X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka legginsy rewelacja, dużo cieplejsze to one nie są jak to legginsy, ale miękkie, bez szwów na brzuchu, wygodny panel, super są:

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-z-panelem-bez-gumki-l-xl-i4722649695.html

pościel jeszcze zamawiana :) , już kolor wybrany-szary z turkusowymi lamówkami, ochraniacz, poduszka ozdobna żabka turkusowa, domówiłam jeszcze tylko podusię do wózka, bo kocyk już mam zielony i taką Natalia ma uszyć żeby był komplet, no i taką mniejszą podusię angelwings do wózka podtrzymującą główkę podczas spaceru żeby się na boki nie kiwała :) jak wyceni to podam kwotę :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KASIA kuruj się babo, jeju teraz najgorszy czas bo w dzień cieplutko, wieczorem chłodno i nad ranem też.
    KAsiu miałam Cię pytać jak tam pościel?? dostałaś wycenę??
    i miałam Cię pytać o namiar na te leciejsze legginsy coś tu wspominała kiedyś chyba w sobotę:)

SYLVIA ja też byłam opuchnięta na końcówce ale potem ładnie wszystko zeszło:)
    po porodzie byłam taka szprycha jak ani razu w moim życiu:D
    To ja tez tak miałam. Chyba karmienie piersią i dieta karmiącej rzeczywiście robią swoje :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Dziewczyny jak mnie dzisiaj mdliiiiii..... koszmar aż mi się słabo zrobiło , ciśnienie w miare bo 117/68 89 puls, kawe zrobiłam coby może trochę się obudzić. Mam nadzieję , że to jakiś jednodniowy eksces z tymi mdłościami bo nie zdzierże więcej :(

A teraz mi stoi klucha w gardle aż mi się płakać chce :(

Biedna, rozumiem Cię doskonale... Ja za to jestem pewna, że chodzenie do pracy mi nie służy. Nie wiem czy chodzi o godzinę wstawania czy co ale to chyba nie jest normalne, że w czasie czterech wolnego ani przez moment mnie nie mdliło ani nie wymiotowałam a dzisiaj rano zwróciłam jedzenie chyba z całego weekendu :/ nie wiem w czym tkwi sekret...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) ja dzisiaj się zwolnilam po godzinie do domu bo źle się czuje słabo mi jakos, niedobrze i leże sobie w lozeczku :) mały fikolki od rana wywija i juz widać to gołym okiem jak kopie :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    To ja tez tak miałam. Chyba karmienie piersią i dieta karmiącej rzeczywiście robią swoje :-)

Pod tym kątem to mi sama ciążą służy. Jak utrzymam dotychczasowe tempo do do 9 miesiące ubędzie mi jeszcze okolo 12kg, minus dziecko, wody, łożysko, nadmiar krwi to będę ze 20kg lżejsza :) Fajnie by było! Na razie się martwię taka szybką utratą wagi dlatego muszę jutro porozmawiać z lekarzem o tym. Ale tak sobie myślę, że jeśli Franek rośnie jak trzeba, ja nie mam anemii, włosy lśniące jak nigdy, paznokci takich długich nie miałam od lat to chyba taki mój urok po prostu.

KasiaKwiatek, sylvia007 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Wczoraj bylam na spotkaniu z kolezanka (19tc) ktora w sobote leci z facetem do Bimy my 4tygodnie. Oj, troche nieprzemyslany ten wyjazd zauwazylismy (widac, ze ma watpliwosci i wcale sie nei dziwie :/). Staralismy sie jej nei straszyc ale nie kolorowalismy i mowilismy jak bylo. Jak wyszla do wc to jej facet poprosil zebysmy jej nei straszyli bo w koncu te 4tyg. spedza w Tajlandii zamiast w Birmie. No, ich decyzja, ale ja bym w ciazy sie tam (w Birmie) meczyc nei chciala.

Dziewczyny w ogole zameirza rodzic w tzw. domu porodowym. Tutaj w Niemczech jest taka mozliwosc. Jest tam duzo poloznych ktore poznaje sie wczesniej i ktora sie ma ze tak powiem na wylacznosc w dniu porodu. Ale nei ma lekarzy a do szpitala powiedziala, ze neidaleko, max 40min....Ja jednak wole szpital gdzie wszystko jest na miejscu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzieciątko też jakoś mniej aktywne od kilu dni i też już mi się zaczya ydawać ze może coś nie tak.

Byłam dzis zrobic morfologie i toxo po poprzednim razem pani się w labolatorium pomylilai zamiast igg zrobiła mi igm. Igm ujemy ale potrzebuje wynik igg.

A ja się wkręcialam i na you tube oglądam położne, a wczoraj oglądałam odcinek na którym tak się wkurzyłam ze normalnie myślalam ze kompa przez okno wyrzuce.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja mam dokładnie to samo! W niedzielę wieczorem fajnie się ruszal, po raz pierwszy tak wyraźnie poczułam a teraz nic... Od tamtego czasu cisza.

Dziewczyny odpisały ze to niby normalne jeszcze na tym etapie:(
    Ale taka cisza u mnie w brzuchu, nawet przewrotki nie czuje:(
    Ehmm już sie przyzwyczaiłam do kopniaczkow. Poczekam jeszcze ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 09:57

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka chciałam Ci pogratulować super brzucha:D widziałam w pamiętniku:D

ADK spokojnie może nie będzie tak drastycznie jak opisujesz:) pamiętam w pierwszej ciąży lekarz powiedział że spokojnie do 5 miesiąca można spadać z wagi ale potem zaczyna się przybierać-czego Ci jednak życzę:)
    ciesz się, może nie bedziesz miała wiele do zrzucenia po urodzeniu:)

oj mi też dziś praca nie służy, ubrałam niby spodnie na gumce ale cisną mnie i mi bardzo nie wygodnie... jednak legginsy są niezastąpione:)

dziewczyny spokojnie, to że czasem się ruchów nie czuje to całkiem normalne i nie zamartwiajcie się bo to na prawdę nie potrzebne.
    a co powiecie jak kopniaki waszego dziecka w 35 tygodniu ciązy albo i później będą już wyraźne a Wy ich nie poczujecie przez jeden dzień? wtedy to dopiero będzie panika, a nie ma potrzeby bo podobno to normalne, a przed samym porodem to już w ogóle dziecko podobno lubi postraszyć mamę:)

PsotkaKotka, Lwica lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Robotka :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularne(codzienne) odczuwanie ruchów to dopiero od 25-28 tyg.
    Nie ma się czym martwić. Zjedz cos słodkiego i połóż się płasko lub na boku i poczekaj

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś w pracy, po 2 tyg odpoczynku.
    I już ledwo siedzę jakoś tak sennie i siły brak:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja razem zm.jpg[/IMG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:39

Anka1501, Robotka1, mantissa lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka pierwsze ruchy poczuła w 30 tygodniu i były delikatne. Aż do porodu bardzo słabo czula ruchy i bardzo rzadko. Lekarz stwierdzil, że jest mało unerwiona w środku dlatego nie czuję. Mała urodziła sie całkowicie zdrowa i bardzoruchliwa :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie ciezarowki z rana! ja dzisiaj wchodze w 20tc wg usg :D od wczoraj pochlaniam straszne ilosci jedzonka i wczoraj byly pierwsze mocne kopniaki :D u mnie jeszcze 8 dni do usg polowkowego i do zobaczenia plci

amy ja jednak mysle, ze u mnie tez chlopiec bedzie...wiec opasek nie bedzie :D zreszta nie podobaja mi sie one, tylko ten moj awatarek przypadl mi do gustu ale pewnie 21ego zmienie na niebieskie tlo :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam w ogole cera u was? Bo u mnie od II trymestru kwitnaco :). Zdarzaja sie jakies syfki ale epizodycznie a tak to wszystko pieknie :).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:58

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :*

U mnie z cera jest tragedia!! :( orzesusza sie bardzoo,nawet kremy nie pomagaja czy peelingi :( malowac sie nie moge bo mi wszystko schodzi ehh..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ja mam to samo, skóra sucha na maksa i o zgrozo łupież :( co wyleczę to wraca. Mam też średnio co tydz jakieś uczulenie pod oczami najpierw swędzi potem piecze potem z czerwonego robi sie żółte 3 dni spokoju i od nowa to samo.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cera bajeczka:) oprócz sporadycznych wyprysków ale to na prawde sporadycznych nie mam nic, nawet podkłądu nie stosuję:D co u mnie było nie do pomyślenia:)
    teraz mam ślady po kocie bo mi wczoraj z pergoli matoł skoczył na głowę i mi dziurę pazurkiem na czole wyciął.
    dopiero szramkę na środku czoła wygoiłam , druga się goli koło oka no to mam trzecią, na szczęście to tylko draśnięcia:)

dziewczyny coś czuję że nasze forum będzie mocno chłopcowe:D

KASIA fajny wózek:)

ja też już intensywnie rozmyślam bo w sobotę jedziemy do ikei po meble i wstąpimy do entliczka gdzie mam zamiar znaleźć wszystkie 4 typy wózeczków jakie mi się podobają, pojeżdżę, potyrpie i będę mogła spać spokojnie:D

ja sobie kupię te legginsy KAsieńko już niebawem:) po wypłacie;) bo na razie mam dwie pary ale takie z regulowanym panelem mi się przydadzą:) dzięki za linka :) a powiedz mi jaki rozmiar sobie kupiłaś i jaki nosisz na codzień? bo nie chcę popełnić gafy jak przy ostatnim zakupie:)

PeEss jak ktoś poznał płeć w przeciągu długiego weekendu to niech daje znać:) uzupełnię:)

i jeszcze jedno, czy na połówkowym lekarz wam coś wspominał o obciążeniu glukozą??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:43

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ