Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:Wera jak masz duże cyce to nie polecam sportowych staników, zleją Ci się w jeden wielki cyc:P
zainwestuj w lepszy i podtrzymujący dobrze piersi
no właśnie szkoła rodzenia, idę zobaczyć na stronie od kiedy u nas się chodzi:)hahaha wariatka..dzieki za porade..nigdy nie byly taaak duze, ale teraz sa naprawde pokazne..najgorsze jest to ze jak moj mnie bez stanika widzi to od razu lapie! nie pomagaja tlumaczenia ze boli..chyba sobie na stale przykleje do porodu! poslucham rady madrej kolezanki i kupie normalny, nie sportowy ale juz do karmienia...a na te sutki sa jakies kremy? bo cholera wszytsko co widze to dopiero do stosowania po porodzie na poranione sutki
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia kobietki
Jadę po brata, bo miał dziś narkozę i dzwonił niedawno, że wrócił z rajuuśmiałam się jak głupia, taki "naćpany"
Do późnego wieczora!mantissa lubi tę wiadomość
-
Gosha ja to samo:) szkoła szkołą ale życie okazało się życiem:D zupełnie mi się metody oddychania nie przydały tak samo jak łagodzenie bólu bo zwyczajnie miałam zbyt niski próg bólu;)
oo właśnie doczytałam że od 21 tygodnia ciąży można się zapisaćale zapiszę się po nowym roku jak będę juz na L4:)
mamy tez pogotowie laktacyjne co mnie bardzo cieszy:) -
Robotka1 wrote:jak się uprzesz to w tym co masz teraz obchodzisz po porodzie:)
ja tak miałam w pierwszej ciąży, obchodziłam w swoim zwykłym staniku:)
FASIA trzymam kciuki za wizytę
a co do kotka to dziś mu to ściągnęnie bede ich na sile upychac, hihi
tylko ze teraz kupuje uzywane na allegro w bdb stanie ale tych lepszych marek, np. panaché itp, do 60 zl sie mieszcze a przynajmniej cyce sie nie zdeformuja -
Gosha wrote:ja chodizlam od 30tygodnia w pierwszej ciazy, duzo nauki oddychania przepona, ale podczas porodu zapomnialam o wszytskim. U nas w szpitalu byly za darmo raz w tygodniu, a i tak malo tam kobiet chodzilo, i tylko jedna z mezem
i pamietam tylko slowa poloznej, ktora prowadzila ta szkola: ¨¨przygotujcie sie na najwiekszy bol w swoim zyciu¨hahah teraz mysle, ze pojdzie mi sprawniej
Gosha lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Gosha ja to samo:) szkoła szkołą ale życie okazało się życiem:D zupełnie mi się metody oddychania nie przydały tak samo jak łagodzenie bólu bo zwyczajnie miałam zbyt niski próg bólu;)
oo właśnie doczytałam że od 21 tygodnia ciąży można się zapisaćale zapiszę się po nowym roku jak będę juz na L4:)
mamy tez pogotowie laktacyjne co mnie bardzo cieszy:) -
Gosha wrote:nie jestem pewna, bo teraz to 22 tydzien a rozmiar zmienilama juz 3 razy, to co to bedzie po porodze
nie bede ich na sile upychac, hihi
tylko ze teraz kupuje uzywane na allegro w bdb stanie ale tych lepszych marek, np. panaché itp, do 60 zl sie mieszcze a przynajmniej cyce sie nie zdeformuja -
weronika86 wrote:jeden cyc? o zesz kurwasz
hahaha wariatka..dzieki za porade..nigdy nie byly taaak duze, ale teraz sa naprawde pokazne..najgorsze jest to ze jak moj mnie bez stanika widzi to od razu lapie! nie pomagaja tlumaczenia ze boli..chyba sobie na stale przykleje do porodu! poslucham rady madrej kolezanki i kupie normalny, nie sportowy ale juz do karmienia...a na te sutki sa jakies kremy? bo cholera wszytsko co widze to dopiero do stosowania po porodzie na poranione sutki
?
nooo serio jeden cyc jak nic! zresztą pewnie widziałaś u mnie na ostatnim zdjęciu jak one wyglądają w staniku z fiszbiną do karmienia, jakoś zgrabnie i bez różnicy, a staników się już dość naprzymierzałam;)
a na sutki to chyba bepanten jak Cię bolą, albo smaruj tłustym kremem, jakiś nivea albo cośweronika86 lubi tę wiadomość
-
Amy wrote:łoj nie zazdraszczam.. nam się też nic nie podobało
to cholernie trudne zadanie
Cieszę się że Olka sobie wymyśliłam kiedyś tam, bo dzisiaj byłby problem. Zresztą...i tak był
No... Wszystkie możliwe imiona braliśmy pod uwagę i kompletnie brak faworytaalbo źle się kojarzy albo do nazwiska nie pasuje albo zwyczajnie nam się nie podoba
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:No... Wszystkie możliwe imiona braliśmy pod uwagę i kompletnie brak faworyta
albo źle się kojarzy albo do nazwiska nie pasuje albo zwyczajnie nam się nie podoba
My też mieliśmy na początku problem ale jak się okazało że to chłopiec to jakoś tak nam Wojtuś przyszedł do głowy i już pewnie zostanieliloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Amy ale skurcze Braxtona to troszkę później,to takie skurcze przepowiadające przygotowujące do porodu. No i niestety trochę nam życie utrudniają,bo na początku nie wiadomo czy to już poród czy tylko przepowiadające
A ja dzisiaj zakrztusiłam się i jak kaszlnęłam to myślałam,że z. bólu się zwinę. Tak mnie brzuch ścisnął,że masakra...potem jeszcze kichac mi się zachciałoto jakąś epidemia w ciąży i też brzuch na dole kuje...eh ta macica
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:31
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem po rozmowie z dyrektorem
zapowiadała mnie sekretarka i pewnie powiedziałą że jestem w ciązy i ogólnie nakreśliła po co przyszłam. Wchodzę, stanęłam koło drzwi a dyrektor
-6 miesiać? Nie widać, coś pani oszukuje.
Ja zgłupiałam z tego wszystkiego zapomniałam że jestem w ciażyi za chwilę mnie olśniło
-tak 6,
-proszę usiąść
siadam, bluzka opina się na Olku
-o teraz już wierzę, że może być 6. Obiecuję Pani, że jak pani wróci z macerzyńskiego podpiszemy umowę dalszą umowę.
-Paaaaaaaaanie dyrektorze ja wiem, ale mnie regulują przepisy zewnętrzne (rozp. w sprawie słuzby bhp) i zachowanie ciągłości pracy powoduje, że mam możliwość większych uprawnień w służbie...
-Okej.. neich Pani da podanie i to napisze, i tak pani zaraz pójdzie na zwolnienie, szpital właściwie nic nie traci na zmianie zatrudnienia. Zgadzam się
i po stresiekrótko i na temat
z minutę tam siedziałam, bo spieszył się na zarząd więc o pieniądzach już nie było mowy, ale to nic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:37
Hela85, Eweliśka, liloe, KasiaKwiatek, mantissa, MartaAlvi, Robotka1, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powoli z tym pisaniem:
1. Śliczne psiaki
2. Jeszcze śliczniejsze kociaki
2. Najśliczniejsze brzuszki
Wróciłam z USG. Z dzidzią wszystko w porządeczku. Jest Duża, waży 443 g. Termin porodu na pewno przesunie się na marzec. Wg dzisiejszych pomiarów dzidziuś jest o tydzień starszy
!!!UWAGA, UWAGA!!! Najważniejsze info!!!
Będzie kolejna DZIEWCZYNKA!Moja księżniczka! Nie pozwolimy chłopcom być singlami
Jesteśmy TACY SZCZĘŚLIWI! Kupię jej śpioszki w panterkę
Ale mężuś się cieszy! A ja jestem podekscytowana!
Gosha, Amy, Hela85, Eweliśka, haneczka, Lwica, KasiaKwiatek, sylvia007, olka30, mantissa, Ewelcia, weronika86, MartaAlvi, Justinka, Robotka1, Ola89, Angela89, Fasia, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Klaudia
super wieści
a jaki ci napisał wiek ciąży?
mnie się też przesunęło na 29 marca
ciekawe jak się do tego syn ustosunkuje
Gratuluję córeczki
Teraz już będą pewnie same kobietkiAmy lubi tę wiadomość
-
Klaudia jest już jakieś imie?
Ja zawsze planowałam Jasia albo Marysie jak sie okazało ze na 100% dziewczynka to zaczęłam kombinować, ale mój mąż mówi ciągle MAryska i żadnego innego imienia nie przyjmuje do wiadomości więc pewnie tak zostanie.Amy, liloe lubią tę wiadomość