X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kluska Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki mam dzisiaj rodzinny obiad u babci i powiem całej rodzince o moim szczęściu. Gorzej że nie wiem co będzie do jedzonka a nie wszystko mogę zjeść. Wczoraj grilek, wzięłam sobie pierś kurzą ale coś mnie podkusiło i zjadłam jeszcze pół kiełbaski. Jeny jak mi było niedobrze. Cały wieczór odbijało mi się te kilka gryzów kiełbaski. Babcia to lubi zrobić taki obiad tradycyjny ze schaboszczakiem w panierce. A ja nie przełknę po wczorajszych przejściach.
    Wy też dziewczyny musicie w nocy wstawać na siku?
    Ja tak i zawsze jak wstanę to czuję ogromny głód i muszę coś choć maleńkiego zjeść bo inaczej mi bardzo niedobrze. Potem nie mogę tak od razu zasnąć i się walam po łóżku z godzinę. Po czym zasypiam i tak już cały dzień mogę dosypiać. Z przerwami na jedzenie i siku ;) cudnie.

Krysti lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziewczyny to mozliwe ze mi brzuch widac? 8my tydzien a mam juz uwypuklene na wzgorkiem lonowym! i to nie gazy bo bym czula...normalnie widac juz! ze stasiem w 4tym miesiacu juz sznurowadel nie moglam zawiazac, bardzo szybko mi wywala brzuch! kuzwa zrobie w pracy zdjecie i wam pokaze!
    Mozliwe- mi tez juz wyszedł brzuchol. Nie miesscze się w spodnie, dlatego poważnie rozważam kupno spodni ciazowych.

Kluska-ja na nocne siusiu wstaje raz i nie mam problemu z zasypianiem,

joapaw, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się nie mieszczę w zwykłe spodnie a brzusio jest naprawde spory :)

joapaw, weronika86 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • joapaw Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziewczyny to mozliwe ze mi brzuch widac? 8my tydzien a mam juz uwypuklene na wzgorkiem lonowym! i to nie gazy bo bym czula...normalnie widac juz! ze stasiem w 4tym miesiacu juz sznurowadel nie moglam zawiazac, bardzo szybko mi wywala brzuch! kuzwa zrobie w pracy zdjecie i wam pokaze!

Dzień doberek ☺
    Wczoraj byliśmy na weselu i wszyscy się domyslili ze w ciąży jestem brzuchol juz mi wystaje, nawet rano więc to nie wzdęcia. Mężu mój przeszczesliwy ze juz widać :-) tylko na zakupy musze się wybrać bo ciasno w spodniach.
    Miłej niedzieli Dziewczyny

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też brzusio widoczny,do tej pory miałam wklesly,a teraz wystaje ;) tylko z oslabieniem nie mogę sobie poradzic,jak przy grypie...

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslalam ze moze byc za wczesnie i mi sie cos ubzduralo :D czyli wszystko okey :D ja tez wstaje na siusiu 2 razy w nocy ale zasypiam dalej...chociaz teraz budze sie o 5/6 rano...w roku szkolnym to ok ale teraz bym sobie pospala dluzej...mi to sikanie nie przeszkadza, przyzwyczailam sie bo mialam przed ciaza stan przedcukrzycowy wiec i tak chodzilam sikac 2 razy w nocy, ale dla jesli dla kogos to nowosc to faktycznie moze byc uciazliwe. dzisiaj na razie bez mdlosci i zyganka, juz 2 posilki zrobilam i obiad juz gotuje bo mi sie nudzi :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i piwo imbiorowe albo gazowana woda lepiej mi dzialaja niz sam imbir, zakupilam paczke krystalizowanego imbiru to tylko mnie mordka piecze!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam do Was pytanie. Lubie czytać sobie blogi o ciąży, macierznstwie. Czytacie jakieś ? Macie swoje ulubione, które mozecie podlinkowac ? Będę wdzięczna :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu macie już brzuszki!? :) Boskooo! :)
    U mnie brzuch wystaje ale to efekt wzdęć i zaparć bo przez moją bardzo ubogą dietę i brak kawy wróciły problemy z wizytami w toalecie. Mam na nie swoje sprawdzone sposoby jednak chwilowo nie dam rady przez moje wstrętne mdłości.

Ostatnio wynalazłam naturalny kwaśny sok z jabłek i czarnych porzeczek i jest to moja ulubiona przekąska bo smakiem przypomina babciny kompot! :)

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podjadania w nocy to jest to bardzo dobre dla maluszka. Mi ginekolog powiedział, że jak będę wstawać w nocy siku to od razu przekąsić chociaż pół jabłka czy brzoskwini. Jak jemy kolacje o 21 a potem śniadanie o 8 to przez noc spada bardzo cukier a to nie jest dobre dla kruszynek dlatego cieszcie się ja dacie radę podjadać w nocy bo tylko dbacie o swoje maleństwo :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:47

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Bylam w piatek na imprezie i kolezanka mnie zdemaskowala! Zapytala sie na kiedy termin! Aja w szoku. Zaprzeczylam ale ona powiedziala, ze stoje jak przyszla dumna mamusia ;).

Zlotowlosa - Zdania na temat latania sa powdzielone a tam gdzie zdnia podzielone ja bym nie ryzykowala. Moze byc, ze latanie samolotem nie ma nic wspolnego z poronieniami ale znam 2 osoby na ktore to zle wplynelo. Do tego moja przyjaciolka postanowilam wjechac w 7 miesiacu na szczyt wiezowca winda i powiedziala, ze uczucie bylo przerazajace, jak tylko winda wystartowala to momentalnie poczula jak jej dziecko wariuje w brzuchu, gdyby mogla toby stamtad wyskczyla.
    Mielismy leciec na Bali albo do Am.Poludniowej w podroz poslubna ale rezygnujemy i nie zamierzam nawet leciec gdzies niedaleko np do grecji cz na kanary. Pojedziemy gdzies autem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    aaa i piwo imbiorowe albo gazowana woda lepiej mi dzialaja niz sam imbir, zakupilam paczke krystalizowanego imbiru to tylko mnie mordka piecze!

Piwo w ciazy? ´Piwo bezalkoholowe tez zawiera alkohol 8na tyle malo, ze producent nie musi umieszczac tej info na butelce ale jednak jakis % jest.

Ida, kluska lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dokładnie, nawet w piwie bezakoholowym jest zawsze jakiś %...
    PsotkaKotka wrote:
    Piwo w ciazy? ´Piwo bezalkoholowe tez zawiera alkohol 8na tyle malo, ze producent nie musi umieszczac tej info na butelce ale jednak jakis % jest.

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:19

Ida lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam od siebie że w drugiej ciąży brzuszek zdecydowanie wcześniej widać:) czy to wina wzdec czy macicy tego nie wiem ale tak jest. Pierworodki na brzuszek muszą sobie długo poczekać.na pewno dłużej niż te co już rodziły.

Piwo bezalkoholowe z procentami? Przecież nawet jak są śladowe ilości to pewnie już w przelyku paruja:p nie dajmy się zwariowac. Ją pod koniec pierwszej ciąży miałam taka ochotę na piwo że zdazylo mi się wypić pół szklaneczki zwykłego alkoholowego browara.

Co do mojej bezsenności to byłam w pracy na weselu.

Aaaaaa i dziś pierwszy dzień bez mdłości! Zgadzam salatke i ciasteczko z imienin taty:))

Amy_ lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do latania to ja leciałam samolotem trzy razy w przeciągu tygodnia będąc w piątym tygodniu ciąży zupełnie o tym nie wiedząc i fasolka ma się bardzo dobrze. :) Moja koleżanka też leciała i ma się dobrze.
    Następna podróż czeka mnie w piętnastym tygodniu ciąży i jeśli wszystko będzie ok to też skorzystam z samolotu bo kilkanaście godzin podróży samochodem mnie przeraża.

Robotka1, Zlotowlosa lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Mąż mi czasem kupuje warke radlera na którym jest napisane wielkimi literami alk. 0.0% tam też jest mimo wszystko alkohol waszym zdaniem?
    Pytam bo mnie zaviekawilyscie stwierdzeniem że w każdym bezalkoholowym jest i tak alkohol.
    Najlepiej to jakieś źródło tej wiedzy podajcie. Będę wdzięczna:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm... Powiem Wam że przed ciążą byłam strasznym piwożłopem. Normalnie jak chłop. :D Niestety piłam również piwo przez pierwsze cztery tygodnie ciąży bo tak jak pisałam nic o niej nie wiedziałam bo to był akurat miesiąc kiedy odpuściłam starania. Zawsze wydawało mi się, że nie dam rady tyle czasu bez mojego napoju bogów a tymczasem zapach piwa mnie brzydzi a ostatnio mąż po wypiciu jednego został wyrzucony z łóżka bo smród był dla mnie nie do zniesienia. :D

Ochhh te hormony! :D

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt witaj w Naszym gronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 13:23

natt lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ