X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziękuje Ci bardzo !!! Teraz będę miała chyba taki sam kształt, już widzę podobieństwo, no tylko na razie jest znacznie mniejszy :-)
    Sylvia a ty juz wiesz co mieć będziesz bo juz nie pamietam czy pisałaś czy nie tyle tu juz kobiet wie ze no mie zdolam pamietać u wszystkich co jest .No twoj brzuszek w tej końcówce wygladał super ,mi się wydaje ze moj to będzie wygladał tak samo jak twój z Gabi :) tak

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziękuje Ci bardzo !!! Teraz będę miała chyba taki sam kształt, już widzę podobieństwo, no tylko na razie jest znacznie mniejszy :-)
    Sylvia, naprawdę super wyglądałaś - "promieniująco" <3 dopiero zauważyłam fotkę. Już niedługo wszystkie po kolei będziemy wstawiać takie brzusie ;) Fajnie, że masz takie porównanie. Ja na razie porównuję mój brzuch z brzuchem mojego taty :P

Krysti, sylvia007 lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym byla wdzięczna ,gdyby wypowiedziały się kobiety ktore juz urodziły ,jak to jest przy koncówce znaczy się chodzi mi o to czy brzuch był twardy czy nisko czy był cięzki czy dziecko się rozpychało w brzuszku i jak się poród zaczyna gdzie najczesciej odczuwa się największy ból w krzyżu czy w okolicy miednicy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle tłuszczyku na tym moim brzuszku jeszcze :D ze no nie dziwie się ze czasem nie czuje dziecka kopniaczków bo jest spora warstwa ,a nie raz to daje kopki takie ale nie mocne delikatne ,ostatnio z pare razy zostalam z lewej skopana pare kopkôw na raz .

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje bo szkoda dnia :) Choć mam po sprzatane podlogi pomylam wczoraj o 23 w nocy i czysto mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie da się odpowiedzieć jednoznacznie, tak jak kształty brzuszków mamy różne, tak i pod koniec różnie to wygląda, jedne wyżej, inne niżej, bóle też różnie, niektóre kobiety mają bóle z krzyża...podobno bardzo bolesne i na te trudniej zadziałać zzo, inne jak i ja mają takie jak menstruacyjne tyle, że pomnożone razy...nie wiem ile ale dużo ;)
    brzuszek rzeczywiście był twardy i napięty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:18

Krysti lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja to bym byla wdzięczna ,gdyby wypowiedziały się kobiety ktore juz urodziły ,jak to jest przy koncówce znaczy się chodzi mi o to czy brzuch był twardy czy nisko czy był cięzki czy dziecko się rozpychało w brzuszku i jak się poród zaczyna gdzie najczesciej odczuwa się największy ból w krzyżu czy w okolicy miednicy .
    Ją jeszcze nie wiem co Tym razem będzie. A Ty Krysti masz podobny kształt do mojego brzuszka z Gabi i teraz tego też.
    Co do końcówki, to mi dzień po tym jak zrobiliśmy ta fotkę brzuch się jeszcze obniżył, dzidzia tak się rozpychała, że chwilami aż bolało, ale to cudowny ból, a brzuch miał przez to śmieszny kształt. A co do bólu porodowe, to mnie plecy nie bolały, tylko podbrzusze, taki ból jak na miesiączkę. Tylko u mnie poród był wywoływały, więc od razu miałam bardzo częste skurcze, bo normalnie to one na początku zazwyczaj są delikatne i co 15min. ale wiem to tylko z teorii :-)
    A i brzuch jest twardy, ale nie jakoś tak bardzo.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no to tak mniej wiecej jest , sylvia no ja brzuch będe miec taki jak twój identyczny krztałt jest i do przodu wypija się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba poproszę o tensa elektrycznego na plecy przy porodzie.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Krysti, u mnie na 3 dni przed porodem brzuch baaardzo się obniżył. A dzień przed mój mąż miał urodziny, pamiętam jak żarliśmy urodzinową pizzę i siedziałam na fotelu i mały, mimo, że kilka dni wcześniej był mało ruchliwy już, to nagle zaczął tak bardziej się wiercić. No i w nocy już od 1.00 zaczęły się skurcze. Ale tak jak piszą dziewczyny, u każdego może być inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:18

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja chyba poproszę o tensa elektrycznego na plecy przy porodzie.
    Też się zastanawiałam czy sobie ni kupić, tylko ciekawa jestem czy on działa tylko na bóle pleców czy te podbrzusza też.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z porodem to różnie jest, napewno będziesz wiedziała ze to juz. Ja miałam bóle krzyzowe i większą część porodu spędziłam pod prysznicem :)

Krysti lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

sylvia007, KasiaKwiatek, Robotka1, Krysti, Fasia, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się brzuch obniżył na początku 8 miesiąca, szyjka się skrocila, na ktg miałam skurcze :) ginka mówiła, że daje mi max dwa tygodnie i urodzę :D jak doszłam do 37 tyg to już robiłam wszystko, żeby urodzić. Trochę przysiadow, malowanie pokoi, mycie okien, sex :D a i tak urodziłam 16 dni po terminie

KasiaKwiatek, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ją jeszcze nie wiem co Tym razem będzie. A Ty Krysti masz podobny kształt do mojego brzuszka z Gabi i teraz tego też.
    A masz już synka czy córkę??
    Bo moj tez taki okrągły nie szpiczasty.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałąm wywoływany poród przez czopki , zastrzyki aż w końcu dostałam prepidil na szyjke macicy. Bóle jak na miesiączke a że te mam z krzyża to i bóle krzyżowe. Nie da się ich przegapić naprawde, bo jeśli porodowe to są coraz częstsze i mocniejsze. Przed porodem miałam skórcze dochodzące do 100 a ich wcale nie czułam bo te były z brzucha. Stawia się wtedy macica i robi się brzusio twardy :)

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mi się brzuch obniżył na początku 8 miesiąca, szyjka się skrocila, na ktg miałam skurcze :) ginka mówiła, że daje mi max dwa tygodnie i urodzę :D jak doszłam do 37 tyg to już robiłam wszystko, żeby urodzić. Trochę przysiadow, malowanie pokoi, mycie okien, sex :D a i tak urodziłam 16 dni po terminie
    Ja też robiłam wszystko, tzn nie specjalnie, żeby urodzić tylko tak po prostu, a sex był 2 razy dziennie, w 39 tc nawet malutkiego skurczu nie miałam na ktg, nic zupełnie i nie wiem kiedy bym urodziła, gdyby mi nie wywołali porodu :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A masz już synka czy córkę??
    Bo moj tez taki okrągły nie szpiczasty.
    Ja mam córkę, ale Krysti ma identyczny brzuch jak mój w obu ciążach i ma mieć syna :-)

Lwica lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ja też obie dziewczyny po terminie urodziłam, 6 i 4 dni :) a podobnie ja Ty Ania 1501 myłam okna, sprzątałam, dywan uprałam i potem wsiadłam z tym moim brzuchem na rower i wycieczka krótka :D no i nic, ponad tydzień jeszcze czekałam, a już szyjka była skrócona, skurcze przepowiadające :D

Anka1501, Krysti lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

Haha dobre :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ