WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nadzieja84:) Dzień dobry wszystkim.
    Ja też mam tylko kilka rzeczy dla fasola. Niby znam płeć w 80%, ale zawsze mała niepewność jest. 19.11 mam połówkowe, ale 12.11 mam wizyte może uda się coś potwierdzić.
    Kilka ubranek kupiłam tylko dlatego, że w smyku było 70% obniżki:)

weronika86 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 7-14 kwietnia wg 2 różnych usg. U mnie w rodzinie niestety panuje mnóstwo przesądów i nie wiem czy będę przed 30 tygodniem cokolwiek kupować a łóżeczka na pewno nie... U Was też tak naciskają żeby nie kupować rzeczy dla dziecka za wcześnie?
    Ogólnie sobie myślałam żeby nie dowiadywać się jaka płeć i kupić rzeczy w neutralnych kolorach ale nie wytrzymam, bo mam przeczucie na dziewczynkę i chciałabym to sprawdzić... zobaczymy:)

weronika86, Lali, Krysti lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No i dziś pierwszy poważny kopniaczek! Aż sama podskoczyłam! :D Coraz silniejszy ten mój maluch ;)

Dziewczyny, czy jest tu jeszcze któraś, która nie ma jeszcze totalnie NIC dla dziecka? Ale tak zupełnie nic. Bo widzę, że chyba tylko ja, jedyne co mam, to zdjęcia usg...
    nie martw się ida jak mam kocyk i rozek malinowy i szary z rozowymi dodatkami a pewnie się w srode chlopak okaze więc też jakbym nic nie miala:p karuzelke mam neutralna
    Tylko

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę w przesądy. Do czasu zażegnania największego ryzyka utraty ciąży nic nie kupowałam ale teraz czemu nie? Mnie ogranicza brak miejsca, ale to wszystko. Rzeczy droższe i/lub elektroniczne kupię na koniec, po to by nie tracić gwarancji. Rzeczy mam wybrane, zapisane marki ew. linki i tyle.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mimka spróbuj, zobaczysz jaka to wygoda, jej ja jeśli nie muszę jakoś sukienki czy coś eleganckiego to latam głównie w legginsach teraz, przewygodnie. A co do szczupłych nóg to tylko pozazdrościć, dopiero rewelacyjnie będziesz wyglądać :)
    Weronika już kupiłam kurtkę na zimę, z firmy BE MAMA oczywiście na allegro używaną, ale wygląda jak nówka i potem ją sprzedam pewnie też bez straty. Dość obszerna, ciepła ale bez przesady żeby się nie zagotować :)

0175b6133a031306m.jpg
    wlasnie o cos takiego mi chodzi, moze tez uzywke kupie jesli uda mi sie znalezc...w poniedzialek pojde w miasto...Krysti a twoja nie bedzie za krotka? czy ona tak tylko na zdjeciu wyglada? brzuszek podniesie troche/bardzo przednia czesc kurtalki...a co do scanu....Krysti naprawde zaplacilas grosze, zaraz sprawdze czy u mnie nie ma takiej placowki...ja musze zaplacic 120f ze zdjeciem tylko u polskiego gina, albo ciut nizej u ang, ale to i tak 3 razy wiecej niz ty placilas. Co do rzeczy..mi brakuje kilka ciuszkow, rzeczy do szpitala, wozka i lozeczka ale pierdoly i wiele ciuszkow, kosmetykow, zabawek juz jest...latwiej jest mi w ten sposob zaplanowac budzet, po troszku co jakis czas, choc tez mialam opory bo polki, klientki u mnie w studiu az otwieraly oczy ze zdziwenia, ze juz kupuje cokolwiek...nawet nie biore pod uwage ze cos moze byc nie tak..nie ma takiej opcji...nawet jesli cos mialoby sie stac, bo przeciez tego nikt nie przewidzi-nic i nikt nie zabierze mi tej radosci z kupowania tych rzeczy :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też zdziwiona że chcę cos kupić i że tak się nie robi ale nie potrafi mi powiedziec dlaczeo:P a że mieszkam oddzielnie i sama za to place to pewnie na wyprzedazach kupie wszystko w styczniu:D mam gdzies prZesady w nic nie wierze

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    nie martw się ida jak mam kocyk i rozek malinowy i szary z rozowymi dodatkami a pewnie się w srode chlopak okaze więc też jakbym nic nie miala:p karuzelke mam neutralna
    Tylko
    Eweliska ja tez mam kilka rozowych rzeczy a pewnie sie pisiorek pokaze :D

Eweliśka lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Moja mama też zdziwiona że chcę cos kupić i że tak się nie robi ale nie potrafi mi powiedziec dlaczeo:P a że mieszkam oddzielnie i sama za to place to pewnie na wyprzedazach kupie wszystko w styczniu:D mam gdzies prZesady w nic nie wierze
    ja przez sluchanie tesciowej, przy pierwszym dziecku nie kupilam nic samodzielnie..nawet nie macie pojecia jak ja plakalam :( mialam byc w szpitalu dwa dni, przeciagnelo sie do 5 a tesciowa wziela kase i pokupowala wszystko sama pod swoj gust :( myslalam, ze oszaleje z rozpaczy :( teraz tesciowej nie ma a ja szaleje po sklepach :D

Eweliśka, Jaga lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Termin mam na 7-14 kwietnia wg 2 różnych usg. U mnie w rodzinie niestety panuje mnóstwo przesądów i nie wiem czy będę przed 30 tygodniem cokolwiek kupować a łóżeczka na pewno nie... U Was też tak naciskają żeby nie kupować rzeczy dla dziecka za wcześnie?
    Ogólnie sobie myślałam żeby nie dowiadywać się jaka płeć i kupić rzeczy w neutralnych kolorach ale nie wytrzymam, bo mam przeczucie na dziewczynkę i chciałabym to sprawdzić... zobaczymy:)
    sprawdzaj kochana i kupuj, teraz naprawde malo rzeczy nam grozi chyba ze same sie przedzwigniemy czy cus :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się ogarnełam że wszystko po córce oddalam, byłam pewna ze koleżanka ma jakieś moje ciuchy bo mówila ze ma cały worek ale się okazalo ze są rozmiary dopiero od 74/80 to tak koło roku a te mniejsze też musze wszystko kupić.

Pośliel, koldre i kocyki mam po córce, kupiłam dwa pajace, trzy body, dwie czapeczki i skarpetki i tyle mam. A i jeszcze nożyczki do paznokci bo przecież cholera są mi teraz niezbędne.

Ja juz się nie moge doczekać co tam u mnie w brzuchu siedzi, ale wydaje mi się że też chłopak bo całkiem inaczej się czuje niż w pierwszej ciąży. A jeszcze jak Krysti napisala wczoraj że u niej chlopak to już jestem prawie pewna ze bede miała syna bo mam identyczny ksztaut brzucha.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Widze ze my tylko nic nie mamy :/ Ja naprawde kupila bym duzo ale dla mnie jest czas na zakupy .
    Nie tylko wy :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wyrka jeszcze :D

Ja mam troche ciuszkow malutkich bo moja siostra ma sklep z uzywana odzieza i mi uzbierala juz troche rzeczy ale wiekszosc dla chlopca, a ma byc podobno dziewczynka :) ale body te malutkie to raczej unisex wiec juz cos mam :) wozek spacerowy po corce, materac, wanienka, wyparzacz do mikrofali, podgrzewacz do butelek.

Milego dnia Kobietki :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :))
    Wczoraj ogladalam the voice of poland mala z godzine tanczyla w brzuchu. Hehe tak strasznie dlugo byla aktywna az nie do wiary :D kopala tak intensywnie ze nie moglam sie skupic :D

hwesta, sylvia007 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziecko mnie dziś obudzilo kopniakami i wierceniem :D obudziłam się na plecach i patrze na brzuch. Wzniesienie z lewej strony a prawa płaska ;) smieszne to było.

Ja mam sporo rzeczy uniwersalnych po starszym synku tj spacerówkę, bujaczek, termoopakowanie, trochę ciuszków, pościel, kołdrę, kocyki, dwa spiworki, aspirator do nosa, małe nożyczki, termometr i takie różne drobiazgi :)

• 8485 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam od wczoraj nie bylam w ubikacji mam nadzieje ze już mi przeszlo rozwolnienie przypomniałam sobie ze jak bylam w ilrandi to podawali dziecia goracee picie zup jak go się podgrzeje to panchnie jak mieszanka lekow chyba wlasnie to mi pomoglo stwierdziłam ze jak dzieci w irlandi pija to chyba mi nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:21

Krysti lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie czekam az ciasto mi wyrośnie na pyzy

Eweliśka, Krysti lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    witam od wczoraj nie bylam w ubikacji mam nadzieje ze już mi przeszlo rozwolnienie przypomniałam sobie ze jak bylam w ilrandi to podawali dziecia goracee picie zup jak go się podgrzeje to panchnie jak mieszanka lekow chyba wlasnie to mi pomoglo stwierdziłam ze jak dzieci w irlandi pija to chyba mi nie zaszkodzi

Kup sobie probiotyk ja kupuje Dicoflor. Jak moi panowie mają rozwolnienie to im jedną saszetke zapodaje i po kłopocie. Wraca równowaga flory bakteryjnej. Żadne smecty i inne dziadostwa nie działają tak jak zwykły probiotyk :)

Dzień doberek moje Panie. Ja dzisiaj wstałam obudzona drapaniem kocicy. Okazało się , że moja kocica czuje zagrożenie i zaczęła mi zaznaczać teren. Kuźwa ale się wściekłam. Muszę teraz ją pilnować bo zaraz cały dom będzie mi śmierdział. Ehh
    Maleństwo czasem da znać, że jest ja nie zwracam tak na to uwagi.

Ja nie jestem przesądna i nie lubię jak ktoś mi te swoje przesądne kity wciska. Przy młodym zaczęłam wcześnie kupować wszystko bo miałam ku temu okazje. Łóżeczko stało już w 7 miesiącu. Dlatego , żeby przyzwyczaić mojego psiaka do nowego lokatora. Na początku 8 miesiąca zaczęłam prac i prasować ciuszki , wózek też tak jakoś kupiliśmy. Nie czekaliśmy do końca bo różnie to bywa i wolałam mieć wczesniej niż później latać lub kazać komuś coś kupować.

Teraz nie myślę o zakupach bo mam prawie wsio najważniejsze. Kosmetyki pokupuję w lutym ,czekam aż mi łóżeczko zwiezie mąż i w styczniu pomalujemy i odświeżymy ściny w mieszkaniu.

kluska lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    wlasnie o cos takiego mi chodzi, moze tez uzywke kupie jesli uda mi sie znalezc...w poniedzialek pojde w miasto...Krysti a twoja nie bedzie za krotka? czy ona tak tylko na zdjeciu wyglada? brzuszek podniesie troche/bardzo przednia czesc kurtalki...a co do scanu....Krysti naprawde zaplacilas grosze, zaraz sprawdze czy u mnie nie ma takiej placowki...ja musze zaplacic 120f ze zdjeciem tylko u polskiego gina, albo ciut nizej u ang, ale to i tak 3 razy wiecej niz ty placilas. Co do rzeczy..mi brakuje kilka ciuszkow, rzeczy do szpitala, wozka i lozeczka ale pierdoly i wiele ciuszkow, kosmetykow, zabawek juz jest...latwiej jest mi w ten sposob zaplanowac budzet, po troszku co jakis czas, choc tez mialam opory bo polki, klientki u mnie w studiu az otwieraly oczy ze zdziwenia, ze juz kupuje cokolwiek...nawet nie biore pod uwage ze cos moze byc nie tak..nie ma takiej opcji...nawet jesli cos mialoby sie stac, bo przeciez tego nikt nie przewidzi-nic i nikt nie zabierze mi tej radosci z kupowania tych rzeczy :D
    Wercia ona na wieszaku tak wyglada ale jest dluga fajna :) a ile miejsca na brzuszek :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:31

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No i dziś pierwszy poważny kopniaczek! Aż sama podskoczyłam! :D Coraz silniejszy ten mój maluch ;)

Dziewczyny, czy jest tu jeszcze któraś, która nie ma jeszcze totalnie NIC dla dziecka? Ale tak zupełnie nic. Bo widzę, że chyba tylko ja, jedyne co mam, to zdjęcia usg...

Też jeszcze nic nie mam :) Planuje po nowym roku zacząć się rozglądać :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz wali od ranka tylko wstalam i sobie mame kopie :)

Ulka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ