X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY trzeba było tyle jeść tych słodkości :P jakby co to będziesz sobie sama winna nieprzespanej nocy :P

A co do Liwi to ja uważam, że bardzo dobrze, że Jej lekarka powiedziała co i jak. Ja jestem wdzięczna mojej, że mówi mi o wszystkich obawach, o mozliwych komplikacjach.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi gratulacje córeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - ja nie mówię, że to źle ze mówią, bardzo dobrze mają obowiązek, ale jak już jest czegoś pewny to niech powie.. a takto jej się łożysko przesunie i okazę się że zamarwianie nie było potrzebne.. Ja uważam że im mniej zmarwień tym lepiej.

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nam się tu jakaś reklama odezwała :D

Krysti, Ewelcia, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    chyba nam się tu jakaś reklama odezwała :D
    trolling :P
    wkurwia mnie to :P

Fasia, KasiaKwiatek, sylvia007, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY no tak czasem lepiej jak czegoś nie mówią póki nie mają pewności ale może w tym przypadku chciała przygotować ewentualnie Liwi na jakieś gorsze chwile. Później jakby się okazało, że jest źle to pewnie Liwi miałaby pretensje czemu jej wcześniej nie powiedziała itd. Tak mi się wydaje

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY no tak czasem lepiej jak czegoś nie mówią póki nie mają pewności ale może w tym przypadku chciała przygotować ewentualnie Liwi na jakieś gorsze chwile. Później jakby się okazało, że jest źle to pewnie Liwi miałaby pretensje czemu jej wcześniej nie powiedziała itd. Tak mi się wydaje

pewnie że lekarze się muszą asekurować.
    ja mimo wszystko wole poznawać tylko POTWIERDZONE diagnozy niż dowiadywać się o mniemanych zagrożeniach..moja głowa dopowiada i układa wtedy swoje historię w które wierzę :] a zagrożenie może być nierealne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn zagrożenie jest realne, z tym, że jak łożysko jeszcze jakoś łazi to wolałabym żeby mnie nikt nie denerwował domniemaniami :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    trolling :P
    wkurwia mnie to :P
    Trole atakują UwaGaaaaaaa:D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie mi. Mam okazję wziąć takie ubranka:
    http://olx.pl/oferta/zestaw-mega-paka-ubranek-dla-chlopca-59sztuk-rozmiar-56-62-CID88-ID7Aruf.html
    a pieluchy o równowartości 100 zł. Myślicie, że się opłaca? I że warto? Bo jeszcze dostanę jakieś od kuzynki ale w sumie nie wiem ile ani jakie a niecałe 2 zl za ubranko to chyba dobra opcja. Ile teg potrzeba dla takiego maluszka na początek? Doradźcie. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY racja, ja też zawsze schizuję :D mi od dwóch wizyt lekarka mówi o szpitalu aż się boję iść jutro, bo może mnie tam w końcu położą tym bardziej, że od ponad tygodnia się nie oszczędzam tak jak powinnam :/ no i schiza gotowa hehe :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    AMY racja, ja też zawsze schizuję :D mi od dwóch wizyt lekarka mówi o szpitalu aż się boję iść jutro, bo może mnie tam w końcu położą tym bardziej, że od ponad tygodnia się nie oszczędzam tak jak powinnam :/ no i schiza gotowa hehe :D
    Fasia ty sobie schizy nie wkręcaj :) na co to ci potrzebne . Relax i myśl pozytywnie , ja coś ostatnio polubiłam szpital :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANTISSA ładne rzeczy, ja nie mam pojęcia ile tego trzeba. Cały czas szukam i czytam jak szybko dziecko wyrośnie z rzeczy, bo na allegro za chwilę kończy się aukcja i sama myślę za ile licytować i czy się opłaca. Pomożecie ?

http://allegro.pl/mega-paka-chlopiec-56-62-wprawka-109-szt-gratisy-i4790936905.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:48

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRYSTI na nic, taka chora głowa :P a szpitala nigdy nie polubię, oj nigdy .. złe wspomnienia

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleduje się hehe dopiero teraz mam chwilę i już lecę was nadrabiać :)
    Mama odwieziona było mi bardzo ciężko ją zostawiać .Co wam powiem kultura w tym szpitalu jest na poziomie zerowym.Totalnie.Hamstwo.Znieczulica. Żal było mamę zostawiać ale podobno już mama leży w pokoju swoim zjadła kolacje jak dzwoniła uśmiechnięta więc jest już dobrze da sobie radę.Co najważniejsze jutro zabieg.

Co do mnie dziewczyny dzisiaj poważnie zastanowiłam się czy aby te moje objawy były normalne.Nie chce panikować więc na spokojne ale nie podoba mi się ani to twardnienie ani to całe wypychanie mojego dzidzia. Może któraś z was pamięta jak pisałam o tym wybrzuszeniu po lewej.Z wszystkiego faktycznie wychodziło,że to dzidzia nic złego często czułam tam i w macicy niżej najczęściej kopniaki więc sądzę ,że tam ma nóżki z resztą chyba tak jest też według usg co patrzyłam. Często mam tak,że w jednym momencie złapie mnie taki ból i czuje jakby dzidzia bardzo mocno się wypychała ,że podbrzusze mi twardnie boli i stawia się a to wybrzuszenie bardzo wypycha i zastanowiłam się albo to są skurcze braxtona te normalne ale dzidzia po prostu albo to coś innego. I nie powiem zmartwiłam się ,bo dwa razy mnie dzisiaj złapało.I jest to troszkę bolesne musiałam się poruszać,żeby hmm puściło to uczucie za chwile ból ustaje i powoli wszystko wraca do normy i brzuszek jest ok. Od rana dzidzia aktywna była właśnie podczas tych napięć po nich też. Sama nie wiem ale o wszystko spytam na wizycie w nast. wtorek...;/

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    KRYSTI na nic, taka chora głowa :P a szpitala nigdy nie polubię, oj nigdy .. złe wspomnienia
    E tam ja tez czasem sobie wkręcam ale zaraz przechodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Mleduje się hehe dopiero teraz mam chwilę i już lecę was nadrabiać :)
    Mama odwieziona było mi bardzo ciężko ją zostawiać .Co wam powiem kultura w tym szpitalu jest na poziomie zerowym.Totalnie.Hamstwo.Znieczulica. Żal było mamę zostawiać ale podobno już mama leży w pokoju swoim zjadła kolacje jak dzwoniła uśmiechnięta więc jest już dobrze da sobie radę.Co najważniejsze jutro zabieg.

Co do mnie dziewczyny dzisiaj poważnie zastanowiłam się czy aby te moje objawy były normalne.Nie chce panikować więc na spokojne ale nie podoba mi się ani to twardnienie ani to całe wypychanie mojego dzidzia. Może któraś z was pamięta jak pisałam o tym wybrzuszeniu po lewej.Z wszystkiego faktycznie wychodziło,że to dzidzia nic złego często czułam tam i w macicy niżej najczęściej kopniaki więc sądzę ,że tam ma nóżki z resztą chyba tak jest też według usg co patrzyłam. Często mam tak,że w jednym momencie złapie mnie taki ból i czuje jakby dzidzia bardzo mocno się wypychała ,że podbrzusze mi twardnie boli i stawia się a to wybrzuszenie bardzo wypycha i zastanowiłam się albo to są skurcze braxtona te normalne ale dzidzia po prostu albo to coś innego. I nie powiem zmartwiłam się ,bo dwa razy mnie dzisiaj złapało.I jest to troszkę bolesne musiałam się poruszać,żeby hmm puściło to uczucie za chwile ból ustaje i powoli wszystko wraca do normy i brzuszek jest ok. Od rana dzidzia aktywna była właśnie podczas tych napięć po nich też. Sama nie wiem ale o wszystko spytam na wizycie w nast. wtorek...;/
    Młoda dama ja mam to samo dzis mi brzuszek stwardniał to normalne czasem mam brzuch zniekształcony :) bo dzidzia sobie tam siedzi :) wszystko jest dobrze oszczędzaj się mi się tak robi jak duzo chodzę stoję .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:55

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    MANTISSA ładne rzeczy, ja nie mam pojęcia ile tego trzeba. Cały czas szukam i czytam jak szybko dziecko wyrośnie z rzeczy, bo na allegro za chwilę kończy się aukcja i sama myślę za ile licytować i czy się opłaca. Pomożecie ?

http://allegro.pl/mega-paka-chlopiec-56-62-wprawka-109-szt-gratisy-i4790936905.html

Widzę, że nie tylko ja ten problem mam. :P Bo jeszcze kilka nowych rzeczy i tak by się przydało kupić do szpitala, do lekarza itp. A jak mi się dzieć 58 cm urodzi, to zbyt długo w tych ciuszkach nie połazi. :P Zapytałam ile jest ubranek 56 a ile 62. Chyba, że to po prostu przedział 56-62 jest? :P
    Ta twoje aukcja też ładnie się prezentuje. Na twoim miejscu bym licytowała. Ale uczciwie nie będę ci podbierać. :) W sumie zawsze można później też te ubranka sprzedać, jak się nie zdąży założyć. :P

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Ja wam powiem tak, zawsze liczyłam, że potrzeba mi minimum 2 komplety dziennie x 7 dni. Bo takiego małego bąbla to się jednak dość często przebiera, bo a to mu się uleje, a to z pampersa coś wycieknie. Nie kupowałabym dużo rzeczy w rozmiarze 56 bo dziecko bardzo szybko wyrasta. Ja miałam tylko 2 pajacyki i 2kaftaniki, a jeden pajacyk wogóle nie był używany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:58

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem tylko za ile licytować. Tam są nawet ciuszki rozm 50 .. No i nie wiem czy warto w ogóle

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ