X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:03

kluska lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo skoro dostałaś skierowanie to chyba na jakiejś podstawie. Trzeba było w przychodni powiedzieć, żeby się w d... pocalowali :/ co za ludzie :/

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:03

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Eeee, mnie nie ma, a mam na oku Riko Nano... ;)

Ojć, to musiałam przegapić w natłoku postów. :) Wybacz. :) Jak możesz, to uzupełnij. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! nie będę mówić ile zajęło mi nadrabianie tych wszystkich stron... ale dałam radę :P

Krysti!! ja już widziałam Ciebie z córeczką w ramionach, a tu jednak chłopczyk! :D fajnie, że już wiecie co i jak :) jeszcze chyba ktoś się chwalił poznaną płcią, ale oczywiście nie pamiętam kto, przez nadmiar stron :(

Rudzia, cieszę się że z Wami wszystko dobrze, bo już się martwiłam!

KasiaKwiatek, gratuluję zaręczyn i romantycznego partnera :)

Ulka- ja zaczęłam czuć "pływanie rybki" jakoś pod koniec 16 tygodnia. Teraz już czuję coraz wyraźniejsze ruchy, z czego się baaaaardzo cieszę :)

Psotka śliczny masz ten brzusio! i jaki duży ;) normalnie pomyślałabym, że to Twoja druga ciąża!

Nadzieja- witamy, nie spodziewałam się, że jeszcze ktoś do nas dołączy! super :)

Mi ból pleców dokucza coraz bardziej no i przez to też problemy ze spaniem :/ ale wytrzymam, czego się nie robi dla dzidziusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:15

Krysti, KasiaKwiatek, Ulka84 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Psotka śliczny masz ten brzusio! i jaki duży ;) normalnie pomyślałabym, że to Twoja druga ciąża!

Ginekolog tez sie troche zdziwila i szukala blizniakow ;).
    Ale mi sie wydaje, ze to taka moja cecha anatomiczna. Wydaje mi sie ze zawsze mialam brzuch jak murzynskie dziecko, taki wydety. To znaczy nie tak wydety jak teraz :P. Wkleje wam jak gdzies znajde do porownania przed ciaza :)

Porownalam sobei wasze wozki i szukam wymarzonegoo ale kurcze zaden nie spelnia moich wszystkich wymagan :/

ziolko lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny , od jakiesgos czasu czuje jakby plywanie w brzuchu, ale tylko czasami, kopniaczkow jeszcze nie czuje , i troche sie martwie...

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    czesc dziewczyny , od jakiesgos czasu czuje jakby plywanie w brzuchu, ale tylko czasami, kopniaczkow jeszcze nie czuje , i troche sie martwie...
    Spokojnie, kopniaczki niedługo też się pojawią.

relgh371djw8agni.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wam male porownanie wozkow
    Nie wszystkie sa bo mnie tylko te z pompowanymi kolami interesuja :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/10TALCXXAW4ikh2TlpUdrGPrJxFrGbBboyyKAUsYpzjw/edit#gid=0

mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ziolko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:

Ważne, że czujesz pływanie, od pływania do kopniaków już krótka droga :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti!! ja już widziałam Ciebie z córeczką w ramionach, a tu jednak chłopczyk! fajnie, że już wiecie co i jak jeszcze chyba ktoś się chwalił poznaną płcią, ale oczywiście nie pamiętam kto, przez nadmiar stron
    Dziękuje ziolko;)

ziolko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale mi daje glosno tak w brzuszku :D bulgoty takie glosne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:52

mimka84, ziolko lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki!! :)

mi wlasnie poleciala z lewego cycuszka siara :P pierwszy raz!! hihi:P dziwne uczucie :D

Ja dzis siedze w domu, probuje sie umowic do jakiegos lekarza po to zwolnienie, a tu dupa .. wszedzie trzeba czekac!! a ja nie mam czasu!! :(

wczoraj pierwszy raz poczulam pod reka kopniaka Sofijki :)) <3 juz niedlugo pewnie kopniaczki beda widoczne golym okiem!! jupi :)

Krysti, sylvia007, ziolko, hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też mam za sobą nieprzespaną noc. Gabi obudziła się w nocy z takim bólem gardła i ciężkim oddechem, że już miałam z nią na pogotowie jechać. No ale dotrwałyśmy do rana i do lekarza pojechałyśmy i okazało się, że to angina. Na szczęście szybko zareagowałam, bo to dopiero początek infekcji.
    A mnie to bardzo głowa boli i zastanawiam się czy próbować się leczyć kawą czy od razu apap wziąć .
    A co do mleka to faktycznie zdrowo je pić jeśli ktoś lubi, bo jest głównym źródłem wapnia, z kolei ser biały prawie wapnia nie ma bo jego większość zostaje w serwatce, a ser żółty jest bogaty w wapń, ale za to dość kaloryczny. Można uzupełniać poziom wapnia pijąc kefiry, maślanki lub jedząc jogurty. Ja np. samego mleka pić nie lubie, ale kawę zbożową. "anatol" uwielbiam i mogę ją pić codziennie przygotowywaną na mleku właśnie.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dałam czadu ze sprzątaniem i chyba trochę przesadziłam. Boli brzuch, plecy, niedobrze mi... Miałam w planach wybrać się teraz na miasto bo byłam wczoraj w H&M i tam są takie świetne zestawy (body, spodenki i czapeczka) letnie za 20zl. Kupiłam wczoraj jeden i chciałam więcej dokupić ale już bez męża bo wiecie jacy potrafią być faceci na zakupach...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A ja sobie dałam czadu ze sprzątaniem i chyba trochę przesadziłam. Boli brzuch, plecy, niedobrze mi... Miałam w planach wybrać się teraz na miasto bo byłam wczoraj w H&M i tam są takie świetne zestawy (body, spodenki i czapeczka) letnie za 20zl. Kupiłam wczoraj jeden i chciałam więcej dokupić ale już bez męża bo wiecie jacy potrafią być faceci na zakupach...
    Skąd ją to znam :-) też zawsze wolę sama na spokojnie iść na zakupy

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:43

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:44

relgh371djw8agni.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Nie moja ginekolożka wypisała mi właśnie skierowanie co mnie no nie powiem też ucieszyło ale przychodnia w której będę robić usg chcę dokumentacji choroby no wiesz żeby udowodnić no.I poszłam dzisiaj do poradni gdzie chodziłam do kardiologa i mówie,że potrzebowałabym dokumentacji od mojego kardiologa no i niby nie byłoby problemu no ale obecnie nie ma osoby od kserowania xd i nie dadzą mi dopiero jak już w następnym tyg a niestety już wizyty połówkowej nie mogę przełożyć ;/

Kochana to powiedz ze sama sobie skserujesz. Ich obowiązkiem jest wydanie Ci dokumentacji i powiedz , że nie interesuje Cię przyszły tydzień tylko dzien następny. Pindom się dupy nie chce ruszyć , żeby ksero zrobić? Bo od tego to specjalista jest? Nie dała bym się tak odesłać z kwitkiem. I Ty sama się nie daj.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Co do ubranek to chciałabym tym razem jakoś rozsądniej podejść. Poprzednio było ich naprawdę dużo i wielu synek nie założył nawet raz. Tylko czy uda mi się powstrzymać hmm.

U mnie było to samo :D synek nawet połowy nie nosił z tego co nakupowalam ;)

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ