X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Witam
    ale dziś zdjęciowo, to może i ja się pochwalę jak mi brzuch nic nie rośnie:(

28b69a8bf4380e0dmed.jpg

u mnie podobnie, dlatego nawet nie wklejam:p ale fajnie ze nie jestem sama:)
    mam nadzieje że dogonimy wkrótce pozostałe mamuśki

Hela85, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    I tak podziwiam że dajesz radę do 23 :D w sumie jak mam wolne też długo nie śpię :) ale jak na tygodniu wstaję o 5.30 to już o 21 padam :D
    A i psiaczek :)) ja mężowi robiłam kiedyś kanapki ale jakbym miała wstawać o po 4 żeby mu kanapki do roboty zrobić to bym się przekręciła :P

Dziewczyny, moja mama też tak wstawała z rana robiła tacie kawkę i kanapki przez lata, nie mogłam wyjść z podziwu. :) Ja lubię spać, więc robię mężowi wieczorem, pakuję do tego jakiś owocek i jogurt i do lodówki. Jak są ze świeżego chlebka / bułeczki to są pyszne. :) Polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale zdjęć dziś tu!! Mi tez powoli brzuszek rośnie, mąż przyniósł jakąś infekcje i katar mnie meczy i ogólne rozbicie,apap na to pomoże? Bo nie wiem czy brac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, popatrz właśnie czytam o tych bólach menstruacyjnych i to może być to :)
    Jak odczuwa się skurcze przepowiadające?

Skurcze Braxtona-Hicksa trwają około pół minuty. Uczucie ucisku pojawia się w górze brzucha i stopniowo schodzi w dół. Tym skurczom daleko jednak jeszcze do skurczów porodowych. Niektóre przyszłe mamy odczuwają je jak bóle miesiączkowe – niezbyt przyjemne, ale też niezbyt intensywne. Jest to dla nich bardziej dyskomfort niż ból. U innych kobiet w ciąży, skurcze Braxtona-Hicksa są wyjątkowo bolesne. Odczuwany przez nie ucisk utrudnia, a nawet uniemożliwia wyprostowanie się, może także nawet utrudniać chodzenie i wykonywanie codziennych czynności. Takie skurcze mogą pojawiać się dość rzadko, chociaż u niektórych kobiet są one obecne nawet kilka razy dziennie. Ich nasilenie i częstotliwość występowania zależy także od zaawansowania ciąży. Początkowo będą słabsze i rzadsze, jednak z czasem staną się częstsze i silniejsze. W ostatnim miesiącu ciążymogą pojawiać się co pół godziny, a trwać nawet do dwóch minut

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    MARTA fajne foto:D od razu mi się przypomniało z wczoraj:D gdzie ty masz te oczy kreta jak się nie wymalujesz:) wygladasz dobrze:) a na zdjęciu jak jest makijaż to chyba bardzo leciutki:)

Na zdjęciu mam tuszem tylko pomalowane :D Ale właśnie jak nie użyje tego tuszu to jest masakra :D Ja jestem bladzioch, rzęsy też mam raczej jasne aniżeli ciemne. tragedia :P

Amy tylko że mnie to własnie bolało tak ciągle, przez dłuższy czas, nie że skurcze czy coś tylko ogólnie całe podbrzusze. Sama nie wiem, ale chyba przeszło więc się już nie martwię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:08

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej :) ale zdjęć dziś tu!! Mi tez powoli brzuszek rośnie, mąż przyniósł jakąś infekcje i katar mnie meczy i ogólne rozbicie,apap na to pomoże? Bo nie wiem czy brac ;)
    Już dzisiaj pisalam o sposobach na przeziębienie :D
    zaraz wkleję co mi moja doktorka zalecała :)

Na gorączkę kazałą mi brać 3x2 apapu
    na karar i kaszel robić "parówki" z rumianku i soli morskiej - ale takie bez ręcznika na głowę - zagotować zalać i wdychać :)
    A i kazała się wygrzewać standardowo :) herbata z miodem cytryną i malinami
    i częste wietrzenie pokoju :)
    O na nieznośny katar kazała sobie kupić Otrivin :]

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    ja w zeszłym tyg myślałam że się rozłożę i zaczęłam pić litrami ciepłą wodę z cytryną i imbirem,wcinałam kiwi na potegę i jakoś obyło się bez leków

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Na zdjęciu mam tuszem tylko pomalowane :D Ale właśnie jak nie użyje tego tuszu to jest masakra :D Ja jestem bladzioch, rzęsy też mam raczej jasne aniżeli ciemne. tragedia :P
    też mam jasne i brwi i rzęsy :D i też kiepsko wyglądam bez tuszu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i tu część dalsza jak sobie radzić z tymi skurczami:

Jak złagodzić skurcze Braxtona-Hicksa?

Łagodzenie tego rodzaju skurczów to przede wszystkim zmiana ułożenia ciała. Jeśli ból pojawił się, kiedy kobieta była w ruchu – najlepiej jest usiąść. Jeśli ból pojawił się, kiedy kobieta leżała lub siedziała – pomoże spokojny spacer. Kiedy ból jest silny – można wypróbować rozkurczowe właściwości ciepłej wody. Ciepła, ale nie gorąca kąpiel, rozluźni mięśnie i złagodzi ból. Równie pomocna może okazać się relaksacja. Kobieta siada w wygodnej pozycji, zamyka oczy i skupia się na swoim oddechu. Kilka minut takiego relaksu pomaga pozbyć się napięcia, a także napiętych mięśni. Na wyjątkowo silne skurcze, lekarz może zalecić środki farmakologiczne. Jeśli bóle nie złagodnieją po godzinie, trzeba jechać do szpitala.

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    to samo pomyślałąm z tymi oczami :D Martucha zmyśla :P

I czemu Ci się juz nie podoba? :D

podoba podoba ale mam innego faworyta :D

MARTA weź nie gadaj:D nie uwierzę że bez tego tuszu jesteś kretem :D że on tak drastycznie zmienia Twoją buzię :D
    jakby tak było to wszystkie byśmy tylko tuszu używały:D
    wyolbrzymiasz :D

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam koleżankę w pracy która właśnie zaczęła się spotykać z nowym facetem i opowiada że jak nocuje u niego albo on u niej to nawet na noc robi makijaż a rano wstaje przed nim i idzie szybciutko poprawiać do łazienki,masakra, mówię jej że zniszczy cerę, ona walczy z trądzikiem i boi się pokazać mu bez makijażu ale wg mnie pogarsza sprawę

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    dziewczyny mam koleżankę w pracy która właśnie zaczęła się spotykać z nowym facetem i opowiada że jak nocuje u niego albo on u niej to nawet na noc robi makijaż a rano wstaje przed nim i idzie szybciutko poprawiać do łazienki,masakra, mówię jej że zniszczy cerę, ona walczy z trądzikiem i boi się pokazać mu bez makijażu ale wg mnie pogarsza sprawę

Hahahahahahahhahah!!
    Ciekawe czy całe zycie się będzie malować, czy chłopak dozna szoku jak w końcu postanowi zmywac makijaż :P Ale jaja!

weronika86 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    hehe wyjdzie za mąż to jej przejdzie :P

hwesta, mantissa, Hela85 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    na prawdę? kurcze a ja mu założyłam żeby wiedzieć gdzie jest jak mi się po domu rozbiega:)
    dobrze zrobię tak jak mówisz, nie jest to niezbędne więc ściągnę maluchowi ja wrócę do domku:)
    swoją drogą mądrego masz kocurka:D zajmuje Ci miejsce hihi:)
    Generalnie dużo ludzi zakłada kotom wychodzącym właśnie po to, żeby można było ostrzegać ptaki itp. na które kot poluje. Ale koty, cwaniaczki, potrafią się tak nauczyć, żeby i z dzwonkiem chodzić bezszelestnie.
    Ogólnie rzeczy biorąc, jeśli widzisz, że twojemu nie przeszkadza, to możesz mu dostawać. Niektóre koty po prostu dostają szału przez dzwonek.

A ona cwaniara jest, wie gdzie się położyć, żeby ją głaskali.

Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Hahahahahahahhahah!!
    Ciekawe czy całe zycie się będzie malować, czy chłopak dozna szoku jak w końcu postanowi zmywac makijaż :P Ale jaja!
    ona twierdzi że tylko teraz tak bo ma gorszy stan buzi, ogólnie moje zdanie na temat trądziku jest takie że żeby go wyleczyć trzeba dać jej odpocząć od malowania , kosmetyków zbędnych a nie dusić całą dobę

MartaAlvi, mantissa lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)

LIWI gratuluję małej księżniczki :)

KLAUDIA, MALINKA trzymam kciuki za Wasze wizyty:)

ROBOTKA Twój brzuszek jest całkiem pokaźny i bardzo ładny. :) I staniczek też fajowski :)

Wracam na str 991 nadrabiać Was dalej, bo nie spamiętam. :P

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no..udalo mi sie zrobic...na pierwszym zdjeciu brzuchal wyszedl mniejszy bo skrecilam tulow :D

out.php?i=909858_dsci0088.jpg

drugi juz bardziej rzeczywisty :D

out.php?i=909859_dsci0089.jpg

a tu przedwczoraj udalo mi sie upolowac za 30f uzywany przewijak z wanienka..na razie do piatku ma rozowa mate, ale jak bedzie chlopiec to zmieni sie na inna a to juz groszowe sprawy :D

out.php?i=909860_dsci0090.jpg

out.php?i=909861_dsci0091.jpg

Hela85, hwesta, Amy, sylvia007, MartaAlvi, haneczka, Eweliśka, Klaudia90, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w domu i codziennie nakladam krem, podkład i maluje rzesy... czasem zastanawiam się po co skoro często tylko ja w lustrze się widze,ale mam taki nawyk z tym malowaniem...

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od wczoraj mam zachcianke na kaszanke :D wczoraj na jedną się skusilam i obawiam sie,ze dziś znowu ulegne... kaszanka zapiekana z cebulka :D haha a na wadze 50 kg!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:26

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja siedzę w domu i codziennie nakladam krem, podkład i maluje rzesy... czasem zastanawiam się po co skoro często tylko ja w lustrze się widze,ale mam taki nawyk z tym malowaniem...
    ja bardzo rzadko sie maluje..po prostu nie potrafie i maz nie lubi jak mam makijaz..a o podkladzie i pomadce to nie wspomne...mi to nie przeszkadza w sumie :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ