X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam grubiutkiego ale tak śmiesznego i miłego że mi wynagradza to że nie jest przystojny :P

Amy, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    to dobiero cebulactwo ;/ ehhh co za idiota z tego lekarza

Eweliśka też mam przystojnego lekarza:D

No :/ tlumaczylam jej,że mam stresujaca prace i cały czas na nogach i ten bol... O wymiotach juz nie wspomnę a ona na to, że niech mi pracodawca płaci bo on ma obowiązek Stworzyć mi takie warunki pracy, żeby nie były dla mnie uciążliwe. Głupota!! Musiał by dla mnie zmienić cały system pracy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No :/ tlumaczylam jej,że mam stresujaca prace i cały czas na nogach i ten bol... O wymiotach juz nie wspomnę a ona na to, że niech mi pracodawca płaci bo on ma obowiązek Stworzyć mi takie warunki pracy, żeby nie były dla mnie uciążliwe. Głupota!! Musiał by dla mnie zmienić cały system pracy :/

szkoda, że CI lekarze są tacy wykształceni :/

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w Polskich realiach to niestety nie mozliwe, już by prędzej zwolnili niż sie do kogos dostosowali niestety...

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nieraz jestem zmęczona ale zależy mi na tej pracy jak wrócę a nie ma mnie kto na razie zastąpić, teraz jak byłam 3 dni na zwolnieniu to już były konflikty kto ma za mnie usiąść także nie powiem, czuję presję żebym wytrzymała jak najdłużej ale daję sobie max do końca stycznia

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ja się z tym po części zgadzam ale chodzi o to, że nie wyrabiam cały dzień na nogach bo mnie boli krzyż i promieniuje do stopy, wiec może jestem głupia ale to się chyba kwalifikuje do zwolnienia lekarskiego... :/

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój szef ucieszył się ze nie chodze w kratke z powodu drobnych dolegliwości tylko juz sie zadeklarowałam dzis że wrócę po macierzyńskim i juz sobie może kogos na moje miejsce zatrudnić:)

Anka1501, Amy, mantissa lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze wypisanie zwolnienia zalezy od dobrej woli, trzeba tylko w karcie dobrze opisac, na kontrolach to leca raczej grube rzeczy, nikt mu nie udowodni, ze kobieta w ciazy sie zle nie czula. Ja mam zwolnienie od 6 tc, ostatnio jak zaczelam mowic, ze skoro sie lepiej czuje tpo sie zastanawiam czy nie wrocic na troche do pracy to mnie wysmial, maz dorzucil swoje trzy grosze i siedze dalej w domu i w sumie mi dobrze:P.
    Tak liloe z poprawieniem l4 nie ma problemu pod warunkiem ze sie szybko zorientujesz i lekarz nie zdazy wyslac czerwonej kopi do zusu, bo jak wysle to zaczynaja sie schody, w bloczku musi byc po kolei, a wstecz wszyscy poza psychiatra maga wypisac max 3 dni, psychiatra dowolna ilosc:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 14:19

Amy, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefową mam super i mize to nie był dobry czas, żebym zostawiła ich samych to szefowa sama mówiła,że mam iść na L4 bo dziecko jest ważniejsze a firma na mnie poczeka i spokojnie wrócę po macierzyńskim :)

Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ok ja się z tym po części zgadzam ale chodzi o to, że nie wyrabiam cały dzień na nogach bo mnie boli krzyż i promieniuje do stopy, wiec może jestem głupia ale to się chyba kwalifikuje do zwolnienia lekarskiego... :/
    mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział że te moje bóle to rwa kulszowa i powinnam pójść na zwolnienie (więc chyba się kwalifikuje) Ja odmówiłam bo chciałam jeszcze chwilę popracować.. ale odczuwam tego skutki cały czas :/ ale jeszcze tydzień mnie nie zbawi :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w Lidlu są ciuszki dla maluchow. Ni wiem czy wiecie czy nie ale tak informuje jakby co :-)

mantissa lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-z-pianinkiem-bmh48-i4778712380.html widziałam tą mate w smyku wczoraj za 299 a na allegro 169 ale banda!!
    jest piękna:) w męskim wydaniu też jest kupie jak okaże się że moje dziecko wykazuje chęć zabawy:P żeby mieć chwile dla siebie

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział że te moje bóle to rwa kulszowa i powinnam pójść na zwolnienie (więc chyba się kwalifikuje) Ja odmówiłam bo chciałam jeszcze chwilę popracować.. ale odczuwam tego skutki cały czas :/ ale jeszcze tydzień mnie nie zbawi :]

No właśnie u mnie też rwa kulszowa, tylko ze juz mi czasem prawą nogę paraliżuje. Pewnie jakbym miała prace siedząca to bym popracowala trochę dłużej ale to nie zmienia faktu, że ciężko z tym pracować :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No właśnie u mnie też rwa kulszowa, tylko ze juz mi czasem prawą nogę paraliżuje. Pewnie jakbym miała prace siedząca to bym popracowala trochę dłużej ale to nie zmienia faktu, że ciężko z tym pracować :/

Ja mam siedzącą i wcale nie jest lepiej :( w sumie mi nie paralizuje az do stopy tylko siega do uda, ale już na nogę nie stanę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObra ja uciekam do domu :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja mam siedzącą i wcale nie jest lepiej :( w sumie mi nie paralizuje az do stopy tylko siega do uda, ale już na nogę nie stanę :/

Mi kazała pracować a też stanąć nie mogłam.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kur.. ja nie mam żadej rwy kulszowej a ledwo dawałam rade 8h wysiedzieć aaa co mówić jak sie ma takie dolegliwości Amy podziwiam że dajesz rade jeszcze pracować

Amy lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już prawie po pracy:)mój szef wygania mnie do domu jak tylko wykonam swoje obowiązki i nie każe bez sensu siedzieć na siłę do 18tej, pracuje w biurze geodezyjnym a do chatki mam niecały kilometr dlatego postaram się pracować ile się da zwłaszcza że aż tak dużo roboty w sezonie zimowym nie ma

współczuję Wam dziewczyny z tymi bólami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 14:28

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    W tym tygodniu czeka nas przeprowadzka, final w weekend :(, ale mi sie nie chce, mowie Wam, musze to wszystko popakowac, maz z bratem beda przewozic. A w poniedzialek , za tydzien mam tez wizyte, juz widze jak po tej przeprowadzce bedzie wygladala moja szyjka , bo juz ostatnio rewelacyjna nie byla echh beznadziejnie sie zlozylo.

Trzymam kciuki za przeprowadzkę i wspieram Cię mentalnie.:) Wiem jaki to ból i ile zamieszania. Ja dopiero dzisiaj będę sprzątać w poprzednim mieszkaniu, bo dalej zalega tam parę rzeczy i bałagan. A w nowym domu mimo upływu tygodnia ciągle jest coś jeszcze do zrobienia, zmontowania, przykręcenia. Eh
    Nie przepracowuj się kobitko, co masz zrobić dziś, niechaj zrobi Twój mąż. :)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam przystojnego gina tylko babeczkę ;) ale za to jestem z niej bardzo zadowolona i praktycznie na każdej wizycie sobie z nią pogadam, nawet o rzeczach nie związanych z ciążą :P pośmieje się i rozluźnia atmosferę :) no i na każdej wizycie pyta się mnie czy chce w końcu zwolnienie :)

CzaryMary tak wiem o tej promocji, nawet w związku z tym wysłałam męża :P ma Lidla pod biurem :) a że zabrał mi fotelik nie mam jak z synem jechać... ale mimo że był coś przed 12.. to już nie było spodenek w tym kolorze co chciałam :/ się sępy rzuciły jak zwykle hehe :)
    Ale udało się kupić:
    http://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/102210/102210_13_f.jpg
    http://www.lidl.pl/catalogmedia/pl/article/102223/102223_12_f.jpg
    :) w Smyku mimo że była teraz promocja dużo drożej wychodziło :)
    A no i muszę dotrzeć do Biedronki :) tam też promocje jakieś są no i na DADY od 20.11 :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ