Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, ja generalnie dość drobna jestem i wszyscy się dziwią, że tak mi wywaliło. No co ja poradzę.
Póki mi nie przeszkadza przy wstawaniu to jest git.
Młoda DAmo, ja wczoraj właśnie o ułożeniu płodu sobie czytałam i generalnie do trzydziestego któregoś tygodnia dziecko ciągle zmienia pozycje. W okolicach 32–34 tygodnia ciąży, gdy zaczyna robić się ciasno, ustawia się w macicy w taki sposób, w jaki zamierza się rodzić. Ale i tak zawsze jest możliwość, że się troszkę przestawi, szczególne jeśli się źle ułoży, to nawet lekarz czasem próbuje obrócić dziecko przez brzuch.Amy lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Idę na 18:45.
Tak zaglądam bo Ola miała usg
Ja juz po oczywiście kolejka była dużą a wiec Wojtus pozostał Wojtusiem juz na 100%waży 400 g kość udowa 3,6 także bardzo długie nóżki ma a poza tym wszystko super serduszko mózg w porządku także jestem przeszczesliwa
u mnie szyjka 3,5 cm i tez wszystko ok
Amy, KasiaKwiatek, Rudzia, mimka84, Fasia, MartaAlvi, Eweliśka, mantissa, Angela89, Anka1501, Klaudia90, Ewelcia, Hela85, Robotka1, liloe lubią tę wiadomość
-
Ola89 super,że wsio w jak najlepszym porządeczku
)
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Ja juz po oczywiście kolejka była dużą a wiec Wojtus pozostał Wojtusiem juz na 100%
waży 400 g kość udowa 3,6 także bardzo długie nóżki ma a poza tym wszystko super serduszko mózg w porządku także jestem przeszczesliwa
u mnie szyjka 3,5 cm i tez wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 20:31
-
nick nieaktualnyOla89 wrote:Mi powiedział lekarz ze wcale nie jest jakiś duży tylko długie nogi ma
podobno waga jak na 20,2 idealna
ja też miałam połówkowe w 20+2
dlatego się troszkę zmartwiłam jak mi ktos napisał że dziecko duże
kośc udowa faktycznie długą
piłkarzyk
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:no to dobrze
ja też miałam połówkowe w 20+2
dlatego się troszkę zmartwiłam jak mi ktos napisał że dziecko duże
kośc udowa faktycznie długą
piłkarzyk
Siatkarz po dziadkuja mam wysokiego męża prawie 2 metry ma
a teściową mówiła ze jak się urodził to tez był bardzo chudy i miał bardzo długie nogi wiec po tatusiu wymiary
Fasia, mimka84, Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Moje maleństwo miało w 20tyg i 4 dniu własnie na połówkowym 364g
Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję dzisiejszych usg
bardzo się cieszę, że u nas tak zdrowo
Ja mam w środę wizytę u mojej ginki na na nfz. Dziś byłam na pobraniu krwi znowu i załapałam się w jakiś program, który jest dla kobiet do 20 tyg ciąży. Badają mi dodatkowo płytki krwi na konflikt i jeszcze coś tamjestem tak wykończona, że nie chce mi się czytać co tam jeszcze.
Dziś w pracy do 16, wykończyłamnie szkoła a do tego jeszcze 4 ampulki krwi mi ściągnęły.
W środę ginka tylko pewnie obejrzy wyniki i tyle...choć mam nadzieję, że spojrzy na usg, choć ma beznadziejne ale choć serduszko by mi pokazała... -
nick nieaktualny
-
A i jeszcze Wam opowiem co mi gin odpowiadał na kilka rzeczy nad którymi się zastanawialysmy. A wiec spanie na lewym boku nie jest jakieś bardzo ważne póki nami nogi nie dretwieja narazie absolutnie nie trzeba się zmuszac. Ci do witamin to zalecił brać witaminy i dha polecał cenowo prenatal mówił ze nie ma to związku z wielkością dziecka a pomoże nam to mieć więcej energii i szybciej dojść potem do siebie bo wyniki krwi nam się nie będą pogarszać. Co do różnego rodzaju kluc i lekkich boli brzucha to jest to normalne bo macica rosnie. No i powinnysmy zacząć bardzo kontrolować długość szyjki także prościej swoich gin o dokładne mierzenie bo takto będzie wiadomo czy się skraca czy jest ok.
Krysti, Fasia, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Gratuluję dzisiejszych usg
bardzo się cieszę, że u nas tak zdrowo
Ja mam w środę wizytę u mojej ginki na na nfz. Dziś byłam na pobraniu krwi znowu i załapałam się w jakiś program, który jest dla kobiet do 20 tyg ciąży. Badają mi dodatkowo płytki krwi na konflikt i jeszcze coś tamjestem tak wykończona, że nie chce mi się czytać co tam jeszcze.
Dziś w pracy do 16, wykończyłamnie szkoła a do tego jeszcze 4 ampulki krwi mi ściągnęły.
W środę ginka tylko pewnie obejrzy wyniki i tyle...choć mam nadzieję, że spojrzy na usg, choć ma beznadziejne ale choć serduszko by mi pokazała... -
nick nieaktualny
-
EWELCIA ja idę teraz w środę i to będzie 19+3 i idę na zwykła wizytą, na poprzedniej nic lekarka nie mówiła nawet o połówkowym .. pewnie będę musiała znowu jechać za tydzień lub dwa, a jak nie będzie miała sprzętu do tego typu badania to się umówię gdzieś indziej i już.
A co do Ciebie to mnie się wydaje, że to troszkę wcześnie no ale może skoro bliźniaki to trzeba wcześniej? Zielona jestem ..