X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja też byłam już dwa razy przeziębiona w ciąży ale jakoś wyleczyłam bez leków - wspomagałam się syropami dla kobiet w ciąży i pastylkami na gardło

ja apapu też nei brałam tym razem gorączka wysoka nie była i się wygrzałam :) kataru nie zdążyłam dostać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No włąśnie co do rozstępów - potwierdzam swoją teorię że kremy nie zdziałąją cudów- jak skóra ma popękać to popęka żadne cudowne kremy się nei sprawdzą dlatego smaruję zwykłą oliwką bo tak samo natłuszcza a jest połowę tańsza :)

weronika86, Anka1501, mimka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    I tak podziwiam że dajesz radę do 23 :D w sumie jak mam wolne też długo nie śpię :) ale jak na tygodniu wstaję o 5.30 to już o 21 padam :D
    A i psiaczek :)) ja mężowi robiłam kiedyś kanapki ale jakbym miała wstawać o po 4 żeby mu kanapki do roboty zrobić to bym się przekręciła :P
    Ja wstaje rano 5,30 robie sobie jedzonko mleko gotuje cacao robie witaminki biore zawsze o tej samej porze odkąd zaszlam w ciąze uwielbiam rano wstawać muzyke jeszcze wlacze radio polskie :) poranny spacerek kolo domu do tlenie się:) fajnie a juz jak moj pojedzie o 6,30 to ja relax do 12 :D

Hela85 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja wstaje rano 5,30 robie sobie jedzonko mleko gotuje cacao robie witaminki biore zawsze o tej samej porze odkąd zaszlam w ciąze uwielbiam rano wstawać muzyke jeszcze wlacze radio polskie :) poranny spacerek kolo domu do tlenie się:) fajnie a juz jak moj pojedzie o 6,30 to ja relax do 12 :D

Ale fajnie masz :) Zazdroszczę :) Ale już tylko miesiąc i święta :)

Krysti lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Ja też lubię rano wstawać. Jak mam dzień wolny to faktycznie nie śpię do 12 tylko o 7 jestem na nogach - mam taki czas dla siebie :)
    Jakbym miała psiaka też bym miała powód do wychodzenia i spacerów, więc zazdraszczam :D

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dzięki Amy za wskazówki :-)

No właśnie chyba kombinezonu ciepłego tez nie będę kupowała. Kupie jakieś grubsze, polarkowe.
    Pewnie ja kupie cienszy kombinezonik wcsrodku by byl lekko ocieplany a na zewnątrz dresowy cos ten typ i tak przykryje kocykiem :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Pewnie ja kupie cienszy kombinezonik wcsrodku by byl lekko ocieplany a na zewnątrz dresowy cos ten typ i tak przykryje kocykiem :)

Ja już kupiłam dwa takie włochate kombinezonki takie grubsze jeden 68 a drugi większy - myślę że ciepłe będą

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja już kupiłam dwa takie włochate kombinezonki takie grubsze jeden 68 a drugi większy - myślę że ciepłe będą
    No napewno bo kwiecien juz w miare ladny w pl jedt ale na chlodne dni ci się przyda .

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No napewno bo kwiecien juz w miare ladny w pl jedt ale na chlodne dni ci się przyda .

Też tak myślę, jak dziewczyny rodzą w lutym np to już nie mają wyjścia, trzeba mieć kombinezon zimowy a my chyba jakoś się obędziemy :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly spokojny dziś:) spi :) wczoraj dawal wieczorem kopał ostro a teraz mamci da po spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Też tak myślę, jak dziewczyny rodzą w lutym np to już nie mają wyjścia, trzeba mieć kombinezon zimowy a my chyba jakoś się obędziemy :)
    Pewnie ze tak w kwietniu i tak są chlodne dni takze luz ,tu umnie tez rewelacji nie ma w kwietniu chlodno jest pamietam jak w marcu przyjechalam do szkocji to zimno bylo i w kwietniu również.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:04

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja już od rana byłam na pobraniu krwi,wyniki morfologii wieczorem,dziś usg połówkowe o 18:00, poprosimy o Wasze kciuki.
    Zabieram siè za śniadanko,chałka z serkiem waniliowym-mniam.
    Udanego dnia kobietki
    Ps.Synuś już kopie,pewnie głodny.

Krysti, weronika86, KasiaKwiatek, Robotka1, Eweliśka, Hela85, MartaAlvi, Fasia, liloe, mimka84 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja też lubię rano wstawać. Jak mam dzień wolny to faktycznie nie śpię do 12 tylko o 7 jestem na nogach - mam taki czas dla siebie :)
    Jakbym miała psiaka też bym miała powód do wychodzenia i spacerów, więc zazdraszczam :D
    Amy bedziesz musiala psiaka sibie kupic wiesz jak dzueci przy psach fajnie się chowają:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:02

malinka1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak spokojny juz kopniaki są :) haha

CzaryMary, mimka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Amy bedziesz musiala psiaka sibie kupic wiesz jak dzueci przy psach fajnie się chowają:)
    hehe ja nie chcę żadnych zwierząt w domu :P chyba że amstaffa błękitnego :P ale taki zakup to już musiałabym troszkę kasy odłożyć ;) Póki co, dziecko ;)
    Męża mam policjanta więc już jeden pies w domu jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:04

Krysti, CzaryMary, weronika86, KasiaKwiatek, adk_1989, Angela89, Eweliśka, Hela85, MartaAlvi, Anka1501, haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

My mamy owczarka niemieckiego tylko chwilowo mieszka u moich rodziców w domku ze względu że na 30 m nie czuła się zbyt dobrze, to jest jednak psiak podwórkowy i w bloku jak była kilka razy to się męczyła, ale jak tylko si przeprowadzimy to ją bierzemy do siebie :)

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Robią u nas Krysti tylko nie wiem kiedy:((
    A wiecie dziewczyny czy coś sie stanie jak sie taki test zrobi pózniej? Ja widze doktora dopiero w grudniu a położna w styczniu:(
    W anglii mamy w 28 tygodniu, u mnie to wychodzi poczatkiem stycznia...18 grudnia mam wizyte z polozna wiec mowila ze juz wtedy da skierowanie...strasznie ciezko was nadrobic kochane...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka mała świnka mi się marzy :D
    26563eeb58f093dfmed.jpg

Krysti, weronika86, adk_1989, Hela85, Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    strasznie ciezko was nadrobic kochane...

To prawda :) jak się takie paple, gaduły rozpiszą to końca nie widać :D

Ola89 lubi tę wiadomość

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ