X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    "Zapytac" = "zaplacic" :P i bez problemu :P
    nieeee, tzn moze tez, ale znam szpital gdzie to rutyna, tatusiowie przebierali sie w ciuszki operacyjne i na blok

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore się za prasowanie bo noc mnie zastanie :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    z reszta zwykle od pierwszych skurczy do finalu mija wiele godzin, jak juz bedziecie mialy pierwsze skurcze mezowie nie pojda do pracy, albo zdaza wrocic za nim wszystko sie rozkreci. Rzeczywiscie najtrudniejsza sytuacje ma Anka bo kilka godzin to potrwa ale kilka dni to raczej nie ;). Ale moze Twoj maz Anka bedzie mogl sobie troche zaplanowac sluzbowe wyjazdy zeby w okolicach terminu nie na dlugo i nie daleko ??

Ale mnie nie wypuszcza ze szpitala po paru godzinach od porodu. A TZ nie jest wstanie wyjazdu zaplanować. Wie tylko, że pod koniec marca jest 9 dni w Hamburgu i nie może np wrócić wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czly czas patrze na zdjecia usg mojego maluszka :) <3 ah jej slodkie to :)nasza krew :)usta takie wyraziste ma haha :) po mamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:01

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno sie jakos zorganizujecie, nie stresuj sie na zapas Anka bo nic nie da. W ostatecznbosci slyszalam ostatnio o calodobowych przedszkolach, tylko to chyba trauma dla dziecka, pewnie zalezy od dziecka i tego jak mu sie to przedstawi

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    na pewno sie jakos zorganizujecie, nie stresuj sie na zapas Anka bo nic nie da. W ostatecznbosci slyszalam ostatnio o calodobowych przedszkolach, tylko to chyba trauma dla dziecka, pewnie zalezy od dziecka i tego jak mu sie to przedstawi

U nas nie ma czegoś takiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    nieeee, tzn moze tez, ale znam szpital gdzie to rutyna, tatusiowie przebierali sie w ciuszki operacyjne i na blok
    Wystatczy ze powiedzs nie i sie kase wycuagnie to od razu mozna :P oczywisvie tak jak mowisz niektore szpitale pozwalaja ale jest to lamanie procedur :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:28

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakims duzym miescie mieszkasz? czy mniejszym, to podobno ostatnia nowosc i duzo takich miejsc powstaje

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    U nas nie ma czegoś takiego.

Mi przyszło do głowy że może CC będzie lepsze bo w tym wypadku można dzień zaplanować, tak wiem jest to bardziej obciążające ale zawsze można wszystko bardziej zaplanować

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly juz ma tak ladnie wyrazną buźke :) <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d29ce2cf570d.jpg

Lwica, Angela89, mantissa, Auro lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to zalezy bo czasem sie wybiera dzien i godzine, a czasem i tak czekaja az akcja sie zacznie i dopiero robia cc. Mnie osobiscie sie wydaje ze takie umowione na dzien i godzine to strasznie brutalne- bo tak nagle wyrywaja to dziecko z bezpiecznego miejsca, a naturalnie rozpoczeta akcja to co innego, uwalniaja sie odpowiednie hormony, wszystko dzieje sie swoim torem, jakos tak lagodniej. Oczywiscie w pewnych sytuacjach nie da sie tego uniknac, jak trzeba to trzeba

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To nie jest taka prosta sprawa, bo nie wiadomo ile się będzie w szpitalu bo np zoltaczka czy cc to możesz być nawet i tydzień. A kto się zajmie cudzym dzieckiem, weźmie do siebie? ludzie pracują i mają swoje obowiązki. Mamy zatrudniona opiekunke ale przecież nie weźmie małego do siebie na parę dni

Anka ale chyba do tej pory twój maz dojedzie. Hmm jeżeli jesteś w takiej sytuacji to porozmawiaj ze swoją opiekunka..jako studentka tez sie opiekowałam dzieciakami i raz zostałam na weekend bo rodzice mieli imprezę weselna..lodówka pełna jedzenia i nie było problemu:))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze do mojego R bedzie podobny :D napewno na tym zdjeciu na usg lozysko rączką sobie ruszał i ustami minki robił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:09

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma takich przedszkoli, niesadze żeby to było normalne żeby w takie miejsca dziecko oddać na parę dni. Cc tez nie robią na życzenie.
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to poprosić siostrę, żeby wzięła urlop dwa tygodnie w marcu i na ten czas zawieść syna do niej 70km mam do niej :/

Lwica, Angela89, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    U mnie nie ma takich przedszkoli, niesadze żeby to było normalne żeby w takie miejsca dziecko oddać na parę dni. Cc tez nie robią na życzenie.
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to poprosić siostrę, żeby wzięła urlop dwa tygodnie w marcu i na ten czas zawieść syna do niej 70km mam do niej :/

Widzisz zawsze jest jakieś wyjście najlepiej się tak zabezpieczyć i się nie martwić.

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja poradzisz sobie jeszcze sporo czasu masz by sibie z organizowac wszystko.

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Widzisz zawsze jest jakieś wyjście najlepiej się tak zabezpieczyć i się nie martwić.

Tak tylko juz ja o to prosilam i ona nie chce, mówi ze nie może w tym czasie urlopu wziąć :/ jeszcze mamy trochę czasu może cos się wymyśli :/ może moja siostra zmieni zdanie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    70 km to nie tak duza nas z mezem tyle dzieli tzn nasze miejsca pracy i tak caly tydz sobie jezdzimy :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    70 km to nie tak duza nas z mezem tyle dzieli tzn nasze miejsca pracy i tak caly tydz sobie jezdzimy :D

Nie rozumiem związku ale nie ważne. Mogę rodzić sama, dla mnie to nie problem tylko martwię się o opiekę dla starszego syna

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ