X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Tzn widzę ze mój jest w normie
    :D
    jakoś źle odczytałam, przepraszam :)

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ale dziś zdjęciowo, to może i ja się pochwalę jak mi brzuch nic nie rośnie:(

28b69a8bf4380e0dmed.jpg

Amy, Robotka1, Eweliśka, KasiaKwiatek, haneczka, Fasia, misia83, Klaudia90, Justinka lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    jak je jakiś pajać tresuje do walk - to niestety kwalifikują się do najbardziej agresywnych ras, ale to kwestia wychowania :)
    Wychowane przez mądrego człowieka są idealne dla dzieciaki przez ten wysoki próg bólu, nie reagują na tarmoszenie, stąpniecie na łapę, ogólne czasem drastyczne zachowania małych dzieci :D
    te psy mają rozum małego dziecka :)
    Ale to kwestia wychowania właśnie :)

Zgadzam się w 100%. Mój brat ma amstaffa i to chyba najlagodniejszy pies na świecie :)

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj jakoś nadzwyczaj dobry humor :P czuje jak mi powoli odbija :P jeszcze mnei kolega "rozkada na łopatki" :D aż dostaję zawrotów głowy z tego śmiania :P za dużo tlenuu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Witam

28b69a8bf4380e0dmed.jpg

GDZIE JEST DZIECKO!!?? Ja pytam się!? :P

Hela85 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to się witam :)

Amy lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Witam

28b69a8bf4380e0dmed.jpg
    Zaraz zacznie rosnąć w ekspresowym tempie!

Hela85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMy tez bym chciała wiedzieć ale wklejałam Wam wczoraj mój brzusio przed porodem więc myślę że gdzieś tam się chowa, z synkiem mi szybciej rósł chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    AMy tez bym chciała wiedzieć ale wklejałam Wam wczoraj mój brzusio przed porodem więc myślę że gdzieś tam się chowa, z synkiem mi szybciej rósł chyba
    No i obalasz właśnie tą teorię, że w drugiej ciązy brzuch widać szybciej :D
    Guzik prawda :D wyglądasz jakbyś była w pierwszych tygodniach ciąży a nie w 20 !!
    Misia też tak wygląda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:52

Hela85 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z TZ zastanawiamy się nad imieniem dla drugiego synka ale jakos żadne mi się nie podoba :(

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczyny!
    Ja dziś nieprzytomna totalnie. W nocy najpierw nie mogłam zasnąć, kręciłam się, wierciłam a jak w końcu się udało to chyba z 10 mnie kot budził. Tragedia. I pobudka o 7, żeby jechać na usg, które się jeszcze pół godziny przesunęło.

Wszystko jest w porządku, maluch rośnie jak na drożdżach. WAży teraz 430 g. Kurczę, przez 2 tyg przytył ponad 200 g. Nie za szybko? :P Termin się nie zmienił, nadal jestem kwietnióweczką. :) Maluch zakrywał sobie pysiaczka jedną ręką. :P Serduszko czteroczęściowe, pępowina trójnaczyniowe, ilość płynów prawidłowa. A i łożysko mam na przedniej ścianie. Myślicie, że to dlatego tak późno zaczęłam czuć ruchy i tak rzadko? Mój TŻ był pierwszy raz ze mną. :) Szkoda tylko, że już się malucha w całości nie da złapać. :(

Widzę, że temat o zwierzakach. Wcześniej miałam owczarka szkockiego Collie, niestety umarł ze starości. Powiem wam, że każde zwierzę, kiedy choruje to tragedia, ale duże psy, to dopiero dramat. Biedaczka, nawet z parteru miała problem, żeby zejść na dwór. Po tym powiedziałam sobie, że już nigdy nie chcę psa. Teraz mamy kotałka, moją Yuki kochaną. Zawsze zajmuje moje miejsce, jak tylko się ruszę. :P

idhzqc.jpg

Robotuś, ja cię proszę, kochana. Zdejmij ty kotałkowi dzwoneczek. Dla kota dzwoneczek jest niezwykle drażniący, bo w ich naturze leży bezszelestne poruszanie się.
    Swoją drogą, śliczny rudzielec. :)

Wszystkim brzuszki ładnie wywalają powoli. :)
    Hela, jaki szczuplak. :) Chyba dzidzia ci bardzo głęboko siedzi. :)

MartaAlvi, Hela85, Amy, haneczka, Fasia, liloe, Justinka lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    My z TZ zastanawiamy się nad imieniem dla drugiego synka ale jakos żadne mi się nie podoba :(
    łoj nie zazdraszczam.. nam się też nic nie podobało :) to cholernie trudne zadanie :/ Cieszę się że Olka sobie wymyśliłam kiedyś tam, bo dzisiaj byłby problem. Zresztą...i tak był :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    No i obalasz właśnie tą teorię, że w drugiej ciązy brzuch widać szybciej :D
    Guzik prawda :D wyglądasz jakbyś była w pierwszych tygodniach ciąży a nie w 20 !!
    Misia też tak wygląda :D
    po synku wzięłam się za siebie tzn. zaczęłam ćwiczyć, nawet nie chodziło o kg bo przytyłam 8 kg w ciązy ale o sflaczałe ciało które chciałam ujędrnić i tak mi zostało z tymi ćwiczeniami aż zaszłam w kolejną ciąże i przestałam, może to mieć wpływ na ten brzuch że nie rośnie tak szybko bo go mięśnie trzymają

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

mówiłam wczoraj że córa tyłek mamie rozpycha po złości

Amy, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    po synku wzięłam się za siebie tzn. zaczęłam ćwiczyć, nawet nie chodziło o kg bo przytyłam 8 kg w ciązy ale o sflaczałe ciało które chciałam ujędrnić i tak mi zostało z tymi ćwiczeniami aż zaszłam w kolejną ciąże i przestałam, może to mieć wpływ na ten brzuch że nie rośnie tak szybko bo go mięśnie trzymają
    o! fajnie że ćwiczyłaś :) ja też dużo trenowałam i faktycznie rósł powoli ale teraz już się coś ruszył. U ciebie jeszcze zupełnie nic nie widać i to za pewne właśnie te mięśnie o których piszesz :) mi tak dziewczyny tu też pisały że to może być powód powoli rosnącego brzucha :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

Mamy to samo, nic nam się nie podoba a żeby obydwojgu to już w ogóle. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa moje koty teżtak robią tylko się miejsce zwolni to lecą na złamanie karku :D chyba dlatego, że miejsce już wygrzane :D albo po prostu są złośliwe :P

weronika86 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Mam dzisiaj jakoś nadzwyczaj dobry humor :P czuje jak mi powoli odbija :P jeszcze mnei kolega "rozkada na łopatki" :D aż dostaję zawrotów głowy z tego śmiania :P za dużo tlenuu :P

A to ja z kolei mam kryzys jakiś, najchętniej poszłabym do domu spać :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

Robotuś, ja cię proszę, kochana. Zdejmij ty kotałkowi dzwoneczek. Dla kota dzwoneczek jest niezwykle drażniący, bo w ich naturze leży bezszelestne poruszanie się.
    Swoją drogą, śliczny rudzielec. :)

na prawdę? kurcze a ja mu założyłam żeby wiedzieć gdzie jest jak mi się po domu rozbiega:)
    dobrze zrobię tak jak mówisz, nie jest to niezbędne więc ściągnę maluchowi ja wrócę do domku:)
    swoją drogą mądrego masz kocurka:D zajmuje Ci miejsce hihi:)

MARTA fajne foto:D od razu mi się przypomniało z wczoraj:D gdzie ty masz te oczy kreta jak się nie wymalujesz:) wygladasz dobrze:) a na zdjęciu jak jest makijaż to chyba bardzo leciutki:)

AMY mi się Olek podobał do niedawna:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:01

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

MARTA fajne foto:D od razu mi się przypomniało z wczoraj:D gdzie ty masz te oczy kreta jak się nie wymalujesz:) wygladasz dobrze:) a na zdjęciu jak jest makijaż to chyba bardzo leciutki:)

AMY mi się Olek podobał do niedawna:D
    to samo pomyślałąm z tymi oczami :D Martucha zmyśla :P

I czemu Ci się juz nie podoba? :D

‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ