X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też coś o kontroli powiedział...a ja teraz głupia siedze i mam wyrzuty sumienia czy dobrze zrobiłam że go poprosiłam o to zwolnienie.
    Ale serio pobudka o 5.30 , 8h przed kompem i powrót ok 17 mnie już wykańczały, wracałam do domu i tylko spalam nie miałam na nic siły

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Mi się wydaje że zus też kontroluje lekarzy z wypisywanych zwolnień i dlatego niechętnie wypisują, tak mi kiedyś lekarz zasugerował
    Ale co to za problem wipsac w karte - pacjenta uskarża się na silne bóle kręgosłupa i dołu brzucha po przepracowanej X godzin w wymuszonej pozycji?
    ZUS ma kontrolowac i niech to robią, ale to nie jest problem lekarza tylko jego dobra wola co kuźwa naskrobie w karcie... jak na p isze że brak dolegliwości i wypisuje zwolnienie to sie przypieprza, a jak zrobi tak jak ma być zrobione to luz..

CHodziłam na nfz z Olą jak byłam w ciązy i na koniec wizyty poprosiłam o zwolnienie bo bylam zmeczona - a lek do mnie - ojej teraz to nie dam rady bo wpisałem w kartę że jest wszystko okej i brak dolegliwości... i już była dupa :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Bylam tu na samym początku ale ze wzgledu na brak czasu przestałam się udzielac.

Teraz jestem na zwolnieniu wiec czasu mam znacznie więcej :-)

Anka1501, Eweliśka, Justinka, mantissa, Ida, haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    No mi też coś o kontroli powiedział...a ja teraz głupia siedze i mam wyrzuty sumienia czy dobrze zrobiłam że go poprosiłam o to zwolnienie.
    Ale serio pobudka o 5.30 , 8h przed kompem i powrót ok 17 mnie już wykańczały, wracałam do domu i tylko spalam nie miałam na nic siły

Bardzo dobrze zrobiłaś, nie miej wyrzutów.. oni mają kontrole co rusz - ale nei oni tylko przychodnia, czy szpital więc niech się nei srają, dopiero przy wykryciu jakiegoś Bubla lekarz odpowiada, a jak dobrze w karcie rozpisze to moze dac zwolnienie i żaden zus się nie przypieprzy, bo jak? co ci powiedzą? że klamiesz że nie dajesz rady fizycznie chodzić do pracy? jak? :P
    Nic się nei przejmuj :) odpoczywaj!

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak ale powiem Wam, że byłam na pierwszej wizycie na potwierdzenie ciąży i to bylo chyba w 8 czy 9 tygodniu i lekarz sam się zapytał czy chce zwolnienie i to bylo na NFZ ale ja nie chciałam. A na wizycie w 17 tygodniu u innej lekarki musiałam się prosić. Dostałam bo mam rwe kulszowa ale tak by mi nie dała. Wszystko zależy od lekarza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No niby tak ale powiem Wam, że byłam na pierwszej wizycie na potwierdzenie ciąży i to bylo chyba w 8 czy 9 tygodniu i lekarz sam się zapytał czy chce zwolnienie i to bylo na NFZ ale ja nie chciałam. A na wizycie w 17 tygodniu u innej lekarki musiałam się prosić. Dostałam bo mam rwe kulszowa ale tak by mi nie dała. Wszystko zależy od lekarza :/

pewnie że zależy jeden da drugi nie da, ale mówię to ich dobra wola, nie rozumiem tylko w czym widzą problem...
    prywatnie nikt nie robi problemu.. zresztą i na nfz są fajni lekarze :]

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja doktor uważa ze kobieta w ciąży powinna byc traktowana jak święta krowa. Powinna na siebie chuchac i dmuchac wiec ze zwolnieniem nie ma problemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ponownie CzaryMary :))
    a u was co tam? jak się płeć określiła u maluszka? :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ja chodze prywatnie do lux medu, niby dał bo cyt " lubi mnie", ale jak zaczęłam tłumaczyc ze mnie bola plecy itp to mi burknął skonczmy temat czy coś w tym stylu, pewnie stąd te wyrzuty...

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Witamy ponownie CzaryMary :))
    a u was co tam? jak się płeć określiła u maluszka? :)

Hej Amy :-) będzie chlopaczek.

Eweliśka, Amy, Anka1501, liloe, Ewelcia, Justinka, Ida, haneczka, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Moja doktor uważa ze kobieta w ciąży powinna byc traktowana jak święta krowa. Powinna na siebie chuchac i dmuchac wiec ze zwolnieniem nie ma problemu.

no i prawidłowo :)
    Ja na siebie nie chucham i nie dmucham - ale czuję czy daje radę wysiedzieć 8 godzin w pracy czy nie i jak się po takim dniu czuje.. Nie przewalam worów tylko siedzę na dupie ale to siedzenie też mi się daje we znaki, jak mnie rwa złapie to się ruszyć nie mogę po pracy... ile mogę tylę pracuję, ae już m sił brakuje. Już od miesiąca powinnam być na zwolnieniu i nim pogardziłam na własną odpowiedzialność.. ale już od 27 odpuszczam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    No własnie ja chodze prywatnie do lux medu, niby dał bo cyt " lubi mnie", ale jak zaczęłam tłumaczyc ze mnie bola plecy itp to mi burknął skonczmy temat czy coś w tym stylu, pewnie stąd te wyrzuty...
    Dupek.. nei przejmuj się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska nie miej żadnych wyrzutów. To jest ich zakichany obowiązek. Dobro Twoje i dzidzi jest najważniejsze ! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hej Amy :-) będzie chlopaczek.

U nas przez ten czas wielka armia w męskim wydaniu się utowrzyła :D
    Gratuluję :D
    Czekamy w sumie jeszcze na wyniku usg wielu dziewczyn więc może się wyrówna dziewczynkami :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    pewnie że zależy jeden da drugi nie da, ale mówię to ich dobra wola, nie rozumiem tylko w czym widzą problem...
    prywatnie nikt nie robi problemu.. zresztą i na nfz są fajni lekarze :]

No tak. Ja nie mogę na swoją ginke narzekać bo jest dobra ale jej podejście do L4 mnie wkurza. W 14 tyg nie dostałam zwolnienia bo stwierdziła, że jeżeli nie jestem wstanie w pracy być na nogach przez 8 godzin to niech mnie pracodawca wyślę do domu i mi płaci 100%. :/
    Na drugi dzień poszłam do lekarza ogólnego i bez problemu dała l4 ile tylko chciałam.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek ale za to jaki przystojny haha:D:D

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Czary Mary:) miło Cię widzieć z powrotem:)

CzaryMary lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No tak. Ja nie mogę na swoją ginke narzekać bo jest dobra ale jej podejście do L4 mnie wkurza. W 14 tyg nie dostałam zwolnienia bo stwierdziła, że jeżeli nie jestem wstanie w pracy być na nogach przez 8 godzin to niech mnie pracodawca wyślę do domu i mi płaci 100%. :/
    Na drugi dzień poszłam do lekarza ogólnego i bez problemu dała l4 ile tylko chciałam.
    to dobiero cebulactwo ;/ ehhh co za idiota z tego lekarza

Eweliśka też mam przystojnego lekarza:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

:/ mnie wkurwiają lekarze na maxa i dlatego troszkę chyba za emocjonalnie podchodzę do tych naszych niemiłych relacji z wizyt :P
    Znam niestety realia troszkę z drugiej strony bo pracuję w szpitalu i widzę jak tym cymbałom się w dupach przewraca.. nei wszystkim bo wielu jest takich na prawdę suuuuuper specjalistów, którzy są z powołania lekarzami, ale niektórzy... brak słów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam aż tak przystojnego lekarza bo bym miała wyrzuty sumienia że bezkarnie rozkładam przed nim nogi :P

tzn może i jest przystojny, ale zupełnie nie mój typ :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 14:08

Anka1501, CzaryMary, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ