Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Mąż właśnie do pracy wyszedł. Ja nakarmiłam kota, zjadłam śniadanie i postanowiłam, że wejdę i napiszę co tam wczoraj, bo miałam się odezwać ale późno wróciliśmy i mi się nie chciałohaneczka lubi tę wiadomość
-
Zrobiła mi cytologię i ku mojemu zdziwieniu usg połówkowe
mówi, że to już 19tydzień to akurat można wszystko zbadać
Julek wciąż jest Julkiem
Wszystkie parametry w normie - serduszko, mózg, przepływy, kończyny, cała buzia itd. Nie wiem tylko jaki jest długo, bo nie sprawdziłam
a serduszko biło 124bpm czyli dość wolniutko
Mamy chyba z 20 zdjęć !! Jak siedzę i trzymam zdjęcia na wysokości twarzy to lista się rozwija aż do ziemiszaleństwo
Co do drętwienia nogi to powiedziała, że macica jest już tak duża, że prawdopodobnie uciska gdzieś w trakcie leżenia, tak samo kręgosłup jest już inaczej wygięty i to też może powodować bóle. Ale to nic niepokojącego więc się nie stresować
Julek ma póki co wystarczająco dużo miejsca, rozpycha się synek ale tak jak czułam zajmuje prawą część mojej macicy, główkę ma na dole, a nóżki u góry czyli to je codziennie czuję w tym samym miejscu
Póki co nie myśleć o porodzie i o tym w którym szpitalu mam rodzić (albo w moim mieście albo tam gdzie moja gin pracuje w szpitalu). Jak się zacznie akcja porodowa to wtedy wiadomo, że jadę do siebie. Jak się uda donosić do 38tc to mogę u niej. Wszystko wyjdzie w praniu.
Łożysko mam jeśli dobrze pamiętam z przodu ale jakoś wysoko, że w niczym nie przeszkadza - nie wiem czy dobrze pamiętam i w czym ma przeszkadzaćZawsze się emocjonuję wizytą i niewiele z niej pamiętam
Do szkoły rodzenia mogę śmiało iść.
No i mam przytyć .. bo te 4kg od początku przy mojej wadze to niewiele. Przez ostatnie 3tyg przybrałam tylko 0,5kg ..
Uff to chyba tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:26
weronika86, Rudzia, liloe, CzaryMary, Amy, Robotka1, Angela89, misia83, MartaAlvi, Eweliśka, Hela85, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej piękne:-)
Tyle napisalyscie ze nie dam rady nadrobić.( ale będę się starała)
Widzę ze wczoraj był dzien wizyt lakarskich. Mnie tez to nie ominęło. W sumie wszystko ok. Szyjka meeega długa, grubo ponad 4 cm. Jedyne co jest niepokojace to bakterie w moczu. Pobrala wymaz aby sprawdzić co to za cholerstwo.
Witamy się z synem w nowym tygodniu naszego wspólnego życia
Komu kawy ?
Dzisiaj wrzuce foto brzuchowe bo to nasz dzień dokumentacji ciazowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:16
weronika86, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Wercia a jak robisz ciasto na nalesniki!
zalezy jakie..jesli do czekolady to jajko, maka, mleko..jesli do sera to dodaje trochwe wody gazowanej sa wtedy pulchniejsze
mozna dodac tez smietany gestej czy cukru waniliowego troszke..wiele opcji zalezy do jakiego rodzaju nalesnika.
Krysti lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Hej piękne:-)
Tyle napisalyscie ze nie dam rady nadrobić.( ale będę się starała)
Widzę ze wczoraj był dzien wizyt lakarskich. Mnie tez to nie ominęło. W sumie wszystko ok. Szyjka meeega długa, grubo ponad 4 cm. Jedyne co jest niepokojace to bakterie w moczu. Pobrala wymaz aby sprawdzić co to za cholerstwo.
Witamy się z synem w nowym tygodniu naszego wspólnego życia
Komu kawy ?
Dzisiaj wrzuce foto brzuchowe bo to nasz dzień dokumentacji ciazowejCzaryMary lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:To samo moje takie brzydkie te piersi juz mi się nie podobają
jak dojna krowa wygladam
pierwsze co to wchodza cyce do pomieszczenia..potem moj brzuch i topiero ja
przepraszam za nadprodukcje postow, ale zeby w jednym dlugim odniesc sie do was wszystkich jakos nie umiea zanim sobie zapisze na kartce to wy juz naprodukujecie cala strone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:20
CzaryMary, Hela85, Krysti lubią tę wiadomość
-
Fasia a ile Julek waży??? Moja Ninka ważyła 250g. A W 2Ot3d 350g, ale lekarz mówił, że waga trochę zawyżona przez jej długaśne nogi, bo kość udową miała 34 mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:27
-
Dzien dobry!
No i dzis zaczynam 6 miesiac!!! Jak ten czas leci..
Szykuje sie wlasnie na wizyte u lekarza, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo okej i zebym dostala to cholerne zwolnienie!
Odezwe sie jak bede po, Milego dnia kochane ! ;*weronika86, Fasia, CzaryMary, misia83, MartaAlvi, Eweliśka, mimka84, Krysti lubią tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Dzien dobry!
No i dzis zaczynam 6 miesiac!!! Jak ten czas leci..
Szykuje sie wlasnie na wizyte u lekarza, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo okej i zebym dostala to cholerne zwolnienie!
Odezwe sie jak bede po, Milego dnia kochane ! ;*Rudzia lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Fasia a ile Julek waży??? Moja Ninka ważyła 250g. A W 2Ot3d 350g, ale lekarz mówił, że waga trochę zawyżona przez jej długaśne nogi, bo kość udową miała 34 mm
Julek waży 290g i zastanawiałam się czy to nie mało, bo u dziewczyn w 21 dzieciaki już ponad 400 mająAle dobrze, że waga podobna do Twojej Niny
) a kość udowa 26 mm
RUDZIA kciuki trzymam !! Powodzenia !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:38
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Julek waży 290g i zastanawiałam się czy to nie mało, bo u dziewczyn w 21 dzieciaki już ponad 400 mają
Ale dobrze, że waga podobna do Twojej Niny
) a kość udowa 26 mm
RUDZIA kciuki trzymam !! Powodzenia !!Będzie miała długie nogi po tatusiu. Gabi moja też ma bardzo długie nogi, ale to fajne jak dziewczyna tak ma
-
liloe wrote:Wow Malinka, Twój synek zrobił dziubek do zdjęcia
AMY kopną Cię ktoś kiedyś mocno w tą zgrabną pupę za to gadanie? Wyglądasz super, figura total szprychy, a Ty narzekasz? A brzuszek urośnie i będzie okrągły, taki jak chcesz, wszystko ma swoją kolejja to swojego nie mogę pokazać na zdjęciu bo mam siniaki od codziennych zastrzyków a i tak uważam, że jest piękny na swój sposób
mam nadzieję, że już jesteś w lepszej formie
FASIA moja królewna miała w 19tc 300g i 22 cm długości.
Byłam wczoraj w kinie, ktoś za mną chyba jadł chipsy o smaku zielonej cebulki, tak pięknie pachniało, aż nie mogłam się powstrzymać żeby się odwrócić i zapytać, czy mogę się poczęstować. Ostatecznie tego nie zrobiłam, bo bałam się, że to zwykłe nachosy i nos płata mi figla albo, że okaże się że to serowo cebulowe i co ja wtedy " a to nie, dziękuję, mam ochotę na zieloną cebulkę" oj głupia ja! -
liloe wrote:
FASIA moja królewna miała w 19tc 300g i 22 cm długości.
A ja nie wiem jaki jest dużySpytam za 2 tygodnie
sylvia007 wrote:Moja Ninka miała kość udową wtedy 30mmBędzie miała długie nogi po tatusiu. Gabi moja też ma bardzo długie nogi, ale to fajne jak dziewczyna tak ma
Ja jestem niska i mąż też nie należy do najwyższych więc i Julek ma krótsze nóżki. Ale facet możeDobrze, że Twoje dziewczynki są dlugonogie, bo to akurat jest in plus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:47