WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, ja nie umiem się doczekać kopniaków... w którym tyg się u was zaczęły?

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maleństwo zaczęło szaleć zaraz jak oczy otworzyłam ,bo się przebudziłam ,tylko na chwilkę ale przesłodkie uczucie od rana.
    A mnie plecory dalej bolą w sumie taki ból miałam też na początku ciąży pamiętam.Mam nadzieje,że to nie nerka...

Ulka84 - u mnie w 17 tyg takie delikatne puknięcia, teraz już są wyraźne czuje też czasami jak się porusza hehe tak jak to jedna z nas wcześniej określiła "pływanie rybki" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:53

Ulka84, Krysti lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:

Kolo 16 tygodnia ale to moja druga ciążą

Ulka84 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zauważyłam, że położna się pomylila co do terminu porodu. Ogólnie termin mam niby na 7.04. A na usg w 14tyg 0dn dziecko było duże na 14tyg i 5dni. Położna po tym terminie wpisała mi drugi termin na 12.04.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek w 18 tygodniu.
    Ja ruchy poczułam w 15 tygodniu ale dlatego, że to moja 3 ciąża i wiem na co uwagę zwrócić. Nadal są to wewnętrzne poruszenia, myślę, że na dniach będą już konkretne kopniaki :)
    Co do zakupów to ja już dawno w ferworze :) nie odmawiam sobie i sprawia mi to ogromną przyjemność. Sporo rzeczy dostałam, pajacyków, kaftaników, body, spodenek, sporo sama kupiłam takich, które mi się podobały, kombinezoniki ( bo to w końcu wczesna wiosna będzie więc pewnie nie za ciepło), sweterki dwa takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć :)
    Mamy też łóżeczko, kosz mojżesza, niedługo dostaniemy wózek, wanienkę, laktator i sporo innych...
    U nas chłopczyk i większość rzeczy mamy chłopięcych lub unisex. Teraz wybieram pościel i ochraniacz do łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy tez bolą bardzo od dołu w gore az po barki .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 20 tydzien :) jej jak to leci :D

Krysti, Ulka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:

kopniaki dopiero w 16+4
    a ruchy(czyt. łąskotanie, wibracje, nie umiem tego opisać) czułam już wcześniej :) jakoś w połowie 14 tygodnia

Ulka84 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wam czymś pochwalić jestem taka szczęśliwa. Od rana dzidziuś mnie kopie , trochę słabo się czuje więc położyłam się do łóżka i w pewnym momencie myśle osz ty urwisie teraz cie przyłapie i biorę telefon i kładę się na plecach i nagrywam.Cisza cisza za chwile jeeeep kopniaki widoczne nagrałam to masakra płakać mi się chce ze szczęścia :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:53

KasiaKwiatek, Krysti, Anka1501, hwesta, Lali, Ulka84, mantissa, Amy, malinka1984, Fasia lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Młoda Damo, Amy też czekam na te kopniaki mocniejsze i do zobaczenia na zewnątrz :-) bo na razie tylko ja się cieszę ruchami Mikiego a mój K i siostry...nic...pozostaje im wierzyć mi, że się rusza i wyobraźnia :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:01

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jutro zaczynam 20 tydzien :) jej jak to leci :D
    Ja tez juz niedlugo 20 zaczne :) ty o dwa dni starsza tulko odemnie :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula 84 a ty na kiedy masz termin? Trzeba Robotke zmobilizować żeby wpisała Cię na pierwszą stronę no i witaj Nadzieja! Też trzeba Cię dołączyć. No i uzupełnić wpisy płci :-) tyle nowych wiadomości w tym tygodniu :-)
    8485 cieszę się, że już lepiej z Tobą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny muszę się wam czymś pochwalić jestem taka szczęśliwa. Od rana dzidziuś mnie kopie , trochę słabo się czuje więc położyłam się do łóżka i w pewnym momencie myśle osz ty urwisie teraz cie przyłapie i biorę telefon i kładę się na plecach i nagrywam.Cisza cisza za chwile jeeeep kopniaki widoczne nagrałam to boshe masakra płakać mi się chce ze szczęścia :)))
    Super ze juz czujesz :) fajne uczucie co ,jak by obcy w nas mieszkał hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    witam od wczoraj nie bylam w ubikacji mam nadzieje ze już mi przeszlo rozwolnienie przypomniałam sobie ze jak bylam w ilrandi to podawali dziecia goracee picie zup jak go się podgrzeje to panchnie jak mieszanka lekow chyba wlasnie to mi pomoglo stwierdziłam ze jak dzieci w irlandi pija to chyba mi nie zaszkodzi
    No i super ze się dobrze czujesz , jednak sposoby irlandzkie pomagają :) pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę w linka kwietniówek ale wpisać nie mogę nic .Nie wiem jak to jest .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja tez juz niedlugo 20 zaczne :) ty o dwa dni starsza tulko odemnie :)

No ;) to jest taki orientacyjny termin bo ja nawet nie wiem kiedy zaszlam bo okres był strasznie nieregularny a ja się dowiedziałam ok 8-9 tydzien :) wg usg to jest 20 tydzień i 4 dni ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to czyli starsza jestes :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś pobolewa brzuchol, pewnie po wczorajszym wieczorze, znajomi byli u nas i do nocy siedziałam przy stole... mam dziś podly nastrój, nie wiem dlaczego :(

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Aha to czyli starsza jestes :)

Na to wychodzi ale trzymam się orientacyjnego terminu :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A mnie dziś pobolewa brzuchol, pewnie po wczorajszym wieczorze, znajomi byli u nas i do nocy siedziałam przy stole... mam dziś podly nastrój, nie wiem dlaczego :(
    Męczące co jak ktos przyjdzie i niewie kiedy wyjść nie lubie takich ludzi co myślą ze mogą siedzieć niewiadomo ile u kogoś rozumiem godzinka dwie ale nie do nocy .Wypoczywaj kochana .I uśmiechnij się Każdy ma czasem ten dzien taki do dupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 14:00

hwesta lubi tę wiadomość

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ