X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rudzia to Cie czeka i inne mamy ktore oczekuja córek :D lepiej nie wpuszczac do garderoby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 23:23

Justinka, Krysti, Rudzia, weronika86, Anka1501, mantissa, misia83, MartaAlvi, haneczka lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A ja już od godziny spać nie mogę, a w dzień pewnie mnie mulić będzie. Leżę sobie w ciemnościach, a dzidziuś daje znać, że i on nie śpi.
    Ida gratuluję synka!!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie spie mimo ze dzisiaj i jutro do pracy nie ide. Obudzilam się o zgrozo 5:30 i koniec. Moj maluch podobnie juz dawał znać ze i on juz wstał :) cieszę się ze trochę poleniuchuje i odpoczne bo długi weekend okazał się nadzwyczaj pracowity na działce i nie było nawet kiedy odpocząć.

Ida gratulacje :) kolejny chłopiec dołącza do naszego przyszłego małego stadka :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja się obudziłam po 2 i nie mogłam zasnąć :/ udało się nad ranem... Tylko wstalam z łóżka i od razu głowa do kibelka :( ile to jeszcze potrwa? Wychodzi na to, ze na naprawdę nie mogę chodzić do pracy. W długi weekend ani przez moment mnie nawet nie zemdliło a teraz? Wymioty dwa dni pod rząd :(

Gratuluję wczorajszych wizyt!!! :) ja mam swoją dzisiaj o 17! Nie mogę się doczekać!

sylvia007, Ida lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Cześć :) ja się obudziłam po 2 i nie mogłam zasnąć :/ udało się nad ranem... Tylko wstalam z łóżka i od razu głowa do kibelka :( ile to jeszcze potrwa? Wychodzi na to, ze na naprawdę nie mogę chodzić do pracy. W długi weekend ani przez moment mnie nawet nie zemdliło a teraz? Wymioty dwa dni pod rząd :(

Gratuluję wczorajszych wizyt!!! :) ja mam swoją dzisiaj o 17! Nie mogę się doczekać!

Powodzenia i czekany na relacje :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Mala jeszcze nigdy mnie z rana nie skopala :) zawsze ja czuje gdzies po godzinie od mojego wstania :P nie wiem czy to dobrze... hm..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:40

• Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, KASIA kurcze jak sie wali to na calego, ciekawe czy Ty bedziesz mogla
    sie jakos zabezpieczyc przed tym.

ADK wez moze jakies kilkudniowe l4? Chyba, ze to nie jest mozliwe w tej chwili ale odpoczelabys sobie. Mam kolezanke ktora cierpiala na wymoty do 8 miesiaca :( wiem nie pocieszylam Cie. Trzymam kciuki za wizyte, poprawi Ci sie humor jak zobaczysz Malenstwo :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w ciąży chyba nie wolno, bo nasz internista ostatnio zasugerował ze młodą można tak profilaktycznie odrobaczyć ale ze to teraz nie ma sensu bo cała rodzina musiałaby wziąć a mi teraz nie mogą podac.

Rudzia to dobrze że nie kopie tak od rana, Jak jej się nic nie przestawi to Ci sie dzieciątko bedzie dawało wysypiac po urodzeniu :-)

Moja Oliwka jak jeszcze była w brzuchu się aktywowala dopiero po 22 jak kladlam się spać, i jak się urodziala było tak samo cały dzien przespiała a w nocy była aktywna, ładne dwa tygodnie nam to zajeło zeby ją jakoś przestawić.

Rudzia lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byla bardzo spokojna w brzuchu do samego konca, nie wiem co to wypychanie i mocne kopanie! I po urodzeniu bylo tak samo, spokojna i po 1,5 miesiaca przesypiala nam cale noce. Ciekawe jak bedzie teraz :)?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ja dokładnie tak samo, mam taki niedosyt tych kopniaków. Inne dziewczyny mówiły że widzą noge, ręke, wiedzą gdzie to jest a ja nawet w 7 czy 8 miesiącu musiałam się ładnie nagimnstykowac zeby się młoda poruszała troche. Nie wiem jak to jest jak kopniak boli, nigdy mi tlenu nie odcinało. A w tych ostatnich miesiącach kilka razy jeździłam do szpitala sprawdzac czy wszytsko gra bo się młoda prawie wcale nie ruszała.
    No i dziecko się urodziło mega spokojne, pierwszy raz usłyszałam jej płacz jak miła koło 3 miesiacy tak to sobie stękała tylko jak jej coś nie pasowało.

Lali, Rudzia lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi ja tez jezdzilam do szpitala na ktg bo nie czulam ruchow :D pamietam ten stres :) jak teraz tez bedzie takie spokojne dziecko to kupie moze jakis uzywany detektor, zeby nie jezdzic do szpitala spanikowana.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Witam sie i ja, KASIA kurcze jak sie wali to na calego, ciekawe czy Ty bedziesz mog

ADK wez moze jakies kilkudniowe l4? Chyba, ze to nie jest mozliwe w tej chwili ale odpoczelabys sobie. Mam kolezanke ktora cierpiala na wymoty do 8 miesiaca :( wiem nie pocieszylam Cie. Trzymam kciuki za wizyte, poprawi Ci sie humor jak zobaczysz Malenstwo :)

No jak przyszłam dzisiaj rano do pracy i zobaczyłam swoje biurko i już nie wytrzymałam i się nad nim popłakałam po prostu z niemocy, złego samopoczucia, psychicznego napięcia? nie wiem w sumie dlaczego to zdecydowałam, że dzisiaj proszę o tydzień L4 od jutra i cały następny tydzień. Moja szefowa jest złota i wiem, że mnie potrzebuje ale nie mogę się tak zajeżdżać. A już na pewno nie za najniższą krajową.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK bardzo dobrze musisz odpoczac, zebrac sily. Pozniej bedzie przerwa swiateczna to te troche wolnego, a z tego co pamietam to pracujesz chyba do konca stycznia? Jak ja sie ciesze, ze jestem na L4, nie mam wyrzutow sumienia bo wiem, ze w pracy bym psychicznie sie wykonczyla. U mnie na szczescie jeat tak ze do sredniej z calego roku sa brane wszelkie premie ktore dostawalam co miesiac i nie trace na zwolnieniu ani troche.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    :)
    Ida gratuluję chlopaczka :D

Lali jaka super ta Twoja córa :) właśnie o czymś takim marze :D

Straszny ból głowy mnie dziś obudził :/

Ida, Lali lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    ADK bardzo dobrze musisz odpoczac, zebrac sily. Pozniej bedzie przerwa swiateczna to te troche wolnego, a z tego co pamietam to pracujesz chyba do konca stycznia? Jak ja sie ciesze, ze jestem na L4, nie mam wyrzutow sumienia bo wiem, ze w pracy bym psychicznie sie wykonczyla. U mnie na szczescie jeat tak ze do sredniej z calego roku sa brane wszelkie premie ktore dostawalam co miesiac i nie trace na zwolnieniu ani troche.

Ja tam nie mam żadnych premii o które musze się martwić ale namieszałam sobie troszkę jeśli chodzi o wymiar etatu i wyngrodzenie, żeby potem dostać wyższy zasiłek i wyższe chorobowe przed porodem i teraz technicznie nie mam wyjścia jak pracować do końca stycznia bo inaczej będzie mi się liczyć od połowy najniższego.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszystkie premie są brane do średniej :) a tak się złożyło, że ostatni rok był bardzo owocny ;) maleństwo wiedziało kiedy nas zaskoczyć ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo słabo czuję ruchy w tej ciąży :( syn to od początku mnie intensywnie boksowal ;)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Lecę, biegnę do Was z wieściami. Wybaczcie, że tak późno, ale wizyta opóźniona o 2 godziny!!! Już nawet siępytali w recepcji czy na pewno muszę dzisiaj wchodzić... :/

No ale wszystko w porządku, serce 4 komorowe, mózg na miejscu, reszta wnętrzności też. Dzid rośnie książkowo, wg usg jest tylko 2 dni starszy od OM. termin 1 kwietnia albo 30 marca (szczerze - wolę kwiecień).

No ale najważniejsze - płeć! Gin już wyłączył sprzęt, a ja go w tej chili prawie za rękę chwyciłam krzycząc z wyrzutem - a co z płcią?! Uśmiechnął się i włączył sprzęt ponownie. Jeździł i jeździł tą głowicą i w końcu powiedział - 'to chyba filutek' :D Najprawdopodobniej będziemy mieli syna! Czyli tak jak przeczuwałam :)))))))

Jestem szczęśliwa :) Mąż też :)
    Gratulacje synka:))))

Ida lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:22

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ