Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z laktatorem tez lepiej piczekac do porodu bo nie wiadomo czy bedzie mleko.
    Dzieki dziewczyny:-)

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia też ostatnio właśnie myślałam o tych pampersach i o praniu za przeproszeniem obsranych pieluch :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc niema co wymyślać i tak mamy luksus;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy to tak! Dziwie sie ze jeszcze ktos decyduje sie na tetrowe! Ale to jak kto woli:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja też się dziwie :) niunia o tak mamy i to ogromy w porównaniu z tym co było kiedyś

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kolejne pytanie! Mam w pralce program dla dzieci. Trwa on 2,5 h. Czy prac w tym programie, jak tak to na ile stopni, najmniej moge 30 najwiecej 90. Czy prac w trybie codziennym? Bo najlepiej chyba proszek z plynem fla dzieciakow?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-dobre pytanie ;-) jaki program jaki proszek i płyn ;-) bo wszystko obowiazkowo trza najpierw wyprać ;-)

Sasza20 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja orientuje się tylko tyle ze w programie dla dzieci jest dodatkowe płukanie a co do prania to różne wersje słyszałam niektórzy używają zwykłego proszku a aby płyn do płukania dla dla dzieci inni jakiś żel piorący albo i proszek i płyn dla dzieci

niunia lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio się rozglądałam w "proszkach" to każda wersja proszku ma płyn do płukania, także jak coś to takie rozwiązanie chyba będzie dobre:) A też słyszałam, że dziecięce ciuszki lepiej podwojnie płukać, więc chyba raz dziecięcym będzie ok, a na stopnie to myśle 30-40, bo więcej chyba nie ma sensu.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Normalne ciuchy zawsze na 40;-) i w sumie małej rzeczy osobno to kupie na początek jakis proszek ekstra i płyn a potem już normalnym moim persilem i lenorem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wszystko jasne:) co prawda będe to robić dopiero w kwietniu, ale wole za wczasu wiedziec wszystko hihi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja popiore jak pokoi będzie skończony ;-) i żeby odrazu wyprasować i poskładać ;-) a za miesiąc zamawiam wózek i mam nadzieje że mój spręży się z tym łóżeczkiem i meblami żeby zrobić ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak juz będzie musiał, to wyjścia nie będzie i się spręży:) nie bój "żaby".

jak w pierwszej ciąży prałam i prasowałam ubranka ok 37-38 tc, to teściowa z tekstem po co już to robie, przecież tyle czasu! Chyba tydzień przed CC, to grzecznie odpowiedziałam" na porodówce tego robić nie będę":P Także teraz chcę raczej byc gotowa przed świętami wielkanocnymi:) bo po świętach zaraz długi weekend, więc wole mieć wszystko w zapasie:)

Limerikowo, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaraz po wielkanocy cesarke więc przed wielkanocą ma być gotowe;-) tip top wszystko ;-)

macie rozstępy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 00:00

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie mam rozstepow ale sie ich spodziewam i nie martwie

Niunia jakie masz wskazania do cc? pytam z ciekawosci bo tez sie u siebie martwie mozliwymi komplikacjami choc wiem ze rezultat koncowy - dziecko, jest wazny a z reszty idzie sie "wylizac" jakos po paru tyg. dzieki

qtch35f70z8j8hyh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 00:27

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jeszcze nie mam rozstępów

co do prania do słyszałam że najlepiej prać w proszkach lub płynach dla dzieci do 3 roku życia bo te normalne uczulają a dziecko ma wrażliwą skorę.
    Wiem że z lenora są 2 płyny dla dzieci.

i ja kupuje podgrzewacz i laktator - wolę sama niż potem mąż miałby mi kupować jak będzie potrzeba

Limerikowo lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale się napisałyście...

Jeżeli chodzi o podgrzewacz, sterylizator to nie miałam żadnego z tych i nie brakowało mi. Niania i detektor też nie, bo w kawalerce po co mi...
    Jeżeli chodzi o laktator to polecam mieć od razu, najpierw może się przydać do pobudzania laktacji, a później przy nawale można bez problemu odciągać i np. mrozić. Ja miałam bardzo dużo pokarmu i przez pierwszy miesiąc, dwa non stop laktator był w użyciu.

Jeżeli chodzi o pranie to ja prałam w loveli (na allegro taniej niż w sklepie) i płyn akurat dzidziuś chyba, A do białego miałam płyn do prania (niektórzy wolą płyn bo lepiej się wypłukuje niż proszek), nie będę podwójnie płukać - bez przesady. Prałam osobno rzeczy Małego chyba do ok 6 miesiąca. Później stopniowo mieszałam z naszymi ubraniami.

Rozstepów nie mam i mam nadzieję, że nie pojawią się:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 08:43

aga8787, Limerikowo lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa wrote:
    wozek kupiony mamy taki 3 w 1
    2uo3z2e.jpg

superowy to też nasz kolor :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, ja rozstepów nie mam też, po pierwszej ciąży zrobiły mi się tylko na udach, ale po porodzie! Teraz nic jeszcze nie dostrzegam, ale brzuchol smaruje oliwką, chociaz ostatnio mi się nieco zapomina;P

Dziś pobiłam rekord lenistwa! Wstałam lekko przed 12! Nieźle:P, ale jak szaleć to szaleć, śmiałam się, bo psina mnie budziła w nocy co chwilę, bo chciała wyjść, czułam sie jakby mnie na dzidzie trenowała hehe:)

Dziś już nie tak zimno i słońce świeci, więc niemal super:) a najgorsze mrozy mają zelżeć więc będzie spoczko:)

Miłego dnia!

niunia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-ja wstałam o 13:d więc wiesz ;-) i poki co niemam zamiaru się ruszać sprzed tv ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ