X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mowi ze przy porodzie bedzie :) juz się tego dnia doczekac nie mogę i miec juz to za sobą wszystko.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ania dasz radę nie martw się na zapas na porodowke jeszcze sama pojedziesz:)

Chodzi mi o to, że ja mam trzyletniego syna i jak mojego nie będzie to kto się moim dzieckiem zajmie przez parę dni?

• Lwica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Moj mowi ze przy porodzie bedzie :) juz się tego dnia doczekac nie mogę i miec juz to za sobą wszystko.

Moj maz narazie mówi ze poczeka za drzwiami:(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece na poltora tyg do barcelony bo moj powiedzial ze nam slonca potrzeba ,nie stety lata w uk się nie ma jak w Polsce wiec lecimy :) jeszcze lekarza zapytam co i jak .

Lwica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    To moj tez tak na poczatku mowil :)

• Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Chodzi mi o to, że ja mam trzyletniego syna i jak mojego nie będzie to kto się moim dzieckiem zajmie przez parę dni?

Anka a sąsiedzi ? Albo koleżanka? Nie możesz sie wcześniej już umowic w razie W??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:40

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ah racja

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja biorę kompleks witamin dla przyszłych mamusiek i dha..tzn ze urodzę jeszcze większe dziecko:((
    Ja bym sie tak ta teoria witaminowa nie przejmowala. Bo slyszalam od wielu lekarzy ze to bzdura.. i takie porownywanie czasem do tuczenia zwierzac to jakis zart.. zwierzeta dostaja hormony z witamin sie nie tyje to absurd. Jak dziecko ma sue uridzic duze to sie urodzi.. nijak sie maja do tego witaminy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:42

Lwica, Anka1501, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie napala na porod ze mna :D a ja meza bardzo chce miec przy sobie :)))

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Anka a sąsiedzi ? Albo koleżanka? Nie możesz sie wcześniej już umowic w razie W??

Sąsiadów nie mam zaufanych a która koleżanka się zajmie przez trzy dni np? bo jak moj pojedzie np na tydzien do Hamburga to nie ma możliwości wrócić wcześniej

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A teraz jak głupia spytam bo się nie znam przy CC może być mąż?

Bo wydaje mi się że przecież to operacja to jakieś chyba warunki muszą być ? Nie znam się dlatego pytam ?

U nas w szpitalu przy cesarce nie ma takiej możliwości, żeby był mąż ale nie wiem jak w innych szpitalach

Amy lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sąsiadów nie mam zaufanych a która koleżanka się zajmie przez trzy dni np? bo jak moj pojedzie np na tydzien do Hamburga to nie ma możliwości wrócić wcześniej

Hmm no to cieżko, a takiej awaryjnej niani nie dałoby sie znaleźć, albo w przedszkolu spytać czy za kasę jakaś nauczycielka czy mama by nie wzięła...bo chodzi tylko o szpital góra 2-3dni??

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polsce przy zadnych operacjach nie moze byc osoba trzecia ale procedury sa lamane przy cc wiec zalezy od szpitala czy pozwoli mezowi byc prze cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:51

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w niektorych szpitalach moze być mąż przy cc , w niektorych nie, trzeba konkretnie zapytac.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:

Moj przy pierwszym porodzie tez nie chciał być ale jak mu napisałam, że rodze to jechał do mnie i juz chciał. Niestety nie zdarzył bo jak dojechał to już mnie szyli

Lwica, Amy, Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    w niektorych szpitalach moze być mąż przy cc , w niektorych nie, trzeba konkretnie zapytac.
    "Zapytac" = "zaplacic" :P i bez problemu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:54

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z reszta zwykle od pierwszych skurczy do finalu mija wiele godzin, jak juz bedziecie mialy pierwsze skurcze mezowie nie pojda do pracy, albo zdaza wrocic za nim wszystko sie rozkreci. Rzeczywiscie najtrudniejsza sytuacje ma Anka bo kilka godzin to potrwa ale kilka dni to raczej nie ;). Ale moze Twoj maz Anka bedzie mogl sobie troche zaplanowac sluzbowe wyjazdy zeby w okolicach terminu nie na dlugo i nie daleko ??

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A teraz jak głupia spytam bo się nie znam przy CC może być mąż?

Bo wydaje mi się że przecież to operacja to jakieś chyba warunki muszą być ? Nie znam się dlatego pytam ?
    Moze być ,tu mozna stac przy mnie ale od przodu :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hmm no to cieżko, a takiej awaryjnej niani nie dałoby sie znaleźć, albo w przedszkolu spytać czy za kasę jakaś nauczycielka czy mama by nie wzięła...bo chodzi tylko o szpital góra 2-3dni??

To nie jest taka prosta sprawa, bo nie wiadomo ile się będzie w szpitalu bo np zoltaczka czy cc to możesz być nawet i tydzień. A kto się zajmie cudzym dzieckiem, weźmie do siebie? ludzie pracują i mają swoje obowiązki. Mamy zatrudniona opiekunke ale przecież nie weźmie małego do siebie na parę dni

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ