X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hehe fajne podejście :)) ja tez czekam...ale jestem już dumna z mojego brzusia...taka głupia jestem ze jak w pracy idę do toalety to sobie go oglądam i gadam do brzucha. Jakby ktoś mnie podsłuchiwał to by sobie pomyślał nienormalna jakaś:)
    Ja tez sie przegladam w kazdym mozliwym lustrze :D a nigdy tego nie robilam. Czuje sie taka dumna ze cos mi tam juz rosnie :D chociaz w pracy malo kto widzi.. w tamtum tyg powiedzialam ze jestem w 20tyg to sie ze mnie smialy ze one taki brzuch maja po obiedzie i jakbym nie powiedziala to by sie nie zorientowaly :P

Lwica, sylvia007, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie dziecko rozkopalo :D ze tez nie zauwazylam w tych kopach meskiego bicia??? :D moj od razu mowill na pewno tak nie kopie dziewczynka zobaczysz bedzie syn :P syn sryn sobie myslalam... porazzki nie umie zniesc. Beda kucyki na glowie jak ta lala :P

Nadzieja84, MartaAlvi, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3-latka dopiero zasnęła. Ja też uwielbiam mój brzuszek choć się jeszcze bardzo nie powiększył, co wieczór jak się kładę do łóżka to go głaskam i mówię do niego. Już nie mogę się doczekać kiedy dzidzius będzie odpowiadał na te pieszczoty.
    A nie napisałam wam, że mąż mnie opuścił do piątku, pojechał do Bytomia na jakieś szkolenie medyczne, bo awansował w pracy :-)

Amy, Lali, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ale mi sie dziecko rozkopalo :D ze tez nie zauwazylam w tych kopach meskiego bicia??? :D moj od razu mowill na pewno tak nie kopie dziewczynka zobaczysz bedzie syn :P syn sryn sobie myslalam... porazzki nie umie zniesc. Beda kucyki na glowie jak ta lala :P
    Czy to znaczy, że będę miała córkę? Bo mój maluch wprawdzie codziennie kopie i się rusza, ale dość delikatnie. ;)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to gratulacje dla małża :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czy to znaczy, że będę miała córkę? Bo mój maluch wprawdzie codziennie kopie i się rusza, ale dość delikatnie. ;)
    Ida to teoria mojego meza :P wiec bym sie nie sugerowala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 22:38

Ida lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie brzuch bolał z godzinę tak trochę niżej jak pępek tylko z lewej strony i juz płakać mi się chciało że coś złego się dzieje. Macie czasem jakieś bóle?Przeszło po nospie. Idę jutro do lekarza ale nie wiem czy powie mi od czego ten ból... trochę się bałam że od podniesienia siostrzenicy ale po 5 godzinach to trochę dziwne.
    Ja cała się gruba zrobiłam a brzuch jest spory ale nie wiem czy to od ciąży czy od wody którą gromadzę w organizmie w dużych ilościach... no i tłuszczu (chociaż staram się jeść zdrowo i z umiarem).
    Czy macie jakieś szczególne upodobania co do filmów lub książek w ciąży? Ja zawsze lubiłam thrillery i kryminały a ostatnio zamykam oczy na krwawe sceny i oglądam raczej więcej dokumentów i ryczę prawie za każdym razem gdy widzę jakąś wzruszającą scenę...a nawet na mniej wzruszających potrafię płakać.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego tez wywialo ale juz przywyklam :/ co miesiąc wyjeżdża a czasem dwa razy w miesiącu :/ teraz strasznie tęsknię bo go od piątku nie ma a wraca w niedzielę. Przynajmniej mam wielkie łóżko tylko dla mnie i dla mojego brzucha :D

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    O to gratulacje dla małża :)))
    A dziękuje, przekaże. A co do teoria o kopniakach, to moją Gabi waliła mnie tak mocno, że aż podskakiwałam.

Amy lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mojego tez wywialo ale juz przywyklam :/ co miesiąc wyjeżdża a czasem dwa razy w miesiącu :/ teraz strasznie tęsknię bo go od piątku nie ma a wraca w niedzielę. Przynajmniej mam wielkie łóżko tylko dla mnie i dla mojego brzucha :D
    Do mnie Gabi przywedrowała spać, bo stwierdził, że jak tata pojechał to mi będzie smutno :-)
    Nadzieja co do filmów to ją, żeby się nie skończyło na płaczu to chyba powinnam same kreskówki oglądać. A i na Hanibalu ostatnio też nie płakałam ;-)

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja też zawsze czytałam kryminały i thriller a teraz jakoś nie mogę :/ za to wróciłam do książek sprzed kilku lat. Ostatnio "Oskar i Pani Róża " no i wylam, potem "Biała masajka " i znowu wylam... Wyje średnio trzy razy na dobę.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nadzieja ja też zawsze czytałam kryminały i thriller a teraz jakoś nie mogę :/ za to wróciłam do książek sprzed kilku lat. Ostatnio "Oskar i Pani Róża " no i wylam, potem "Biała masajka " i znowu wylam... Wyje średnio trzy razy na dobę.
    To ja raczej 3razy na godzinę, a tak mnie to irytuje!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Do mnie Gabi przywedrowała spać, bo stwierdził, że jak tata pojechał to mi będzie smutno :-)
    Nadzieja co do filmów to ją, żeby się nie skończyło na płaczu to chyba powinnam same kreskówki oglądać. A i na Hanibalu ostatnio też nie płakałam ;-)

Alan przychodzi do mnie zawsze kolo 5 lub 6 i śpi do 9 :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:32

sylvia007, Krysti, mantissa, Eweliśka, Klaudia90, KasiaKwiatek, Justinka, MartaAlvi, weronika86, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Alan przychodzi do mnie zawsze kolo 5 lub 6 i śpi do 9 :)
    Do mnie Gabi raczej nie, no ale teraz nie mogła sobie odmówić jak polówka taty wolna, no i oczywiście zabrała mi moją poduszkę ciążową.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to irytuje :/ wszystko mnie irytuje ostatnio. Wczoraj się zdenerwowalam, że w sklepie nie było takich ręczników papierowych jakie zawsze kupuje :/ wariatka normalnie

mantissa lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Do mnie Gabi raczej nie, no ale teraz nie mogła sobie odmówić jak polówka taty wolna, no i oczywiście zabrała mi moją poduszkę ciążową.

Moj synek tak robi od kiedy na zwolnieniu jestem. Mój Tz przeważnie wstaje kolo 5 to wtedy mały przyturla się do mnie :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mnie też to irytuje :/ wszystko mnie irytuje ostatnio. Wczoraj się zdenerwowalam, że w sklepie nie było takich ręczników papierowych jakie zawsze kupuje :/ wariatka normalnie
    Niestety ciążą już tak działa, ją to jestem szcześliwa-płaczę, smutna-płaczę, wzruszona-płaczę, zła-płaczę. I tak w kółko.

Anka1501 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dobra, idę spać. Jutro wielki dzień - usg połówkowe i poznanie płci!!! Proszę trzymać kciuki!!! :)

PS. Ostrzegam, że mogę dać znać co i jak dopiero w nocy, bo wizytę mam wieczorem ;)

Czekamy niecierpliwie :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja też zamykam, bo jutro pobódka o 7. Dobranoc i do jutra :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ