Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fasia pomysl sobie, że niektóre kobiety czują pierwsze ruchy w 22 tygodniu dopiero albo i później. Może jesteś słabo unerwiona w środku bo to też ma znaczenie. Moja koleżanka poczuła pierwsze ruchy w 28tyg i to były u niej bardzo delikatne puknięcia i tak już miała do porodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 17:59
weronika86 lubi tę wiadomość
-
najgorsze było wstanie po cc jak mnie postawili to nogi jak z waty nie wiedziałam czy to sa moje nogi czy kogos innego koszmarem bylow wstanie do malej z tego wysokiego lozka wstać do dnia dzisiejszego czuje zmiane pogody rana mnie boli niestety znowu będę miała cc:(https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
ANKA masz rację, ja zawsze panikuję bez powodu. Tzn chciałabym wiedziec, że sobie tak na spokojnie "pływa"
8485 mnie CC przeraża .. szpital mnie przeraża .. mdleję przy pobieraniu krwi, na zapach szpitala też się zdarza, wenflon to dla mnie trauma na samą myśl .. nie wiem jak ja dam radę, mówię poważnie .. na samą myśl chce mi sie płakać. Jestem przerażona !! -
8485 wrote:najgorsze było wstanie po cc jak mnie postawili to nogi jak z waty nie wiedziałam czy to sa moje nogi czy kogos innego koszmarem bylow wstanie do malej z tego wysokiego lozka wstać do dnia dzisiejszego czuje zmiane pogody rana mnie boli niestety znowu będę miała cc:(
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:ANKA masz rację, ja zawsze panikuję bez powodu. Tzn chciałabym wiedziec, że sobie tak na spokojnie "pływa"
8485 mnie CC przeraża .. szpital mnie przeraża .. mdleję przy pobieraniu krwi, na zapach szpitala też się zdarza, wenflon to dla mnie trauma na samą myśl .. nie wiem jak ja dam radę, mówię poważnie .. na samą myśl chce mi sie płakać. Jestem przerażona !! -
Anka1501 wrote:Ostatnio oglądałam taki program to kobieta robiła porównanie produktów bio i produktów zwykłych i okazało się że niespełna 20% produktów bio jest rzeczywiście takie jak podaje producent. Reszta ma zwyczajnie napis bio (w rzeczywistości nie mają certyfikatu Bio) za to cenę mają czasem kilka razy wyższa . Warzywa kupuje od znajomej, która niedaleko mnie stoi ze straganem ale przeważnie mój facet raz w miesiącu przywozi mięso, wędline i trochę warzyw od rodziców. Maja swoje kury, świnie krowy i warzywa. Ciężko w mieście o zdrowe produkty. Dobrze, że mój przywozi bo to od razu inaczej smakuje. Owoce kupuje tylko polskie
To fajnie masz z tym miechem. No niestety napewno sa tez oszusci ale w Niemczech zazwyczaj standardy sa ostro przestrzegane zreszta jak cos jest bio to fakt, moze byc oszukane ale jak cos bio nie jest to juz napewno nie ma szans zeby jakosc byla lepsza. -
Myślę, że im bliżej porodu to już Ci będzie obojętne czy rodzisz sn czy cc. W ostatnich tygodniach to się myśli, żeby po prostu już było Po. Przynajmniej na spokojnie będzie, wiesz co Cie czeka i ze dla Ciebie to jest najbezpieczniejszy poród
iwonka1077, mantissa lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:To fajnie masz z tym miechem. No niestety napewno sa tez oszusci ale w Niemczech zazwyczaj standardy sa ostro przestrzegane zreszta jak cos jest bio to fakt, moze byc oszukane ale jak cos bio nie jest to juz napewno nie ma szans zeby jakosc byla lepsza.
W Niemczech mają trochę lepszy system weryfikacji produktów Bio. W Pl niestety jest o wiele gorzejweronika86 lubi tę wiadomość
-
ANKA - myslałam ale uznalismy z mężem, że chyba nie ma sensu, bo za kilka tygodni ruchy staną się regularne więc szkoda mi kasy na taki detektor.
A co do porodu to uwierz mi, że im bliżej tym moja panika będzie większa .. ja naprawdę PANICZNIE boję się szpitali, igieł, operacji, krwi itd .. Obym tylko jakoś to przeżyła ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:11
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:W Niemczech mają trochę lepszy system weryfikacji produktów Bio. W Pl niestety jest o wiele gorzej
Napewno, ale oszusci sa wszedzie wiec nie wierze, ze kazdy bio produkt ktory kupuje jest bio ale kupuje bo tak jak mowie, wtedy mam jednak szanse ze jest lepszy, niepryskany, bez nawozow zstucznych, mieso bze antybiotykow i z mniejszych hodowli gdzie kury trawe i slonce widza.
Ciezko mi juz kupic kurczaka zwyklego z mysla, ze spedzil cale, krotkie zycie z polamanymi moze nogami w jakims hangarze a potem wrzucono go do ciezarowki, powieszono za noge w hali produkcyjnej i zabito, o swini czy krowie to nawet nie mysleWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:13
-
PsotkaKotka wrote:Napewno, ale oszusci sa wszedzie wiec nie wierze, ze kazdy bio produkt ktory kupuje jest bio ale kupuje bo tak jak mowie, wtedy mam jednak szanse ze jest lepszy, niepryskany, bez nawozow zstucznych, mieso bze antybiotykow i z mniejszych hodowli gdzie kury trawe i slonce widza.
Ciezko mi juz kupic kurczaka zwyklego z mysla, ze spedzil cale, krotkie zycie z polamanymi moze nogami w jakims hangarze a potem wrzucono go do ciezarowki, powieszono za noge w hali produkcyjnej i zabito, o swini czy krowie to nawet nie mysle
A nie myslalas żeby poszukać sobie jakiegoś gospodarstwa rolnego, żeby sobie od takiego rolnika brać mięso czy warzywa? Mój facet kiedyś pracował przez pięć lat u niemieckiej rodziny. Oni mieli takie gospodarstwo i kilka rodzin zaopatrywali w takie produkty -
Anka1501 wrote:A nie myslalas żeby poszukać sobie jakiegoś gospodarstwa rolnego, żeby sobie od takiego rolnika brać mięso czy warzywa? Mój facet kiedyś pracował przez pięć lat u niemieckiej rodziny. Oni mieli takie gospodarstwo i kilka rodzin zaopatrywali w takie produkty
To jest mysl pewna. Kiedys kolega nam tak wolowine przywiozl.
Ej dziewczyny chyba poczulam ruchy! Ale nie jestem pewna. Myslicie, ze to u mnie juz mozliwe???
Poczulam takie jakby pukanie (jakby jakas gulka) jakies dwa palce ponizej pepka po lewej stronie. Moze byc tak wysoko? Bo mi kolezanka owila ze to nizej czuc.????
????
Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
PSOTKA ja swojego Julka jeśli już czuję to jakieś 2-3 palce pod pępkiem po prawej stronie, często taka twarda gulka się tam robi i wierzę, że to On jak mnie coś puknie, także w moim odczuciu to może być dzidziol
))