SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu ja już o 7.10 mam się wstawić ale zobaczymy o której mnie przyjmie. pewnie da jakieś badania do zrobienia, a wtedy je zrobię, i wyciągnę ksero z rejestracji no i na tym koniec.

potem mam 1 września wizytę prawidłową:) więc trochę czekania przede mną:)

powiem tyle że udziela mi się niecierpliwość przed wizytą:) nie tyle strach co niecierpliwość właśnie:)
    ale puki co dni zasuwają mi jak burza, pewnie temu że ciągle śpię;)

właśnie zwróciłam moje wczorajsze leczo.....o boshhh jaka ulga a było na samych warzywkach.
    za to zjadłam zielone winogrono i jest mi dobrze:) tzn muli ale jakoś wyjątkowo znośnie

Lali lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 lepiej sie nie wstawiaj przed wizyta:D

A tak juz na serio to Twoja pierwsza wizyta? Zazdroszcze tym ktore juz widzialy swoje Malenstwa:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

A tak juz na serio to Twoja pierwsza wizyta? Zazdroszcze tym ktore juz widzialy swoje Malenstwa:)

Zobaczyć Maleństwo to cos niesamowitego. Cały czas zerkam na zdjęcie USG :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr ale jestem zazdrosna :D dobrze, ze juz jutro mam wizytę bo bym dłużej nie wytrzymała :)

Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy jak poszlam na samym poczatku do lekarza i bylo widac tylko pecherzyk to mloda Pani doktor powiedziala do mnie ze cos tam widac ale czy bedzie z tego dziecko to ona nie wie...na szczescie na kolejnej wizycie(u innego ginekologa) bylo juz serduszko:)

Ola89 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:18

Ewelcia, Justinka, Ida, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:02

• Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja też chcialabym już cos widziec na usg ale sie powstrzymuje przed umowieniem bo jest za wczesnie,jutro pojde do internisty bo starsznie sie przeziebiłam a wracam w poniedzialek do pracy i chyba wezme L4 na kilka dni bo ledwo zyje,mam stan podgoraczkowy,katar,bol gardła:( Ale już mam wyrzuty sumienia,ze moze komus plany pokrzyzuje w pracy:(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

hihi spoko loko:) bedzie dobrze:)
    ogólnie byłam już na dwój usg ale na ostatnim było widać zalążek pikającego serduszka ale jeszcze go nie było słychać:)

dlatego mam nadzieję że jak pójdę za 1.5 tygodnia to będzie już serce jak dzwon:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również postanowiłam dołączyć do radośnie oczekujących :)

Jedną wizytę u gina mam już za sobą:) Na USG widać było dopiero 102mm pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym. Badanie robiłam w poniedziałek- wg moich obliczeń na początku 5 tygodnia. Lekarz określił wiek ciąży inaczej, bo na 5t5d. Mam poczekać jeszcze tydzień i powinien już być widoczny zarodek.:)) Już nie mogę się doczekać i trochę się niepokoję.
    A u Was jak było? Co zobaczyłyście?

p.s. od 5 dni mam straszne mdłości, zgagę i siedzę na zwolnieniu od internisty do końca tyg. Zastanawiam się jak będę funkcjonować w pracy na dłuższą metę...

Pozdrawiam przyszłe mamy!!:)

Robotka1, Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA witaj:)

oj tu nas wiele z takimi dolegliwościami jak TY:)
    ja jeszcze w pracy wytrzymuję ale boję się że niedługo.
    chciałabym aby sezon urlopowy się skończył wtedy z czystym sumieniem poszła bym odpoczywać.

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam nowe kwietniówki i gratuluję wszystkim pozytywnych wrażeń, widoku groszków i serduszek.

Kati a może sprzęt mieli nie za bardzo na tym Twoim badaniu? Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i Twojego groszeczka.

Ja właśnie wróciłam z USG, też widziałam maleńki bo zaledwie 0,21 cm ale jest zarodeczek i zaczyna mu bić serduszko. Narazie powoli 110/min ale to bardzo wcześnie więc i tak cud, że coś było widać. Akurat trafiłam na pierwszy dzień z nowym sprzętem i pani doktor widziała bijące serduszko ;)
    Powiem szczerze, że pierwszy kamień z serca, miałam takiego stracha, że dostałam biegunkę i nie spałam prawie w nocy a jak zasnęłam to śniły mi się jakieś głupoty, od rana wysprzątałam całą chatę... ja to mam nasrane jednak...

Ida, Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ustawić suwaczek ciążowy na dole strony? :)

Już nieaktualne udało się z www.suwaczek.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:31

• Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, jak ustawić suwaczek ciążowy na dole strony? :)

Wchodzisz na strone https://www.suwaczki.com wybierasz suwaczek na samym koncu kopiujesz kod html i wchodzisz w ustawienia na belly, nastepnie wybierasz spolecznosc i tam masz na dole podpis na forum i tam wklejasz skopiowany wczesniej kod:)

haneczka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:19

Ewelcia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rudzia to jeszcze Sylvia nam została z dzisiejszych USG.
    Rudzia a z pracodawcą się jakoś dogadałaś? Pamiętam Cię z różowych stron że obawiałaś się nawet wziąć dzień wolny.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, myślę że zrozumieją a jak nie to znaczy że nie warto się przejmować. Mam nadzieję że te inne sprawy też się ułożyły.
    Najważniejsze, że fasoleczka się zdrowo rozwija.
    Ściskam.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jestem!!  z kruszynka wszystko okej  widzialam serducho )) .. bąbelek ma juz 19mm o ile dobrze pamietam.. aaa i mam zwolnienie na 2 tyg i wizyte 4 wrzesnia i jak dalej bede sie zle czula too mi przedluzy.. przepisal mi tez tabletki na te dolegliwosci  aaaaaa!   <3
    A jakie to tabletki? I na co?

• kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się przyglądam temu mojemu USG i na zdjęciu CRL mam 0,21 cm a w opisie mam napisane, że CRL wynosi 5,5. Czy to może być to samo CRL?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Mira Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj na 1 usg. serduszko pięknie bije, 150/min. dzidzia ma już 1,22cm:) wspaniałe uczucie!
    mam tylko dylemat. zaraz po ostatniej @ byłam na cytologii, wynik przyszedł akurat wtedy kiedy okazało się ze jestem w ciąży i okazało się że jest jakaś infekcja. dzisiaj lekarka mi przepisała na to antybiotyk metronidazol dopochwowo. ale przeczytałam w ulotce żeby nie stosować w 1 trymestrze ciąży. lekarz chyba wie co przepisuje ale mam watpliwości czy to brać czy skonsultować się z moją lekarką jak wróci z urlopu. tylko że u niej mam wizyte dopiero 1 września i nie wiem czy powinnam czekać z tą infekcją.

malinka1984, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ