w ciąży.
    Zaszłam, ale niestety długo mi nei było dane zastanawiać się nad imieniem bo jakoś nie do końca dojrzałam do wyboru, aż moją przyjaciółka powiedziała mi, że nazwie córeczkę Lena (również jest w ciąży, poznała płeć szybciej niż ja).
    Mało tego za chwilę patrze na FB kolega z poprzedniej pracy wrzuca zdjęcie cór, jedna Maja druga Lena, no i tak Lena stała się popularną kiedyś Maryśką i Kaśką :) i jakoś mi się odechciało tak nazywać córkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jest wiele imion które bardzo mi się podobają, ale niestety dokoła pełno dzieci o tym imieniu i jakoś je odrzucam.

• Justinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy synku braliśmy pod uwagę jeszcze Tymoteusz, Ignacy i Leon, ale w końcu został Tymon i mówimy Tymuś, czasami Tymcio, Tymek ☺ pierwsza wersja był Tymoteusz, ale stwierdziłam, że i tak nikt nie będzie tak do niego mówił, tylko Tymon-Tymek, więc po co ma mieć więcej do pisania w papierach ☺ Na początku gdy mówiliśmy jak ma na imię to było aaa Tymoteusz.. albo że Szymon... ale naszym zdaniem po tych 2 latach idealnie do niego pasuje Tymon ☺ a na drugie ma Jan, bo oboje dziadkowie tak mają, więc się cieszą☺
    Teraz ma być córa i problem z imieniem jest, mamy tylko wybrane drugie imię - Anna - to też moje drugie imię ☺ Nie dajemy po babci bo mają różnie na imię a nie chcemy żadnej faworyzować, a moje pierwsze jest za długie - Justyna.. ☺
    na pierwsze na pewno chcemu jakieś krótkie i pasujące jakby do Tymona... pierwsze z myśli to Tola lub Pola ☺ ale jak będzie to się okaże ☺

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - też fajne :) bardzo mi się podoba, ale mąż kategoryczne NIE wyraził już daawno :(

• mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że niektóre z was poznikały z listy. :( Znaczy okienka są ale dane są wymazane. A wczoraj jeszcze było w porządku. Czyżby którejś z was się niechcący zaznaczyło kilka i wymazało? Czy ktoś raczej specjalnie ktoś chciał "zniknąć"? :(

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Aw0w6XJi0nwC4zxawp9ySVj1DgFL0LsWRE0Ukuocurs/edit#gid=0

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Annę biorę pod uwagę na pierwsze całkiem poważnie.

I generalnie chyba nie damy drugiego. Nie wiem jaki jest jego sens.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co zrobiłyście, ale wróciło do normy. :D
    My chyba też nie będziemy drugiego imienia dawać, bo to tylko problem w dokumentach, nie wiadomo gdzie wpisywać oba a gdzie jedno itp. Moim zdaniem ta tendencja zanika. Chociaż nie powiem, jako dziecko cieszyłam się, że mam dwa. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ