X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    15 stopni to tragedia jak sie siedzi w miejscu...laski nie robia!
    hahahhhaha laski nie robia :D nie mam polskich znakow :D hahhaha ale przypal :D

Ola89, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    15 stopni to tragedia jak sie siedzi w miejscu...laski nie robia!

No takich mamy rewelacyjnych pracowników że nawet pieca nie umieją ustawić albo im sie nie chce ale tłumaczenie że 15 st to za ciepło zeby się dogrzewać to już absurd

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja mam amstaffa chlopca i staffika angielskiego dziewczynke...niesamowite do dzieci! na blue amstaff tez chorowalam! dobry wybor!

też mi się wydaje że do dzieciaków idealny tak samo jak Labrador. Chorowałam na Labradory, ale ta sierść.... ech :(
    Amstaff mnei przekonuje ze względu na wysoki próg bólu i krótką sierść która nie będzie się wszędzie walać po mieszkaniu...

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    też mi się wydaje że do dzieciaków idealny tak samo jak Labrador. Chorowałam na Labradory, ale ta sierść.... ech :(
    Amstaff mnei przekonuje ze względu na wysoki próg bólu i krótką sierść która nie będzie się wszędzie walać po mieszkaniu...

A nie są one agresywne? Tak ze słyszenia to jedne z najbardziej agresywnych ras

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Amy z ta sierscia to zalezy od diety...fakt amstaffy nie maja podszerstka wiec z porownanniem do labradora faktycznie siersci nie ma wogole....samczyka ( ma teraz 3 latka) mamy od szczeniaczka...siersc sie blyszczy, nie gubi siersci wogole...natomiast suczke wzielismy niedozywiona z schroniska ( to albinos) i siersc jest doslownie wszedzie..juz troszke lepiej po podaniu witamin.

Amy lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Olenko to bzdura..jesli do mnie do domu wejsdzie bez pukania obca osoba to raczej zaliza na smierc...nie nadaja sie do obrony choc odstarszaja wygledem...takiego psa trzeba kupowac z dobrego hodowcy jesli nie mialao sie z nimi nigdy do czynienia...dobry hodowca dobierze ciszczeniaka, jego charakter do twojego...jesli jestes osoba cicha, nie konsekwentna ( tak jak ja) powinno sie dobrac psa nie dominujacego...i nie ma problemu...agresija u tych psow bierze sie ze strachu..jewsli czuje ze wlasciciel jest slaby, bedzie na sile probowal bronic...trzeba dobrac sie charakterem :D mialam kilka ras, ale te psy sa jak dzieci :D ubustwiam je doslownie..spi jak krowa...wyglada jak swinka...ziewa jak stary czloweik z rana o 6 i budzi wszystkich i p..pierdzi i ucieka od pierdow :D hahhhaha

KasiaKwiatek, Ola89, Amy, Hela85, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :*

Jesli chodzi o test na glukoze to u mnie podobnie jak u Krysti nie ma tego, tak mi ske wydaje w kazdym razie.. ostatnioo cukier mi sprawdzala i bylo okej i tyle. :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Wszystkie rasy obronne takie jak amstaff, cane corso dogo Canario są to rasy najbardziej oddane swojej rodzinie i najbardziej opiekuńcze w stosunku do dzieci, ale potrzebują odpowiedniego wychowania. Mi się marzy corsiak właśnie i już nawet przekonałam męża, że możemy wydać na psa 2,5-3,5 tyś :-)
    A tak w ogóle to witam się w ten paskudny dzień!!!

Amy, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D i już nadają Kwietniówki :D
    z tym tempem naszego pisania to my na wiosnę spokojnie przekroczymy 3 tysiące stron...
    podczytuję listopadówki bo tak się fajnie rozpakowują i one zaczęły grubo przed 2000 stroną...u nas to nierealne :D
    ja obstawiam moje rozpakowanie ma 3500 stronie :D :D :D

Rudzia, Ola89, Amy, CzaryMary, weronika86, Hela85, haneczka, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

jak je jakiś pajać tresuje do walk - to niestety kwalifikują się do najbardziej agresywnych ras, ale to kwestia wychowania :)
    Wychowane przez mądrego człowieka są idealne dla dzieciaki przez ten wysoki próg bólu, nie reagują na tarmoszenie, stąpniecie na łapę, ogólne czasem drastyczne zachowania małych dzieci :D
    te psy mają rozum małego dziecka :)
    Ale to kwestia wychowania właśnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Dzień dobry :D i już nadają Kwietniówki :D
    z tym tempem naszego pisania to my na wiosnę spokojnie przekroczymy 3 tysiące stron...
    podczytuję listopadówki bo tak się fajnie rozpakowują i one zaczęły grubo przed 2000 stroną...u nas to nierealne :D
    ja obstawiam moje rozpakowanie ma 3500 stronie :D :D :D
    też tak myślę że u nas tego paplania będzie sporo - nei mówię jak już większość z nas będzie na L4 i będziemy się nudzić w domu :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piękne panie :) Ja się dzisiaj inteligentnie wybrałam do pracy bez parasola i oczywiście 20 metrów od klatki zaczęło padać ale już mi się nie chciało wracać... No i teraz głowa mokra, mam nadzieje że nie odchoruję tego.

No ja jestem ciekawa jak mój pies dogada się z dzieckiem. Ja mam shih tsu, generalnie jest niesamowicie łagodny i naprawdę dobrze wychowany przez mojego męża (ja mam oczywiście za miękkie serce) ale za to ma już 7 lat co po nim widać. Nadal potrafi bawić się jak szczeniak ale jednak potrzebuje już więcej spokoju niż kiedyś. Stawiam, że będzie omijał maleństwo szerokim łukiem i uciekał od płaczu. Ale bardzo lubi starsze dzieci, jak jakieś zobaczy na spacerze to musi powąchać, daje się głaskać. Generalnie to przylepa z niego. Martwią mnie tylko jego oczy, bo są wystające i bardzo wrażliwe na "wypłynięcie" w wyniku urazu.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    też tak myślę że u nas tego paplania będzie sporo - nei mówię jak już większość z nas będzie na L4 i będziemy się nudzić w domu :P

No wtedy to się zacznie :) Przeżywanie porodów, pisanie objawow :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie tylko nie amstaff i dziecko....
    jak pomyślę o tym że się rzucają człowiekowi na szyję jak im odwali to mi słabo.
    trzeba na prawdę konkretnie wychować takiego psa, jeździć na szkolenia itp
    koleżanka ma cane corso i to co oni czasu mu poświęcają to podziwiam i szacun, no ale pies jest i dziecko jedno w domu a drugie w drodze:)
    mimo wszystko na słowo amstaff reaguję awersją z szacunkiem do posiadaczy:)

ja miałam Jorisa, spaniela, piękny, wychowywał się z córką:) no bajeczka:) ale się powiesił....
    pewnego dnia z bezradności po wychodził mi przez przęsła w ogrodzeniu postanowiłam założyć mu łańcuch jak wychodzę z domu, i to się źle skońćzyło.
    teraz mamy pekinkę, goni po podwórku i w garażu śpi, młoda ją kocha:)
    do tego wilczur w kojcu i mały kociak w domu
    ostatnio zauważyłam dziwną rzecz, mój kociak wczepia mi się we włosy i "cycka" jakby mu się przypomniał wiek niemowlęcy :P hehehe

dziewczyny super ciuszki wylicytowałyście, mnie już tak skręca że nie mogę nic kupić że sobie nie wyobrażacie:) tak bym chciała już wiedzieć, pościel czy ubrania jakieś wiedziałabym jak kupować a tak to uda mi się raz na ruski rok wybyc do ciucholandu i co? muszę obejść się smakiem :P i wychodzę ze spodniami ciążowymi np:P

ktoś wklejał link do bluzek i tunik ciążowych:) będę na nie polowała:D bo już oglądałam kiedyś w internecie ale czekałam aż brzuszek urośnie:)

a to my w 21 tygodniu:)
    wybaczcie jakość zdjęć, ale robione w dwóch różnych pomieszczeniach, od następnego razu robię zdjęcia w dzień :P
    ba6b24725fbbd638med.jpg
    e3fb7767b9bb3e74med.jpg

KasiaKwiatek, Ola89, Rudzia, Eweliśka, Hela85, MartaAlvi, haneczka, Fasia, liloe, Klaudia90, Krysti, liwi lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b21eeccf5b4.jpg

To moja Tosia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:23

Robotka1, Amy, KasiaKwiatek, weronika86, Hela85, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka!!! znów Ci dziecko urosło :D
    kiedy masz połówkowe? już byś mogła poszaleć :) ja już niby wiem ale nic nie kupiłam ;D tylko bluze i dres na wyjście ze szpitala :D
    Czekam aż mi męża ciotka poprzywozi rzeczy z Austrii (na święta), później będę kupować to, czego mi braknie :)

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

o to to, mam taką samą Sarę tylko ma dłuższe "włosy" :P

Ola89 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:

Policyjny pies :D

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Policyjny pies :D

Oj tak, jak już coś wywęszy to masakra, nie da się jej odciągnąć, albo jak ktoś jej się nie spodoba to nas bardzo pilnuje i kiedyś do męża mojego przyszedł jakiś pracownik spod ciemnej gwiazdy i póki rozmawiał z nim na dystans to było ok ale jak tamten zaczął jakos tak dziwnie wymachiwac rękami i skoczył i kierunku męża bo coś pokazywał to zęby pokazała :)

Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Robotka!!! znów Ci dziecko urosło :D
    kiedy masz połówkowe? już byś mogła poszaleć :) ja już niby wiem ale nic nie kupiłam ;D tylko bluze i dres na wyjście ze szpitala :D
    Czekam aż mi męża ciotka poprzywozi rzeczy z Austrii (na święta), później będę kupować to, czego mi braknie :)
    jesu nie żartuj! własnie się tak zastanawiałam że chyba w tym tygodniu stanęłam w miejscu, jeszcze na tym pierwszym zdjęciu ciut wciągłam brzuch żeby było widać gdzie "ono" siedzi :P
    ja mam w poniedziałek wizytę, i chyba to słynne połówkowe. normalnie nie mogę się doczekać:)

AMY jakbym znała płeć to bym choć te moje 10 pudeł ciuchów posegregowała i zostawiła na konkretną płeć, mam bardzo dużo ciuszków na chłopca z francji :P hehe a resztę wypieprzyłabym na strych:P

nooo pies policyjny:) jak komisarz Alex:D

Ola89, Amy lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ