Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
haneczka wrote:Trzymam kciuki za przeprowadzkę i wspieram Cię mentalnie.
Wiem jaki to ból i ile zamieszania. Ja dopiero dzisiaj będę sprzątać w poprzednim mieszkaniu, bo dalej zalega tam parę rzeczy i bałagan. A w nowym domu mimo upływu tygodnia ciągle jest coś jeszcze do zrobienia, zmontowania, przykręcenia. Eh
Nie przepracowuj się kobitko, co masz zrobić dziś, niechaj zrobi Twój mąż., a jak sie wkurze to pojade do rodzicow wczesniej na swieta i juz
. Marzy mi sie taka przeprowadzka zeby spakowac walizke, zamknac stare mieszkanie, otworzyc nowe i zasiasc wygodnie na nowej kanapie, zapalic w kominku i napic sie herbaty ale wiem ze tak nie bedzie, niestety etap posredni i balagan i kartony, wszedzie kartony sa nieuniknione echh
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Kurde to teraz już sama nie wiem, dzwoniłam do recepcji i mówiłam że jest bład kazała mi jutro przyjechać i poprawić wizytę miałam 9 . Czerwoną kopie wysyła lekarz ? Bo ja swoje zwolnienie miałam osobiście do zusu zanieść od pracodawcy.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie ja na szczęście wyleczyłam ten okrutny ból gardła domowymi sposobami ale katar męczy mnie niesamowicie.Wzięłam wczoraj i dzisiaj na noc dawkę normalnych kropli ale chcę iść do ogólnego lekarza to skonsultować żeby dała mi coś na odtykanie nosa ,bo woda morska ni cholera mi nie pomaga dawałam już po 3 dawki na raz nic a nic zerooo.
Ja we wtorek następny mam wizytę
Co do zusu ja dalej nie mam wypełnionych przez szefostwo wszystkich papierów i dalej jak krowa czekam na pieniądzę z września,października no i z listopada...tragedia nie mam ochoty już tam chodzić do tej firmy.Ale jutro znowu się wybiorę do zusu popytać czy donieśli i będę musiała znowu tam iść się prosić pewnie...ehh -
olka30 wrote:Lekarz nie musi poprawiać na czerwonej kopii, wystarczy na zielonej i nie będzie żadnego problemu, tylko ma to zrobić czytelnie i podbić swoją pieczątką.
-
A ja poszukuję leżaczka-bujaczka [przy synku mieliśmy pożyczony, a super się sprawdzał - polecam!] tyle tylko że zależy mi aby łatwo się składał
ponieważ tamten nie miał tej możliwości i czasami nas coś trafiało jak trzeba było z tyloma rzeczami się zapakować do auta i do tego jeszcze ten leżaczek... dlatego teraz kupując musi się koniecznie składać
może któraś posiada, lub widziała? A przy każdym wyjeździe go chcieliśmy zabrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:28
-
Justinka wrote:A ja poszukuję leżaczka-bujaczka [przy synku mieliśmy pożyczony, a super się sprawdzał - polecam!] tyle tylko że zależy mi aby łatwo się składał
ponieważ tamten nie miał tej możliwości i czasami nas coś trafiało jak trzeba było z tyloma rzeczami się zapakować do auta i do tego jeszcze ten leżaczek... dlatego teraz kupując musi się koniecznie składać
może któraś posiada, lub widziała? A przy każdym wyjeździe go chcieliśmy zabrać
ja zamówiłam na agito.pl przyjaciele z tropikalnego lasu, za 212 pln wyszło sporo taniej niż w innych sklepach -
Czary Mary, witamy kolejnego mężczyznę w drużynie.
Ja miałam też duży problem ze zwolnieniem. Na początku ciąży podczas wymiotów i mdłości ginekolog wypisał mi zwolnienie, ale asekurował się, że go nie przedłuży, jeśli nie położę się do szpitala pod kroplówkę, bo on musi mieć podkładkę dla zusu!!! Oczywiście wróciłam do pracy i nigdzie się nie kładłam.
W ciąży podczas pracy w pozycji siedzącej nabawiłam się jakiegoś ucisku na rdzeń kręgowy i od tego czasu ciągle drętwieje mi lewa noga i rwie mnie biodro. 1. Zwolnienie dostałam od internisty, po następne poszłam do ginekologa, a on odparł, że mi nie wypisze, bo to nie jego profesja!!! Że mam niby iść do neurologa (który i tak nie może mi nic prześwietlić) i jego mam się prosić o zwolnienie. Więc poszłam znów do internisty, zwolnienie dostałam, skierowanie też, ale na wizytę trochę sobie poczekam. Jakaś paranoja z tym ginekologiem. -
Eweliśka wrote:ja zamówiłam na agito.pl przyjaciele z tropikalnego lasu, za 212 pln wyszło sporo taniej niż w innych sklepach
Ten Twój ma możliwość składania?
-
Eweliśka wrote:ale jest zdjęcie innego, akurat na tej stronie niedostęppny i sie składa zobacz
http://www.agito.pl/fisher-price-fotelik-bujaczek-ze-zwierzatkami-bcd28-2533-933951.htmlwidziłam dwa inne z czego jeden totalnie mi się nie podobał, a drugi hmmm muszę zobaczyć na żywo jak i ten znaleziony przez Ciebie
Ten drugi to taki - http://nodik.pl/fotelik-bujaczek-ze-zwierzatkami-cudowna-planeta-fisher-price-p-1253.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:58
-
Hej dziewczyny!
Ja jestem juz po wizycie u Poloznej.. malutkiej serce bije 150/m. Cukier mam w normie, zelaza za malo ale mowi ze to normalne w tym tyg ciazy i mam brac dodatkowo zelazo do 26 tyg ciazy.. dowiedzialam sie ze ze zwolnieniem nie bedzie tak latwo
(( choleraaa.. ale to jeszcze w czwartek pogadam z lekarzem bo js juz nie dam rady pracowac...
Uzywa ktoras kremu na sutki medela - purelan 100? W aptece polecili mi na piekace sutki ...
A tak ogolnie to u mnie slabozalamalam sie jjuz chyba.
-
hej hej, czy ktoś tu ostatnio wklejał jakąś lisę wyprawkową?? chodzi mi o przybory i jakieś kosmetyki?? chętnie bym sobie coś takiego zmodyfikowała i wydrukowała bo bez tego czuję że nie ogarnę, a zanim sobie sama wszystko spiszę to miną wieki:P
-
No ciagle cos sie zlego dzieje u mnie
i jestem z tym sama tak troche
A ze zwolnieniem bedzie problem bo najpierw musze niby z szefowa sie dogadac o zmisnie stanowiska pracy a jak sie nie da to wtedy na zwolnienie jeszcze jak mi ubezpieczalnis to zatwierdzi ;/ a to wszystko trwaa!!! Ale ja lekarzowi powiem ze musze isc na zwolnienie nawet jesli mislam bym nie dostawac chorobowego ...nie dsm rady pracowac i juz.. Szwecja- dziwny kraj..tu ciaza to nie choroba