Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Nadzieja84:) Dzień dobry wszystkim.
Ja też mam tylko kilka rzeczy dla fasola. Niby znam płeć w 80%, ale zawsze mała niepewność jest. 19.11 mam połówkowe, ale 12.11 mam wizyte może uda się coś potwierdzić.
Kilka ubranek kupiłam tylko dlatego, że w smyku było 70% obniżki:)weronika86 lubi tę wiadomość
-
Termin mam na 7-14 kwietnia wg 2 różnych usg. U mnie w rodzinie niestety panuje mnóstwo przesądów i nie wiem czy będę przed 30 tygodniem cokolwiek kupować a łóżeczka na pewno nie... U Was też tak naciskają żeby nie kupować rzeczy dla dziecka za wcześnie?
Ogólnie sobie myślałam żeby nie dowiadywać się jaka płeć i kupić rzeczy w neutralnych kolorach ale nie wytrzymam, bo mam przeczucie na dziewczynkę i chciałabym to sprawdzić... zobaczymy:)weronika86, Lali, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:No i dziś pierwszy poważny kopniaczek! Aż sama podskoczyłam!
Coraz silniejszy ten mój maluch
Dziewczyny, czy jest tu jeszcze któraś, która nie ma jeszcze totalnie NIC dla dziecka? Ale tak zupełnie nic. Bo widzę, że chyba tylko ja, jedyne co mam, to zdjęcia usg...
Tylkoweronika86 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wierzę w przesądy. Do czasu zażegnania największego ryzyka utraty ciąży nic nie kupowałam ale teraz czemu nie? Mnie ogranicza brak miejsca, ale to wszystko. Rzeczy droższe i/lub elektroniczne kupię na koniec, po to by nie tracić gwarancji. Rzeczy mam wybrane, zapisane marki ew. linki i tyle.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:Mimka spróbuj, zobaczysz jaka to wygoda, jej ja jeśli nie muszę jakoś sukienki czy coś eleganckiego to latam głównie w legginsach teraz, przewygodnie. A co do szczupłych nóg to tylko pozazdrościć, dopiero rewelacyjnie będziesz wyglądać
Weronika już kupiłam kurtkę na zimę, z firmy BE MAMA oczywiście na allegro używaną, ale wygląda jak nówka i potem ją sprzedam pewnie też bez straty. Dość obszerna, ciepła ale bez przesady żeby się nie zagotować
-
Moja mama też zdziwiona że chcę cos kupić i że tak się nie robi ale nie potrafi mi powiedziec dlaczeo:P a że mieszkam oddzielnie i sama za to place to pewnie na wyprzedazach kupie wszystko w styczniu:D mam gdzies prZesady w nic nie wierze
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:nie martw się ida jak mam kocyk i rozek malinowy i szary z rozowymi dodatkami a pewnie się w srode chlopak okaze więc też jakbym nic nie miala:p karuzelke mam neutralna
TylkoEweliśka lubi tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Moja mama też zdziwiona że chcę cos kupić i że tak się nie robi ale nie potrafi mi powiedziec dlaczeo:P a że mieszkam oddzielnie i sama za to place to pewnie na wyprzedazach kupie wszystko w styczniu:D mam gdzies prZesady w nic nie wierze
mialam byc w szpitalu dwa dni, przeciagnelo sie do 5 a tesciowa wziela kase i pokupowala wszystko sama pod swoj gust
myslalam, ze oszaleje z rozpaczy
teraz tesciowej nie ma a ja szaleje po sklepach
Eweliśka, Jaga lubią tę wiadomość
-
Nadzieja84 wrote:Termin mam na 7-14 kwietnia wg 2 różnych usg. U mnie w rodzinie niestety panuje mnóstwo przesądów i nie wiem czy będę przed 30 tygodniem cokolwiek kupować a łóżeczka na pewno nie... U Was też tak naciskają żeby nie kupować rzeczy dla dziecka za wcześnie?
Ogólnie sobie myślałam żeby nie dowiadywać się jaka płeć i kupić rzeczy w neutralnych kolorach ale nie wytrzymam, bo mam przeczucie na dziewczynkę i chciałabym to sprawdzić... zobaczymy:) -
A ja się ogarnełam że wszystko po córce oddalam, byłam pewna ze koleżanka ma jakieś moje ciuchy bo mówila ze ma cały worek ale się okazalo ze są rozmiary dopiero od 74/80 to tak koło roku a te mniejsze też musze wszystko kupić.
Pośliel, koldre i kocyki mam po córce, kupiłam dwa pajace, trzy body, dwie czapeczki i skarpetki i tyle mam. A i jeszcze nożyczki do paznokci bo przecież cholera są mi teraz niezbędne.
Ja juz się nie moge doczekać co tam u mnie w brzuchu siedzi, ale wydaje mi się że też chłopak bo całkiem inaczej się czuje niż w pierwszej ciąży. A jeszcze jak Krysti napisala wczoraj że u niej chlopak to już jestem prawie pewna ze bede miała syna bo mam identyczny ksztaut brzucha. -
nick nieaktualny
-
Witam sie z wyrka jeszcze
Ja mam troche ciuszkow malutkich bo moja siostra ma sklep z uzywana odzieza i mi uzbierala juz troche rzeczy ale wiekszosc dla chlopca, a ma byc podobno dziewczynkaale body te malutkie to raczej unisex wiec juz cos mam
wozek spacerowy po corce, materac, wanienka, wyparzacz do mikrofali, podgrzewacz do butelek.
Milego dnia Kobietki -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Dziecko mnie dziś obudzilo kopniakami i wierceniemobudziłam się na plecach i patrze na brzuch. Wzniesienie z lewej strony a prawa płaska
smieszne to było.
Ja mam sporo rzeczy uniwersalnych po starszym synku tj spacerówkę, bujaczek, termoopakowanie, trochę ciuszków, pościel, kołdrę, kocyki, dwa spiworki, aspirator do nosa, małe nożyczki, termometr i takie różne drobiazgi -
witam od wczoraj nie bylam w ubikacji mam nadzieje ze już mi przeszlo rozwolnienie przypomniałam sobie ze jak bylam w ilrandi to podawali dziecia goracee picie zup jak go się podgrzeje to panchnie jak mieszanka lekow chyba wlasnie to mi pomoglo stwierdziłam ze jak dzieci w irlandi pija to chyba mi nie zaszkodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:21
Krysti lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
8485 wrote:witam od wczoraj nie bylam w ubikacji mam nadzieje ze już mi przeszlo rozwolnienie przypomniałam sobie ze jak bylam w ilrandi to podawali dziecia goracee picie zup jak go się podgrzeje to panchnie jak mieszanka lekow chyba wlasnie to mi pomoglo stwierdziłam ze jak dzieci w irlandi pija to chyba mi nie zaszkodzi
Kup sobie probiotyk ja kupuje Dicoflor. Jak moi panowie mają rozwolnienie to im jedną saszetke zapodaje i po kłopocie. Wraca równowaga flory bakteryjnej. Żadne smecty i inne dziadostwa nie działają tak jak zwykły probiotyk
Dzień doberek moje Panie. Ja dzisiaj wstałam obudzona drapaniem kocicy. Okazało się , że moja kocica czuje zagrożenie i zaczęła mi zaznaczać teren. Kuźwa ale się wściekłam. Muszę teraz ją pilnować bo zaraz cały dom będzie mi śmierdział. Ehh
Maleństwo czasem da znać, że jest ja nie zwracam tak na to uwagi.
Ja nie jestem przesądna i nie lubię jak ktoś mi te swoje przesądne kity wciska. Przy młodym zaczęłam wcześnie kupować wszystko bo miałam ku temu okazje. Łóżeczko stało już w 7 miesiącu. Dlatego , żeby przyzwyczaić mojego psiaka do nowego lokatora. Na początku 8 miesiąca zaczęłam prac i prasować ciuszki , wózek też tak jakoś kupiliśmy. Nie czekaliśmy do końca bo różnie to bywa i wolałam mieć wczesniej niż później latać lub kazać komuś coś kupować.
Teraz nie myślę o zakupach bo mam prawie wsio najważniejsze. Kosmetyki pokupuję w lutym ,czekam aż mi łóżeczko zwiezie mąż i w styczniu pomalujemy i odświeżymy ściny w mieszkaniu.kluska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:wlasnie o cos takiego mi chodzi, moze tez uzywke kupie jesli uda mi sie znalezc...w poniedzialek pojde w miasto...Krysti a twoja nie bedzie za krotka? czy ona tak tylko na zdjeciu wyglada? brzuszek podniesie troche/bardzo przednia czesc kurtalki...a co do scanu....Krysti naprawde zaplacilas grosze, zaraz sprawdze czy u mnie nie ma takiej placowki...ja musze zaplacic 120f ze zdjeciem tylko u polskiego gina, albo ciut nizej u ang, ale to i tak 3 razy wiecej niz ty placilas. Co do rzeczy..mi brakuje kilka ciuszkow, rzeczy do szpitala, wozka i lozeczka ale pierdoly i wiele ciuszkow, kosmetykow, zabawek juz jest...latwiej jest mi w ten sposob zaplanowac budzet, po troszku co jakis czas, choc tez mialam opory bo polki, klientki u mnie w studiu az otwieraly oczy ze zdziwenia, ze juz kupuje cokolwiek...nawet nie biore pod uwage ze cos moze byc nie tak..nie ma takiej opcji...nawet jesli cos mialoby sie stac, bo przeciez tego nikt nie przewidzi-nic i nikt nie zabierze mi tej radosci z kupowania tych rzeczy
a ile miejsca na brzuszek
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:31
-
Ida wrote:No i dziś pierwszy poważny kopniaczek! Aż sama podskoczyłam!
Coraz silniejszy ten mój maluch
Dziewczyny, czy jest tu jeszcze któraś, która nie ma jeszcze totalnie NIC dla dziecka? Ale tak zupełnie nic. Bo widzę, że chyba tylko ja, jedyne co mam, to zdjęcia usg...
Też jeszcze nic nie mamPlanuje po nowym roku zacząć się rozglądać
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualny