Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lali ja rozumiem wszystko i mam identyczne zdanie do alkoholu, ale piwo imbirowe to nie piwo. wkleilabym linka ale jestem qna tablecie. poczulam sie urazona po prostu. piwo ktore kupije wpiszczie w googla jamaican ginger beer tesco uk i w skladzietylko imbir icytryna!
-
beszka wrote:kawa....hmmm ja sobie na pewno na rozpuszczalna kawe od czasu do czasu bym nie pozwolila (gdybym miala na nia ochote). przeciez to sama chemia. lepiej wypic z ekpresu (nie kapsulki) - orawdziwa filtrowana.
O tak, kawa rozpuszczalna to największy syf, jest produkowana z odpadków powstających przy produkcji kawy. Lepiej faktycznie napić się zwykłej kawy, a już całkiem najlepiej bezkofeinowej
Ja nie wyobrażam sobie życia bez kawy, mimo że nie ma w niej kofeiny to chyba działa na moją podświadomość i jest od razu lepiej. Poza tym uwielbiam kawę więc nie mogłabym się z nią rozstać.
Piłam taką MK bezkofeinową, nawet dobra była, ale niestety nie ma jej już u mnie w sklepie. Udało mi się w tesco dorwać Jacobsa Night&Day i jest bardzo dobra, polecamKiedyś dietetyczka mi powiedziała, że kawa bezkofeinowa jest bardzo zdrowa, ale nie pamiętam dlaczego niby
weronika86 lubi tę wiadomość
-
ja tez uwielbiam kawulca ale od 3 dni nie pije zadnej a sam zapach jak robie mojemu kawe wywoluje odruch wymiotny
w sumie odrzuca mnie od wszystkiego co niezdrowe, moze podswiadomie? bo wiem ze szkodzic moze? nie wiem, mozliwe...slodycza tez nie zjem ale chalke taka tradycyjna zydowska to cala dzisiaj sama zjadlam z maselkiem
Krysti lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Ja daleka jestem od obrażania się
Czy również potępiania innych. Każda z brzuchu ma istotę, o którą ma dbać. Nikt o nią teraz tak dobrze nie zadba jak my same
A zmieniając temet - czy wykupujecie sobie pakiet premium ? Warto w ogóle? -
weronika86 wrote:lali ja rozumiem wszystko i mam identyczne zdanie do alkoholu, ale piwo imbirowe to nie piwo. wkleilabym linka ale jestem qna tablecie. poczulam sie urazona po prostu. piwo ktore kupije wpiszczie w googla jamaican ginger beer tesco uk i w skladzietylko imbir icytryna!
Ok, to ni ebylo w sumie do ciebei tylko tak ogolnie.
Ja nawet nie potepiam dziewczyn ktore pija bezalkoholowe w ciazy albo raz na przyklad takie nieskoalkoholowe. Ja unikam wszystkiego co alkohol posiada. Zanim sie dowiedzialam, ze jetem w ciazy to wypilam kieliszek wina a co diennie w tym cyklu pilam co najmniej dwie kawy. Kawe moglabym pic litrami, teraz pije bezkofeinowa albo jedna slaba z ekspresu. Ale staram sie raczej ograniczac, bo to nie jest cos czego moj organizm potrzebuje.
-
PsotkaKotka wrote:Ok, to ni ebylo w sumie do ciebei tylko tak ogolnie
.
Ja nawet nie potepiam dziewczyn ktore pija bezalkoholowe w ciazy albo raz na przyklad takie nieskoalkoholowe. Ja unikam wszystkiego co alkohol posiada. Zanim sie dowiedzialam, ze jetem w ciazy to wypilam kieliszek wina a co diennie w tym cyklu pilam co najmniej dwie kawy. Kawe moglabym pic litrami, teraz pije bezkofeinowa albo jedna slaba z ekspresu. Ale staram sie raczej ograniczac, bo to nie jest cos czego moj organizm potrzebuje.
-
Ola89 wrote:Ja pakietu premium nie mam od kilku dni i szczerze powiem ze nie zauwazylam różnicyCzekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Dziewczyny zauwazylam na innych watkach ze babki maja terminy w miesiacu, w ktorym same sie urodzily albo urodzily sie ich mamy...dziwne nie? ja tez urodzilam sie 16ego kwietnia, a moja mama 3ego kwietnia...sa inne mamy ktore maja urodziny w kwietniu albo ich mamy?
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
BESZKA ja jestem w 7t6dc
jeszcze jakoś nie wstawiłam suwaka, może temu że jeszcze serduszka oficjalnie nie słyszałam? nie wiem, może jednak wstawię
no właśnie ja się też zastanawiam nad pakietem premium ale jak sobie pomyślałam że mam przespać pół ciąży albo całą to chyba podziękujęjedynie co mi się podobało to odliczanie procentowe długości ciąży:)
no ale to taki bajerek bez którego też mogę przeżyć
dziewczyny powiedziałam dziś o ciąży mojemu koledze z pracy (pracuję na dziale z samymi mężczyznami a z dwoma siedzę w biurze) doszłam do wniosku że ktoś musi wiedzieć tym bardziej że coraz ciężej ukrywać mi moje samopoczucie;/ poprosiłam aby nikomu nie mówił a do prezesa pójdę po wizycie 1 września.
pospałam od 20 do 7 rano:) ale i tak bym wróciłam do łóżka chętnie:)
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czytam tak sobie od kilku dni i stwierdzam, że forum ewoluuje.
Od niepewności, czy fasolka jest w brzuszku przez mdłości i wymioty po porady dietetyczne. Tylko czekać aż będziemy pisać o wzorach i kolorach na pościeli niemowlęcej.
Tu nie powinno już być tylu różnic zdań.
Ja wbrew przesądom miałam wczoraj zachciankę i zrobiłam na kolację sałatkę ze zdrowych warzyw, niezdrowego sera feta, tłustego sosu serowego z proszku z grzaneczkami z bułki smażonymi na (uwaga!!) oleju.Była pyszna i to najważniejsze! Niech brzuszki same podpowiadają nam czego potrzebują, choć oczywiście w granicach rozsądku.
Co do piwa, to zaproponuję Wam substytut,który przyjemnie gasi pragnienie, może znacie? Kwas chlebowy razowy lub jęczmienny. Zwany podpiwkiem. Absolutnie bezalkoholowy i pyszny. Ma sporo kwasu foliowego, jest zdrowy i orzeźwiający.
Proponuję temat ubrań ciążowych.Już mam ochotę szukać inspiracji i łazić po sklepach, ale brzuszek jeszcze taki mały
Agucha, Krysti, Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość