Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hela85 wrote:Witam
ale dziś zdjęciowo, to może i ja się pochwalę jak mi brzuch nic nie rośnie:(
u mnie podobnie, dlatego nawet nie wklejam:p ale fajnie ze nie jestem sama:)
mam nadzieje że dogonimy wkrótce pozostałe mamuśkiHela85, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość
-
Amy wrote:I tak podziwiam że dajesz radę do 23
w sumie jak mam wolne też długo nie śpię
ale jak na tygodniu wstaję o 5.30 to już o 21 padam
A i psiaczek) ja mężowi robiłam kiedyś kanapki ale jakbym miała wstawać o po 4 żeby mu kanapki do roboty zrobić to bym się przekręciła
Dziewczyny, moja mama też tak wstawała z rana robiła tacie kawkę i kanapki przez lata, nie mogłam wyjść z podziwu.Ja lubię spać, więc robię mężowi wieczorem, pakuję do tego jakiś owocek i jogurt i do lodówki. Jak są ze świeżego chlebka / bułeczki to są pyszne.
Polecam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartucha, popatrz właśnie czytam o tych bólach menstruacyjnych i to może być to
Jak odczuwa się skurcze przepowiadające?
Skurcze Braxtona-Hicksa trwają około pół minuty. Uczucie ucisku pojawia się w górze brzucha i stopniowo schodzi w dół. Tym skurczom daleko jednak jeszcze do skurczów porodowych. Niektóre przyszłe mamy odczuwają je jak bóle miesiączkowe – niezbyt przyjemne, ale też niezbyt intensywne. Jest to dla nich bardziej dyskomfort niż ból. U innych kobiet w ciąży, skurcze Braxtona-Hicksa są wyjątkowo bolesne. Odczuwany przez nie ucisk utrudnia, a nawet uniemożliwia wyprostowanie się, może także nawet utrudniać chodzenie i wykonywanie codziennych czynności. Takie skurcze mogą pojawiać się dość rzadko, chociaż u niektórych kobiet są one obecne nawet kilka razy dziennie. Ich nasilenie i częstotliwość występowania zależy także od zaawansowania ciąży. Początkowo będą słabsze i rzadsze, jednak z czasem staną się częstsze i silniejsze. W ostatnim miesiącu ciążymogą pojawiać się co pół godziny, a trwać nawet do dwóch minutMartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:MARTA fajne foto:D od razu mi się przypomniało z wczoraj:D gdzie ty masz te oczy kreta jak się nie wymalujesz:) wygladasz dobrze:) a na zdjęciu jak jest makijaż to chyba bardzo leciutki:)
Na zdjęciu mam tuszem tylko pomalowaneAle właśnie jak nie użyje tego tuszu to jest masakra
Ja jestem bladzioch, rzęsy też mam raczej jasne aniżeli ciemne. tragedia
Amy tylko że mnie to własnie bolało tak ciągle, przez dłuższy czas, nie że skurcze czy coś tylko ogólnie całe podbrzusze. Sama nie wiem, ale chyba przeszło więc się już nie martwięWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:08
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Hej
ale zdjęć dziś tu!! Mi tez powoli brzuszek rośnie, mąż przyniósł jakąś infekcje i katar mnie meczy i ogólne rozbicie,apap na to pomoże? Bo nie wiem czy brac
zaraz wkleję co mi moja doktorka zalecała
Na gorączkę kazałą mi brać 3x2 apapu
na karar i kaszel robić "parówki" z rumianku i soli morskiej - ale takie bez ręcznika na głowę - zagotować zalać i wdychać
A i kazała się wygrzewać standardowoherbata z miodem cytryną i malinami
i częste wietrzenie pokoju
O na nieznośny katar kazała sobie kupić Otrivin :]hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Hej
ale zdjęć dziś tu!! Mi tez powoli brzuszek rośnie, mąż przyniósł jakąś infekcje i katar mnie meczy i ogólne rozbicie,apap na to pomoże? Bo nie wiem czy brac
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya i tu część dalsza jak sobie radzić z tymi skurczami:
Jak złagodzić skurcze Braxtona-Hicksa?
Łagodzenie tego rodzaju skurczów to przede wszystkim zmiana ułożenia ciała. Jeśli ból pojawił się, kiedy kobieta była w ruchu – najlepiej jest usiąść. Jeśli ból pojawił się, kiedy kobieta leżała lub siedziała – pomoże spokojny spacer. Kiedy ból jest silny – można wypróbować rozkurczowe właściwości ciepłej wody. Ciepła, ale nie gorąca kąpiel, rozluźni mięśnie i złagodzi ból. Równie pomocna może okazać się relaksacja. Kobieta siada w wygodnej pozycji, zamyka oczy i skupia się na swoim oddechu. Kilka minut takiego relaksu pomaga pozbyć się napięcia, a także napiętych mięśni. Na wyjątkowo silne skurcze, lekarz może zalecić środki farmakologiczne. Jeśli bóle nie złagodnieją po godzinie, trzeba jechać do szpitala.MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:to samo pomyślałąm z tymi oczami
Martucha zmyśla
I czemu Ci się juz nie podoba?
podoba podoba ale mam innego faworyta
MARTA weź nie gadaj:D nie uwierzę że bez tego tuszu jesteś kretemże on tak drastycznie zmienia Twoją buzię
jakby tak było to wszystkie byśmy tylko tuszu używały:D
wyolbrzymiaszAmy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny mam koleżankę w pracy która właśnie zaczęła się spotykać z nowym facetem i opowiada że jak nocuje u niego albo on u niej to nawet na noc robi makijaż a rano wstaje przed nim i idzie szybciutko poprawiać do łazienki,masakra, mówię jej że zniszczy cerę, ona walczy z trądzikiem i boi się pokazać mu bez makijażu ale wg mnie pogarsza sprawę
-
Hela85 wrote:dziewczyny mam koleżankę w pracy która właśnie zaczęła się spotykać z nowym facetem i opowiada że jak nocuje u niego albo on u niej to nawet na noc robi makijaż a rano wstaje przed nim i idzie szybciutko poprawiać do łazienki,masakra, mówię jej że zniszczy cerę, ona walczy z trądzikiem i boi się pokazać mu bez makijażu ale wg mnie pogarsza sprawę
Hahahahahahahhahah!!
Ciekawe czy całe zycie się będzie malować, czy chłopak dozna szoku jak w końcu postanowi zmywac makijażAle jaja!
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela85 wrote:dziewczyny mam koleżankę w pracy która właśnie zaczęła się spotykać z nowym facetem i opowiada że jak nocuje u niego albo on u niej to nawet na noc robi makijaż a rano wstaje przed nim i idzie szybciutko poprawiać do łazienki,masakra, mówię jej że zniszczy cerę, ona walczy z trądzikiem i boi się pokazać mu bez makijażu ale wg mnie pogarsza sprawę
hwesta, mantissa, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:na prawdę? kurcze a ja mu założyłam żeby wiedzieć gdzie jest jak mi się po domu rozbiega:)
dobrze zrobię tak jak mówisz, nie jest to niezbędne więc ściągnę maluchowi ja wrócę do domku:)
swoją drogą mądrego masz kocurka:D zajmuje Ci miejsce hihi:)
Ogólnie rzeczy biorąc, jeśli widzisz, że twojemu nie przeszkadza, to możesz mu dostawać. Niektóre koty po prostu dostają szału przez dzwonek.
A ona cwaniara jest, wie gdzie się położyć, żeby ją głaskali.
Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaAlvi wrote:Hahahahahahahhahah!!
Ciekawe czy całe zycie się będzie malować, czy chłopak dozna szoku jak w końcu postanowi zmywac makijażAle jaja!
MartaAlvi, mantissa lubią tę wiadomość
-
no..udalo mi sie zrobic...na pierwszym zdjeciu brzuchal wyszedl mniejszy bo skrecilam tulow
drugi juz bardziej rzeczywisty
a tu przedwczoraj udalo mi sie upolowac za 30f uzywany przewijak z wanienka..na razie do piatku ma rozowa mate, ale jak bedzie chlopiec to zmieni sie na inna a to juz groszowe sprawy
Hela85, hwesta, Amy, sylvia007, MartaAlvi, haneczka, Eweliśka, Klaudia90, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Ja siedzę w domu i codziennie nakladam krem, podkład i maluje rzesy... czasem zastanawiam się po co skoro często tylko ja w lustrze się widze,ale mam taki nawyk z tym malowaniem...