Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobotka legginsy rewelacja, dużo cieplejsze to one nie są jak to legginsy, ale miękkie, bez szwów na brzuchu, wygodny panel, super są:
http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-z-panelem-bez-gumki-l-xl-i4722649695.html
pościel jeszcze zamawiana, już kolor wybrany-szary z turkusowymi lamówkami, ochraniacz, poduszka ozdobna żabka turkusowa, domówiłam jeszcze tylko podusię do wózka, bo kocyk już mam zielony i taką Natalia ma uszyć żeby był komplet, no i taką mniejszą podusię angelwings do wózka podtrzymującą główkę podczas spaceru żeby się na boki nie kiwała
jak wyceni to podam kwotę
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:KASIA kuruj się babo, jeju teraz najgorszy czas bo w dzień cieplutko, wieczorem chłodno i nad ranem też.
KAsiu miałam Cię pytać jak tam pościel?? dostałaś wycenę??
i miałam Cię pytać o namiar na te leciejsze legginsy coś tu wspominała kiedyś chyba w sobotę
SYLVIA ja też byłam opuchnięta na końcówce ale potem ładnie wszystko zeszło:)
po porodzie byłam taka szprycha jak ani razu w moim życiu:D -
Jaga wrote:Dziewczyny jak mnie dzisiaj mdliiiiii..... koszmar aż mi się słabo zrobiło , ciśnienie w miare bo 117/68 89 puls, kawe zrobiłam coby może trochę się obudzić. Mam nadzieję , że to jakiś jednodniowy eksces z tymi mdłościami bo nie zdzierże więcej
A teraz mi stoi klucha w gardle aż mi się płakać chce
Biedna, rozumiem Cię doskonale... Ja za to jestem pewna, że chodzenie do pracy mi nie służy. Nie wiem czy chodzi o godzinę wstawania czy co ale to chyba nie jest normalne, że w czasie czterech wolnego ani przez moment mnie nie mdliło ani nie wymiotowałam a dzisiaj rano zwróciłam jedzenie chyba z całego weekendunie wiem w czym tkwi sekret...
-
sylvia007 wrote:To ja tez tak miałam. Chyba karmienie piersią i dieta karmiącej rzeczywiście robią swoje
Pod tym kątem to mi sama ciążą służy. Jak utrzymam dotychczasowe tempo do do 9 miesiące ubędzie mi jeszcze okolo 12kg, minus dziecko, wody, łożysko, nadmiar krwi to będę ze 20kg lżejszaFajnie by było! Na razie się martwię taka szybką utratą wagi dlatego muszę jutro porozmawiać z lekarzem o tym. Ale tak sobie myślę, że jeśli Franek rośnie jak trzeba, ja nie mam anemii, włosy lśniące jak nigdy, paznokci takich długich nie miałam od lat to chyba taki mój urok po prostu.
KasiaKwiatek, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Wczoraj bylam na spotkaniu z kolezanka (19tc) ktora w sobote leci z facetem do Bimy my 4tygodnie. Oj, troche nieprzemyslany ten wyjazd zauwazylismy (widac, ze ma watpliwosci i wcale sie nei dziwie). Staralismy sie jej nei straszyc ale nie kolorowalismy i mowilismy jak bylo. Jak wyszla do wc to jej facet poprosil zebysmy jej nei straszyli bo w koncu te 4tyg. spedza w Tajlandii zamiast w Birmie. No, ich decyzja, ale ja bym w ciazy sie tam (w Birmie) meczyc nei chciala.
Dziewczyny w ogole zameirza rodzic w tzw. domu porodowym. Tutaj w Niemczech jest taka mozliwosc. Jest tam duzo poloznych ktore poznaje sie wczesniej i ktora sie ma ze tak powiem na wylacznosc w dniu porodu. Ale nei ma lekarzy a do szpitala powiedziala, ze neidaleko, max 40min....Ja jednak wole szpital gdzie wszystko jest na miejscu. -
Moja dzieciątko też jakoś mniej aktywne od kilu dni i też już mi się zaczya ydawać ze może coś nie tak.
Byłam dzis zrobic morfologie i toxo po poprzednim razem pani się w labolatorium pomylilai zamiast igg zrobiła mi igm. Igm ujemy ale potrzebuje wynik igg.
A ja się wkręcialam i na you tube oglądam położne, a wczoraj oglądałam odcinek na którym tak się wkurzyłam ze normalnie myślalam ze kompa przez okno wyrzuce. -
adk_1989 wrote:Ja mam dokładnie to samo! W niedzielę wieczorem fajnie się ruszal, po raz pierwszy tak wyraźnie poczułam a teraz nic... Od tamtego czasu cisza.
Dziewczyny odpisały ze to niby normalne jeszcze na tym etapie:(
Ale taka cisza u mnie w brzuchu, nawet przewrotki nie czuje:(
Ehmm już sie przyzwyczaiłam do kopniaczkow. Poczekam jeszcze ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:57
-
Psotka chciałam Ci pogratulować super brzucha:D widziałam w pamiętniku:D
ADK spokojnie może nie będzie tak drastycznie jak opisujesz:) pamiętam w pierwszej ciąży lekarz powiedział że spokojnie do 5 miesiąca można spadać z wagi ale potem zaczyna się przybierać-czego Ci jednak życzę
ciesz się, może nie bedziesz miała wiele do zrzucenia po urodzeniu:)
oj mi też dziś praca nie służy, ubrałam niby spodnie na gumce ale cisną mnie i mi bardzo nie wygodnie... jednak legginsy są niezastąpione:)
dziewczyny spokojnie, to że czasem się ruchów nie czuje to całkiem normalne i nie zamartwiajcie się bo to na prawdę nie potrzebne.
a co powiecie jak kopniaki waszego dziecka w 35 tygodniu ciązy albo i później będą już wyraźne a Wy ich nie poczujecie przez jeden dzień? wtedy to dopiero będzie panika, a nie ma potrzeby bo podobno to normalne, a przed samym porodem to już w ogóle dziecko podobno lubi postraszyć mamęPsotkaKotka, Lwica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka pierwsze ruchy poczuła w 30 tygodniu i były delikatne. Aż do porodu bardzo słabo czula ruchy i bardzo rzadko. Lekarz stwierdzil, że jest mało unerwiona w środku dlatego nie czuję. Mała urodziła sie całkowicie zdrowa i bardzoruchliwa
-
witam wszystkie ciezarowki z rana! ja dzisiaj wchodze w 20tc wg usg
od wczoraj pochlaniam straszne ilosci jedzonka i wczoraj byly pierwsze mocne kopniaki
u mnie jeszcze 8 dni do usg polowkowego i do zobaczenia plci
amy ja jednak mysle, ze u mnie tez chlopiec bedzie...wiec opasek nie bedziezreszta nie podobaja mi sie one, tylko ten moj awatarek przypadl mi do gustu ale pewnie 21ego zmienie na niebieskie tlo
-
u mnie cera bajeczka:) oprócz sporadycznych wyprysków ale to na prawde sporadycznych nie mam nic, nawet podkłądu nie stosuję
co u mnie było nie do pomyślenia:)
teraz mam ślady po kocie bo mi wczoraj z pergoli matoł skoczył na głowę i mi dziurę pazurkiem na czole wyciął.
dopiero szramkę na środku czoła wygoiłam , druga się goli koło oka no to mam trzecią, na szczęście to tylko draśnięcia:)
dziewczyny coś czuję że nasze forum będzie mocno chłopcowe:D
KASIA fajny wózek:)
ja też już intensywnie rozmyślam bo w sobotę jedziemy do ikei po meble i wstąpimy do entliczka gdzie mam zamiar znaleźć wszystkie 4 typy wózeczków jakie mi się podobają, pojeżdżę, potyrpie i będę mogła spać spokojnie:D
ja sobie kupię te legginsy KAsieńko już niebawem:) po wypłacie;) bo na razie mam dwie pary ale takie z regulowanym panelem mi się przydadządzięki za linka
a powiedz mi jaki rozmiar sobie kupiłaś i jaki nosisz na codzień? bo nie chcę popełnić gafy jak przy ostatnim zakupie:)
PeEss jak ktoś poznał płeć w przeciągu długiego weekendu to niech daje znaćuzupełnię
i jeszcze jedno, czy na połówkowym lekarz wam coś wspominał o obciążeniu glukozą??Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:43