X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Życzę spokojnej niedzieli, bez rewolucji żołądkowych,mdłości i innych "wspaniałości". My bylišmy w galerii handlowej ale szybko się ulotniliśmy ponieważ senność Nas dopadła, pogoda za oknem barowa i teraz leżymy sobie z naszą kicią i ja na necie a mąż ogląda film wojenny.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:19

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    mi chyba juz zachcianki sie pojawiaja, mam andzieje, ze tym razem obejdzie sie bez smalcu :D hahha dzisiaj bulka z paszteciorem zagryzana brzoskwinia :D
    Ja dziś smaka mam na płatki z mlekiem cieplutkim ,zmieszalam kukurydziane z owsianymi :)tak mi smakowaly do tego wcislam miodu mmmmmm:)pycha No i z rana cale opakowanie czereśni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziewczyny to mozliwe ze mi brzuch widac? 8my tydzien a mam juz uwypuklene na wzgorkiem lonowym! i to nie gazy bo bym czula...normalnie widac juz! ze stasiem w 4tym miesiacu juz sznurowadel nie moglam zawiazac, bardzo szybko mi wywala brzuch! kuzwa zrobie w pracy zdjecie i wam pokaze!
    . Mi tez widać :)spodni juz nie dopinam ,ale mam sposób haha gumke sobie zawiązuje do wlosów o guziczek i tam przerwy jest 4 cm ale nie widac bo bluzki mam dłuższe wazne ze nogi i pupa nie tyje jeszcze wykorzystam ten stan :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z obiadem ostatnio dwa łyczki winka czerwonego się napilam bo lubie do obiadu ,choc nie przepadam za alkoholem a juz wogole za piwem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 14:17

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

nie daje rady was nadrobic:(

witam nowe mamusie :)

ktos tu o lataniu w ciazy. ja latalam i w 1 i w 2 ciazy dosc czesto .ostatni lot w 7 miesiacu ciazy ;)
    teraz tez zameirzam latac. ostatnia podroz na styczen planujemy, ale kazda musi podjac decyzje sama. poczytac cos w necie i porozmawiac z lekarzem, ktoremu sie ufa. on zna stan naszego i dzidziusia zdrowia ;)

ja na zwolnieniu. w sorde mam wizyte, ale to u lekarza ogolnego - w Norwegii chodzi sie do ogolnego i do poloznej. chce przedluzyc sobie zwolnienie, ale nie na 100%. chcialabym chociaz na 2 godz. do pracy pojsc.

mdlosci mecza, jka nie mdlosci to napinanie na wymioty :( i straszne zawroty glowy mam w tej ciazy. ostatnie pare dni tez brzuch zaczal mnie mooocno bolec - dzidzia rosnie <3

musze sie w koncu umowic na usg w 12 tc :)

Ida lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż okazuje się, że piwo Karmi (piwo generalnie bezalkoholowe, ale może mieć do 0,5 % alkoholu czyli tyle ile po zjedzeniu 2 jabłek) wspomaga laktacje i jest polecane u kobiet karmiących. Należy takie piwo najpierw pozostawić otwarte na 1-1,5 godziny i popijac w ciągu dnia raz na jakiś czas mozna choc nie za czesto .

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Piwo bezalkoholowe z procentami? Przecież nawet jak są śladowe ilości to pewnie już w przelyku paruja:p nie dajmy się zwariowac.

Podzielam Twoje zdanie. Nawet lekarze zalecają napicie się czasem lampki czerwonego wina.
    Myślę, że zjedzenie jabłek i ich fermentacja w żołądku wytwarza więcej alkoholu niż piwo 0,5% :)
    Ja piwa alkoholowego nie piję i nie mam zamiaru, wina także, ale bezalkoholowego się napiłam.
    Kiedyś przeczytałam na jakimś forum, że dziewczyna lustra w domu nie myje bo w płynie jest alkohol, a jeszcze inna z paniką napisała, że zjadła 5 michałków które zawierają aklohol.
    Dla mnie to jakaś paranoja i istne przegięcie :)
    Tak samo pisałyście o coli na mdłości - dla mnie jak najbardziej ok. Nie chodzi tu o hurtowe ilości a o szklaneczkę. Będąc w szpitalu, lecząc się onkologicznie MUSIAŁAM pić kieliszek Coli+morfina.
    Generalnie to patrząc na żywność, którą kupujemy itp, nawet jeśli staramy się jeść zdrowo to i tak to jedzenie zawiera jakieś "syfy", szlanka coli to moim zdaniem żadna przesada :)

Krysti, Robotka1, CzaryMary, haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Podzielam Twoje zdanie. Nawet lekarze zalecają napicie się czasem lampki czerwonego wina.
    Myślę, że zjedzenie jabłek i ich fermentacja w żołądku wytwarza więcej alkoholu niż piwo 0,5% :)
    Ja piwa alkoholowego nie piję i nie mam zamiaru, wina także, ale bezalkoholowego się napiłam.
    Kiedyś przeczytałam na jakimś forum, że dziewczyna lustra w domu nie myje bo w płynie jest alkohol, a jeszcze inna z paniką napisała, że zjadła 5 michałków które zawierają aklohol.
    Dla mnie to jakaś paranoja i istne przegięcie :)
    Tak samo pisałyście o coli na mdłości - dla mnie jak najbardziej ok. Nie chodzi tu o hurtowe ilości a o szklaneczkę. Będąc w szpitalu, lecząc się onkologicznie MUSIAŁAM pić kieliszek Coli+morfina.
    Generalnie to patrząc na żywność, którą kupujemy itp, nawet jeśli staramy się jeść zdrowo to i tak to jedzenie zawiera jakieś "syfy", szlanka coli to moim zdaniem żadna przesada :)
    Racja zgadzam się z tym co piszesz ,wariactwo jak ja bym miala odmowic sobie wszystkiego co lubie to nie wiem chyba w anemie bym wpadla ,a juz nie mowię ze dziewczyny niektore piszą ze platki kukurydziane są nie zdrowe na innych forach oczywiscie wysmiane zostaly ?do przesady z odrobiną rozsadku mozna wszystko .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:31

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:19

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Cześć Kobitki. Ostatnio pytałam o progesteron bo wyszedl mi za niski no i oczywiście ja panikara polecialam go gin. Który przyjmuje w soboty bo do mojej pani doktor dopiero zapisalam sie dopiero na piątek. No i lekarz u którego byłam nie oglądając wyników bez niczego stwierdził że wszystko jest ok. Mimo że na usg nic nie widzial .. Choc sam mowi ze sprzet ma słaby i po dłuższym przyjrzeniu stwierdził że cos tam widzi ale najlepiej jak przyjde za miesiac. Zastanawiam sie skad takie lekarze sie biora .. Ja chce juz piatek i wkońcu przestać sie martwić
    Nie zle te kekarze to juz zmysły postradali ,nie martw się bedzie wszystko dobrze :) ja tez jestem panikara straszna ,moja rodzina tez tak twierdzi :)a w ktorym ty tyg ciązy jesteś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:00

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A To Na Zdrowie.pl Wyczytalam
    Unikaj sklepowych półek z produktami, które:
    zawierają konserwanty i ocet (majonez, musztarda, keczup, marynaty octowe). Jeśli nie możesz im się oprzeć, wybierz te z pewnego źródła, czyli robione w domu
    są surowe – surowa szynka lub polędwica, salami, tatar, a także surowe i wędzone na zimno ryby (sushi, łosoś wędzony) mogą zawierać niebezpieczne pasożyty; nie jedz surowych jajek (a nawet gotowanych na miękko) i owoców morza, np. ostryg
    są w proszku – to nie czas na zupki, sosy z półproduktów i gotowe panierki – zawierają sporo konserwantów, sztucznych barwników i soli
    produkowane są z surowego lub kwaśnego mleka, tj. miękkie sery typu camembert i brie, ricotta i feta, one także mogą zawierać niebezpieczne drobnoustroje
    zawierają kofeinę – kawa, mocna herbata, cola mają szkodliwy wpływ na układ nerwowy dziecka, od czasu do czasu możesz sobie pozwolić na filiżankę rozpuszczalnej kawy z mlekiem
    zawierają dużą ilość różnych ziół, np. mieszanki ziołowe do parzenia i przyprawiania; zapytaj lekarza, które zioła nie zaszkodzą tobie i dziecku
    zawierają alkohol; unikaj także piwa i wina bezalkoholowego, bo mogą one zawierać środki konserwujące
    są w puszkach i słoikach – w skład konserw i gotowych dań wchodzi dużo soli, tłuszczu, sztucznych aromatów, barwników i środków konserwujących, które mogą ci zaszkodzić
    są sztucznie słodzone, np. słodzikiem lub sacharyną – nie możesz teraz dostarczać organizmowi chemii; unikaj także słodkich napojów gazowanych, bo mogą doprowadzić do cukrzycy i tzw. przesunięć elektrolitowych, które wywołują skurcze nóg; uważnie oglądaj etykiety na sokach w kartonach, wiele nich zawiera dodatkowy cukier i substancje dodatkowe, kupuj soki świeżo wyciśnięte, a najlepiej przygotowuj je sama.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Płatki kukurydziane? podziel się linkiem do forum, takich rzeczy to ja nie czytałam :D Jeśli ktoś nie ma problemów z cukrem to może bez problemów jeść płatki kukurydziane - podnoszą poziom cukru we krwi i mogą być kłopotliwe w nadmiarze dla osób z problemami z wagą, ale o szkodliwym wpływie na płód pierwsze słyszę...

A odnośnie tego czy można wszystko z odrobiną rozsądku - na szczęście każda kobieta sama podejmuje decyzje. Dla jednej michałek to za wiele (jak pisała MartaAlvi), dla drugich kieliszek wina, a dla innych puszka piwa :) wszystkie jesteśmy dorosłe i decydujemy o sobie i swoich dzieciach i nikomu nic do tego. Niech każda sama decyduje czy poleci samolotem czy nie, czy wypije łyk wina, lampkę czy wcale. Nie ma co szukać ogólnych rozwiązań, bo takich nie ma :) ja mam to szczęście, że choć wino i piwo bardzo lubię , to nie czuję potrzeby napicia się choćby łyka - problem z głowy ;)
    Znajde tylko to ci zapodam:) moj facet nawet mi powiedzial bym nie jadla kukurydzianych platek ,mowię oszalał zes do reszty ?aż się poryczalam;) ale czy szkodliwe na płód to niewiem bo tego nie napisałam ,tyle ze są nie zdrowe !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 16:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wg moich obliczen to 5 tygodniu a od ostatniej @ to 6 tygodni. Lekarz zwariował mówiąc że mam przyjść za miesiąc. Denerwuje sie tak samo jak wcześniej ten progesteron mnie martwi bo wynosi 12 a beta 1440 no ale nie plamie ani mnie nic nie boli. No i zastanawiam sie czy jakies czynniki mogą fałszować wynik ? Np nie przespana noc ?
    To za dlugo co najmiej powinien powiedziec za tydzien lub dwa tyg ja w 8 tyg ide na pierwsze usg jutro . Nie martw się idz na wizyte teraz nie czekaj .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi macie rację każda jest.z nas dorosła i każda wie co robi:)
    Sam fakt że przebywamy na tym czy wcześniej na różowym forum świadczy o tym że ostatnia rzeczą jaką chcemy na świecie to krzywdy dla swojego gruszka.

A ją dziś bez mdłości! Co za uczucie.mmm:)
    Zgadzam dziś kilka rzeczy, co prawda nie wiele bo żołądek chyba się skurczył przez te kilka dni ale jest oki:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:32

Krysti lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj bez mdłości-uff
    Mąż właśnie zrobił pyszną sałatkę z kurczakiem,sałatą,ogórkiem,orzechami włoskimi,malinami i kozim serem wędzonym-booskie.
    A gdyby ktoś szukał inspiracji kulinarnych to zapraszam www.malinowa--kuchnia.blogspot.com Blog mój osobisty :D

Krysti, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do tego co jeść, a co nie to mi kiedyś bardzo mądra kobieta, położna z 20- letnim stażem powiedziała, że trzeba jeść wszystko na co ma się ochotę, oczywiście jeżeli są to np. niezdrowe przekąski to należy je ograniczać, ale nie trzeba całkowicie eliminować z diety. Trzeba słuchać swojego organizmu, bo on najlepiej wie co mu jest potrzebne. Ja np. nienawidzę cebuli i nigdy jej nie jadlam, a w tej ciąży jem prawie codziennie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 17:27

Ida, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ