X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lali ja rozumiem wszystko i mam identyczne zdanie do alkoholu, ale piwo imbirowe to nie piwo. wkleilabym linka ale jestem qna tablecie. poczulam sie urazona po prostu. piwo ktore kupije wpiszczie w googla jamaican ginger beer tesco uk i w skladzietylko imbir icytryna!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Odpuśćmy już temat piwa co? Nie każde piwo jest piwem i taką wersję niech przyjmą te co chcą i już.
    mi pasi :-)

Ewelcia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma tematu i nie bylo :-) zbyt delikatna sie zrobilam,przepraszam :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    kawa....hmmm ja sobie na pewno na rozpuszczalna kawe od czasu do czasu bym nie pozwolila (gdybym miala na nia ochote). przeciez to sama chemia. lepiej wypic z ekpresu (nie kapsulki) - orawdziwa filtrowana.

O tak, kawa rozpuszczalna to największy syf, jest produkowana z odpadków powstających przy produkcji kawy. Lepiej faktycznie napić się zwykłej kawy, a już całkiem najlepiej bezkofeinowej :)
    Ja nie wyobrażam sobie życia bez kawy, mimo że nie ma w niej kofeiny to chyba działa na moją podświadomość i jest od razu lepiej. Poza tym uwielbiam kawę więc nie mogłabym się z nią rozstać.

Piłam taką MK bezkofeinową, nawet dobra była, ale niestety nie ma jej już u mnie w sklepie. Udało mi się w tesco dorwać Jacobsa Night&Day i jest bardzo dobra, polecam :) Kiedyś dietetyczka mi powiedziała, że kawa bezkofeinowa jest bardzo zdrowa, ale nie pamiętam dlaczego niby :)

weronika86 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uwielbiam kawulca ale od 3 dni nie pije zadnej a sam zapach jak robie mojemu kawe wywoluje odruch wymiotny :-) w sumie odrzuca mnie od wszystkiego co niezdrowe, moze podswiadomie? bo wiem ze szkodzic moze? nie wiem, mozliwe...slodycza tez nie zjem ale chalke taka tradycyjna zydowska to cala dzisiaj sama zjadlam z maselkiem :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja daleka jestem od obrażania się :) Czy również potępiania innych. Każda z brzuchu ma istotę, o którą ma dbać. Nikt o nią teraz tak dobrze nie zadba jak my same :)

A zmieniając temet - czy wykupujecie sobie pakiet premium ? Warto w ogóle?
    Ja sobie wczoraj wykupiłam na 3 miesiące

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham kawe i dopoki mnie nie odrzuca to pije rano taka slabsza z mlekiem.

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakietu premium nie mam od kilku dni i szczerze powiem ze nie zauwazylam różnicy :)

weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    lali ja rozumiem wszystko i mam identyczne zdanie do alkoholu, ale piwo imbirowe to nie piwo. wkleilabym linka ale jestem qna tablecie. poczulam sie urazona po prostu. piwo ktore kupije wpiszczie w googla jamaican ginger beer tesco uk i w skladzietylko imbir icytryna!

Ok, to ni ebylo w sumie do ciebei tylko tak ogolnie :D.
    Ja nawet nie potepiam dziewczyn ktore pija bezalkoholowe w ciazy albo raz na przyklad takie nieskoalkoholowe. Ja unikam wszystkiego co alkohol posiada. Zanim sie dowiedzialam, ze jetem w ciazy to wypilam kieliszek wina a co diennie w tym cyklu pilam co najmniej dwie kawy. Kawe moglabym pic litrami ;D, teraz pije bezkofeinowa albo jedna slaba z ekspresu. Ale staram sie raczej ograniczac, bo to nie jest cos czego moj organizm potrzebuje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ok, to ni ebylo w sumie do ciebei tylko tak ogolnie :D.
    Ja nawet nie potepiam dziewczyn ktore pija bezalkoholowe w ciazy albo raz na przyklad takie nieskoalkoholowe. Ja unikam wszystkiego co alkohol posiada. Zanim sie dowiedzialam, ze jetem w ciazy to wypilam kieliszek wina a co diennie w tym cyklu pilam co najmniej dwie kawy. Kawe moglabym pic litrami ;D, teraz pije bezkofeinowa albo jedna slaba z ekspresu. Ale staram sie raczej ograniczac, bo to nie jest cos czego moj organizm potrzebuje.
    rozumiem, juz mi przeszlo, koniec alkoholowego tematu :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja pakietu premium nie mam od kilku dni i szczerze powiem ze nie zauwazylam różnicy :)
    Ja też nie wykupiłam ponieważ szkoda mi pieniędzy gdyż na cały okres ciąży byłoby to aż 75 zł, sporo.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Ja też nie wykupiłam ponieważ szkoda mi pieniędzy gdyż na cały okres ciąży byłoby to aż 75 zł, sporo.
    ja tez nie mam :D ale mnie zyganko meczy od 4 rano! przegiecie!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauwazylam na innych watkach ze babki maja terminy w miesiacu, w ktorym same sie urodzily albo urodzily sie ich mamy...dziwne nie? ja tez urodzilam sie 16ego kwietnia, a moja mama 3ego kwietnia...sa inne mamy ktore maja urodziny w kwietniu albo ich mamy?

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia86 ----i tak bywa :)) ja bym się nie zdziwila jak bym w marcu urodzila jestem z marca wiem ze czasem rodzą się wczesniaki ale by bylo ja z marca i dziecko :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia86 spać sie rano nie da ja też wstaje po 4i juz latam po kuchni by coś przekąśic :D

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKA ja jestem w 7t6dc :) jeszcze jakoś nie wstawiłam suwaka, może temu że jeszcze serduszka oficjalnie nie słyszałam? nie wiem, może jednak wstawię:)

no właśnie ja się też zastanawiam nad pakietem premium ale jak sobie pomyślałam że mam przespać pół ciąży albo całą to chyba podziękuję;) jedynie co mi się podobało to odliczanie procentowe długości ciąży:)
    no ale to taki bajerek bez którego też mogę przeżyć:)

dziewczyny powiedziałam dziś o ciąży mojemu koledze z pracy (pracuję na dziale z samymi mężczyznami a z dwoma siedzę w biurze) doszłam do wniosku że ktoś musi wiedzieć tym bardziej że coraz ciężej ukrywać mi moje samopoczucie;/ poprosiłam aby nikomu nie mówił a do prezesa pójdę po wizycie 1 września.

pospałam od 20 do 7 rano:) ale i tak bym wróciłam do łóżka chętnie:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:40

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła sie 13 kwietnia, ja termin mam na 14 :)

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi a u mnie nikt nie urodził się w kwietniu:)
    ja nie piję kawy żadnej, choć wcześniej piłam zbożową tak teraz nawet ta nie przejdzie, tylko woda mineralna.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam tak sobie od kilku dni i stwierdzam, że forum ewoluuje. :) Od niepewności, czy fasolka jest w brzuszku przez mdłości i wymioty po porady dietetyczne. Tylko czekać aż będziemy pisać o wzorach i kolorach na pościeli niemowlęcej. :) Tu nie powinno już być tylu różnic zdań.

Ja wbrew przesądom miałam wczoraj zachciankę i zrobiłam na kolację sałatkę ze zdrowych warzyw, niezdrowego sera feta, tłustego sosu serowego z proszku z grzaneczkami z bułki smażonymi na (uwaga!!) oleju. :D Była pyszna i to najważniejsze! Niech brzuszki same podpowiadają nam czego potrzebują, choć oczywiście w granicach rozsądku. :)

Co do piwa, to zaproponuję Wam substytut,który przyjemnie gasi pragnienie, może znacie? Kwas chlebowy razowy lub jęczmienny. Zwany podpiwkiem. Absolutnie bezalkoholowy i pyszny. Ma sporo kwasu foliowego, jest zdrowy i orzeźwiający. :)

Proponuję temat ubrań ciążowych. :) Już mam ochotę szukać inspiracji i łazić po sklepach, ale brzuszek jeszcze taki mały ;)

Agucha, Krysti, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ