X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, ja nie umiem się doczekać kopniaków... w którym tyg się u was zaczęły?

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie maleństwo zaczęło szaleć zaraz jak oczy otworzyłam ,bo się przebudziłam ,tylko na chwilkę ale przesłodkie uczucie od rana.
    A mnie plecory dalej bolą w sumie taki ból miałam też na początku ciąży pamiętam.Mam nadzieje,że to nie nerka...

Ulka84 - u mnie w 17 tyg takie delikatne puknięcia, teraz już są wyraźne czuje też czasami jak się porusza hehe tak jak to jedna z nas wcześniej określiła "pływanie rybki" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:53

Ulka84, Krysti lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:

Kolo 16 tygodnia ale to moja druga ciążą

Ulka84 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zauważyłam, że położna się pomylila co do terminu porodu. Ogólnie termin mam niby na 7.04. A na usg w 14tyg 0dn dziecko było duże na 14tyg i 5dni. Położna po tym terminie wpisała mi drugi termin na 12.04.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek w 18 tygodniu.
    Ja ruchy poczułam w 15 tygodniu ale dlatego, że to moja 3 ciąża i wiem na co uwagę zwrócić. Nadal są to wewnętrzne poruszenia, myślę, że na dniach będą już konkretne kopniaki :)
    Co do zakupów to ja już dawno w ferworze :) nie odmawiam sobie i sprawia mi to ogromną przyjemność. Sporo rzeczy dostałam, pajacyków, kaftaników, body, spodenek, sporo sama kupiłam takich, które mi się podobały, kombinezoniki ( bo to w końcu wczesna wiosna będzie więc pewnie nie za ciepło), sweterki dwa takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć :)
    Mamy też łóżeczko, kosz mojżesza, niedługo dostaniemy wózek, wanienkę, laktator i sporo innych...
    U nas chłopczyk i większość rzeczy mamy chłopięcych lub unisex. Teraz wybieram pościel i ochraniacz do łóżeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy tez bolą bardzo od dołu w gore az po barki .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 20 tydzien :) jej jak to leci :D

Krysti, Ulka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:

kopniaki dopiero w 16+4
    a ruchy(czyt. łąskotanie, wibracje, nie umiem tego opisać) czułam już wcześniej :) jakoś w połowie 14 tygodnia

Ulka84 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wam czymś pochwalić jestem taka szczęśliwa. Od rana dzidziuś mnie kopie , trochę słabo się czuje więc położyłam się do łóżka i w pewnym momencie myśle osz ty urwisie teraz cie przyłapie i biorę telefon i kładę się na plecach i nagrywam.Cisza cisza za chwile jeeeep kopniaki widoczne nagrałam to masakra płakać mi się chce ze szczęścia :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:53

KasiaKwiatek, Krysti, Anka1501, hwesta, Lali, Ulka84, mantissa, Amy, malinka1984, Fasia lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Młoda Damo, Amy też czekam na te kopniaki mocniejsze i do zobaczenia na zewnątrz :-) bo na razie tylko ja się cieszę ruchami Mikiego a mój K i siostry...nic...pozostaje im wierzyć mi, że się rusza i wyobraźnia :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:01

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jutro zaczynam 20 tydzien :) jej jak to leci :D
    Ja tez juz niedlugo 20 zaczne :) ty o dwa dni starsza tulko odemnie :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula 84 a ty na kiedy masz termin? Trzeba Robotke zmobilizować żeby wpisała Cię na pierwszą stronę no i witaj Nadzieja! Też trzeba Cię dołączyć. No i uzupełnić wpisy płci :-) tyle nowych wiadomości w tym tygodniu :-)
    8485 cieszę się, że już lepiej z Tobą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny muszę się wam czymś pochwalić jestem taka szczęśliwa. Od rana dzidziuś mnie kopie , trochę słabo się czuje więc położyłam się do łóżka i w pewnym momencie myśle osz ty urwisie teraz cie przyłapie i biorę telefon i kładę się na plecach i nagrywam.Cisza cisza za chwile jeeeep kopniaki widoczne nagrałam to boshe masakra płakać mi się chce ze szczęścia :)))
    Super ze juz czujesz :) fajne uczucie co ,jak by obcy w nas mieszkał hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    witam od wczoraj nie bylam w ubikacji mam nadzieje ze już mi przeszlo rozwolnienie przypomniałam sobie ze jak bylam w ilrandi to podawali dziecia goracee picie zup jak go się podgrzeje to panchnie jak mieszanka lekow chyba wlasnie to mi pomoglo stwierdziłam ze jak dzieci w irlandi pija to chyba mi nie zaszkodzi
    No i super ze się dobrze czujesz , jednak sposoby irlandzkie pomagają :) pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę w linka kwietniówek ale wpisać nie mogę nic .Nie wiem jak to jest .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja tez juz niedlugo 20 zaczne :) ty o dwa dni starsza tulko odemnie :)

No ;) to jest taki orientacyjny termin bo ja nawet nie wiem kiedy zaszlam bo okres był strasznie nieregularny a ja się dowiedziałam ok 8-9 tydzien :) wg usg to jest 20 tydzień i 4 dni ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to czyli starsza jestes :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś pobolewa brzuchol, pewnie po wczorajszym wieczorze, znajomi byli u nas i do nocy siedziałam przy stole... mam dziś podly nastrój, nie wiem dlaczego :(

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Aha to czyli starsza jestes :)

Na to wychodzi ale trzymam się orientacyjnego terminu :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A mnie dziś pobolewa brzuchol, pewnie po wczorajszym wieczorze, znajomi byli u nas i do nocy siedziałam przy stole... mam dziś podly nastrój, nie wiem dlaczego :(
    Męczące co jak ktos przyjdzie i niewie kiedy wyjść nie lubie takich ludzi co myślą ze mogą siedzieć niewiadomo ile u kogoś rozumiem godzinka dwie ale nie do nocy .Wypoczywaj kochana .I uśmiechnij się Każdy ma czasem ten dzien taki do dupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 14:00

hwesta lubi tę wiadomość

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ