X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:03

kluska lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo skoro dostałaś skierowanie to chyba na jakiejś podstawie. Trzeba było w przychodni powiedzieć, żeby się w d... pocalowali :/ co za ludzie :/

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 13:03

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Eeee, mnie nie ma, a mam na oku Riko Nano... ;)

Ojć, to musiałam przegapić w natłoku postów. :) Wybacz. :) Jak możesz, to uzupełnij. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! nie będę mówić ile zajęło mi nadrabianie tych wszystkich stron... ale dałam radę :P

Krysti!! ja już widziałam Ciebie z córeczką w ramionach, a tu jednak chłopczyk! :D fajnie, że już wiecie co i jak :) jeszcze chyba ktoś się chwalił poznaną płcią, ale oczywiście nie pamiętam kto, przez nadmiar stron :(

Rudzia, cieszę się że z Wami wszystko dobrze, bo już się martwiłam!

KasiaKwiatek, gratuluję zaręczyn i romantycznego partnera :)

Ulka- ja zaczęłam czuć "pływanie rybki" jakoś pod koniec 16 tygodnia. Teraz już czuję coraz wyraźniejsze ruchy, z czego się baaaaardzo cieszę :)

Psotka śliczny masz ten brzusio! i jaki duży ;) normalnie pomyślałabym, że to Twoja druga ciąża!

Nadzieja- witamy, nie spodziewałam się, że jeszcze ktoś do nas dołączy! super :)

Mi ból pleców dokucza coraz bardziej no i przez to też problemy ze spaniem :/ ale wytrzymam, czego się nie robi dla dzidziusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:15

Krysti, KasiaKwiatek, Ulka84 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Psotka śliczny masz ten brzusio! i jaki duży ;) normalnie pomyślałabym, że to Twoja druga ciąża!

Ginekolog tez sie troche zdziwila i szukala blizniakow ;).
    Ale mi sie wydaje, ze to taka moja cecha anatomiczna. Wydaje mi sie ze zawsze mialam brzuch jak murzynskie dziecko, taki wydety. To znaczy nie tak wydety jak teraz :P. Wkleje wam jak gdzies znajde do porownania przed ciaza :)

Porownalam sobei wasze wozki i szukam wymarzonegoo ale kurcze zaden nie spelnia moich wszystkich wymagan :/

ziolko lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny , od jakiesgos czasu czuje jakby plywanie w brzuchu, ale tylko czasami, kopniaczkow jeszcze nie czuje , i troche sie martwie...

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    czesc dziewczyny , od jakiesgos czasu czuje jakby plywanie w brzuchu, ale tylko czasami, kopniaczkow jeszcze nie czuje , i troche sie martwie...
    Spokojnie, kopniaczki niedługo też się pojawią.

relgh371djw8agni.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wam male porownanie wozkow
    Nie wszystkie sa bo mnie tylko te z pompowanymi kolami interesuja :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/10TALCXXAW4ikh2TlpUdrGPrJxFrGbBboyyKAUsYpzjw/edit#gid=0

mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ziolko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:

Ważne, że czujesz pływanie, od pływania do kopniaków już krótka droga :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti!! ja już widziałam Ciebie z córeczką w ramionach, a tu jednak chłopczyk! fajnie, że już wiecie co i jak jeszcze chyba ktoś się chwalił poznaną płcią, ale oczywiście nie pamiętam kto, przez nadmiar stron
    Dziękuje ziolko;)

ziolko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale mi daje glosno tak w brzuszku :D bulgoty takie glosne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 13:52

mimka84, ziolko lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki!! :)

mi wlasnie poleciala z lewego cycuszka siara :P pierwszy raz!! hihi:P dziwne uczucie :D

Ja dzis siedze w domu, probuje sie umowic do jakiegos lekarza po to zwolnienie, a tu dupa .. wszedzie trzeba czekac!! a ja nie mam czasu!! :(

wczoraj pierwszy raz poczulam pod reka kopniaka Sofijki :)) <3 juz niedlugo pewnie kopniaczki beda widoczne golym okiem!! jupi :)

Krysti, sylvia007, ziolko, hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też mam za sobą nieprzespaną noc. Gabi obudziła się w nocy z takim bólem gardła i ciężkim oddechem, że już miałam z nią na pogotowie jechać. No ale dotrwałyśmy do rana i do lekarza pojechałyśmy i okazało się, że to angina. Na szczęście szybko zareagowałam, bo to dopiero początek infekcji.
    A mnie to bardzo głowa boli i zastanawiam się czy próbować się leczyć kawą czy od razu apap wziąć .
    A co do mleka to faktycznie zdrowo je pić jeśli ktoś lubi, bo jest głównym źródłem wapnia, z kolei ser biały prawie wapnia nie ma bo jego większość zostaje w serwatce, a ser żółty jest bogaty w wapń, ale za to dość kaloryczny. Można uzupełniać poziom wapnia pijąc kefiry, maślanki lub jedząc jogurty. Ja np. samego mleka pić nie lubie, ale kawę zbożową. "anatol" uwielbiam i mogę ją pić codziennie przygotowywaną na mleku właśnie.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dałam czadu ze sprzątaniem i chyba trochę przesadziłam. Boli brzuch, plecy, niedobrze mi... Miałam w planach wybrać się teraz na miasto bo byłam wczoraj w H&M i tam są takie świetne zestawy (body, spodenki i czapeczka) letnie za 20zl. Kupiłam wczoraj jeden i chciałam więcej dokupić ale już bez męża bo wiecie jacy potrafią być faceci na zakupach...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A ja sobie dałam czadu ze sprzątaniem i chyba trochę przesadziłam. Boli brzuch, plecy, niedobrze mi... Miałam w planach wybrać się teraz na miasto bo byłam wczoraj w H&M i tam są takie świetne zestawy (body, spodenki i czapeczka) letnie za 20zl. Kupiłam wczoraj jeden i chciałam więcej dokupić ale już bez męża bo wiecie jacy potrafią być faceci na zakupach...
    Skąd ją to znam :-) też zawsze wolę sama na spokojnie iść na zakupy

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:43

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:44

relgh371djw8agni.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Nie moja ginekolożka wypisała mi właśnie skierowanie co mnie no nie powiem też ucieszyło ale przychodnia w której będę robić usg chcę dokumentacji choroby no wiesz żeby udowodnić no.I poszłam dzisiaj do poradni gdzie chodziłam do kardiologa i mówie,że potrzebowałabym dokumentacji od mojego kardiologa no i niby nie byłoby problemu no ale obecnie nie ma osoby od kserowania xd i nie dadzą mi dopiero jak już w następnym tyg a niestety już wizyty połówkowej nie mogę przełożyć ;/

Kochana to powiedz ze sama sobie skserujesz. Ich obowiązkiem jest wydanie Ci dokumentacji i powiedz , że nie interesuje Cię przyszły tydzień tylko dzien następny. Pindom się dupy nie chce ruszyć , żeby ksero zrobić? Bo od tego to specjalista jest? Nie dała bym się tak odesłać z kwitkiem. I Ty sama się nie daj.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Co do ubranek to chciałabym tym razem jakoś rozsądniej podejść. Poprzednio było ich naprawdę dużo i wielu synek nie założył nawet raz. Tylko czy uda mi się powstrzymać hmm.

U mnie było to samo :D synek nawet połowy nie nosił z tego co nakupowalam ;)

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ