X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu ja już o 7.10 mam się wstawić ale zobaczymy o której mnie przyjmie. pewnie da jakieś badania do zrobienia, a wtedy je zrobię, i wyciągnę ksero z rejestracji no i na tym koniec.

potem mam 1 września wizytę prawidłową:) więc trochę czekania przede mną:)

powiem tyle że udziela mi się niecierpliwość przed wizytą:) nie tyle strach co niecierpliwość właśnie:)
    ale puki co dni zasuwają mi jak burza, pewnie temu że ciągle śpię;)

właśnie zwróciłam moje wczorajsze leczo.....o boshhh jaka ulga a było na samych warzywkach.
    za to zjadłam zielone winogrono i jest mi dobrze:) tzn muli ale jakoś wyjątkowo znośnie

Lali lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 lepiej sie nie wstawiaj przed wizyta:D

A tak juz na serio to Twoja pierwsza wizyta? Zazdroszcze tym ktore juz widzialy swoje Malenstwa:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

A tak juz na serio to Twoja pierwsza wizyta? Zazdroszcze tym ktore juz widzialy swoje Malenstwa:)

Zobaczyć Maleństwo to cos niesamowitego. Cały czas zerkam na zdjęcie USG :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr ale jestem zazdrosna :D dobrze, ze juz jutro mam wizytę bo bym dłużej nie wytrzymała :)

Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy jak poszlam na samym poczatku do lekarza i bylo widac tylko pecherzyk to mloda Pani doktor powiedziala do mnie ze cos tam widac ale czy bedzie z tego dziecko to ona nie wie...na szczescie na kolejnej wizycie(u innego ginekologa) bylo juz serduszko:)

Ola89 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:18

Ewelcia, Justinka, Ida, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:02

• Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja też chcialabym już cos widziec na usg ale sie powstrzymuje przed umowieniem bo jest za wczesnie,jutro pojde do internisty bo starsznie sie przeziebiłam a wracam w poniedzialek do pracy i chyba wezme L4 na kilka dni bo ledwo zyje,mam stan podgoraczkowy,katar,bol gardła:( Ale już mam wyrzuty sumienia,ze moze komus plany pokrzyzuje w pracy:(

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

hihi spoko loko:) bedzie dobrze:)
    ogólnie byłam już na dwój usg ale na ostatnim było widać zalążek pikającego serduszka ale jeszcze go nie było słychać:)

dlatego mam nadzieję że jak pójdę za 1.5 tygodnia to będzie już serce jak dzwon:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również postanowiłam dołączyć do radośnie oczekujących :)

Jedną wizytę u gina mam już za sobą:) Na USG widać było dopiero 102mm pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym. Badanie robiłam w poniedziałek- wg moich obliczeń na początku 5 tygodnia. Lekarz określił wiek ciąży inaczej, bo na 5t5d. Mam poczekać jeszcze tydzień i powinien już być widoczny zarodek.:)) Już nie mogę się doczekać i trochę się niepokoję.
    A u Was jak było? Co zobaczyłyście?

p.s. od 5 dni mam straszne mdłości, zgagę i siedzę na zwolnieniu od internisty do końca tyg. Zastanawiam się jak będę funkcjonować w pracy na dłuższą metę...

Pozdrawiam przyszłe mamy!!:)

Robotka1, Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA witaj:)

oj tu nas wiele z takimi dolegliwościami jak TY:)
    ja jeszcze w pracy wytrzymuję ale boję się że niedługo.
    chciałabym aby sezon urlopowy się skończył wtedy z czystym sumieniem poszła bym odpoczywać.

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam nowe kwietniówki i gratuluję wszystkim pozytywnych wrażeń, widoku groszków i serduszek.

Kati a może sprzęt mieli nie za bardzo na tym Twoim badaniu? Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i Twojego groszeczka.

Ja właśnie wróciłam z USG, też widziałam maleńki bo zaledwie 0,21 cm ale jest zarodeczek i zaczyna mu bić serduszko. Narazie powoli 110/min ale to bardzo wcześnie więc i tak cud, że coś było widać. Akurat trafiłam na pierwszy dzień z nowym sprzętem i pani doktor widziała bijące serduszko ;)
    Powiem szczerze, że pierwszy kamień z serca, miałam takiego stracha, że dostałam biegunkę i nie spałam prawie w nocy a jak zasnęłam to śniły mi się jakieś głupoty, od rana wysprzątałam całą chatę... ja to mam nasrane jednak...

Ida, Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ustawić suwaczek ciążowy na dole strony? :)

Już nieaktualne udało się z www.suwaczek.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:31

• Lali Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziewczyny, jak ustawić suwaczek ciążowy na dole strony? :)

Wchodzisz na strone https://www.suwaczki.com wybierasz suwaczek na samym koncu kopiujesz kod html i wchodzisz w ustawienia na belly, nastepnie wybierasz spolecznosc i tam masz na dole podpis na forum i tam wklejasz skopiowany wczesniej kod:)

haneczka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:19

Ewelcia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rudzia to jeszcze Sylvia nam została z dzisiejszych USG.
    Rudzia a z pracodawcą się jakoś dogadałaś? Pamiętam Cię z różowych stron że obawiałaś się nawet wziąć dzień wolny.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, myślę że zrozumieją a jak nie to znaczy że nie warto się przejmować. Mam nadzieję że te inne sprawy też się ułożyły.
    Najważniejsze, że fasoleczka się zdrowo rozwija.
    Ściskam.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jestem!!  z kruszynka wszystko okej  widzialam serducho )) .. bąbelek ma juz 19mm o ile dobrze pamietam.. aaa i mam zwolnienie na 2 tyg i wizyte 4 wrzesnia i jak dalej bede sie zle czula too mi przedluzy.. przepisal mi tez tabletki na te dolegliwosci  aaaaaa!   <3
    A jakie to tabletki? I na co?

• kluska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się przyglądam temu mojemu USG i na zdjęciu CRL mam 0,21 cm a w opisie mam napisane, że CRL wynosi 5,5. Czy to może być to samo CRL?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Mira Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj na 1 usg. serduszko pięknie bije, 150/min. dzidzia ma już 1,22cm:) wspaniałe uczucie!
    mam tylko dylemat. zaraz po ostatniej @ byłam na cytologii, wynik przyszedł akurat wtedy kiedy okazało się ze jestem w ciąży i okazało się że jest jakaś infekcja. dzisiaj lekarka mi przepisała na to antybiotyk metronidazol dopochwowo. ale przeczytałam w ulotce żeby nie stosować w 1 trymestrze ciąży. lekarz chyba wie co przepisuje ale mam watpliwości czy to brać czy skonsultować się z moją lekarką jak wróci z urlopu. tylko że u niej mam wizyte dopiero 1 września i nie wiem czy powinnam czekać z tą infekcją.

malinka1984, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ