X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Wera jak masz duże cyce to nie polecam sportowych staników, zleją Ci się w jeden wielki cyc:P
    zainwestuj w lepszy i podtrzymujący dobrze piersi

no właśnie szkoła rodzenia, idę zobaczyć na stronie od kiedy u nas się chodzi:)
    jeden cyc? o zesz kurwasz :D hahaha wariatka..dzieki za porade..nigdy nie byly taaak duze, ale teraz sa naprawde pokazne..najgorsze jest to ze jak moj mnie bez stanika widzi to od razu lapie! nie pomagaja tlumaczenia ze boli..chyba sobie na stale przykleje do porodu! poslucham rady madrej kolezanki i kupie normalny, nie sportowy ale juz do karmienia...a na te sutki sa jakies kremy? bo cholera wszytsko co widze to dopiero do stosowania po porodzie na poranione sutki

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia kobietki :)

Jadę po brata, bo miał dziś narkozę i dzwonił niedawno, że wrócił z raju :D uśmiałam się jak głupia, taki "naćpany" :D

Do późnego wieczora!

mantissa lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ja to samo:) szkoła szkołą ale życie okazało się życiem:D zupełnie mi się metody oddychania nie przydały tak samo jak łagodzenie bólu bo zwyczajnie miałam zbyt niski próg bólu;)

oo właśnie doczytałam że od 21 tygodnia ciąży można się zapisać:) ale zapiszę się po nowym roku jak będę juz na L4:)
    mamy tez pogotowie laktacyjne co mnie bardzo cieszy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jak się uprzesz to w tym co masz teraz obchodzisz po porodzie:)
    ja tak miałam w pierwszej ciąży, obchodziłam w swoim zwykłym staniku:)

FASIA trzymam kciuki za wizytę:)

a co do kotka to dziś mu to ściągnę:)
    nie jestem pewna, bo teraz to 22 tydzien a rozmiar zmienilama juz 3 razy, to co to bedzie po porodze ;) nie bede ich na sile upychac, hihi
    tylko ze teraz kupuje uzywane na allegro w bdb stanie ale tych lepszych marek, np. panaché itp, do 60 zl sie mieszcze a przynajmniej cyce sie nie zdeformuja ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    ja chodizlam od 30tygodnia w pierwszej ciazy, duzo nauki oddychania przepona, ale podczas porodu zapomnialam o wszytskim. U nas w szpitalu byly za darmo raz w tygodniu, a i tak malo tam kobiet chodzilo, i tylko jedna z mezem ;)
    i pamietam tylko slowa poloznej, ktora prowadzila ta szkola: ¨¨przygotujcie sie na najwiekszy bol w swoim zyciu¨ ;)
    ja sama sie probowalam uczyc ale jak doszlo do porodu to nawet nie oddychalam :D hahah teraz mysle, ze pojdzie mi sprawniej :D

Gosha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Gosha ja to samo:) szkoła szkołą ale życie okazało się życiem:D zupełnie mi się metody oddychania nie przydały tak samo jak łagodzenie bólu bo zwyczajnie miałam zbyt niski próg bólu;)

oo właśnie doczytałam że od 21 tygodnia ciąży można się zapisać:) ale zapiszę się po nowym roku jak będę juz na L4:)
    mamy tez pogotowie laktacyjne co mnie bardzo cieszy:)
    mi by sie przydalo takie pogotowie, ale z tego co wiem to tutaj szkole rodzenia maja za darmo jesli ktos chce no i asystenta laktacyjnego...i wycieczke po porodowce w 30tc :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    nie jestem pewna, bo teraz to 22 tydzien a rozmiar zmienilama juz 3 razy, to co to bedzie po porodze ;) nie bede ich na sile upychac, hihi
    tylko ze teraz kupuje uzywane na allegro w bdb stanie ale tych lepszych marek, np. panaché itp, do 60 zl sie mieszcze a przynajmniej cyce sie nie zdeformuja ;)
    no wlasnie i to jest problem..mi tez nadal rosna...mleczarnia cala para :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ja sama sie probowalam uczyc ale jak doszlo do porodu to nawet nie oddychalam :D hahah teraz mysle, ze pojdzie mi sprawniej :D
    ja tez mam taka nadzieje, oby tym razem bylo latwiej :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    jeden cyc? o zesz kurwasz :D hahaha wariatka..dzieki za porade..nigdy nie byly taaak duze, ale teraz sa naprawde pokazne..najgorsze jest to ze jak moj mnie bez stanika widzi to od razu lapie! nie pomagaja tlumaczenia ze boli..chyba sobie na stale przykleje do porodu! poslucham rady madrej kolezanki i kupie normalny, nie sportowy ale juz do karmienia...a na te sutki sa jakies kremy? bo cholera wszytsko co widze to dopiero do stosowania po porodzie na poranione sutki
    hehe czy ja wiem czy taka mądra jestem :P ?
    nooo serio jeden cyc jak nic! zresztą pewnie widziałaś u mnie na ostatnim zdjęciu jak one wyglądają w staniku z fiszbiną do karmienia, jakoś zgrabnie i bez różnicy, a staników się już dość naprzymierzałam;)

a na sutki to chyba bepanten jak Cię bolą, albo smaruj tłustym kremem, jakiś nivea albo coś

weronika86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    łoj nie zazdraszczam.. nam się też nic nie podobało :) to cholernie trudne zadanie :/ Cieszę się że Olka sobie wymyśliłam kiedyś tam, bo dzisiaj byłby problem. Zresztą...i tak był :)

No... Wszystkie możliwe imiona braliśmy pod uwagę i kompletnie brak faworyta :( albo źle się kojarzy albo do nazwiska nie pasuje albo zwyczajnie nam się nie podoba :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:26

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No... Wszystkie możliwe imiona braliśmy pod uwagę i kompletnie brak faworyta :( albo źle się kojarzy albo do nazwiska nie pasuje albo zwyczajnie nam się nie podoba :(

My też mieliśmy na początku problem ale jak się okazało że to chłopiec to jakoś tak nam Wojtuś przyszedł do głowy i już pewnie zostanie :)

liloe lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Amy ale skurcze Braxtona to troszkę później,to takie skurcze przepowiadające przygotowujące do porodu. No i niestety trochę nam życie utrudniają,bo na początku nie wiadomo czy to już poród czy tylko przepowiadające :-D
    A ja dzisiaj zakrztusiłam się i jak kaszlnęłam to myślałam,że z. bólu się zwinę. Tak mnie brzuch ścisnął,że masakra...potem jeszcze kichac mi się zachciało :-) to jakąś epidemia w ciąży i też brzuch na dole kuje...eh ta macica :-/
    o skurczach pisze że zaczynają sie już w 20 tyg :] ja to wkleiłam ze strony sama tego nie wymyśliłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:31

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie z dyrektorem :) zapowiadała mnie sekretarka i pewnie powiedziałą że jestem w ciązy i ogólnie nakreśliła po co przyszłam. Wchodzę, stanęłam koło drzwi a dyrektor
    -6 miesiać? Nie widać, coś pani oszukuje.
    Ja zgłupiałam z tego wszystkiego zapomniałam że jestem w ciaży :D i za chwilę mnie olśniło
    -tak 6,
    -proszę usiąść
    siadam, bluzka opina się na Olku :D
    -o teraz już wierzę, że może być 6. Obiecuję Pani, że jak pani wróci z macerzyńskiego podpiszemy umowę dalszą umowę.
    -Paaaaaaaaanie dyrektorze ja wiem, ale mnie regulują przepisy zewnętrzne (rozp. w sprawie słuzby bhp) i zachowanie ciągłości pracy powoduje, że mam możliwość większych uprawnień w służbie...
    -Okej.. neich Pani da podanie i to napisze, i tak pani zaraz pójdzie na zwolnienie, szpital właściwie nic nie traci na zmianie zatrudnienia. Zgadzam się

i po stresie :) krótko i na temat :P z minutę tam siedziałam, bo spieszył się na zarząd więc o pieniądzach już nie było mowy, ale to nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:37

Hela85, Eweliśka, liloe, KasiaKwiatek, mantissa, MartaAlvi, Robotka1, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powoli z tym pisaniem:

1. Śliczne psiaki <3
    2. Jeszcze śliczniejsze kociaki <3 <3
    2. Najśliczniejsze brzuszki <3 <3 <3

Wróciłam z USG. Z dzidzią wszystko w porządeczku. Jest Duża, waży 443 g. Termin porodu na pewno przesunie się na marzec. Wg dzisiejszych pomiarów dzidziuś jest o tydzień starszy :)

!!!UWAGA, UWAGA!!! Najważniejsze info!!!

Będzie kolejna DZIEWCZYNKA! <3 Moja księżniczka! Nie pozwolimy chłopcom być singlami :D Jesteśmy TACY SZCZĘŚLIWI! Kupię jej śpioszki w panterkę :D Ale mężuś się cieszy! A ja jestem podekscytowana!

Gosha, Amy, Hela85, Eweliśka, haneczka, Lwica, KasiaKwiatek, sylvia007, olka30, mantissa, Ewelcia, weronika86, MartaAlvi, Justinka, Robotka1, Ola89, Angela89, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia :D super wieści :) a jaki ci napisał wiek ciąży? :) mnie się też przesunęło na 29 marca :D ciekawe jak się do tego syn ustosunkuje :D

Gratuluję córeczki :D
    Teraz już będą pewnie same kobietki :D

Klaudia90 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluje:) wreszcie kolejna dziewczynka:)

Klaudia90 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Klaudia :D super wieści :) a jaki ci napisał wiek ciąży? :) mnie się też przesunęło na 29 marca :D ciekawe jak się do tego syn ustosunkuje :D

Gratuluję córeczki :D
    Teraz już będą pewnie same kobietki :D
    Wiek ciąży 22w0d, termin porodu 25.03.2015

Amy lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh ja bede próbowała do skutku az bede tez miała córę :)

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jest już jakieś imie?

Ja zawsze planowałam Jasia albo Marysie jak sie okazało ze na 100% dziewczynka to zaczęłam kombinować, ale mój mąż mówi ciągle MAryska i żadnego innego imienia nie przyjmuje do wiadomości więc pewnie tak zostanie.

Amy, liloe lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ