Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lali ja rozumiem wszystko i mam identyczne zdanie do alkoholu, ale piwo imbirowe to nie piwo. wkleilabym linka ale jestem qna tablecie. poczulam sie urazona po prostu. piwo ktore kupije wpiszczie w googla jamaican ginger beer tesco uk i w skladzietylko imbir icytryna!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Odpuśćmy już temat piwa co? Nie każde piwo jest piwem i taką wersję niech przyjmą te co chcą i już.
    mi pasi :-)

Ewelcia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma tematu i nie bylo :-) zbyt delikatna sie zrobilam,przepraszam :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    kawa....hmmm ja sobie na pewno na rozpuszczalna kawe od czasu do czasu bym nie pozwolila (gdybym miala na nia ochote). przeciez to sama chemia. lepiej wypic z ekpresu (nie kapsulki) - orawdziwa filtrowana.

O tak, kawa rozpuszczalna to największy syf, jest produkowana z odpadków powstających przy produkcji kawy. Lepiej faktycznie napić się zwykłej kawy, a już całkiem najlepiej bezkofeinowej :)
    Ja nie wyobrażam sobie życia bez kawy, mimo że nie ma w niej kofeiny to chyba działa na moją podświadomość i jest od razu lepiej. Poza tym uwielbiam kawę więc nie mogłabym się z nią rozstać.

Piłam taką MK bezkofeinową, nawet dobra była, ale niestety nie ma jej już u mnie w sklepie. Udało mi się w tesco dorwać Jacobsa Night&Day i jest bardzo dobra, polecam :) Kiedyś dietetyczka mi powiedziała, że kawa bezkofeinowa jest bardzo zdrowa, ale nie pamiętam dlaczego niby :)

weronika86 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uwielbiam kawulca ale od 3 dni nie pije zadnej a sam zapach jak robie mojemu kawe wywoluje odruch wymiotny :-) w sumie odrzuca mnie od wszystkiego co niezdrowe, moze podswiadomie? bo wiem ze szkodzic moze? nie wiem, mozliwe...slodycza tez nie zjem ale chalke taka tradycyjna zydowska to cala dzisiaj sama zjadlam z maselkiem :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja daleka jestem od obrażania się :) Czy również potępiania innych. Każda z brzuchu ma istotę, o którą ma dbać. Nikt o nią teraz tak dobrze nie zadba jak my same :)

A zmieniając temet - czy wykupujecie sobie pakiet premium ? Warto w ogóle?
    Ja sobie wczoraj wykupiłam na 3 miesiące

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham kawe i dopoki mnie nie odrzuca to pije rano taka slabsza z mlekiem.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakietu premium nie mam od kilku dni i szczerze powiem ze nie zauwazylam różnicy :)

weronika86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    lali ja rozumiem wszystko i mam identyczne zdanie do alkoholu, ale piwo imbirowe to nie piwo. wkleilabym linka ale jestem qna tablecie. poczulam sie urazona po prostu. piwo ktore kupije wpiszczie w googla jamaican ginger beer tesco uk i w skladzietylko imbir icytryna!

Ok, to ni ebylo w sumie do ciebei tylko tak ogolnie :D.
    Ja nawet nie potepiam dziewczyn ktore pija bezalkoholowe w ciazy albo raz na przyklad takie nieskoalkoholowe. Ja unikam wszystkiego co alkohol posiada. Zanim sie dowiedzialam, ze jetem w ciazy to wypilam kieliszek wina a co diennie w tym cyklu pilam co najmniej dwie kawy. Kawe moglabym pic litrami ;D, teraz pije bezkofeinowa albo jedna slaba z ekspresu. Ale staram sie raczej ograniczac, bo to nie jest cos czego moj organizm potrzebuje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ok, to ni ebylo w sumie do ciebei tylko tak ogolnie :D.
    Ja nawet nie potepiam dziewczyn ktore pija bezalkoholowe w ciazy albo raz na przyklad takie nieskoalkoholowe. Ja unikam wszystkiego co alkohol posiada. Zanim sie dowiedzialam, ze jetem w ciazy to wypilam kieliszek wina a co diennie w tym cyklu pilam co najmniej dwie kawy. Kawe moglabym pic litrami ;D, teraz pije bezkofeinowa albo jedna slaba z ekspresu. Ale staram sie raczej ograniczac, bo to nie jest cos czego moj organizm potrzebuje.
    rozumiem, juz mi przeszlo, koniec alkoholowego tematu :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja pakietu premium nie mam od kilku dni i szczerze powiem ze nie zauwazylam różnicy :)
    Ja też nie wykupiłam ponieważ szkoda mi pieniędzy gdyż na cały okres ciąży byłoby to aż 75 zł, sporo.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Ja też nie wykupiłam ponieważ szkoda mi pieniędzy gdyż na cały okres ciąży byłoby to aż 75 zł, sporo.
    ja tez nie mam :D ale mnie zyganko meczy od 4 rano! przegiecie!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauwazylam na innych watkach ze babki maja terminy w miesiacu, w ktorym same sie urodzily albo urodzily sie ich mamy...dziwne nie? ja tez urodzilam sie 16ego kwietnia, a moja mama 3ego kwietnia...sa inne mamy ktore maja urodziny w kwietniu albo ich mamy?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia86 ----i tak bywa :)) ja bym się nie zdziwila jak bym w marcu urodzila jestem z marca wiem ze czasem rodzą się wczesniaki ale by bylo ja z marca i dziecko :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia86 spać sie rano nie da ja też wstaje po 4i juz latam po kuchni by coś przekąśic :D

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKA ja jestem w 7t6dc :) jeszcze jakoś nie wstawiłam suwaka, może temu że jeszcze serduszka oficjalnie nie słyszałam? nie wiem, może jednak wstawię:)

no właśnie ja się też zastanawiam nad pakietem premium ale jak sobie pomyślałam że mam przespać pół ciąży albo całą to chyba podziękuję;) jedynie co mi się podobało to odliczanie procentowe długości ciąży:)
    no ale to taki bajerek bez którego też mogę przeżyć:)

dziewczyny powiedziałam dziś o ciąży mojemu koledze z pracy (pracuję na dziale z samymi mężczyznami a z dwoma siedzę w biurze) doszłam do wniosku że ktoś musi wiedzieć tym bardziej że coraz ciężej ukrywać mi moje samopoczucie;/ poprosiłam aby nikomu nie mówił a do prezesa pójdę po wizycie 1 września.

pospałam od 20 do 7 rano:) ale i tak bym wróciłam do łóżka chętnie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:40

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła sie 13 kwietnia, ja termin mam na 14 :)

nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi a u mnie nikt nie urodził się w kwietniu:)
    ja nie piję kawy żadnej, choć wcześniej piłam zbożową tak teraz nawet ta nie przejdzie, tylko woda mineralna.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam tak sobie od kilku dni i stwierdzam, że forum ewoluuje. :) Od niepewności, czy fasolka jest w brzuszku przez mdłości i wymioty po porady dietetyczne. Tylko czekać aż będziemy pisać o wzorach i kolorach na pościeli niemowlęcej. :) Tu nie powinno już być tylu różnic zdań.

Ja wbrew przesądom miałam wczoraj zachciankę i zrobiłam na kolację sałatkę ze zdrowych warzyw, niezdrowego sera feta, tłustego sosu serowego z proszku z grzaneczkami z bułki smażonymi na (uwaga!!) oleju. :D Była pyszna i to najważniejsze! Niech brzuszki same podpowiadają nam czego potrzebują, choć oczywiście w granicach rozsądku. :)

Co do piwa, to zaproponuję Wam substytut,który przyjemnie gasi pragnienie, może znacie? Kwas chlebowy razowy lub jęczmienny. Zwany podpiwkiem. Absolutnie bezalkoholowy i pyszny. Ma sporo kwasu foliowego, jest zdrowy i orzeźwiający. :)

Proponuję temat ubrań ciążowych. :) Już mam ochotę szukać inspiracji i łazić po sklepach, ale brzuszek jeszcze taki mały ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ